Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mediaplayer altyazı sorunu

Pluton

Öne çıkan mesajlar

bende bir altyazı problemi vardı,şöyle aştım.

1.Bütün Codecleri sildim.
2.Community Codec Pack (.mkv formatının artık official codecleri) kurdum.Üstüne onun faq'ını felan okursan real media için eklemen gereken codecler ve nerede bulabilecekerlerin yazılı onları yaptım.
3.GOM kullanıyordum BS Player Pro'ya geçtim.GOM playerda bazen takılıyordu, bazen bazı saniyelerin altyazısını göstermiyordu.

Şu an çatır çatır hertürlü .mkv oynatıyor,daha hiç sorun yaşamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
bende netten dark knight hd indirdim. Altyazı filme dahil sanırım. Herhangi bir dosya yok. Altyazıyı nasıl çıkarabiliyoruz? Rusça altyazı var.

K-Lite Codec Pack ile gelen Haali Media Splitter diye bi zımbırtı var. Videoyu açınca sağ altta görünüyo. Sağ tıkla ona orda olması lazım
Sosyal ağlarda paylaş

@bLackcha0s

İlk önce şunu diyim mkv dosyalarında altyazılar içine gömülüyor ama hardcoded olmuyorlar. Onları filmden ayırmana da gerek yok.

Çoğu video playerda ayarı var mesela gom playerde sağ tıklarsan Subtitle gibi bir optionda hide subtitle gibi bir seçenek olması lazım.

Veya altyazı dosyasının adını aynı yaparsan film ile codec veya player otomatik dışardaki altyazıyı almaya çalışır yani gömülen altyazıyı kullanmaz. Yani gömülen altyazı için sen "benim ingilizcem çok paşa istemiyom altyazı" demiyorsan bulacağın Türkçe altyazı ile otomatik gömülen İng altyazı ignore edilecektir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...