Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Creative Spectre Gamer Keyboard - Ön İnceleme

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Merhaba.

Uzun zamandır kendime bir oyuncu klavyesi almak istiyorum ve bu uzun zamanda yeterince sınıfındaki tüm klavyeleri epey araştırdığıma inanıyorum. Aklımda ilk öncelikle Logitech G15 modeli vardı. İncelediğim kadarıyla epey pahalı bir ürün. Hani o pahalılık lcd ekranından dolayı olsa gerek diye bir ara kesin almayı düşündüm, sonrasında ise caydım. Nasıl olsa G15'in de olduğu gibi tüm oyuncu klavyeleri kablolu idi. Gereğinden fazla parayı bir lcd ekranı olduğu için vermek biraz saçmalık olabilir diye düşünürken şans eseri bir klavye ile tanıştım.

Evet, bu klavye Spectre ismi altında Creative firmasının ürettiği (bildiğim kadarıyla) ilk oyuncu klavyesi.

Özelliklerine gelirsek;

İlk öncelikle backlight dediğimiz bir teknolojiye sahip. Yani arkadan aydınlatmalı bir mavi ışığı var. Birçok insan gibi klavyeye bakarak yazanlar gece karanlığında zorlanmayacaklar. Tabi klavyeye bakmayanlar içinde bir tercih olabilir, çünkü arka ışıklandırma gerçekten şık duruyor. Ayrıca bilgisayar modifiyesi ile uğraşan arkadaşlar içinde bir alternatif olabilir.

Tuşların kullanabilirliği konusunda ise forumlardan ve incelemelerden okuduklarıma göre gerçekten rahat ve sessiz olduğunu biliyorum.

Tahmin edebileceğiniz gibi kablolu bir klavye. Fakat bu sizin gözünü pek korkutmasın. Ayarlanabilir bir usb kablosu var. Masanızdaki çirkin kablo görüntüsünü en azından minimuma indirebilir. Hani kablosuz olsaydı diyoruz fakat o zamanda pil problemi kaçınılmaz bir gerçek olacaktı. Bence kablolu olması bir avantaj.

Eksilerinden birisi ise fotoğrafta enter tuşunun küçük olduğu fakat Türkiye'ye gelecek olan modelde enter tuşunun büyük olacağı söylentisi var. Gelince hepimiz görücez tabiki.

Ayarlanabilir makro veya diğer multimedya özelliklerini atayabileceğiniz özel tuşlar mevcut.

Ayrıca klavyenin ince olmasıda avantajlarından birisi. Zaten markada Creative, alınabilirliği gerçekten yüksek bir ürün.

Gelelim, bu ürüne ne kadar para ile sahip olacağımıza?..

Ürün 3 Aralık tarihin de Hepsiburada stoklarına girecek. 15 Aralık tarihine kadar ise sitede bu ürün için bir indirim mevcut. Şuan ön sipariş ile 28 YTL gibi bir fiyata sahip olabilirsiniz. Ürünü sepetinize attığınız da 50 YTL gibi bir miktardan indirim olduğunu görebiliyorsunuz.

Ufak bir ayrıntı ise ürün Creative Amerika resmi sitesinin alışveriş bölümünde 50$.

Diğer oyuncu klavyeleriyle fiyat bazında bir kıyaslama yaparsak kesinlikle Creative'in özellikleriylede, fiyat oranıylada öne çıktığını görüyoruz.

Yeni klavye almayı düşünen veya alacak arkadaşlar bence kaçırmasın derim.

Unutmadan, ürünü bende Hepsiburada'dan ön sipariş ile satın aldım. Elime ulaşınca sizinle fotoğraf ve diğer ayrıntıları uzun uzun paylaşmak istiyorum.

HepsiBurada linki.

Hoşçakalın efenim :)

Sosyal ağlarda paylaş

g15 icin hic uzulmeye gerek yok, lcd yi cogu oyun yazilimi destekliyor olsa bile genellikle hicbir ise yaramiyor, ben sadece islemci isisi, yuku ve saat/takvim gibi ozelliklerini kullaniyorum ki hicbirsekilde bu kadar para etmeyecek birsey.

backlite ise her ne kadar luzumlu gormesemde hos bi ayrinti. en azindan tuslari ters boyamalari gerekiyor, kalite acisindan buyuk bir arti.

mmo oynasaydim live macro ve onun disindaki seyler ise yarayabilirdi ama oynamadigim icin bi masaniyorum kendi acimdan 8 sene once aldigim nvidia fx5200 faciasindan sonra ikinci buyuk alisveris faciamdir.

28 liraya spectre bence hasin shooter v.b. oyuncusu icin bicilmis kaftan. alanlara hayirli ugurlu olsun.

lafi razer a getirirsek, onun yeri bura degil zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk çıktığında Logitech G15 aldım. Bin pişmanım.

İngilizce layout bi kere türkçe harfler yok. Bi de enter tuşu küçük.

Bendeki ilk versiyonu. Hayvan gibi büyük, masaya sığmıyor. Şimdiki G15 ler daha kompakt...

LCD ekran da havadan başka şey değil. Hiç bi işime yaramıyo, sadece arkadaşlar görünce "vauuuw" yapıyo, tek artısı o :D
Sosyal ağlarda paylaş

biri bana klavyenin çıkardığı sesle ilgili bilgi verebilir mi? bende bi oyuncular için klavye+mouse almak istiyorum ancak klavyemin sessiz olması gerekiyor gece odamda abim uyurken onu rahatsız etmeden takılabilmeliyim. pc inanılmaz sessiz çalışıyor ama klavyem balyoz gibi.

edit!!!: abi o nasıl bir enter tuşu en uyuz olduğum stil enterın dana gibi olması gerek 50 metreden gözüm kapalı basabilmeliyim o tuşa ben yok mu bunun büyük versiyonundan?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...