Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vee karşınızda Porsche Panamera

prozzak

Öne çıkan mesajlar

1 ay önce yayımlanmış bu haber, çok taze.

Concept CS 2007 de tanıtıldı taaa. O zamanlar defalarca söylediler "8 serisi olcak çıkaracaz bunu piyasaya seri üretim olarak" diye.

ekonomik kriz vurmuş dünyayı, adamlar da zarar etmemek için rafa kaldırmışlar projeyi.

kusura bakma da bu kadar sık otomobil haberi okuyacak kadar asosyal değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Birader burada kaşınan varsa, sen acayip kaşınıyorsun.

Okumadığını itiraf edip, doğrusunu söylenenlere *dııt* kafanla posta koyduğunu sanıp birde *dııt* olmaya doyamayıp asosyal değilim zart zurt ayağı çekiyorsun.

Burada fizik formüllerine göre yorum yapan insanlar var anladığım kadarıyla sana biraz fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

kimle konusutugun hakkinda bir fikrin yok degil mi :)

p.s para neyi bekliyorsun adim atmak icin

leoneo5 said:
1 ay önce yayımlanmış bu haber, çok taze.

Concept CS 2007 de tanıtıldı taaa. O zamanlar defalarca söylediler "8 serisi olcak çıkaracaz bunu piyasaya seri üretim olarak" diye.

ekonomik kriz vurmuş dünyayı, adamlar da zarar etmemek için rafa kaldırmışlar projeyi.

kusura bakma da bu kadar sık otomobil haberi okuyacak kadar asosyal değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

sen benim kim olduğumu biliyo musun? söylevi verip

admin nerdesinn

demek te ilginçmiş..

3 postta çözdüm seni kardeş, istersen allah ol, ucuzsun.

[Admin nerede? Bayram sebebiyle azıcık uzakta ama gelip baktığında hâlâ üsturupsuz konuşmalar görüyor, üzülüyor, kızıyor, Allahtan akıl fikir diliyor, tabi öncelikle kendisine... Bunca kişi yok diyor ama sen birşeyin var olduğunu belirtiyorsun. O zaman arkadaşım bu tezini/fikrini destekleyen kaynakları göstermen gerekli. Kimsenin kişisel düşüncesine sınır koyamazsın. Yanlışsın dediğin adama kaynağı ile doğruyu göstereceksin ki inansın. Kişisel sözlere güven olmaz, birçok insan zamanında bu forumda 'pardon' demek zorunda kaldı ama bunu da erdemli bir şekilde yaptılar.

Başkasına ucuzsun sıfatını takarsan, diğer kişilerin sana takacağı sıfatlar altında kalırsın. 3 postta karakter tahlili yapılıyorsa eğer izin ver de diğer arkadaşlar da senin için yazsınlar. Misâl ilk ben yazayım; dik kafalı, anlamaktan uzak... İstediğini aldın ve rahatladın umarım.

Bu forum değişken turbo geometrisi üzerine fırtınalar kopardı, ne halatlar havalarda uçtu ama hepsinde de kaynaklar konuldu. Eğer böyle bir açıklama varsa göster de biz de bilelim. Aksi halde yaptığın ahkam kesmek olur, ve inan burada bu hiç ama hiç sevilmez.

Hobi ile asosyallik kavramını karıştırma. Ettiğin lafın ne olduğunu bil. Bu forum hayat dersi verilecek mekân olmadığı için daha fazla yazmak istemiyorum.paramecium]
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimsel açıklamaymış ispatmış linkmiş ben nerden bileyim sizin adetinizi törenizi gerdeğinizi

Benim yazdığım hiç birşey forum kurallarına aykırı değil. Ne reklam yapıyorum, ne din dil ırk ayrımı yapıyorum, ne küfür ve argo kullanıyorum ne de başka birşey. Uslubum karşı taraftaki adamı sinir krizinden intihara iteleyebilir, ama sonuç olarak burda yönetimin ve insanların bana karışabileceği bir durum yok.

kafamın dikine gidiyorum, şu yaştan sonra da kimseden terbiye alacak değilim, boşuna yorulmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen çok açık bir şekilde buradaki insanlara asosyal dedin.. Küfür argo kullanmamış olabilirsin ama hakaret ettin..

Şu dakikadan sonra forumun kurallarına uydun uymadın bir önemi kaldı mı?

Kimsenin seni ehlileştirmeye niyeti yok merak etme..

Bence sen fikrini paylaşmak degil insanların kişisel düşüncelerini yok edip kendi fikirlerini yerleştirmeye çalışıyorsun ama burada olmaz başka forumlarda mümkün olur o..

Koyun yok burada çoban olasın..
Sosyal ağlarda paylaş

yetkililer bana karısamaz diyosun da, burasi demokrasiyle yonetilmiyo
isterlerse verirler blocku beline

ayrıca mantık nedir yani bişeyi idda ediyosun, biri cıkıp da o öle degil böle cunku bu yuzden diye gosteriyo, haksız cıktın diye adama asosyal diyosun. madem bilmiyosun idda etme, madem ettin yanlis cıkınca kabullen otur
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:
nası manası yok?

panamera nın manası nedir? ya da cayenne in? ya da x6 nın?

sana manasız geldi diye üretmeyecekler gibi bi sav nası üretirsin ya?

bu forumda bilgiye dayalı düzgün muhabbet olurdu, böyle gazetenin 3. sayfasında araba görüp yapılan kahve muhabbeti olmazdı be

lüzumsuz bir şekilde başlatmışın tartışmayı, hala uzatıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:
Bilimsel açıklamaymış ispatmış linkmiş ben nerden bileyim sizin adetinizi törenizi gerdeğinizi

Benim yazdığım hiç birşey forum kurallarına aykırı değil. Ne reklam yapıyorum, ne din dil ırk ayrımı yapıyorum, ne küfür ve argo kullanıyorum ne de başka birşey. Uslubum karşı taraftaki adamı sinir krizinden intihara iteleyebilir, ama sonuç olarak burda yönetimin ve insanların bana karışabileceği bir durum yok.

kafamın dikine gidiyorum, şu yaştan sonra da kimseden terbiye alacak değilim, boşuna yorulmayın.

Ne kadar keskin, ne kadar gereksiz bir üslup. 2002'den beri bu forumun üyesiyimdir. Çok yazı yazmam ama hergün girer okurum, her başlığını adım gibi bilirim, bu bölüm emin ol tartışma ve kişilerin kalite çizgisi bakımından aralarında en düzgün bölümdür forumdaki.

Sana kimse bu yaştan sonra karışmaz haklısın. En fazla ban yersin forumlardan üslubun daha keskinleşirse, sonra yarın öbür gün gerçek hayatta da birine böyle davranırsın, o da hayattan banlar seni olur biter. Hayat bu ne olacağı belli mi olur..

Sadece sinirlerini kontrol altında tutmaya çalış, çok zor olmasa gerek..

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
beyler tamam vurmayin adam oldu :)

hahaha

2 lafla ne ölücem allahaşkına...

sizin gibi cevap atacak saniye kollamıyorum bilgisayar başında, yoksa kaçtığım yok.

asıl ölmüş olan sizsiniz, biyolojik olarak hayattasınız ama bilgisayar başında turuncu bi web sitesi önünde ömrünüzü çürütüyorsunuz yazık.

çobanınız da rica etmiş benle muhattap olmayın diye, cidden olmayın yani, klavyenizin ömründen gitmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim bak biz elimizin kıyması ile karışıyomuyuz milletin işine ? Adamların bildiği var, içerde kaynaktan dışarda fabrikanın önünde bekleyen midyeciden almışlar haberi, o yüzden adamsendeciliğin, üstelemenin anlamı yok, ha ben de çok seviyorum arabaları ama benden de bilgili adam var, oldu ve olacak, kimseye bir şey kanıtlamanın manası yok, ve bu gün kadar aşikar...
Sosyal ağlarda paylaş

valla leoneo bravo,kralsin aslansin kaplansin yuru beee.Bukadarda yuzsuz olma bari hehe.Buradaki hemen herkes hata yaptiginda "hata yaptim,yanlislikla soyledim" demesini biliyo.Ayrica kimseninde hayatini buraya kilitledigi falan yok :) Hic olmazsa biz bilmedigimiz konuda atip tutmuyoruz burda.Ko forumundan falanmi kaynadin buraya nedir
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi efenim, 4 kapılı bi coupe yapma fikrini Mercedes çıkardı tamam. Sonra Porsche, Audi, VW (VW grubu ya da) gibi üreticilerin dikkatini çekti tabii bu. Bunun yanında Aston Martin ve BMW de "ana, noluyoz lan?" dedi tabii. Aston Martin Rapide'i geliştirirken, BMW de "CS concepti ööle bi gösteriim tutarsa üretiriz aabi" dedi. Şeklinde bi ön bilgi verdikten sonra işin ilginç yanına geliyoruz...

Tabi bunların hepsi üst market araçlar, büyük motorlu falan. İşte bu noktada Porsche'nin olayı ilginçleşiyor. Uzun süredir önden motorlu araç üretmemişti bu adamlar. (cayenne hariç Touareg zaten o) Zamanında 944 üretilmişti 929 vardı bi de... İkisi de tutmadı.

resimde gördüğünüz şekilde, porsche'nin genelde izlediği tasarım anlayışı, ortada motor, arkadan itiş. (işte bu cümle dünyanın en büyük yalanı; aslında porsche arka aksın arkasında motor koyup, şanzumanı arka aksın önünde konumlandırır. bu arkada çok fazla ağırlığa neden olur, bu yüzden aracın şasisi arkada iyice ufalır, motorun etrafına örülür adeta.)

Panamera'da tekrar böle bi yapıda araç çıkarıyor Porsche. Önden motor, büyük ihtimalle 4 çekiş ve -arkadan itişlisi de olacaktır- Şimdi ara bilgi olarak; Carrera GT modelinde adamların motor tasarımındaki başarısını hepimiz biliyoruz tabii, krank mili falan inanılmaz alçakta. Böylece tüm şaft, şanzuman vs. gibi "ağır" parçalar da kolaylıkla alçakta konumlandırılabilmişti. Sonucu ortada. Bunlar bi yana, cayenne'de kullanılan motorlar kullanılır zaten bunda da.

şekilde gördüğümüz gibi, önden motorlu tasarım, fakat arka koltukların daraltılmaması için şanzuman önde bırakılmış, ağırlık dengesini başka şekilde sağlamış olmalılar. Tabii 4 kapılı bi araçtan sözediyoruz aslında. Ağırlık merkezi 911 GT3 RStek kadar önemli olmak zorunda değil, ama iyi de olmalı, sonuçta araç bi porsche.

nerd ne demek?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...