LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 efenim konu, filmdeki bir silah. nedir bu? amerikalılar'ın japonlar'a sattığı, dakikada 200 mermi boşaltan ağır makineli bir hede bu. gerçekten merak ettim, o devirde böyle bir şey olup olmadığını. elbette senaristler böyle bir gaflette bulunmazlar ama ne bileyim, ukte oldu içimde. bir yandan hala doldur boşalt, kullanışsız tüfekler, bir yandan acaip iş gören ağır makinalı hadiseler. kafama takıldı, bilen varsa aydınlatagelsin. (ha bir de sanırım filmin senaryosu çok sallamaymış. gerçi sallama olmadığına dair bir iddiası yok ama ayrıca belirtmek gerekiyor. o dönem japonyasını ve gerçek olayları anlatabilecek birileri varsa dinlemek hoş olurdu. beklemekteyiz.)
Mephisto_ Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 var var howartzer mı ne öyle birşey diyorlar[signature][hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki: gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe
LiquiD Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2004 horace, aldığım istihbarata göre japon kültürü ile filan ilgiliymişsin. şöyle genel hatlarıyla biraz anlatsan, şu merakımı dindirsen. gayet yüzeysel olabilir, akademik bir anlatım beklenmemektedir.
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 bence filmdeki gibi japonlara öyle bi silah satılmış değil.satıldıysa bile 1876 da değil benim fikrim. National Geograpic dergisinin şubat sayısını alıp baya bi bilgi edinebilirsin tam 6 sayfa bu konu.[signature][hline]Bulacak bi şey yazamıyorum. Sì man i yulman nin enquantuva? expn.go.com
unity100 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 japonya 1850 den itibaren cilgin bi modernizasyon olayina girdi. satilmistir. 1905 te port arthurda ruslari yendiler ki rusya 3. buyuk donanma idi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Halfmumi Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 basit sistem.. mermileri tepeden boşaltıyorlar, çevirdikleri zaman her bir namlu farklı bir mermiyi ateşliyor.. böylelikle namlular biraz daha geç ısınıyor daha fazla mermi atılıyor .. silah gerçek+o zamanın minigunı.. ama verilmişmi bilemem :][signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Next Record:280+ KM in 20H...Waiting:Weather
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2004 Amerika daha önce başka modeller satmışmıdır bilmem ama mesela bu tür silahların en ünlüsü gatlingler ilk kez 1862'de amerikan iç savaşında kullanıldılar. Resmide aşağıdadır ki filmdeki bunun benzeri bir şeydi. ilk gatlingler dakikada 320 mermi atabiliyordu.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz"
Sam Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 Mesaj tarihi: Mart 30, 2004 meraklısı burada.. 8-) japonlara satıp satmadıklarını bilmem ama gatling'ler amerikan iç savaşı'nın silah sanayisinin en devrimci dönemlerinden biri olmasını sağlayan iki-üç buluştan biridir. (öbürleri de kendinden barutlu mermi ve revolver'dir sanırım) o dönem için akıllara ziyan bir ateş hızına sahipti, öyle ki amerikan ordu ekipman dairesi baştan almak istemedi kurşun yetiştiremezler diye, sonra bir komutan kendi cebinden aldı birliğine ve inanılmaz derecede etkili olduğu görüldü özellikle o dönemde halen napolyon usulü 'düşmanın üstüne süngüyle yürüme' düşüncesi hakimken. daha sonraki yıllarda ingilizler, ruslar ve bilumum avrupa güçleri de satın aldılar, afrika'da özellikle bayağı kullanıldı yerlilere karşı. filmdeki gibi iki gatling'in 1-2 saatte 2000 zulu savaşçısını öldürdüğünden bahsediliyor, ingilizlerin kaybı yarım düzineyken. maxim makinelisinin (günümüzün dominant makineli ateşleme sistemi ama gatling sistemi halen en yüksek ateş hızına sahip) ortaya çıkışına kadar da popülerliğini korudu. 50'lerde amerikan ordusunun general electric'i gatling prensibini kullanan yeni makineliler üretmesi için görevlendirmesine kadar 50 yıl boyunca ortadan kayboldu ve sonra minigun ya da vulcan cannon olarak yeniden karşımıza çıktı.. filmde zaten bunların meydana çıkardıklarında içimden dedim "şimdi ...u yediler" diye.. :-p öyle dakikada 3-5 atış yapan tüfeklerden oluşan bir takıma benzemez etkisi, cidden absürddü filmde gördüğümüz gibi aradaki fark, çok güzel yansıtmışlar.. japonlara da satmışlardır herhalde, ama tam ne zaman almışlardır bilmiyorum..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Daesu Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2004 mitraylöz[signature][hline]impossible is nothing www.fallenbishop.cjb.net
Sam Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 mitrailleuse fransız icadı başka bir makinelidir, gatling prensibiyle de ilgisi yoktur, maxim prensibiyle çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam..[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki: Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2004 Fılmın seneryosu tamamen sallama degıl harbıden oyle bır samuraı ayaklanma cıkarıyor meiji donemınde eger donemle ılgılı daha cok bılgı ıstersenız Rurouni Kenshin ı onerırım Kenshin ile Last Samurai aynı zamanlarda gecıyor tarıhı aynı sekılde ışlıyor hatta Kenshin in 2 bolumunde vardı bu gatlıngler :)[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki: oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 O zaman Sam'e bu yakışır! Hazin son :[signature][hline]I'm in a world of shit.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 eh tabii richard jordan gatling buğday ebeleme hedesi mucidi bir adamken silahının milleti savaş meydanından kaçırtmasını ummuştu ama gel gör ki onmilyonlarca insanın canına malolacak yeni bir katliam aracı oldu. ama suçlanamaz adam, o olmasa başkası yapacaktı, o en azından iyi niyetle yaptı bunu. sonrasında da çok pişman oldu ve silahı geliştirmedi. yaptığı sürüyle tarım makinesiyle değil bu silahla anılması hoşuna gitmedi..[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki: Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 Ben şahsen et-döver'i minigun'a tercih ederim. Yakın mesafe silahım et-döver'dir. Ama büyük kalabalıklar için Minigun bir vazgeçilmezdir ehe. Bu arada minigun çizimlerimi scan ettirebilirsem koyarım bir yerlere. Insanın içinden "BUNU ALIP ÇIKACAN ISTIKLAL'E ALLAAAAAH." diyesi geliyor. Kulağa'da "Immortal - Holocaust"'u koydun muydu ordu gelse tutamaz seni ehe.[signature][hline]I'm in a world of shit. - Satanist misiniz? - Hayır biz Lathander'e tapıyoruz.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2004 Sam sabah gazetede bir ilan gördüm. "Bayan'dan satılık Minigun, Az kullanılmıştır. Yanında ırk yokedebilecek kadar mermisi hediyemizdir. 36 namluludur. Saniyede 900 mermi atabilme kapasitesine sahiptir. Yaklaşık 6 ton olduğu için taşımak için yanında bir adet Chinook'da hediye ediyoruz. Sadece 1.000.000$!"[signature][hline]I'm in a world of shit. - Satanist misiniz? - Hayır biz Lathander'e tapıyoruz.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 alexi chinook'u ne yapayım ben elde taşırım.. 8-)[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Bone Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 sam ve viktor olayı bitirmiş.. sonra çok bilmiş insanlar çıkıp "böyle bişi yok, herşey abartı" felan diyebiliyor tabi[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!" Vegeta - DBZ
Creel Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 said: Alexi_Septimus, 05 Nisan 2004 05:08 tarihinde demiş ki: Ben şahsen et-döver'i minigun'a tercih ederim. Yakın mesafe silahım et-döver'dir. Ama büyük kalabalıklar için Minigun bir vazgeçilmezdir ehe. Bu arada minigun çizimlerimi scan ettirebilirsem koyarım bir yerlere. Insanın içinden "BUNU ALIP ÇIKACAN ISTIKLAL'E ALLAAAAAH." diyesi geliyor. Kulağa'da "Immortal - Holocaust"'u koydun muydu ordu gelse tutamaz seni ehe. ne kascaklar orduyla uzun menzilden bi sniper cikar kafana bi mermi :P dink yerdesin :) sniper rules![signature][hline] Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths "Who wants to live forever?"
Creel Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 + bu filmde en uyuz oldugums ahne shu samuraylarin ldieri ölüo filan bizim tomicik tek kali,o ayaga kalkio filan sona etraftaki tum japon piyadeler biat eder gibi (aslinda tapar gibi) egiliolar filan.. acaaip tilt olduydum..[signature][hline] Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths "Who wants to live forever?"
Öne çıkan mesajlar