fede Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 hayırlısı olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Gilean said: ben bu işlere karşıyım açıkçası..aurelioya da kazıma da karşıyım. gerekirse iğrenç oynasın ama herkes türk olsun. ama kazımı alan deividi alsın bi zahmet Kazımın annesi Türk ama, babasi Alman annesi Turk olsaydi karsi cikilmayacakti? Ben Leon Osmani neden cagirmadigimizi merak ediyorum :) Onun da babasi Turkmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 BABASI TÜRK OLMAYAN TÜRK DEĞİLDİR LEON OSMAN TÜRKTÜR COYUN KAZIN TÜRK DEĞİLDİR !!!11!!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rubrubbakidibakbak Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 İsteyenler Hitler desin ama ben milli takımda aynı dili konuşabilen insanların yer almasını isterim. Sonuçta milli takımların kulüplerden bir farkı olmalı. Dünya zaten kulüp takımlarının yabancılaşmasından rahatsızken bir de milli takımları bu hale getirmek artık ülkelerin ne ile temsil edileceği sorununu gündeme getirmekte. Sonuçta futbol Dünya'yı kapsayan bir oyun, çok büyük... Şahsen bir gün başarıya ulaşırsa takımımız, yabancı insanların tanıdığı Türk futbolcuların Kazım, Aurelio, Deivid gibi isimlerin olmasını istemem. Tamam bir yabancı Türk Vatandaşı olabilir. Buna bir itirazım yok ama futbolda bu durum sadece ekmek yemek için yapılan bir şey. Soruyorum sizlere Aurelio acaba Türk olduğunu düşünüyor mudur? Türk olmaktan gurur duyuyor mudur? Yoksa orada burada ailesine, yakınlarına, "Brezilya Milli Takımı'nda oynama ihtimalim çok düşük olduğu için Türkiye'yi tercih ettim." mi diyiyordur? Aurelio'ya biri tutupta sorsa neden Türk Vatandaşı olmak istedin diye cevabı ne olacaktır? Bu sebeple ben, futbolda Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek devşirmelerin Türk Vatandaşlığı hakkı kazanmalarının yeterli olduğunu düşünmemekteyim. Mutlaka ağır şartlar getirilmelidir onların Türk olmanın ne demek olduğunu anlayacakları türden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathl0rd Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 rubrubbakidibakbak said: İsteyenler Hitler desin ama ben milli takımda aynı dili konuşabilen insanların yer almasını isterim. Sonuçta milli takımların kulüplerden bir farkı olmalı. Dünya zaten kulüp takımlarının yabancılaşmasından rahatsızken bir de milli takımları bu hale getirmek artık ülkelerin ne ile temsil edileceği sorununu gündeme getirmekte. Sonuçta futbol Dünya'yı kapsayan bir oyun, çok büyük... Şahsen bir gün başarıya ulaşırsa takımımız, yabancı insanların tanıdığı Türk futbolcuların Kazım, Aurelio, Deivid gibi isimlerin olmasını istemem. Tamam bir yabancı Türk Vatandaşı olabilir. Buna bir itirazım yok ama futbolda bu durum sadece ekmek yemek için yapılan bir şey. Soruyorum sizlere Aurelio acaba Türk olduğunu düşünüyor mudur? Türk olmaktan gurur duyuyor mudur? Yoksa orada burada ailesine, yakınlarına, "Brezilya Milli Takımı'nda oynama ihtimalim çok düşük olduğu için Türkiye'yi tercih ettim." mi diyiyordur? Aurelio'ya biri tutupta sorsa neden Türk Vatandaşı olmak istedin diye cevabı ne olacaktır? Bu sebeple ben, futbolda Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek devşirmelerin Türk Vatandaşlığı hakkı kazanmalarının yeterli olduğunu düşünmemekteyim. Mutlaka ağır şartlar getirilmelidir onların Türk olmanın ne demek olduğunu anlayacakları türden. Mehmet'e laf yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 saçma sapan konulara dönülmüş... Kimsenin Mehmet Aurelio'ya milli takımda oynayamaz deme hakkı yoktur. Adam kanunlara göre ve süresinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. Bu durumda en az senin benim kadar Türktür. Mehmetin milli takımda oynamasına karşı çıkanlar yarın Laz asıllıların veya kürt asıllıların oynamasına da karşı çıkar. Milli takımda oynama hakkı, orta asyadan göçen safkan Türk kanı taşıyan değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her insan için vardır. Deivid de yasalara uygun olarak 5 yıl Türkiye'de çalışıp, gerekli sınavları geçip, TC vatandaşı olmak isterse ve Fatih TErim yada her kimse onu milli takıma çağırırsa çıkar aslanlar gibi oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Evet smoke, bu da bir görüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 deivid u21'de brezilyada oynadığı için tr'de milli takım forması giyemiyormuş diye açıklama yaptılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Benim yazım "saçma sapan konulara dönülmüş" kısmı haricinde bir tane bile görüş taşımıyor. Sadece kanunlarımıza dayanan bir gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 artık türk olması için 5 yıl top oynaması gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Smoke said: Benim yazım "saçma sapan konulara dönülmüş" kısmı haricinde bir tane bile görüş taşımıyor. Sadece kanunlarımıza dayanan bir gerçek. Zaten burda da kanunları eleştirip tartışıyoruz konuyla ilgili. Kanunları savunmak görüştür. Eleştirip beğenmemek ayrı bir görüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Kanunları hatırlatmak görüş değildir ama değil mi? Değiştirip değiştirmemeyi tartışırız, hatta tartışıyoruz da ama konu cimbom fener sidik yarışına döndüğünde aynı hassasiyeti göster. Benim görüşüm bu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 fener gs sidik yarışıyla konunun ne alakası var ki? Diğer konuda maç topicinde zaten abartıldıkça polemikler sidik yarışları mesaj atıyorum aynı şekilde. Dediğim gibi söylediklerin görüş. Kanunları hatırlatmışsın, evet. Ve savunmuşsun. Biz de bu saçma böyle olmamalı diyoruz, hayır böyle olmalı diyen de var, tartışıyoruz işte. Tutup da "kanun budur, doğrusu budur. nokta" diyecek bişi yok yani, kanun budur da doğrusu da bu mudur onu tartışıyoruz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 mehmet'in ispanyadaki plakası tr 1881'miş sevmiştim o olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 dEaThMooN said: Bok attığınız Nobre'yi bu sene iyi izleyin.. Nobre'ye kim laf söyledi ki? :) Adam paşalar gibi oynuyor futbolunu "bir şey" atan yok. Karşı çıkanlar Türk Milli Takımı'nı temsil edecek futbolcuların başka uyruklu insanlar olmamalarını istemişler. Bu da Beşiktaşlı kalkanı olsa gerek. Bkz: Ne?!? Birisi Bjk'ye laf mı söyledi?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Ben elindeki her türlü imkanı kullanmanın mübah olduğunu düşünenlerdenim. Ordunun elindeki silahlar ordunun malıdır, hangi ülkede üretildiğinin bi önemi yoktur. Yeri geldiğinde o silahları kullanarak savaşılabilir. FIFA, T.C. ve TFF kuralları onay veriyorsa, milli takıma faydalı olabilecek, sürekliliği olacak yabancı futbolculara milli takım kapısı açılmasında bir yanlışlık görmüyorum. Herşeyde yerli malı arıyormuşuz da bi tek milli takıma ithal topçu geliyormuş gibi saçma bir ortam yaratmanın anlamı yok. Sonuçta galibin adında Türkiye yazacak, "bu takımda Türk kökenli olmayanlar da oynuyordu" diye bi not düşülmeyecek. Ha ne diyorum, "sürekliliği olmalı" diyorum, sürekliliği olmayacaksa (hatta hiç çağrılmayacaksa), sırf bir takımın yabancı kontenjanında yer açmak için 5 yılı dolmadan Türk yapılacaksa buna karşı olurum. Şu an Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Nobre'nin Semih'ten bir farkı yoktur, eğer sadece Brezilyalı diye çağırılmıyorsa yanlıştır. Ama Nobre benim gözümde Aurelio gibi sürekliliği olacak bir futbolcu değildir. Bu durumda hedef başka Nobre'ler olmasını engellemektir. Deivid özeline gelirsek, kanaatimce Deivid bizim milli takımda oynayabilecek bir topçudur, en kötü ihtimal iyi bir yedek olur, o yüzden Türk yapılıp milli takımda oynatılmasını destekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 "fransa kadrosunda kaç zenci vardı ve fransa nüfusunun yüzde kaçı zenci?" "dünya'nın en iyi futbolcularından biri olan zidane nereli?" gibi sorularda var sorulması gereken. eğer başarı yolunda her yol mübahsa, 11'de 11 brezilyalı-türk olsa dahi ben o 11 brezilyalıyıda sesim kısılana kadar desteklerim... nitekim Türkiye forması altında benim ülkemi temsil edecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 o zaman yabancı sınırsız olsun ligtede, adamlar bızım turk takımları için oynuyor demi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 zidane cezayirli, cezayir nerenin somurgesi fransa. brezilya turkiyenin somurgesi mi, veya herhangi bi sekilde bagi var mi? yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Fransa'yla karşılştırmak yanlış olur bu konuyu,Fransanın durumu nispeten daha farklı bizimkinden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unK Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 aquila said: zidane cezayirli, cezayir nerenin somurgesi fransa. brezilya turkiyenin somurgesi mi, veya herhangi bi sekilde bagi var mi? yok. zidane doğduğunda cezayir bir fransız sömürgesi değildi. cezayir başlı başına bir devletti yaklaşık 10 senelik. yani diyebiliriz ki zidane eğer isteseydi cezayirde de oynayabilirdi(çifte vatandaş) ki fransayı seçti bunun en büyük nedeni de fransa da doğmuş olmasıydı. kısacası varmak istediğim nokta şu : bu tür oyuncular orijinine değil mutlu olduğu ve yaşamak istedikleri yere hizmet etmeyi tercih ediyorlar. yani ben eğer x ülkesinde yaşıyosam orda oynamayı tercih ederim. kurulu bir hayat düzeni var sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 deivid, brezilya asilli, turkiyede dogmus, yillardir turkiyede oynamis bir futbolcu mu peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Transferde çok hızlıyız son yıllarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar