Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Quantum Rise-New Tactics

Sethlor

Öne çıkan mesajlar

Yeni patchin getirdiği tonla nerf,boost ve değişiklikten sonra herkes fittinglerini taktiklerini hatta belkide gemilerini ister istemez değiştirmek zorunda kalacak. Özellikle small gang ve solo oynayanlar için bu dahada önemli hale geldi çünkü web ve mwd nerfinden en çok nasibini alanlar onlar. Herkes denediği veya denemeyi düşündüğü taktikleri ve fittingleri yazarsa hepimiz için yeni patche alışmak daha kolay olur diye düşünüyorum.

Gallante battleshipleri için aklıma gelenleri söylim. Artik optimal range ulaşmak için mwd ve web yeterli olmayacağı için soloda Domi ye 2 web takılıp özellikle drone dps ile iş görülebilir. Hype içinde aynısı geçerli fakat deneyenler trackingin çok kötü olduğunu ve çok fazla misslediklerini söylüyor ki drone DPSide yetersiz. Small gang için Mega hala iyi bir seçenek olabilir ama yanınızda birinin extra web ve scramine ihtiyaç duyabilirsiniz.BSler için en büyük tehlike ise HAC ve Cruiserlar çünkü eskisi kadar rahat vurulamayacaklar.

Amarr için değişen pek bişey yok sanırım zaten genelde 5-15km civarında savaştıkları için sadece web range girmeleri yeterli olacak tracking konusunda belki eskisine göre biraz sıkıntı yaşayabilirler ama genel anlamda nerflerden olumlu veya olumsuz en az etkilenen race gibi gözüküyor.

Daha eski ve kaşar arkadaşlardanda tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sahsen solo icin su siralar soyle bir fitting ile dolasiyorum:

Tracking ve signature sıkıntısı olmaması neutlerin buyuk artisi. Genelde yanımda ekstradan 10 light 10 tane de med drone tasiyorum. Bu bebek saniyede 80'e yakin cap yakabiliyor..

Safkan plate gitmiş, aktif tank yapmayan bs'ler haric, neredeyse her gemiye karsi iciniz rahat.

Sosyal ağlarda paylaş

ya ben hala cane de solo yapıorm
Solo yapılıyor arkadaşlar nie olmasın
Sadece hedefı sabıtlemek daha zor artık.

Ya aslında sizin trackingler en ii deil mi?yani düşman sizi vurabiliyorsa - aynı buyukluktekı gemıler ıcın konusuyorum - sızınde onu vurabılmenız lazım?

Sniper setupları denemek lazım aslında. Çok fantastik şeyler çıkabiliyor ortaya, düşünsene rail megayı. Adam senden lololo yaparak kaçarken bi 2000 patlatmak fln =).

Ters setuplar çok şaşırtıyor.
Geçen maller vs ruppy yaptık
adam mallera small laser takmış.
Bende 220med ve 2 tane small neut var.

Dedim ula dibine girem bu track edemez, mis gibide neutlarım zaten dron falan yok adamda
DERKEN adam yakın mesafeden benı benden ıyı vurmaya basladı. Tamam tankı resistleri falan daha iyide,nası track edior yahu diye dusunmeye basladım. Adam web bile kullanmıyormuş, neyse sonra dank etti barrage yukleyıp koydum mesafeyı anca el salladı bana =).

Fantastik setuplar denemek lazım, sentry drone domi felan =)
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi dibine girersen aynı sizedaki gemiye senin tracklemen daha kolay ama artık karşındaki istemedikden sonra blaster optimala ulaşmak zor biraz. Tracking olayıda şöyle yaklaştıkça trans velo arttığı için vede web nerfunde buna tuz biber olduğu için DPSde aşırı bi düşme var diğer turretların avantajı artık blasterboatları optimalın dışında rahatlıkla kite ederken kendisinin optimalda vurması
Sosyal ağlarda paylaş

Vaga'da hız düşüşü var ancak hala en hızlı HAC olduğu için pek problem göremedim.Bir de şöyle bir güzellik var,modların ve riglerin bonuslarının değişimi sonucu(ve tabi stacking penalty) vagaya 200m de harcasanız,ucuz rigler de taksanız hız çok fazla farketmiyor.Sadece daha mı iyi manevra kabiliyeti yoksa daha fazla hız mı arasında seçim yapıyorsunuz.Sonuç olarak eskisi gibi vagaya milyonlar yatırmaya gerek kalmıyor.

Rapier'e gelirsek,tüm gemilere gelen agility buff sayesinde artık ceptor kadar hızlı warp edebiliyor.Ancak webler feci şekilde nerflendiği için 1 rapier yada hugging 1 geminin gate e dönmesini engelleyemiyor.2 rapier/huggin şart olmuş.Fakat target painterların öneminin artması ile rapier veya huggin e çeşitli alternatif setuplar mümkün olmuş.Sonuçta bonusları var ve özellikle BS'lerin ufak hedeflere vurmasını kolaylaştırabilir.

Özellikle low sec de sık sık kullandığım gank drake'de ise çok bir problem göremedim.Mwd ile hızı değişmemiş,assault missile dps aynı.Ancak web yerine target painter mı koysam diye arada kaldım denemelerim sürüyor bununla ilgili.

Missile demişken t2 missile'ların cap yeme penalty'si gitmiş ve daha kullanılabilir hale gelmiş,bu da büyük bir avantaj bence.

Broadsword'umu patch sonrası pek kullanmadım ama pek bir değişikliğe uğradığını sanmıyorum,ufak gemileri vuramamak dışında.

BS olarak duyduğum kadarıyla Phoon'un sig radius'u BC kadarmış bu yüzden BS silahlarından BC kadar damage alıyormuş.Bunun üstüne full drone/gun/missile skilleri ile phoon'un dps olarak baya tehlikeli bir gemiydi,eğer bu olay doğruysa artık daha da tehlikeli olmuş demektir.Tempest hala rezalet,tank olarak arada kalmış bir gemi ve sadece snipe ederken yada pos patlatırken filan işe yarayabilir.Large projectile'lara buff şart bence.

Assault frig bana göre hala gereksiz olan bir gemi.HAClar gayet güzel track edebiliyor.Ha ama sadece anti-bs olarak gang kurmuşsanız o zaman güzel ama çok dar bir rolü var onunla bile.Belki low sec belt hunting'de filan işe yarayabilir.Yani gangda bir assault frig olması yerine ceptoru tercih ederim şahsen.

Genel olarak patch sonrası Amarr en iyi ırk olacak bence.BS,commandship ve hac olarak gayet iyi tracking,range, damage ve tanka sahip.Caldari bariz nerflenmiş ama caldari BC/CS ler gayet iyi düzgün fittinglerle.Gallente en ezilen ırk olmuş(speed nerf,blaster range,tracking filan..) ama en azından arazu/lachesis'in önemi artmış scram olayıyla.Minmatar nano nerfden en az etkilenen ırk olmuş,bence hala hızlı gemileri var ancak weblerin nerflenmesi reconları kötü vurdu.

PvP izlenimleri olarak,patch sonrası nano recon/hac gangları tahmin ettiğimden daha iyi gitti açıkçası.Full recon gangları gayet ölümcül,hac gangları halen hızlı ve patch öncesinden daha iyi BS'lerin track edememesinden dolayı.Yani nano olayı sadece şekil değiştirdi,yeni haline adapte olunca eskisinden bile tehlikeli nano ganglar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Evet patchten sonra pilgrim kullanmaya başladım ve bence en iyi solo pvp gemisi(hele korsanlık için). Bu yüzden reconu 5 liyorum.

Nanonun bitmesi üstüne üstlük scrambin mwdyi kesmesi ve curse göre 1 tane fazla low slotun olması + cloak olması pilgrimi mükemmel bir solo gemisi yapmış.

Sinsice adamın dibine kadar girip 1 kmde orbit çekiyorsunuz tracking dispi basınca dmg bile almıyorsunuz ab fitlemeniz lazım çünkü karşı tarafdada scramb varsa mwd ile hüsrana uğrayabilirsiniz.

Bu gemiyle drake patlaamzsınız tabiki o yüzden gidip drake e bulaşmayın. Ayrıca bu fitle bu gemiyi sacrilege ve ishtar zorlayabilir. İshtarla kapıştım(noslu neutlu) %7 hullda patlattım ama sağlam bir ishtar olsaydı patlatırdı beni o yüzden dronelara dalın ishtar varsa karşınızda. Sacrilege e gelince (armor rigging 4 leyin) rogue itemleri kullanın ve ne olursa olsun abyi kapamayın ve sacrilege 4 5 kmden orbit çekin 1 den değil böylece hızınız artıp exp vel yüzünden daha az dmg yersiniz. Sklliniz iyiyse web yerseniz hızınız 180 civarı olur karşı tarafda skilleri iyyise 140 civarı exp veli olur. Bu arada o 3 tane hobgoblini küçümsemeyin 50 dps veriyor o dronelar onlarıda patlatın. Çift med rep varsa sacrilegte patlabilrisiniz ama plate varsa ne olacağını bilemiyorum :)

Heavy neutlu bslere gelince özelikle domi. Pilgrimle böyle bir gemiye dalmak pek akıl karı değil ama dalacaksınız önceden söyleyim bu savaş en aşağı 5 6 dakika sürer(sizin galip geleceğinzi var sayarsak) o yüzden adamın desteğini göz önüne alın pilgrim 1vs1 dışında kağıt gibi erir :) Heavy neut varsa sadece nosu açık bırakın tracking disp ve abyi mümkün olduğunca açık bırakmaya çalışın. Replerle droneları tanklaymaya çalışın ve o sırada domiyi unutun hedefiniz dronelar dronelara web basın ve patlatın. Droneları bittikten sonra domiyi rahat ama uzun bir süre içinde patlabilirsiniz.

Tavsiyem pilgrim için reconu 5 leyin drone skillerini min lvl 4 yapın(drone interfacing ve medium drone hariç onlar mecburi 5 olacak). Turret dest skillini lvl 4 yapın. Fitinizde en aşağı 1 medium cap booster,1 tracking disp ve scrambiniz olsun. 1 nos 2 neut fitleyin diğerlerini ve rigleri kendi isteğinize göre fitleyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bs ye yogunlas derim csler ozellkile matar csler bu patchden sonra darbeyi aldılar :D Hem cok pahalılar hemde primary sıralamasında ust sıradalar phoon super gemi bana gore oyunda ki 2 abuse gemiden biri (dominix phoon) her turlu dps yapabilen bi gemi ve yeterince ucuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide sunu yazamadan gecemiyecem yukardaki pilgrim tavsiyelerinin cogu super ama dominix e saldırmanızı akıllı bulmuyorum sebebi ise dominix te yanılmıyosam 15 heavy 10 med drone oluyordu. Pek emin degilim ama bu civarlarda bisey var sanırsam yani o dronelar patlat patlat bitmez
Sosyal ağlarda paylaş

Moss said:
Bide sunu yazamadan gecemiyecem yukardaki pilgrim tavsiyelerinin cogu super ama dominix e saldırmanızı akıllı bulmuyorum sebebi ise dominix te yanılmıyosam 15 heavy 10 med drone oluyordu. Pek emin degilim ama bu civarlarda bisey var sanırsam yani o dronelar patlat patlat bitmez

Evet sana katılıyorum bu yüzden akıl karı değil ama daldıysanız mecburen dronelara dalmak zorundasınız ha dronelara dalarken patlayabilirsiniz ama dronelara dalmazsanız %100 patlarsınız :)
Sosyal ağlarda paylaş

AB wolf 1km orbitte weblensede track edilemiyor cogu cruiser ve üst tipte gemide..200dps de buffer tank ile noslansanizda pek koyan birsey olmuyor baya eglenceli bir gemi olmus jaguar ve diger af ler gibi..

tavsiye ederim...ama buyuk fleette oylesine bir gemi etkisinde kaliyor, small gang de iyi..

Muninn deneyebildim, patchden sonra 70-120km arasi long range artillery tracking bonusu boy gosterdi, gate camplerde falan baya eglenceli olmus...gate de 2 wolf ustunde t2 silahla denedim,1 salvoda shield+armorun yarısı gittiydi..ama fleette super dehset dps beklenmemeli..sadece zevkli :)

Rapier iyi skillerle baya kullanisli bir gemi, onu deniyorum bu ara, 2 web ile ganglerde baya kritik bir rolu oluyor 0.0 bubble larinda..cloak ile de gang e baya faydasi oluyor recon sinifinin..dps eh meh :)

ama afterburner oyuna sanki geri dönmüs o iyi oldu..signature acıkca onem kazanmis tekrar. :D

Wolf icin, adamin dibine kadar sokulmanızı gerektiren kullandigim fit,

low
400rt tungsten
dmg control t2
gyro t2
true sansha adaptive nano (2mil kadardi)

mid
gistii-b type afterburner (8 milyon civari idi, t2 de olur tabiki)
warp scrambler (best named de olur)

high
150 t2 AC x4 (500m orbitte hail)

rig
Projectile burst
projectile dmg

33m2 signature ile 1kms gitmek pek keyifli..9-10k kadar da EHP idi yamulmuyorsam..tam fiti eve gidince atarim,

dmg control yerine small repairer sıkıstırabilirsiniz..ama inanilmaz fitting skili istiyor..awu4 / rigging 4 gibi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

rigler pimp isi canim üreten varsa para degil :)

ayrica toplam fiyat hac falan degil yok artik..t2 low/med gidersen toplam 25-30 mil gayette..rigler tanesi 6 mil kadara bulunuyor markette...e zaten 0.0 beltlerde 10dk harcasan cikiyor parasi :p

ama jitada durim, arada bir gang yapip low sec kamplar, geri kacariz durumlari icin evet fiyat pahaci olur tahminen.

200mm ile 200lük silah ve utiltyler rahat fitleniyor...ama buffer tanka 400mmkadar vermiyor..-+7k ehp vs -+10k ehp durumu

ama hem 200 hem 400 i ih sigmiyor merete...cok degisken var ince detayina girilirse eheh

bi fitte buna benzer 5th high slotta remote repper vardi wolf gang yapilirsa diye..

Jaguari cok kullanmadim ama solo pvp de cok daha basarili olsa gerek o kadar mid slot fazlaligiyla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...