Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tomb Raider: Underworld


Fortuna

Öne çıkan mesajlar

arakdasin evinde oynarken izleme firsatim oldu, oyunu bayagi guzel yapmislar gordugum kadariyla, cok fazla tus var ama alisinca sorun olmuyor. Hikayesi de guzele benziyor isleyisi falan cok guzel.

ben pek tutmazdim bu seriyi ama bunu uzun uzun oynarim buyuk ihtimalle geldigi zaman buraya :) Xboxta oynamam daha yuksek bir ihtimal gerci :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben en son oynadığımda Lara'nın poligonlarını sayabiliyorduk. Sağda solda görüyorum, felaket nostalji yapasım var.

Prince unutulmuş bir seriyken Tomb Raider o zamanın next-gen'i 3D'de yol alıyordu. Geçmişi hesaba katmamış bir yorum olmuş. Prince'den çok çekik gözlü survival horror'a yönelmiş, karakterin tipi bile oynamış. Angelina olmuş Chun-Lee.

Yine de bir deneyesim var, hem uzun süredir Tomb Raider oynamadım hem de o tapınak sahneleri eski Indiana Jones günlerine götürdü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi açıkcası tomb raider fanı değilimdir ama bütün oyunlarını bitirdim ilginç şekilde.
Yıllar önceki emektar ps1 im sağolsun.Öyle bir başlayı verdim seriye, hepsinide bitirmişim.

Bundan önceki oyunu Tomb Raider Anniversary 1. oyunun remake i idi.Eğlenceliydi.Fakat ondan önceki oyunu yani serinin son oyunu Tomb Raider Legend baya keyif verdi bana.

Bu oyununda bir noktada belli bir keyif vereceğine eminim.
Yine başlar yanlışlıkla bitiririm bunuda ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son tomb raider oynadigimdan bu yana bir 8 sene gecti, bunu bir deneyeyim dedim. Arada sittin tane oyun yapildi, ama hala kici duvara verince kamera karakterin baktigi yana donmuyor ve israrla Lara'nin goguslerine bakiyor. Tamam onlara da baksin arada sirada lafim yok (hem oyun baska turlu nasil satacak?), ama el insaf be kardesim 200 metre havada 4 piksellik cubuga atlamaya calisiyorum bari nereye atladigimi goreyim

Bununla birlikte geberdikten sonra autosave/checkpointlerde full hp baslanmasi health packleri resmen gereksiz kilmis (cok mantiksiz ayrica save'i aldigin andaki hp ile baslasana), oyunu da feci kolaylastiriyor. Olmenin hic bir zarari yok, HP fulllemek icin intihar ettigim yerler oldu. Tabii her kamera sicisi yada tutunulabilir gozuken duvarin zipladiktan sonra sana nah cekmesi gibi olaylarla dakika basi ciyak ciayk bir yerlere dustugun icin, checkpointler bu kadar sık olmasa sinirler bu sefer baska sekilde bozulabilirdi (onun da kolayi var aslinda, quick save/load ekleyin kardesim oyuna)

Hikayenin legend devami olmasi oncekini oynamadigimdan beni uzdu, "Previously..." ile biraz aciklamislar en azindan. Butun sinir bozucu detaylara ragmen, nispeten keyif vererek oynatiyor kendini oyun, nostalji oldu en azindan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Her tomb rider oyununa başlamış ama hiç birini bitirmemiş biri olarak bunuda bitiremicem sanırım.
ilk oyun çıkalı kaç yıl oldu 10 mu?
Lan 10 yıl orada hiç birşey bilmeyen hademe olsam 10 yılda şu kamera açılarını düzeltmenin yada en azından biraz daha az zarar vermenin bir yolunu bulurdum.
Caps lock'u bomba olarak default yada başka bişey için kullanan başka bir oyunda hatırlamıyorum hadi bu önemli değil config den değiştiririm.
Prince of Persianın kalitesine yaklaşamamış bile bence. Bazı yerlerde lara çok kötü bozuyor hareket motorunu. Özellikle düşerek öldüğüm yerlerde kötü film yapımı gibi kukla atıyorlar sanırım. Böyle gövde ağır kol ve bacaklar samandan abuk açılara dönüyorlar. Yani resmen kukla.

Oyun senaryosuna çok ilerlemediğim için pek lafım yok ama 2 nokta çok dikkatimi çekti.


1. lara thonun çekicini kaldırabilmek için eldiven zımbırtısını alıyor sonra kaptırıyor. Yani 1. bölümün sonunda hatuna ateş ediyor hatunda atıyor bu zımbırtıyı. Malmısın neden atıyorsun. Niye laranın işini kolaylaştırıyorsun.

2. İkinci bölümdeyim, yine tekne ile geldik. Peki sorarım size neden helikopter uçak falan kullanmazsınız? Planör ile süzülerek git. Temple i inceledim biraz bariz açık gökyüzü var. Uçak helikopter falan olsa bi dünya yoldan kurtaracal bizi. Yok action olsun prince of persianın aynısı dekorları kullanıcaz diyorsanız tepesini kapatın bari.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...