Llama Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 iş değiştirmek istiyorum tam gaza geliyom böyle haberler duyuyorum ulan sıkıldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbannable Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 aman değiştirme, eğer şuanki işin sağlamsa kal yani. okuldan arkadaşlarım (mezunlar ben uzattım okulu) hepsi temmuzda mezun oldu, ve hepsi de işsiz. şuan dilekçe verdiler askere gidecekler fln. çok kötü ortalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Sam said: söylemiyorsa yapılmıyor mudur kesinkes? benim bildiğim panik çıkması istenmeyen bilumum kriz durumlarında durumun ne olduğu net açıklanmaz ama gereği yapılır bir taraftan. kriz ortamında olumlu adımlar atılıyorsa, bu kamuoyuna duyrulur. bak amerika'ya, çin'e, almanya'ya, ingiltere'ye.. adamlar kriz paketi hazırlıyor ve daha piyasaya sürmedikleri paranın haberini "2009 yılında şöyle şöyle yapacağız" diye duyuruyorlar ki piyasalar rahatlasın. güven ortamı oluşsun. -senin- başbakanın bunu bilmiyorsa yazıklar olsun. biliyor da yapmıyorsa zaten yazıklar olsun. sen bunları bilinçsizce söylüyorsan ne diyim.. körü körüne RTE'yi bu konuda savunuyorsan sana da yazıklar olsun. takım tutmak gibi parti tutmaktan bahsediyordun sam. senin bu tavrını da farklı görmüyorum. zira RTE'nin yaptığının gerçekten yüzsüzlük derecesinde bir davranış olduğunu görebildiğini varsayıyorum. şaka mı? "kriz bize uğramaz"mış.. kahve ağzıyla kime sesleniyor bu adam yahu.. onu mahalleden hasan amca da söylerdi başbakan bey. (ona da gülerdim en fazla zaten, şimdi sana güldüğüm gibi. güleriz ağlanacak halimize çünkü) bu konularda pek konuşmam da.. bazen geriliyorum, fütursuzca bir şeyler savunulmaya başlanınca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Llama said: iş değiştirmek istiyorum tam gaza geliyom böyle haberler duyuyorum ulan sıkıldım Aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Sadece bir firma isci cikardi diye, herkes ondan etkilenip isci cikarmaz. Is bulmak isteyen her ortamda bulur. Olayi "is bulmak"tan cok "hayatini kazanmak" diye dusunmek lazim. Ozellikle "universite mezunuyum uc kurusa calismam" havalarindan cikmak lazim. Bu cok laf ettiginiz Akbank, aylik 2000+ YTL net maas veriyordu haberiniz var mi sizin (aylik 1500 kusur, 3 ayda bir cift maas)? Ayrica ozel saglik sigortasi yaptiriyorlar. Bu olanaklari bu gun hic kimse sunmaz. E baska yere girmek yerine Akbank'i tercih edenler bunun icin tercih ettiler. Bu da isin riskiydi. Sozlesmelerinde boyle olabilecegi acikca yaziyordu. Maduriyet konusunu abartiyorsunuz her zamanki gibi. Son girenin cikarilmasi konusuysa.. Isin odenecek tazminatla uzaktan yakindan alakasi yok, oyle olsaydi, eski elemanlari cikarirlardi ki tazminatlari katlanarak artmasin. Salak mi bu insanlar, egitimli elemani cikarsinlar? Okuyan da yeni girenler canavardi, icerdekilerin hepsi yan gelip yatiyor sanir. Akil mantik biraz... Yeni 1500 kisinin alinmasi demek, o eski calisanlarin mevcut halde yeterli derecede verimli calistigi anlamina geliyor. Yani bu "calismayan" eski elemanlar karlilik saglamis ki banka buyumeye gitmis. Yeni elemani mevcut sisteme entegre etmeye ugrasacaklarina eski hale geri donmeyi tercih etmisler ki bu en risksiz olani. Kriz risk alinacak ortam degildir, yaptiklari hareket de gayet anlasilabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Ractamainus said: takım tutmak gibi parti tutmaktan bahsediyordun sam. senin bu tavrını da farklı görmüyorum. zira RTE'nin yaptığının gerçekten yüzsüzlük derecesinde bir davranış olduğunu görebildiğini varsayıyorum. şaka mı? "kriz bize uğramaz"mış.. kahve ağzıyla kime sesleniyor bu adam yahu.. onu mahalleden hasan amca da söylerdi başbakan bey. (ona da gülerdim en fazla zaten, şimdi sana güldüğüm gibi. güleriz ağlanacak halimize çünkü) bu konularda pek konuşmam da.. bazen geriliyorum, fütursuzca bir şeyler savunulmaya başlanınca. demişsin de şahsen bugün seçim olsa akp'ye vermem oyumu, bu nedenle değil fakat. hoş gerçi şimdi de çıkar birisi dönek der ama "ne yaparsan yap muhalefet" moduna alıştık artık. aynı görüşte değiliz hayır, fütursuzca bir savunmam da yok. sadece herkesin addettiği kadar dümdüz düşünüldüğünü sanmıyorum, ancak olayın doğası nedeniyle öyle olup olmadığını da görmek pek mümkün değil. sizin benim dediğim gibi olmadığını kanıtlamanız da aynı şekilde pek mümkün değil aynı şekilde. o nedenle muğlak bir konuda bile her değişik düşünceye bu kadar sert tepki vermeye alıştırmayalım kendimizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Anayasa kitapçığının fırlatılması ile ekonomide neler olduğunu gördüğümüz ülkede , Kriz varr!! diye bağırmak nekadar yararlı veya ne için bunu söylemek gerekiyor büyük bir soru işareti.. Yukarıdaki mesajlarda görüyorum dünya krizde biz nasıl olmayız sanki insanlar bilmiyormu gibi bir görüş var. İyi madem insanlar biliyor neden kriz var diye birinin söylememesi sorun gibi tartışılıyor ? Şuraya yazı yazanların aşağı yukarı hepsi bizim ülkede borsanın, ekonominin önemli insanların ağzından çıkan 1 kelime ile nekadar değişebileceğini ve etkileneceğini bildiği halde kriz var söylesin demesi çok gereksiz olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Kriz var diye bağırmasın. Sadece bizde kriz yok demesin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla alakası yoktu o krizin. zaten olacaktı, anayasanın fırlatılması sadece olayı hızlandırmıştı. şimdi kriz finansal değil reel olduğundan, "yok bişi" demenin mantığını ben de çok anlamıyorum. "gereken önlemleri alacağız" demek yeterli. siz "yoh bişe" dedikçe insanlar daha da korkuyor bu herif kirsekalı mı diye. sorunu kabul edip üzerinde çalışıldığının belirtilmesi çok daha doğru olur, ki zaten çin abd avrupa güney amerika hepberaber bunu yaptılar, ve (abd ve avrupa için) finansal sektörlerini rahatlattılar bir nevi. eğer bu yapılmasaydı, bush "iyiyiz ya fena deil" deseydi dow jones 8500 diil 6500 olurdu :) TLDR versiyonu: kriz yok demek daha büyük kriz yaratır, çözmek için "bizi az etkilemesi için elimizden geleni yapçaz" demek ve yapmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 kim yazmıştı hatırlamıyorum ama, hükumetin kriz konusunda bu kadar rahat olmasının sebebi kamu maliyesinin henüz krizden çok etkilenmemiş olması ve devletin borç yükünün milli gelire oranının epey düşük olmasından kaynaklanıyo demişti. yani özel sektörün kıvranışını uzaktan izleme hali var sanırım hükumette. ama tabi ekonomi yazarları bas bas bağırıyo sektörle ilgili önlemler de alınmalı diye. kriz devlete teğet geçiyo da, sektörün-ve dolayısıyla bu sektörde çalışan vatandaşın-anasını ağlatıyo sanırım. hükumetin imf ile ters düşüyomuş gibi görünmesinin sebebi de imf'nin belediye yatırımlarını kısmak istemesi, ve elbette bu da seçim öncesi hiç hoş gelmiyo akplilerin kulağına. umarım bunun bedelini ülkece daha ağır bi krizle ödemeyiz. ne olursa olsun bu gidişat iyi durmuyo, ne ülke için ne de dünya için. tabi burda "eyvah kriz geldi, yan bastık" diye bağrınmanın da, "ne krizi ayol, rusyadan havyar getirttim hanımla yiyoz" diye pembe tablolar çizmenin de faydası yok; gerçekçi davranıp gerekli tedbirleri almak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Bunca yıl sonra hala Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla kriz çıktığını sananlar olması ilginç. Öncesinde olan pek çok olaydan sonra bardağı taşıran son damla olmuştu o olay, ve ne ilginçtir ki, aslında ekonomik krizle hiçbir alakası olmayan bir olaydır, Avusturya-Macaristan imparatorunu öldüren Sırp gencidir. Yaklaşan (evet, daha gelmedi, hala yaklaşıyor) krizin önlemi olarak onu yok saymayı tercih eden hükümetimizin o çok büyük önlem paketinin de yine IMF'ye sarılmak olduğunu gördük. Ha biz çıkıp Kriizzz Vaarrr diye bağırmalarını da istemiyoruz. Çıkarlar derler ki "evet, böyle bir sıkıntı var, hükümet olarak, devlet olarak şu şu önlemleri aldık, sizden de vatandaş olarak şunlara dikkat etmenizi öneriyoruz", o zaman gerçekçi, akılcı kriz yönetimi nasıl olurmuş görürdük hep beraber. Halkı rahatlatıcı, belirsizlikten, tutarsızlıktan ve yalancılıktan uzak olurdu. Şimdi olan ise, vatandaş bi başbakana bakıyor, bi cebine bakıyor, nasıl hareket edeceğini bilemiyor, kalakalıyor, gittikçe daha da kaybediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 hayir kriz olunca insanlar ayagini yorganina gore uzatir kredileri devlet destekler bin tane yolu var bak amerika napiyor konusmak icin konusmayin harbi surada olsan dalardim sana bende sirketten 3 kisi cikarmak zorunda kaldim hala uzuluyorum birde senin gibi bir halt bilmeyen tipler artislik yapinca dalasim geliyor Sam said: "kriz var sevgili halkım" deyince krizin etkisi mi azalacak, nedir formülü? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 ortada muğlak bir şey yok. ben gördüğüme inanıyorum, siz de görmediğinize. garip. ek: ha, bu arada olayı çarpıtmayın. "kriz var sevgili halkım" gibi sevgi cümleleri beklemiyorum ben. çözüm paketleri bekliyorum. görmezden gelmekle yol alınmıyor. hep çok biliyorsunuz ama yau.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 zaten eskiden kamu borçluydu çok ondan kriz oluyodu şimdi kamunun borcu az, ama özel sektörün borcu bol bol. şubatta pıt pıt firma batmaya başlayınca görücem ben "bizde kriz yok" geyiğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Aile mesleğim başlığından yola çıkıp yıllardır bu işin içinde olduğumuzu hatırlartıp devam etmek istiyorum ve Türkiyede dönen ihaleler ile yakından ilgilendiğimizi ve takip ettiğimizi söylemek istiyorum bir an için metrobüsmüdür nedir onun ihalesinede giricektim ama vazgeçtim son olarak uzun zamandır aklımda olan ve yaşadığım izlenimleri söyliceğim kriz üstüne. Elektrik mekanik şirketleri yani kısacası şantiye işlerinde parmağı olan çoğu kurum ve taşaron şirketler bir bir kapandı(kapanıyor,batıyorlar) bizzat bu işin içinde olduğumdan detaylı takip ediyorum konuyu kriz başlangıçından beri ve gelişmeler gösteriyor ki basın bu konulara yüzeysel yaklaşıp Türkiyede yapılan ihaleleri es geçiyor.(Sona doğru değiniceğim bu konuya)kaldı ki krüsel kriz olmadan önce ülkede zaten bir kriz vardı yabancıya sağladığımız özelleştirilmiş şeyler olmasa yani onların dövizlerini çekememiş olsak ciddi yaralar alırdık kaldı ki aldık sağolsun medya gibi pis güç herşeyi kapatıyor. Genel olarak TR de kapanan bu tip şirketler çok hızlı bir şekilde artıyor, güçlü olanlar yatırıma açık ve gelişen ülkelere yöneldiler.(örnek; Bulgaristan, Makedonya ) ve hızlı şekilde ülkede iş yapmıyorlar peki tek sebep krizmi ? %65 oranında evet ee diyeceksiniz %35 ne ? Allahin belasi AKP hükemeti ve kendi çevresinde döndürdüğü ihaleler den dolayı bir çok şirket bıkmış durumda direkt medya önünde olan bir kaç holdingde dahil bu işe kaldı ki eski aile bağlarımız var ve ad vermek istemiyorum son olarak o kadar pis bir hal aldıki bu iş Avrupa yakasında yapılan ve dönen işler direkt olarak medyaya yansımıyor yada yansıtılmıyor. Bir diğer yandan bu şirketleri ne kriz ne dünyanın sonunu etkiler olan biten hep halka ve hep halka malesef kriz etkilemedi bizi üstüne üsttük ülkenin imajı dış ülkelerde çok iyi 10 numara şöyle böyle diyen bakanlara ve başbakana lanet olsun en kısa zaman suikasta kurban giderler umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Açıkcası enerji sektöründe son yıllarda moda olan hidro elektrik ve ruzgar santralleri projeleride tek tek iptal oluyor kredi yokluğundan dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Bu arada büyük gazetelerin hiçbirine geçmemiş durumda haber, küçük/solcu haber kaynaklarında da sayı abartıla abartıla geçiyor. Böyle bir işten çıkarma var; görünüşe göre de akbank'ın kriz fırsatçılığı olarak nitelendiriliyor pek çok yerde; ama kesin haber çıkmadı henüz hiçbir yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Bankalar, Büyük iş kurumları dışında başka sektörlerde var olan bir sürü şirket bile bu kadar sayıya yakın eleman çıkartıyor işten ve krizden çok etkilendiklerini ve kriz öncesi olan dengesizlerden bıktıklarını söylüyorlar. İnan ciddi üzülüyorum düşündükçe çok kötü şeyler oluyor ama ne medyada ne dışarıda hiç bir yerde gerekli tepki dile gelmiyor gelse bile değişen birşey olmuyor. Ülkemizde bütün olanlara kriz sadece tuz biber... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 çiller döneminde %110lara varan enflasyonlar vardı. bu tür enflasyona sahip ülkeye kriz vurunca iyice borçlanmak zorunda kaldık. bddk özelleştirme tmsf fdf bunların hepsi bu borçları ödemeye harcandı (08 mayısa kadar, sonrasını akp "gap için harcıcam" diyo ne kadarı doru bilinmez) o yüzden özelleştirmelerin gerekli olduğunu düşünüyorum ben. şu anda özel sektör çok borçlu. bir de kamu borçlu olsaydı bu krizde görürdüm ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 kriz var ya da yok denmesi neyi değiştirecek siz de , para mı kazanacaksınız,dolarlarınız falan mı var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Kendimizi hıyar gibi hissetmicez :) Ayrıca kriz yok demesi yalan soylemesi (kaldı ki islamda yalan günah diye biliyorum) ve basbakanımın bana yalan soylemesi hoşuma gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Absolut said: Kendimizi hıyar gibi hissetmicez :) Ayrıca kriz yok demesi yalan soylemesi (kaldı ki islamda yalan günah diye biliyorum) ve basbakanımın bana yalan soylemesi hoşuma gitmiyor. ne alaka abi yani , başbakanı sallayan kim =) bırakın takılsın o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 sg-1 said: ya büyü ne bu ayarcılık mantıkları .ne şimdi alkışlıyalım mı seni asf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 işte balonun gerçek yüzü veya tayyibin balonu patladı vs gider bu ehüehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar