fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Rusya'nın hiç bir zaman komünizmi uygulamadığı, zaten komünizmin uygulanabilmesi için bütün dünyanın komünist olması gerektiği iki kere iki dörttür. Zaten bu sebepten dolayı ara geçiş dönemi olan Sovyet Rusya'daki sisteme bütün dünyada Proleterya Diktatörlüğü denir. Geçiş dönemi ile sistemin kendisini hakkında konuşmak hatalıdır. Benim kişisel fikrimi sorarsanız bu şekilde yapılan bir geçiş dönemi bir yerden sonra kendi hakimlerini üretmeye mahkumdur O sebepten sadece iktidarın sahipleri değişir ama hiç bir zaman halk olmaz. Oturup burada yıllarca geceli gündüzlü tartıştığımız, üstüne makaleler yazdığım bir şeyi iki çırpıda özür diliyorum ama anlatamam, zaten forum da yeri değil. Ancak herhangi bir sistem hakkında konuşmadan önce onu incelemeniz gerekir yoksa yaptığınız tek şey atıp tutmak olur. İnsanların ömürlerini verdikleri bir düşünce sistematiği hakkında iki tane salak gazeteden ve televizyonlardan aldığınız iki parça yalan yanlış şeyde bilgi sayılmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batilc Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 abi sen şimdi herseyin en dogrusunu biliyorummu diyosun? yani bixz hepimiz yanlısız sen 2 salak gazete yerine 183628746517541761 tane sey okudun... tamam sen herseyin en dogrusunu bilmeye devam et[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Deli Etmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Sizin komünizm diye tanımladığınız şey aslında proletarya diktatörlüğü yaptığınız hata burada.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 eh fedaykinin şurda iki dakkada bunları anlatamam demesine katılıyorum, burası yeri de değil, isterseniz; msn:[email protected] icq: 96775822 yatıyorum, iyi geceler[signature][hline];;suitfly icq Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 fedaykın örnek vermek için yaşanmış bişeyler olması gerekir. dünyada ilk sosyalist komünist kurulan devlet olarak bilinen sovyet rusya ise bende ordan veririm örnegi ne var bunda? doru dürüst hiçbir ülkede yaşanamamış bi sistem bu.marx ile sscb arasında dünya fark var.[signature][hline]Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Kapitalist kaynaklardan araştırırsan tabii ki Sovyet Rusya deneyimini komünizmmiş gibi gösterecekler bu çok doğal bir şey. Olaya hangi gözle baktığın çok önemli. İşin en ilginç tarafı ise teorik kapitalizm ise teorik kominizm arasında çok ama çok az fark olmasıdır. İkisinde de devlet yok gibi bir şeydir. İkisinde de sınırsız arz ve talep vardır. İkisinde de insanlar deli mutludur :-) Gelin görünki kapitalizm sınırsız kaynak konusunda çakozladığı için başarısız olmuştur ve şu an uygulanan sistemin gerçek kapitalizm ile uzaktan yakında ilişkisi yoktur. Sonsuz kaynağa ulaşmadığı sürecede ki bu pek mümkün gözükmüyor başarısız olmaya mahkumdur. Komünizm ise geçiş dönemini atlatmak için bütün dünyada yayılmaya ihtiyaç duyar ki bunun için gereken ara geçiş sürecinde oluşturulan proletarya diktatörlüğü kendi hakimlerini oluşturur ve bu seferde onlar iktidarı bırakmaz. Sadece yönetenlerin taşıdıkları kartvizitler değişir. Komünizmde bu sebepten çakozlamaya mahkumdur. Tabii ki bu yazdıklarım deli yüzeysel oldu ama bir forumda bence daha fazlasının yeri yok.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 iyide hiçbir ülkenin bayragının altında "komünist" "kapitalist" yazmaz. o isimleri degerlendirenler verir.her devletin başlıca amacı sınırları kıruyup halkını mutlu etmektir. terimler somut olmadıgındanda herkez tarafından degişik yorumlanabilir. konuda b.k oldu kaydı gitti.[signature][hline]Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Fedaykın'cım düzeltme: Ploretarya diktatörlüğü komunizme geçiş evresi değil tam tersine komunizmden devletsizliğe geçiş adımıdır, yani komunizmin son noktasıdır, komunistlere göre varolacak ve ardından yeterli güce ulaşıldığında yıkılacak son devlettir.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 o ne öyle illimuniti efsanesi gibi güce erişip yıkılıyor.[signature][hline]Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 said: _-Sturm-_, 04 Mayıs 2004 18:58 tarihinde demiş ki: Bence de değildir.. Sence senin elinin altında o bilgisayar dururken, rahat koltuğunda otururken ve dışarıda da evsiz senin yaşında biri aç susuz gezerken eşitlik olabilir mi? [signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [29.04.2002-29.04.2004] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 said: BonePART, 05 Mayıs 2004 00:10 tarihinde demiş ki: Butun hayvanlar eşittir, ama bazilari daha eşittir. George Orwell bole konuya bole cevap george orwell diil, domuzcuklar :P[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 aa o mu yazdı :P[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Hiç kimse birbirine eşit değildir benim inancıma göre.[signature][hline]BonePART, 01 Mayıs 2004 01:25 tarihinde demiş ki: ben fahisenin tecrübelisini severim.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Hiç çalışanla, çalışmayan eşit olur mu?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pascal Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Komünizmin pratikte eşitliği ne hale getirdiği hakkında, Ayn Rand we the living - Yaşamak istiyorum - Ayn Rand Anthem -ego - George Orwell Animal Farm George Orwell 1984 adlı kitapları öneririm ilgilenenler okusunlar zevk alacaklar...[signature][hline]PASCAL ERA QUA Bana Luce'nin kellesini getirine tam 100bin lira vereceğim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 ikizler bile birbirlerine eşit değildir, benzerlik, tıpkılık anlamında eşitlik diye bir şey yoktur. ama haklar bakımından insanların eşit olmaya en azından yaklaştırılması, eşitliğin amaçlanması esastır. bu arada, hafif alevlenir gibi olmuş tartışma son iki sayfada filan, birbirinize karşı terbiyesizleşirseniz karışmam. günaydın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 komünizm diyince aklınıza illa totaliter rejimler geliyo, bunu bi düzeltin önce; nasıl faşist yönetimlerin hiç biri kendini faşist olarak tanımlamamışsa, ben komünistim diyen her yönetim komünist değildir. fedaykin açıklamış zaten genel hatlarıyla .. 2 aşama olarak öngörülür komünizm e geçiş, sovyet rusya da proletarya diktatörlüğü olarak başlamış ancak değişen başkanlarla birlikte ideolojilerin de değişmesiyle totaliter bir rejime dönüşmüştür. daha kapsamlı bilgi için komünist manifestoyu mümkünse orjinalinden olmadı araştırıp güvenilebilecek bir çeviriden okuyunuz. provokatif, saptırıcı ve/veya karalayıcı amaçlı olarak da yorumlanabilecek çevirilerin var olma olasılığı yüksektir kanımca ana konuya dönersek, eşit değildir. eşit dediğimizde türkçe bulamadım üzgünüm daha çok identical a kayan bir anlayışımız var. mass production la üretilen malların bile identical olup olmadığı üzerinde tartışılabilir. örn. ship of theseus[signature][hline]In god we trust, all others pay cash Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 insanları bilemiyecem ama bütün elfler eşittir[signature][hline]17/f/ist LFG @ SODA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 said: Absolut, 05 Mayıs 2004 01:15 tarihinde demiş ki: Hiç çalışanla, çalışmayan eşit olur mu? Kişisel birşey değil yanlış anlama ama bu mantık çok yanlış bir mantık. İnsanlar sadece insan oldukları için bazı hak ve eşitliklere sahiptir bu mantık ile onların tümünü reddetmişsin. Çalışan daha çok kazanır daha iyi yaşar çalışmayan daha kötüsünü elde eder ancak bahsedilen olay bu değilki insanların eşitliği toplumda onlara tanınan hak, özgürlük, fırsatlar ile ölçülmeli. Yoksa bu faşist bir anlayışa kayar ve yoldaki aç insana tekme atıp suratına gülmeyi gerektirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Ben sadece çalışan insanın hakları ile çalışmayanınki eşit olamaz diyorum o kadar. İşsiz biri ile çalışan birinin hakları eşit midir? Vergi verenle vermeyen eşit mi omalı? O zaman neden vergi veriyoruz? Ve hak olarak senden daha az olanlara tekme atma fantazezisini nerden çıkardın merak ettim? Ben sadece eşit olmamalı diyorum. [Bu mesaj Absolut tarafından 05 Mayıs 2004 11:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 nie eşit olmasın ki sen sırf çalişiosun hayvan gibi servetin var die sokakta yaşayan birinden neden daha üstün olamassın ki sendeki şey sadece para ikinizde insansınız sonuçta.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Anti-Chemical [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 05 Mayıs 2004 11:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Ben hayvan gibi servetim var diye değil hayvan gibi çalışıyorum diye eşit olmam onunla. Senin mantığına göre kimse çalışmasın ama eşit olsun. Bu mu mantığın?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Çünkü mal mülk elde etmek sadece çalışarak değil uygun koşulların bir araya gelmesi yani fırsatlar ile ortaya çıkan bir durumdur. Bunu yargılamak parası olan insanlara düşmez fantezimin sebebine gelincede; Her işsiz aç insan bunu başkalarından faydalanmak için yapmaz insanlar imkan ve şartları uygun olmadığı için yaşadığı ülke buna elvermediği için, açık iş imkanı ile çalışabilecek insan sayısının oranı dengeli olmadığı için çalışıp para kazanamayabiliyorlar. Vergi veren insan kazandığı paradan yükümlülüklerini yerine getirmek için vergi verir kazanmayan insanda vermez zaten olmayan birşeyin ne vergisini verecek adam. Unutmamak gereken bir nokta var oda bulunduğun yere göre değil toplumdaki statün ne olursa olsun objektif olarak yorumlamak olayları. Paran olmayıp aç kaldığında bunları görmenin bir değeri yok. İnsanlar sokaklar ellerine fırsat verildiğinde senden benden çok daha azim ve verimle çalışacak insanlarla dolu. Ama hepsi açlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 İnsanlara tanınan fırsatlar değil konu farkındaysan benim tartıştığım. Çalışan ile çalışmayan insanın eşit olup olmaması. Sana göre okullarda sınavda olmasın istersen. Çalışan da çalışmayan da 10 ile geçirilsin çünkü bu haksızlığamı sebeb olur? Çalışanla çalışmayanı nasıl eşit görürsünüz anlayamadım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Anlatamadım o zaman diyorumki çalışmayan insan aylak yatan insan demek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar