Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duymayan Kalmasın, Kömür Dağıtımı Başladı

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Yani "Komur dagıtıyorlar ama insanların komure muhtac durumda olması onların sucu!!!!" yaklasımı gayet komik. Akp olmadan da bu ulkede komur yardımına muhtac bircok insan vardı, ayrıca bir ulke ne kadar gelismis olursa olsun, her insan temel ihtiyaclarını karsılayabilecek durumda olacak, boyle seylere muhtac olmayacak diye de birsey yok. Bana gore tek yanlış, bu yardımların gizli olarak yapılmaması.
Sosyal ağlarda paylaş

Kömüre ihtiyacı olmayan adamlara da başka yollar mevcut, kömürle sınırlı olsa neyse dicez de.

Dennis said:
Yani "Komur dagıtıyorlar ama insanların komure muhtac durumda olması onların sucu!!!!" yaklasımı gayet komik. Akp olmadan da bu ulkede komur yardımına muhtac bircok insan vardı, ayrıca bir ulke ne kadar gelismis olursa olsun, her insan temel ihtiyaclarını karsılayabilecek durumda olacak, boyle seylere muhtac olmayacak diye de birsey yok. Bana gore tek yanlış, bu yardımların gizli olarak yapılmaması.

İnsanlar kömüre ihtiyaç duyabilir, fakir olabilirler. Ancak AKP rüşvet vererek Türkiye'de dilenci yaşam tarzını teşvik ederek başka bir suç daha işliyor. İnsanları çalışmamaya yatarak kazanmaya teşvik ediyor, hepsinin üstüne köyde daha iyi koşullarda yaşamı teşvik etmek yerine içine edilmiş İstanbul'a göçü sırf oy almak için teşvik ediyor. Hepsinin üstüne büyük şehirlerin havasının içine ederek diğer insanlara karşı haksızlık yapıyor. Bütçeyi kendi çıkarlarına kullanıyor ve halk parasıyla rüşvet veriyor. İnsanların bilinçsizliğini ve eğitimsizliğini suistimal etmesine girmiyorum bile. Tek problem "açık yapılması" değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Olaya sonundan dalmanın sıkıntıları bunlar, nefr. Topiği okursan bunun yanında "yardımlar gerçekten ihtiyacı olana yapılsın" veya "parti adına devlet parasıyla değil de efendi gibi kendi paralarıyla dağıtsınlar" dendiğini de göreceksin.

Zor değil yani "bırakalım donsunlar" demediğimizi anlamanız.
Hem ucuzlamadı mı artık "bırakalım da donsunlar mı" edebiyatı yapmak?
Donarak ölmüş kaç kişi var memlekette, karda ayazda birebir kalmadıktan sonra?
Sosyal ağlarda paylaş

Bağıra çağıra göze sokularak yapılması, devletin parasıyla ama AKP adına yapılması, bunu yaparken poşetten bile tanıdıklara rant sağlaması, nedense seçim zamanları azması, hatta birazcık dolaylı yoldan düşünüldüğünde hala kömürle ısınan evler ve ısınma ihtiyacını bile karşılayamayan insanlar olması, hepsi yanlış. Neresi doğru ki bunun?

"Adam olsalardı ihtiyaç kalmasaydı" görüşüne karşı çıkmanızı da anlamıyorum, kaç senedir başımızda bu adamlar? Fakirliği gidermeye yönelik işler yapılabilmesi için kaç sene iktidarda kalmak lazım, 15 falan mı? Sanki 6 aydır hükümet görevde de yeni yeni belini doğrultuyor gibi konuşuyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

topici okumadan cevap yazmam, bu biraz ucuz olmus asil

'Hem ucuzlamadı mı artık "bırakalım da donsunlar mı" edebiyatı yapmak?
Donarak ölmüş kaç kişi var memlekette, karda ayazda birebir kalmadıktan sonra?'

kismi da saptirma mi, hakikaten mi anlayamiyorsun emin olamadim. benim soyledigim buydu yani iki mesajda sence? sire bol sabir diliyorum =]

velhasil, sorun bu sizde; gri yok, ya siyah ya beyaz. nasil akp nin her yaptigi gozunuzde kokune kadar mutlak yanlissa, ayni sekilde eger bir noktada anlasamiyorsak baska herhangi bir noktada anlasma olasiligimiz olmadigina koru korune inaniyor ve hemen saldiri moduna giriyorsunuz

neyse, okumadan sondan atlayinca boyle oldu tabii, idare ediver

bir de donarak 'olmediysen' sorun yok mantiginin komikligi bir yana, memlekette donarak olen pek cok insan var, bir gugil aramasi bile epeyce sonuc veriyor konuyla ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

"Kömür Türkiye'yi ihya edecek bir servettir."
Mustafa Kemal Atatürk

yeterli sanırım.

şu da cevapsız kalsın istemedim:

Nefr said:

tekrar edelim; komur dagitimi olayinin civiginin ciktigina ve mevcut durumun yanlis olduguna katiliyorum ben de, ama argumaniniz 'ulan ihtiyaci olmayan adama komur verip oyunu satin aliyorlar' veya 'simdi komur verecegine 20 sene sonraki hayat standardini arttirsin, 20 senelik dogal seleksiyon surecini atlatmayi basaran guclu fakirler mutlu olsun' olunca ona katilmak mumkun olmuyor

İhtiyacı olmayan adama derken kömüre ihtiyacı yok adamın, bunu paraya çeviriyor doğal olarak. Kömür yoluyla yasal bi kılıf geçirilerek adama rüşvet verilmiş olmuyor mu? Direk para verilse asıl o zaman olay olmaz mı?

Ayrıca burda kimse "20 sene aç bırakalım hayatta kalanlar daha iyi yaşasın" tarzında yatırım yapılsın fikrini savunmuyor. Eğer insanların hayatta kalmasını sağlayacaksan bunun çeşitli yolları var. Biz de bu seçilen yolun neden 20 sebeple yanlış olduğundan bahsediyoruz. Tabii ki hayatta kalma noktasında bu insanlara yardımcı olmak devletin görevi. Ancak "nerdeyse 3'te biri fakir olan halka dilenci kültürünü alıştırmak teşvik etmek"le "ölmek üzere olana hayatta kalması için yardımcı olmak" sorumluğu arasında da sir gibilerin anlayamayacağı ince bir nüans var. Problemin temeli "bizde ya siyah ya beyaz eğilimi olması" değil karşı taraf tarafından bu ince uçurumların kasten ya da yetersizlikler sebebiyle çarpıtılması.

AKP'nin ak tarafı olsa emin olun ilk ben burda kabul ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya anlamadığım birşey var, adamların bu kömürü sattığını nerden çıkarıyosunuz. yani satıyolardır belki de, gidip gördünüz mü sattıklarını, araştırması mı var anlamadım.

bide herkese kömür dağıtılsa herkes kömürünü satsa kömür acayip ucuz olur, adamın eline zaten 2 kuruş birşey geçer.

vs. aklıma geldi yazdım .p
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yok nefr, insanın sabrı tükeniyo bi yerden sonra..akpye onlar kadar küfretmiyosan akplisin, akpnin yaptığı iyi gibi görünen şeylerin bile arkası kötü niyetlerle doludur, akp seçmenini de alıp gitse ülke güllük gülistanlık olacaktır.

Problem AK icraatlar değil. Biz burda bi partiyi ya da partilileri kişileri değil düşünceleri konuşuyoruz. Kimse gelip sana kömürü savunduğun (zaman zaman da döndüğün) halde gidip AKP'nin güneydoğu politikası hakkında hesap sormuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada pariste yasiyorum su an, dennisin mesajina ornekleme olarak; gectigimiz hafta iki kisi donarak oldu burada. olabiliyor yani evet, olmayacak birsey degil

007; akpnin dagittigi komur tabii ki oy amacli, tabii ki rusvet bir anlamda. bu adamlarin geldigi ekolu dusunurseniz zamaninda bulgur dagitiyorlar diye refaha saydiriyorduk ayni sekilde, nesi sasirtici geliyor ki size?

bana sasirtici gelen, akpnin komur konusunda reklam yapmaya ihtiyaci kalmamis olmasi. cunku o kadar yaygara yapildi ki konuyla ilgili, akp 'fakirin yaninda, komur dagitan iyiliksever yonetim', mevcut muhalefeti chp ise 'hain, fakir karsiti elitist' pozisyonuna geldi. cunku evet, oy almaya calistigin kitlenin algisi onemli. tayyipin cikip komur dagitiyoruz biz demesine gerek yok ki su anda, zaten ne kadar karsiti varsa 'rezil adam, fakirlere komur dagitiyor' diyor gunde bes vakit, yani olayin reklam boyutunu yirtinsa bu kadar iyi yapamazdi akp =]

bana sasirtici gelen, yillar yillardir yapilan iyi birseyin akp kullaniyor diye kokten yanlis hale gelmis olmasi. komur dagitiminin nasil yapildigini sorgulama asamasini gecip, komur dagitilmasini sorguluyor olmamiz

yoksa evet elestirilecek binbir sey var bu olayda, ama iste 'komur dagitmak komple yanlis, bu parayla yatirim yapilsa daha iyi' ya da 'akp zaten salt komurle oy aliyor arkadas, al komurunu tayyipin elinden, sandiktan ben cikarim' turu yaklasimlar mantikli ve gercekci degil, butun derdim o. yoksa topicin genelinde benim soyleyebilecegim hersey -buyuk bir kismi sen ve sir tarafindan- soylendi, ben sadece artik 'ihtiyaci olmayan adam' olayina dayanamayip bir vurgu yaptim, odur

edik;
sir said:
akp seçmenini de alıp gitse ülke güllük gülistanlık olacaktır.

lool
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Horizon said:
-007- said:
Türkiye'de toplumun geneli cahil. Cahillerin de %90'ı fakir kömür alan kesim.

E bu durumda şimdi AKP cahil kesime reklam yapıyor rüşvet veriyor. (yardım boyutunun dışında)

Cahil insanlar cahil oldukları için siyaset konusunda da yeterli olmazlar, üstüne özgür iradeleri de baltalanınca ve bu durum ülkenin çoğunluğunda olunca bu tabloya adalet mi denir kalkınma mı denir demokrasi mi denir? Anca durmak yok yola devam denir.

Türk toplumunun geneli cahil , % de kaç bi söyle ortalama filan ver elinle tart. Hım onun %90 ı da fakir ve kömür alan kesim. Fakirlik =(aşağı yukarı) Cahil .

Şu mesajı yazan bu kafada olan cahilin önde gidenidir. Cahil olduğunu bilmeyen en tehlikeli cahillerdendir. Sen de osun burada belirteyim. Sen toplumun genelini dolaşıp gördünmü de okadarı cahil bilmemne diyorsun. Pazarda eline domates mi alıyorsunda tezgahtakilerin geneli çürük diyorsun.

Paticikte fazla takılmışsın git hava al cahil arkadaş.

Bak sen de cevap bulamayıp çaresizlikten çarpıtma sahte yan anlam üretme yoluna gitmişsin. Ben fakir=cahil i bırak fakir=aşağı yukarı cahil bile demiyorum. Bunları sen çarpıtmışsın.

Evet Türkiye'de toplumun geneli cahil ve oy verecek siyasi düşünce sahibi olacak bilinçte değil. Bunun yüzdesini versem ne değişir vermesem ne değişir Türkiye'nin kapı gibi acı gerçekleri bunlar saçma sapan detaylarla ana düşünceyi çürütmeye çalışmanız komediden başka bişey değil.

Cahillerin %90'ı fakir kömür alan kesim demek cahil=fakir demek değil. Orda sen ana düşünceyi anlamak yerine gidip saçma sapan rakam muhabbetine giremezsin. Sana söylenmek istenen en son şey orda 90 muhabbetidir. Ana düşünce: AKP cahil ve fakir olan ya da ayrı ayrı ya fakir ya da cahil olan kitleleri sömürüyor. Sen buna ister %90 de ister %50 de.

Bu ana düşünceyi anlamayıp üstüne 80 90 muhabbetiyle ayar vermeye çalışıp "80 90 diyen cahilin önde gidenidir" diyen bünye de benim gözümde tehlikeli derecede anlayışsız bi bünyenin önde gidenidir. Bazı insanların söylenenleri anlama nitelik ve nicelikleri değişebilir ancak bu bir noktadan sonra "tehlikeli" konuma gelir. Forum ortamından bi insanın bi konu hakkında bilgisini anlamadan önce onun algı miktarını anlarsın. İlki çok da kolay değildir hatta, ancak buna rağmen forum ortamında karşı tarafa ne kadar rahat "cahil" diyebiliyoruz lol.

Ayrıca toplum hakkında bilgi sahibi olmak konusunda da senin "deneyim ve bilgi birikimini" bilmiyorum ama bu konuda iddialı olduğumu söyleyebilirim.

Jadelith said:
Cuce said:
abi nesi temiz yahu.

parayla oy satın almak değilmidir bu?
bir parti siyasi gorüşü ve sunduğu hizmetin kalitesiyle yerel secimleri kazanmalıdır. Vergileri kullanrak elde ettiği kömür dağıtma kapasitesiyle değil.

amerikada da büyük firmaların lobileri kendileri lehine yasa çıkartacak adaya büyük bağışlar yapıyorlar.

yapılan bağışlar adayın kazanmasını sağlıyor (obamanın böyle kazanabilmesinin sebebi de campaign e akıtılan aşırı yüksek para).

yani büyük firmalar parayı bastırıp kendi istediği yasayı geçirebiliyor.

konuyla %100 alakası yok ama teğet de geçmiyor hamdolsun. aklıma geldi yazayım dedim :)

tamam bastır parayı başkan ol o zaman. Yok böyle bir olay, olması da yanlış. Başkalarında varsa "bizde de olmalı" yı savunamayız.

Cevapladığım sana ait olan mesajta ben ana fikiri gayet anlıyorum. Oraya yazmadığın yazıların veya düşüncenin ana fikrini kusura bakma ortada yokken anlayamıyoruz. Neden ? medyum değiliz. Yazmadıklarını anlama yetimiz yok , kurduğun cümleler de gayet basit ve oraya buraya çekilecek cinsten değil. Net şekilde toplumun geneli cahil , onların %90 ıda kömür alan fakir kesim demişsin. Bunun nasıl farklı bir anlamı olabilir bir izzah et istersen.

Hiçbir şekilde çarpıtma filan yok. Cevapladığın yazın gayet açık ve net. Hiçbir şekilde muhabbet veya mecazi şekilde de kullanmamışsın cümlelerini. O yüzden hiç kıvırmana gerek yok , ben böyle demek istedim de canımı ye. Ama zeytin yağı takliti yapmaya çalışma ne olur..

Sen bırak toplumun geneli cahil demeyi , toplumun %10 cahil bile diyemezsin. Cahil detektörünmü var ? Hadi var diyelim , anket araştırma şirketin mi var detektörle tek tek evleri dolaştın ?

Kısaca saçmalama kuzen..
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

tamam bastır parayı başkan ol o zaman. Yok böyle bir olay, olması da yanlış. Başkalarında varsa "bizde de olmalı" yı savunamayız.

şimdi gördüm. bunu savunmuyodum zaten, orda da var böyle bir saçmalık demeye getirdim.

niye bu kadar agresifsin anlamadım. ingiliz ajanı olmakla mı geliyo : )
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun abartılmasının ya da bu kadar fazla konuşulmasının reklama katkısı olacağını zannetmiyorum, aksine bilinçlendirilme potansiyeli olan bireylerde pozitif anlamda etkisi olacağını düşünüyorum. Sonuçta zaten reklamı kömürü alacak adam olan kitlesine bizzat kömürü dağıtarak yapıyor. Belki de bu konuşmalardan medyada çıkan haberlerden sonra kömür alan birileri bilinçlenerek AKP'ye oy vermez. (bilincin artması açısından zor bir ihtimal olsa da)

Ayrıca burda "kömür dağıtılması" bakış açısının dışına çıkılıp daha önemli olan "bunun nasıl yapıldığı" bakış açısına işaret etmeye çalışıyoruz. Mesele kömür dağıtılması değil demiştik bikaç kez. Bence de "nasıl yapıldığı" temelli olmak yerine "ne yapıldığı temelli parti kötüleme" bakış açısı saçma ve eksik. Ancak mesele "nasıl dağıtıldığı" konusuna gelince durum o kadar abartı ve vahim ki "salt kömürle oy alıyor" a bile yaklaşabiliyor tablo. (tam olarak öyle olmasa da) Ki bana kalırsa AKP bu tür yolsuzluklar yapmasa görüşüm AKP'nin iktidar olamayacağı yönünde.

Nefr said:

bana sasirtici gelen, akpnin komur konusunda reklam yapmaya ihtiyaci kalmamis olmasi. cunku o kadar yaygara yapildi ki konuyla ilgili, akp 'fakirin yaninda, komur dagitan iyiliksever yonetim', mevcut muhalefeti chp ise 'hain, fakir karsiti elitist' pozisyonuna geldi. cunku evet, oy almaya calistigin kitlenin algisi onemli. tayyipin cikip komur dagitiyoruz biz demesine gerek yok ki su anda, zaten ne kadar karsiti varsa 'rezil adam, fakirlere komur dagitiyor' diyor gunde bes vakit, yani olayin reklam boyutunu yirtinsa bu kadar iyi yapamazdi akp =]

bana sasirtici gelen, yillar yillardir yapilan iyi birseyin akp kullaniyor diye kokten yanlis hale gelmis olmasi. komur dagitiminin nasil yapildigini sorgulama asamasini gecip, komur dagitilmasini sorguluyor olmamiz

yoksa evet elestirilecek binbir sey var bu olayda, ama iste 'komur dagitmak komple yanlis, bu parayla yatirim yapilsa daha iyi' ya da 'akp zaten salt komurle oy aliyor arkadas, al komurunu tayyipin elinden, sandiktan ben cikarim' turu yaklasimlar mantikli ve gercekci degil, butun derdim o. yoksa topicin genelinde benim soyleyebilecegim hersey -buyuk bir kismi sen ve sir tarafindan- soylendi, ben sadece artik 'ihtiyaci olmayan adam' olayina dayanamayip bir vurgu yaptim, odur

edik;
sir said:
akp seçmenini de alıp gitse ülke güllük gülistanlık olacaktır.

lool
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
topici okumadan cevap yazmam, bu biraz ucuz olmus asil

'Hem ucuzlamadı mı artık "bırakalım da donsunlar mı" edebiyatı yapmak?
Donarak ölmüş kaç kişi var memlekette, karda ayazda birebir kalmadıktan sonra?'

kismi da saptirma mi, hakikaten mi anlayamiyorsun emin olamadim. benim soyledigim buydu yani iki mesajda sence? sire bol sabir diliyorum =]

velhasil, sorun bu sizde; gri yok, ya siyah ya beyaz. nasil akp nin her yaptigi gozunuzde kokune kadar mutlak yanlissa, ayni sekilde eger bir noktada anlasamiyorsak baska herhangi bir noktada anlasma olasiligimiz olmadigina koru korune inaniyor ve hemen saldiri moduna giriyorsunuz

neyse, okumadan sondan atlayinca boyle oldu tabii, idare ediver

bir de donarak 'olmediysen' sorun yok mantiginin komikligi bir yana, memlekette donarak olen pek cok insan var, bir gugil aramasi bile epeyce sonuc veriyor konuyla ilgili

Topiği okumuşsan senin bi önceki mesajında yazdığımız gibi bi yorumda bulunmadığımızı anlaman gerekir. Zaten o yazdıklarımız bir anda buhar olmuş gitmiş, konu sapmış, bizim sorunlarımıza gelivermiş.

Hadi ben de o soruna geleyim. Bizim siyahımız beyazımız grimiz de vardır, o konuda şüphen olmasın. Ama şimdiye kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'ni ne zaman eleştirdiysem hep haklı eleştirmişimdir, mutlaka bir mantık çerçevesindedir. Şimdi misal bu kömür dağıtma mevzusunda olduğumuza göre, bana kalkıp da "hemşerim sen bu konuda %100 haksızsın, akp bu işte yüzde yüz beyazdır" diyebilir misin?
Bunu diyorsan eğer, kendinde bu güven mevcutsa, kitle topiği, işimize bakalım.

Ha bu arada, yaptım gugıl araştırmanı,
http://www.tumgazeteler.com/haberleri/da-bir-kisi-donarak-oldu/
Bunu verdi.

İstanbul'da donarak ölenin az olması bir Adalet ve Kalkınma başarısı olarak tarihimize geçer birazdan.
Sosyal ağlarda paylaş

demin SES TV'de izledim. Çok komik ya. Adam gitmiş Ankara'daki varoşlardaki kişilerle konuşuyor. "Bakın halkla konuşuyoruz, halkın gerçeği bu" triplerinde. Adamlar da moda girmiş, "sizce bu kömür yardımlarında kötü birşey var mı" diye sorulara "hayır, biz mağduruz, ne güzel mağdurlara yardım ediyorlar işte" diyorlar.
Ee, size birisi beleş birşey verdiğinde "hayır ben beleş istemiyorum" mu diyceksiniz ki sanki? Bu konuşanlar da öyle yapıyor işte.

"Kızım 600 milyonla çalışıyor" felan diyor mesela yapılanları savunan birisi. Asgari maaşla çalışan herkese yardım ediliyor mu? Ona ediliyor da, diğer asgari maaşla çalışan vatandaşların başı kel mi? Yok eğer 600 milyonla çalışan tüm vatandaşalra yardım edilecekse, neden yardıma muhtaç kalmıyacak şekilde maaşlara zam yapılmıyor da bunun yerine yardımlar yapılıyor?
Bunu eleştirdiğimizde "kardeşim gelin burdaki halimizi görün, sıcak evinizden konuşmak kolay" diye feryat ediyor, "yandaş" medya da bunu manşetlerinde gösteriyor?

Hayır onu geçtim, ben mi dedim bu adamlara "gel ankara'da yaşa" diye? Ölçüp biçmeden Ankara'ya gelip de gecekonduda yaşadıklarında bunun suçlusu neden ben oluyorum?

Ha bir de ev sıcakken konuşmak kolay elbette,
ama bu tip yardımlar sonucunda yol/su/elektrik gibi şeylere sürekli zam geliyor. sobaları yakmayıp üşüyoruz. daha az elektrik masrafı olsun diye lambaları hiç açmıyoruz. bir de üstüne "kömür yardımını eleştirmek kolay, mağduruz biz, siz bizim halimizden ne anlarsınız ki" diye zılgıt yiyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Açık ve net, mecazi anlam içermemesine rağmen yazdıklarımın ana fikirleri anlamadığını iddia etmemin sebebi kocaman cümledeki "AKP'nin alt tabakayı sömürmesi" anlamı yerine %90'a takılmandır. 2. kez söylettiğin ve anlamadığın üzere %90 ifadesi orda dikkate alınması gereken en son benzetmedir, ondan önce ana düşünceyi anlayabilmek lazım. Ek olarak hala benim ifademle fakir=cahil ifadesi arasında gelip giderek bir türlü asıl anlatılmak isteneni kavrayamıyorsun. :)

Demişsin ki "Oraya yazmadığın yazıların veya düşüncenin ana fikrini kusura bakma ortada yokken anlayamıyoruz. Neden ? medyum değiliz." gibi kendi çapında espriler vs. ile kendini haklı çıkarmaya çalışma yolu seçmişsin ancak bu başlıkta bana ait yazılara belirli bir bütün dahilinde ve mantıklı cevap verebilmen için başlıkta bana ait tüm mesajları eksiksiz okuman yetmez, hepsini de eksiksiz anlaman gerekir. Sen kendi ifadenle bu süreci sağlıklı tamamlayamamışsın. :)

Bu anlatma ve anlama sürecinde ifadelerimin "açık ve net olduğunu" doğru anlayabilmen takdire şayan, ancak tek başına yetersiz. Bu açık ve net ifadeleri tam olarak anlamaman sebebiyle "kıvırma" tarzı ifadeler seçmişsin.

En son olarak şu kısmı da cevaplandırmak gerekirse:

"Sen bırak toplumun geneli cahil demeyi , toplumun %10 cahil bile diyemezsin. Cahil detektörünmü var ? Hadi var diyelim , anket araştırma şirketin mi var detektörle tek tek evleri dolaştın ?

Kısaca saçmalama kuzen.."

Toplumun geneli cahil demeyi bırak %10'u bile cahil diyemezsin diyen zihniyet!

Toplumun %15i okuma yazma bilmiyor. Bu durumda kasmayın yanlışsınız! Toplum size "teğet geçse de" genel olarak cahil, son çırpınışlar yanlış olmuş daha mantıklı bir temelde olabilirdi.

Cahil dedektörü mü var gibi tayyibimsi laflara gerek yok. Sosyolojik ve toplumsal olaylarda bildiğiniz gibi pek dedektörlere falan gerek yoktur eğer dedektör ihtiyacına girerseniz karşındaki adamın yüz ifadesine bile vurur bilgeliği lol.

Daha mantıklı saçmalaman dileğiyle "kuzen" :)

Horizon said:

Cevapladığım sana ait olan mesajta ben ana fikiri gayet anlıyorum. Oraya yazmadığın yazıların veya düşüncenin ana fikrini kusura bakma ortada yokken anlayamıyoruz. Neden ? medyum değiliz. Yazmadıklarını anlama yetimiz yok , kurduğun cümleler de gayet basit ve oraya buraya çekilecek cinsten değil. Net şekilde toplumun geneli cahil , onların %90 ıda kömür alan fakir kesim demişsin. Bunun nasıl farklı bir anlamı olabilir bir izzah et istersen.

Hiçbir şekilde çarpıtma filan yok. Cevapladığın yazın gayet açık ve net. Hiçbir şekilde muhabbet veya mecazi şekilde de kullanmamışsın cümlelerini. O yüzden hiç kıvırmana gerek yok , ben böyle demek istedim de canımı ye. Ama zeytin yağı takliti yapmaya çalışma ne olur..

Sen bırak toplumun geneli cahil demeyi , toplumun %10 cahil bile diyemezsin. Cahil detektörünmü var ? Hadi var diyelim , anket araştırma şirketin mi var detektörle tek tek evleri dolaştın ?

Kısaca saçmalama kuzen..

Jadelith said:

niye bu kadar agresifsin anlamadım. ingiliz ajanı olmakla mı geliyo : )

direk sana cevaben değildi o, genele cevaptı. bu alınganlık niye :)
Sosyal ağlarda paylaş

Okuma yazma bilmeyen cahildir diye düşünen bir düşünce yapısına sahip olduğundan artık sana söyleyecek söz yoktur. Üniversite mezunu bir insanda hayli hayli cahil olabilir.

Cahilliği kendi düşünce yapına göre bir kalıba sokmuşsun , o cahil şu cahil diyorsun. Sen hala boş , kendi çağında şukadar cahil bukadar cahil deyip duruyorsun "cahil cahil". Bana resmi olarak nasıl tespit ettiğini söyle , belgele , kaynak göster. Diyeceksin onun belgesimi olur ? E tabi belgesi olamayacak şeyi sen nasıl kafana göre genelleyebilirsin ? Üstün toplum sosyoloğu olup ta tüm Türkiyeyimi dolaştın ? Kısaca senin söylediklerin sadece "sence". O yüzden sence olan tespitler üzerinden yaptığın değerlendirmeler gayet gereksiz ve değersiz.

Hayatında başarılar. Kendini cahil bilmeyenler cidden şekil 1-a çok tehlikelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Okuma, yazma bilmeyen.Hayatında bir kitap okumamış adama cahil demiyeceksek ne diyecez?
Koçum benim , en kral sensin , en kültürlü ,en bilgili, görgülü sensin mi dicez.Üniversite okumuş cahil kalan adam neye kime göre cahil sözde üniversite okuyanları işe katmazsan adam gibi okulunu okuyan kişi cahil falan değildir.Okuma yazma bilmeyen adama göre hiç değildir.
Ah be hayal aleminde yaşayan gençler.Bütün dünya buna bir inansa bir inansa...
Sosyal ağlarda paylaş

Okuma yazma bilmeyenler cahil değilse cahilin tanımını yapar mısın bana. Ben hiçbir yerde tanımlama olarak okuma yazma bilmeyen=cahil demiyorum ancak cahiller okuma yazma bilmeyenleri kapsayan büyük bir kümedir, bunun içinde sadece onlar yoktur.

Madem okuma yazma bilmeyenler cahil değil o zaman bana kimlerin cahil olduğunu ya da cahilin tanımlamasını yapar mısın? Sana göre ülkede cahil yok sanırım. :)

Demişsin ki: "Cahilliği kendi düşünce yapına göre kalıba sokmuşsun, o cahil şu cahil diyorsun."

Sana kapı gibi tanımlama vereyim o zaman, artık kimin ne kalıbı var daha iyi anlarsın:

Cahil (KAYNAK: TDK)
1. Öğrenim görmemiş, okumamış
2. Bilgisiz.
3. Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan
4. Deneysiz, genç, toy

Tanım belli kalıplar belli hala neyin tartışmasındasın neyi savunuyorsun? Tanımda eğitim görmemiş deniyor. Ülkenin %15i okuma yazma bile bilmiyor, ne eğitimi! Artık bu acı gerçekleri kabul edin, cahile cahil demesini öğrenin; ya da hayal dünyanızda rejim falan değiştirin lol

Şimdi birazdan kocaman bir paragranının nasıl yalan olduğunu göreceksin, demişsin ki:

"Sen hala boş , kendi çağında şukadar cahil bukadar cahil deyip duruyorsun "cahil cahil". Bana resmi olarak nasıl tespit ettiğini söyle , belgele , kaynak göster. Diyeceksin onun belgesimi olur ? E tabi belgesi olamayacak şeyi sen nasıl kafana göre genelleyebilirsin ? Üstün toplum sosyoloğu olup ta tüm Türkiyeyimi dolaştın ? Kısaca senin söylediklerin sadece "sence". O yüzden sence olan tespitler üzerinden yaptığın değerlendirmeler gayet gereksiz ve değersiz.

Hayatında başarılar. Kendini cahil bilmeyenler cidden şekil 1-a çok tehlikelidir"

Al sana babalar gibi bilimsel belge:

[upload.wikimedia.org]

Toplum cahil. Uzatma.

Horizon said:
Okuma yazma bilmeyen cahildir diye düşünen bir düşünce yapısına sahip olduğundan artık sana söyleyecek söz yoktur. Üniversite mezunu bir insanda hayli hayli cahil olabilir.

Cahilliği kendi düşünce yapına göre bir kalıba sokmuşsun , o cahil şu cahil diyorsun. Sen hala boş , kendi çağında şukadar cahil bukadar cahil deyip duruyorsun "cahil cahil". Bana resmi olarak nasıl tespit ettiğini söyle , belgele , kaynak göster. Diyeceksin onun belgesimi olur ? E tabi belgesi olamayacak şeyi sen nasıl kafana göre genelleyebilirsin ? Üstün toplum sosyoloğu olup ta tüm Türkiyeyimi dolaştın ? Kısaca senin söylediklerin sadece "sence". O yüzden sence olan tespitler üzerinden yaptığın değerlendirmeler gayet gereksiz ve değersiz.

Hayatında başarılar. Kendini cahil bilmeyenler cidden şekil 1-a çok tehlikelidir.

edit: 1 "şekil 1-a" da böyle elendi.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte nokta da o zaten. Diyorsun ya adam gibi okuyan bir de sözde okuyan. Bunun ayırımını dışarıdan kim nasıl yapacak ? Neye göre adama cahil diyeceksin ? Bir fikrinden veya bir hareketinden dolayımı ? , hayır ise bu adamın genel olarak hayatındaki tüm hareketlerini ve düşünce yapısını nasıl görüp anlayacaksın ?

Yani bir insana cahil diyebilmek için o insanı çok çok iyi tanıman gerekir. Uzaktan gördüğün hareketler veya birkaç düşüncesi ile sonuca varamazsın.

Okuma yazma olayına gelince , okuma yazma bilmek veya okul okumak bir insanı cahil ise cahillikten kurtarmaya yetmeyebilir. Eğitim ve öğretim farklı şeylerdir ki bunu biliyoruz sanırım ?

Okumak öğretim ile ilgilidir , ama eğitim herkez için geçerli değildir. Her üniversite okuyan veya kitap okuyan eğitilmiş sayılmaz. İnsan kendi kendini cahil yapar ya da cahillikten kurtarır. Sen istemedikçe istersen 5 üni oku eğitimi kabul etmez isen veya almaz isen aynen cahil kalabilirsin.

Bu yüzden okuma yazma , okul okuma gibi şeyleri cahil veya değil şeklinde kıstas almamak gerekir. Bir insan okul okumadan eğitilerek gayet kültürlü bir hale getirilebilir ve onun elindedir. Bunun tam terside geçerli.

Cahil kelimesinin anlamı gayet geniş. Önce onu kavramak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
2. Bilgisiz.
4. Deneysiz, genç, toy

Şimdi şu tanıma gelelim 007 , bu tanımdan sen ne anlıyorsun ?

1. Cahil
2. Cahil
3. Cahil
4. Cahil değil mi ?

1 tek başına cahil midir ? veya 2 tek başına cahil midir ?

Okuma yazma bilip , deneysiz genç ve toy olan da cahil midir ?
Senin okuma yazma bilmeyen dediğin ama 2. bilgili , 3.Belli bir konuda bilgisi olan , 4. Deneyimli genç ve toy olmayan kişi de cahil mi oluyor ?

Bir insan okuma yazma bilmeden bir işte usta olup dünyadan haberi olabilir mi ? Olabilir sanırım. Hatta örneklerini de görüyoruzdur. Bir çiftçi kitap okumayabilir , kendi işinin ehlidir eğerki imkanı varsa televizyondan kendini çok iyi şekilde geliştirebilir. Okula gitmese bile. Bu adam cahil midir ?

Bir sürü örnek var. Kısaca senin verdiğin tanım ortaki tüm maddeleri cahil yapmakta değil , bunlara cahil denilebilir tanımıdır ki sözlük kullanmayı biliyoruz heralde ?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
said:
2. Bilgisiz.
4. Deneysiz, genç, toy

Şimdi şu tanıma gelelim 007 , bu tanımdan sen ne anlıyorsun ?

1. Cahil
2. Cahil
3. Cahil
4. Cahil değil mi ?

1 tek başına cahil midir ? veya 2 tek başına cahil midir ?

Okuma yazma bilip , deneysiz genç ve toy olan da cahil midir ?
Senin okuma yazma bilmeyen dediğin ama 2. bilgili , 3.Belli bir konuda bilgisi olan , 4. Deneyimli genç ve toy olmayan kişi de cahil mi oluyor ?

Bir insan okuma yazma bilmeden bir işte usta olup dünyadan haberi olabilir mi ? Olabilir sanırım. Hatta örneklerini de görüyoruzdur. Bir çiftçi kitap okumayabilir , kendi işinin ehlidir eğerki imkanı varsa televizyondan kendini çok iyi şekilde geliştirebilir. Okula gitmese bile. Bu adam cahil midir ?

Bir sürü örnek var. Kısaca senin verdiğin tanım ortaki tüm maddeleri cahil yapmakta değil , bunlara cahil denilebilir tanımıdır ki sözlük kullanmayı biliyoruz heralde ?

horizon bariz sacmalıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...