Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Fikir belirtecek kadar kullanmış olan var mı acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Pre-beta çıktı daha, beta Aralık'ın sonlarına doğru. Onu da indirdim ama VirtualBox'daki ilk setup çalışmadı, bir daha da denemedim, ince ayar yapayim diye de kasmadım pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Buyur ama: http://blog.taragana.com/index.php/archive/windows-7-a-detailed-preview-on-the-proposed-features/ http://www.techradar.com/news/computing/hands-on-pre-beta-windows-7-review-479812 http://www.activewin.com/reviews/previews/windows7/ Not: Ben KDE4'den bir esinti yakaladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 oha bu ne hız ya ? Bu windows 7 vistanın yerinimi alıcak şimdi ? Öyle ise vista için 2. millenium edit. faciası dedikleri doğruymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Yeni özelliklerine baktım da, çoğu zaten Unix'lerde ulaşılabilen şeyler, öyle büyük bir yenilik yok. Ama Vista'dan daha hızlı çalışacağını söylüyor, öyle olsa bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Operating systems Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Masticore said: oha bu ne hız ya ? Bu windows 7 vistanın yerinimi alıcak şimdi ? Öyle ise vista için 2. millenium edit. faciası dedikleri doğruymuş gariptir, ms'e karşı insanların önyargılı yaklaşımı öyle bir hal almış durumda ki genellikle bilmedikleri şey üzerinden değerlendiriyorlar.. misal burada işletim sisteminin çıkış tarihine takılmışsın. windows sürümleri arasında, bir üst sürüm çıkana kadar en uzun yaşayan sürüm xp; 5 yıl. windows 7 de 2010'da çıkacak, bir ertelenme olmazsa. bu durumda da vista'nın ömrü 4 yıl oluyor. xp 5 yıl, vista 4 yıl beklemiş üst sürümü. pek bir fark yok. kaldı ki rekabet kızışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Tamam da 2010'da çıkacaksa 3 yıl geçmiş olacak?? Tabi diğer yandan yazılım dünyasındaki gelişmeler eski yıllara göre daha hızlı seyrediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 2010 değil, yılbaşı satışlarına yetiştirmek için son sürümü Sonbahar'ın başlarında çıkaracaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 win xp ekim 01 de çıktı ekim 03 de OS lerin %40 ı windows XP idi. diğer windows OSlerinin toplamı %51 idi. windows vista 07 başında çıktı. şu anda %14 vista, hadi yılbaşına kadar %2 arttıralım (ki olmaz) %16 olsun. diğer windows OS lerinin toplamı %76. xp çıktıktan 2 sene sonra %40 vs %51 yapmış. vista çıktıktan 2 sene sonra %16 ya %76 yapmış. ha bu arada linux mac toplamı %5ten %9 a gelmiş. yani windows dışı OSlerle alakası yok bu farkın, rekabetle alakası yok. gördüğünüz gibi vistayı eleştirenler sadece önyargıdan eleştiriyor, yoksa ikisi de aynı başarıyı sağlamışlar yani. edit: tabii şey de var, 2003te vistanın bu kadar lafı edilmiyordu (şahsen duymamıştım yeni bir OS in betada olduğunu 2003te). ama şu anda heryerde windows 7 nin lafı ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ha bir de http://apcmag.com/xp_still_killing_vista_in_sales_volume_hp.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 oradaki önyargı lafı "ms"e karşı edilmişti. vista'yı savunmadım. zira ben de vista kullanmıyorum, xp'de diretiyorum. belirtmek istediğim de "ohaaa ne kadar kısa sürede çıkarıyorlaaaar, sıkıştılar tabii" yaklaşımının yanlış olduğuydu. siz doğru olduğunu mu savunuyorsunuz? çok mu kısa sürede çıkıyor? doğru argüman bu mu? evet ya da hayır demeniz yeterli ^^ bu arada tek örnek xp'ydi ve onun en uzun dayanan sürüm olduğundan bahsettim. illa "aha koydum lafı" demek istesem win98 2 yıl sonra yeni sürüme devretti yerini derdim. haa açık söyleyeyim. ben kıl oluyorum insanların bu "ms süxör" yaklaşımına. çünkü genellikle bilinçsi. (buradan da "ms süper firma" demek istediğimi falan düşünmezsiniz umarım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Ms kesinlikle sux değil abi zaten. Daha önce konuşmuştuk, benim gibi insanlara hitap etmiyor, müzik sistemi asla bir phonon ya da Jack kadar güçlü değil, Linux'den vazgeçmem mümkün değl benim hem performans hem kullanış olarak, ama bilgisayardan hiç birşey anlamayıp sadece internete girecek, oyun oynayacak biri için iyidir Windows, sadece tasvip etmiyorum yani daha iyisi varken sadece popüler diye bunu şeçmeyi. Oyun oynayacaksanız kullanın ama sadece multimedia ve internet ise işiniz para verip bozulunca rahatça düzeltemediğiniz bir sistem yerine Debian kurun, istemediğiniz kadar desteğiniz olsun, para da harcamayın. Benim linux propagandamın olayı bu. Windows'un bir oyun konsolundan farkı yok benim için. Release timelar hakkında iki farklı şey söyleyeceğim: 1 - Her Linux dağıtımı en aşağı yılda bir yeni sürüm çıkarır. 2 - KDE'nin iki sürümü arasında 6 yıl var, 2002'den beri de Gnome çıkmadı yeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ayrica xp'nin daha basarili olmus olmasi vistanin dandikligini degil, xp'nin iyiligini gosterir. sonucta xp geldiginde ondan bir onceki alternatif windows me'ydi. vista geldiginde ise alternatif xp. olaya su yonden bakin; vista (xp haric) hicbir isletim sisteminin yakalayamadigi artisi yakaladi. macos x boyle hizli yayilabildi mi? ya da hicbir linux dagilimi bu sekilde yayiliyor mu? e o zaman dunyadaki her isletim sistemi mi kotu? mutlak olarak bakip mantikli sonuclara ulasamazsiniz, goreceli olarak bakmak lazim. goreceli olarak bakinca da, xp'den vistaya bilincli gecis yapan adamlar varsa vista gayet basarili bir isletim sistemidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 yalnız şöle de bişey var, pazarlama tekniklerini "geliştiren" micros~1 yeni her bilgisayarla fix bi vista yapıştırdı pazarın büyük bi bölümüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 bir de şey diyeceğim.. windows sadece oyun sistemi ya da dummy user sistemi değil aslında. bundan fazlası. misal ben. oyunlara ilgim yok (uzun zaman sonra oynadığım tek oyun warhammer online şu sıralar. o da 2-3 günde 1). ama windows kullanıyorum. neden? çünkü işim bu (tabii ki başka sebepleri de olabilirdi ama benim sebebim bu) =) ms herşeyi bundled sunuyor. atıyorum ms office'i efektif kullanmak istiyorsan windows user olman lazım. .net developer isen windows kullanman lazım (mono geçerli bir alternatif değil). firmanın IT altyapısı tamamen ms ürünlerinden oluşuyor olabilir. ve bunlar hep windows üzerinde koşuyor. kişisel fikrim; çoğunluğun dediği gibi "oyunlar windows için yapılmasa, çoktan piyasadan silinirdi" önermesi yanlış. oyunlar işin bir kısmı. ama microsoft, iş platformunda da çoook büyük... bir işletim sistemi olmaktan fazlası, bütünleşik bir sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Vista bence de olması gerektiği gibi değildi, ki bu benim için başarısız demek. (Bun Unix ile kıyaslayarak söylemiyorum, XP ile kıyaslıyorum) Windows 7'den umutluyum ama, ME'den sonra XP gibi birşey bekliyorum ben de, her ne kadar büyük bir yenilik olmasa da içinde iyi olacak gibi görünüyor okuduğum kadarıyla. En azından kesinlikle doğru bir yol izlediklerini söyleyebilirim. Alırsam orijinal alacağım, sanırım alırım. Windows Live Essentials'a fazla odaklanmış olması pek hoşuma gitmedi ve keşke KDE'nin Akonadi'si gibi birşey olsaydı diyorum programlar arası iletişimi sağlamak için (sırf bu Akonadi için KDE kullanıyorum son iki haftadır, ilginç bir şekilde giderek daha da sevmeye başladım sistemi). Windows Explorer'ın yeni kütüphaneleri bir yenilik olmuş, KDE'de de aynı şeyi görmek isterim ama Explorer hala modern dosya menejerlerinin desteklediği şeyleri desteklemiyor: encyrption, tablar, bookmarklar, sutunlar, md5, aklıma gelmeyen başka şeyler de vardır elbet şu an. İlkel hala biraz. Görsellik açısından epey ilerlemiş, hala bir Compiz-Fusion kadar değil ama bir kaç eksiklikle KWin'den pek farkı kalmamış, KWin'in buna nasıl bir cevap vereceğini merakla bekliyorum. Yine de KDE hala görsel olarak en iyi masaüstü sistemi olarak duruyor ve KDE ekibi KDE'yi Windows 7'ye port etmeye çalışıyor şu anda. Geçen hafta açtığım Amarok konusun bu projenin yan ürünlerinden biriydi sadece. Şu anda pek kullanılabilir değil ama Linux olduğu gibi çalışır hala getirirlerse Microsoft'un başı çok ağrıyacak gibi. Taskbar daha çok dock vari birşey olmuş ama eskisine de hala ulaşabiliyoruz. Kullanıcı kontrolü de gelişmiş ama hala Linux ile aynı yerde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Ractamainus said: kişisel fikrim; çoğunluğun dediği gibi "oyunlar windows için yapılmasa, çoktan piyasadan silinirdi" önermesi yanlış. oyunlar işin bir kısmı. ama microsoft, iş platformunda da çoook büyük... bir işletim sistemi olmaktan fazlası, bütünleşik bir sistem. Şu anda en çok buna kasıyorlar onlar da gibi görünüyor zaten bazı büyük firmaların Linux'e geçmesinden sonra. Linux KDE'yi sunuyor bütünleşik bir sistem olarak işte, şimdi KDE4'de aynı Vista sancılarını çekiyor ama 4.1 ile epey düzeldi, consensus şu anda Ocak'da çıkıcak olan 4.2 ile KDE3'den daha iyi bir yere geleceği bütünleşik sistem olayında. Not: Mesela KDE'nin Akonadi'si ile eğer istersen bir programdaki my e-mail adresini değiştirdiğinde tüm programlar değişiyor, istersen her program açtığında soruyor sana. Bookmarklar, benzeri birsürü şeyi beraber yapıyor tüm KDE programları ama işte bu daha yeni yeni 4.1 ile olgunlaşmaya başladı, 4.2'yi bekliyor insanlar. Zaten KDE ilk çıktığında daha tam hazır olmadığını enterprise kullanımı için söylemişlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Bi de şey var, vista mecburen başarısız oldu, çünkü beklenti çok büyük. XP varken 32 bitti işletim sistemleri zaten, 32 bitte geliştire geliştire adam gibi yapabildi en sonunda microsoft bu işletim sistemini. Vista'da tam tersi 64 bit olayı var. Donanım olarak Vista'dan önce "kullanılmaya" başlasa da, -ki bu da MS'in neden olduğu ayrı bi yamyamlık zaten- halen herşey 64 bit değil. sorun orada zaten, 64 bite geçiş cart diye olamıyor, olamaz. MS de bunun farkında, windows 7 için kör topal Vistayı çıkartarak kendine çok ciddi bi kaynak sağladı. Şimdi Vista'da olan hataları daha düşük maliyetle buldu/buluyor ve düzeltiyor, böylece tabii aslında Windows 7'yi geliştiriyor. Bu yüzden 2. bi Windows ME'dir diyorum ben Vista'ya. Bi de tüm bu piyasayı yolarak kaynak sağlamanın yanında, MS Türkiye, böyle yolunacak kaz olmazsan kafanı kırarım dercesine baskı uygulamaya başladı son zamanlarda kurumsal müşterilerine. BSA artık izin almadan adam gibi iş yapamıyor, izin de zor çıkıyor. MS'in de canını sıkıyor bu tabii. Peki ne oluyor?? aha anlatiim: biraz konudan alakasız Müşterilerimizden biri, 45 tane falan bilgisayar var şirkette, windows 2003 server var iki adet. tüm ofis windows, exchange ıvır zıvır ne varsa hepsinin lisansı var. Microsoft günlerden bi gün telefon ediyor. Diyor ki, bana bütün lisansları gösterin. Haydaaa. İyi gösterelim. Hadi bu kolay oldu. Diğer bi müşteri MS yine arıyor: "Bana lisanslarını göster." Bu kez müşteri biraz mal, bütün lisansları çöpe yollamış zamanında. Durumu izah ediyor. MS bu kez "Faturalarını yolla o zaman." diyor. Ulan sen kimsin ki faturamı istiyosun ya? Diğer bi müşteri, 3 bilgisayarla çalışıyor, yine windows 2003 falan... Lisansları görelim. Tam 73 bilgisayarın varmış. Nerede lisansları? Adam yusuf yusuf şekilde bizi arıyor, 73 nedir ya sadece 3 bilgisayar var burda nasıl olur diye ağlıyor. Herifler terör yaratıyor kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ME Vista kadar yaygınlaşmamıştı. Hatta hiç yaygınlaşmamıştı. Vista ise nerdeyse satılan her bilgisayarda yüklü olarak geliyor. XP yüklü Laptop bulmak zor olmaya başladı. Çoğu firma artık XP için laptop driver'ı bile yapmıyor artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Acer yapmıyor mesela artık, buradan uyarayim. Bir de Microsoft hala mı bir clipboard tool eklemez sisteme, ne zaman Windows başına geçsen saatin yanında clipboard tool arıyor imlecim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 ama yani microsoftun zorlamasıyla satılıyor vistalar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 vista'ya tukaka ya da yeni bir me vakasi diyen arkadaslar sebeplerini de yazabilirler mi acaba? microsoft avukatligi yapmayayim diyorum ama, o kadar havadan sudan sebepler sunuyorsunuz ki, icim elvermiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 abi tu kaka deil, yapması gereken çok şey var, ama en temel şeyleri anca düzgün yapabilir bi hale geldi. Bi de üstüne dayatılınca herkes uyuz oldu zaten :P tabii bu galeyan yarattı ayrıca, o da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 En temel şeylerin üstünü yapmıyorlar ki bizim gibi yazılım işindekiler para kazanabilsin. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar