Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bütün insanlar eşit midir?

Pascal

Öne çıkan mesajlar

şu sıralarda kadın-erkek eşitliliği söz konusu bu ayrı konu.sonra her insan kanun önündede eşittir allahın gözü önündede eşittir.her insan eşittir bu hayatta olmasa bile.[signature][hline]I'm the Warrior of Life, I know the Reaper by name, I was born one foot in grave, I'm the Warrior of Life and my blood's running cold, I see pain wherever I go.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ekonomik deil sosyal açıdan bahsetmiştim. Ekonomik olarak eşitlik olmadığı zaten ortada.

Ekonomik eşitlik hakkında bir şey diyim: Benim ailem tek çocuk yapmış. Gelirleri bunu tam anlamıyla karşılayacak durumdaymış. Adam 9 çocuk yaptıysa onu düşünüp acı çekemem...[signature][hline]PASCAL ERA QUA
Bana Luce'nin kellesini getirine tam 100bin lira vereceğim!
Sosyal ağlarda paylaş

insan hep daha çoğunu istedikten sonra eşitlik olması imkansız, fakirlik zenginlik gibi statüler oluşuyor işte. sosyal açıdan da aynısı geçerli. eşitlik olması için herkesin belli bir limiti kabul etmesi gerekir. Sadece sosyal açıdan bakmak imkansız yani, sosyo ekonomik olsa neyse ;P güya hepimiz eşitiz ama eşit olmadığını, üstün olduğunu iddia edenler çıkıyor mutlaka. (büyük balık küçük balığı yer)[signature][hline]I see angels burning, falling down in ruins
Looking down I see myself, I'm my own enemy

[Bu mesaj ReaperXS tarafından 04 Mayıs 2004 19:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Eşitsizlik ilk insanlardan beri yok

İlk başta doğada beraber yyaşayan insanlar gerçek eşitlik içinde yaşiolardı. Sonra bi adam geldi buludunduğu yeri sahiplendi, etrafını kapladı (Özel Mülkiyet ortaya çıktı) İşte o zamandan beri eşitlik die bişey yok ne dersen de.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mortis, 04 Mayıs 2004 19:04 tarihinde demiş ki:
Eşitsizlik ilk insanlardan beri yok

İlk başta doğada beraber yyaşayan insanlar gerçek eşitlik içinde yaşiolardı. Sonra bi adam geldi buludunduğu yeri sahiplendi, etrafını kapladı (Özel Mülkiyet ortaya çıktı) İşte o zamandan beri eşitlik die bişey yok ne dersen de.
Seni Rousseaucu romantik seniii :P[signature][hline]PASCAL ERA QUA
Bana Luce'nin kellesini getirine tam 100bin lira vereceğim!
Sosyal ağlarda paylaş

insanın dogasında sosyalizim degil üstün olma çabası vardır. bu yüzden hep üstün olmaya çalışanlar emellerine ulaştıklarında denge ortadan kalkar (taş devrinde bile yoktu böyle bi denge aslında)
insanlar bazı ülkelerde eşit görünselerde mutlaka üstün olanlar vardır ama gizli saklıdır.insanın dogası gereki eşitlik imkansızdır.[signature][hline]Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

Ya insan devlette eşittir.Hukuk karşısında bizim ülkemizde olmasada çoğu ülkede eşittir.

Ama tabiki ekonomik açıdan ve yaşam standartı bakımından eşit olması beklenemez.
Yıllarca çalışan ve sonunda zengin olmuş bir adamla
Hiç çalışmamış yan gelip yatmış fakir olan bir insan asla eşit olamaz.[signature][hline]bla bla bla ...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 04 Mayıs 2004 19:17 tarihinde demiş ki:
insanın dogasında sosyalizim degil üstün olma çabası vardır. bu yüzden hep üstün olmaya çalışanlar emellerine ulaştıklarında denge ortadan kalkar

bunun tam tersi de olabiliyo
sosyalist olup daha sonra parayı kazanıp kapitalist olan işadamları da var.Hatta bunlar için ''Dünün sosyalisti,bugunun kapitalisti'' diye dergide haberler çıktı.Adını vermeyeyim :P[signature][hline]C'mon baby light my fire
Try to set the night on fire
the doors
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UltraPsycho, 04 Mayıs 2004 19:25 tarihinde demiş ki:
sosyalist olup daha sonra parayı kazanıp kapitalist olan işadamları da var.Hatta bunlar için ''Dünün sosyalisti,bugunun kapitalisti'' diye dergide haberler çıktı.Adını vermeyeyim :P

sosyalist olup sonradan kapital olan bir kaç kişiyi tanıyorum verdikleri cevap
-hayatımızı yaşamayı sonradan akıl ettik[signature][hline]Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Sosyal ağlarda paylaş

Her insanın eşit olduğu bir dünya düşünülemez bence her şey dört dörtlük olamaz olmalı mı herhalde en güzel yer orası olur ama oranın dünyada olmadığı çok belli[signature][hline]Askinos, 06 July 2003 20:19 tarihinde demiş ki:
Kendini deleni Allah'ta deler gibi bir atasözü çıkarabiliriz burdan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 04 Mayıs 2004 19:27 tarihinde demiş ki:
said:
UltraPsycho, 04 Mayıs 2004 19:25 tarihinde demiş ki:
sosyalist olup daha sonra parayı kazanıp kapitalist olan işadamları da var.Hatta bunlar için ''Dünün sosyalisti,bugunun kapitalisti'' diye dergide haberler çıktı.Adını vermeyeyim :P

sosyalist olup sonradan kapital olan bir kaç kişiyi tanıyorum verdikleri cevap
-hayatımızı yaşamayı sonradan akıl ettik

Valla zaten tüm büyük zenginler hep sosyalistlerden gelme. Zamanında bi söz duydum, doğru mudur değil midir yorum yapmayacam ama şöyle diyordu: "Gençken komunist olmayanın kalbi, ileride kapitalist olmayanın beyni yoktur"[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 04 Mayıs 2004 19:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...