Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ataturk'un sansurlenen gorusleri

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Abi binlerce film var Atatürk'le ilgili, bazıları askeri ve politik zekasıyla ilgilidir bu film de günlük hayatını anlatıyor anladığım kadarıyla. E yani adam da içiyodu rakısını hepimiz biliyoruz. Çocuk filmden çıkıp da "Atatürk her gün içen bi sarhoşmuş ben bunu öğrendim" diyorsa o çocuk gerizekalıdır.

Cem Yılmaz'ın deyimiyle "Çocuk olmamış!"
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

Şaşırılcak şeyler değil bunlar bu ülkede mustafa filmini bile Atatürkün özel hayatnı fazla ortaya döktüğü için eleştiriliyor

Millet Atatürkün çocukluğunu,bilinmeyen yönlerini daha doğrusu anlatılmayan,saklanan yönelerini görüp "aha lan oda bizim gibi insanmış" diyecek diye korkuyolar heralde.

Şaşılacak şey, tartışmaların zerresini anlamayıp böyle bir yorumda bulunmuş olman.

Mustafa filmi Mustafa Kemal Atatürk'ün özel hayatını fazla ortaya döktüğü için eleştirilmiyor.
Sigara, Yalnızlık ve Rakı üstünde çok durduğu ve tarihsel hatalara sahip olduğu için eleştiriliyor.

Bilinmeyen yönleri anlatılınca "aha lan o da bizim gibi insanmış" diycekler diyorsun iyi güzel de, rakı içtiğini sigara içtiğini sağır sultan bile duymuş, bilinmeyen yönleri bunlar mı? Bunları anlatınca mı "aha lan o da bizim gibi insanmış" denilcek?

Çanakkale Savaşı'nı anlatmayıp rakı içtiğini anlatıyorsan,
Düşman Ankara il sınırına girip de bunların Meclis içinde nasıl çalıştıklarını anlatmayıp sigara içtiğini anlatıyorsan,
Anadolu'daki kongreler sonrasında arkadaşlarıyla sohbetlerini anlatmayıp yalnız olduğunu anlatıyorsan,
üzgünüm bu iddia ettiğin gibi "korkuyorlar o yüzden eleştiriyorlar" denecek bir durum değil,
öküzlüktür.

Tarihsel kanıtları zerre iplemeyen kişilerin kendi kafasından osurduğu senaryoları "aha lan gizli kalmış gerçekleri gün yüzüne çıkartıyorlar" diye yorumlamak, ancak ilkokul mezunu bile olmaktan aciz ama Atatürk'e cahil diyenlerin işine gelir, ne devlete ne halka zerre bir fayda sağlamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha filme gitmedim bu akşam gideceğim fakat

said:
diyoruz ki Atatürk'ü olduğu gibi anlatın.
Ama bir film sonunda çocuklara sorduğunda "Atatürk çok yalnızmış, çok üzüldüm", "Atatürk her gün rakı içen sarhoş bir adammış" diyorsa, demek ki bu film hatalı bir film.
Demek ki Atatürk'ü olduğu gibi anlatan bir film değil.
Fakat bunu dile getirdiğin zaman "hayır kardeşim gördüm ben Atatürk'ü olduğu gibi anlatmak da tabuymuş" deniyor.

Fakat şu nokta hassas bir nokta. Öncelikle filmle anlatılan şeylerin abartılı olup olmadığına kesin karar verebilecek kadar konuda bilgili misiniz bunu düşünmek lazım. Şahsen ben şuan daha filmi görmeden söylüyorum, Atatürk'ün çok içtiğini biliyorum fakat ne kadar içtiğini bilmiyorum. En fazla eğer filmde her gece aksatmadan 10 duble falan rakı içiyorsa abarmış derim çünkü öyle bir adamın devlet başkanı görevlerini yerine getirmesi mümkün değil. Ama adam arkadaşlarıyla bir araya gelip gece yemek yiyeceği zaman çok içiyorsa o benim için olabilir de olmayabilir de bunu ne yalanlayacak ne de doğrulayacak kadar Atatürk'ün günlük yaşamı hakkında bilgim yok.

Ek olarak eğer sinemadan çıkan bir çocukta eğer yanlış bir anlama olduysa onu düzeltmek ebevynlerin görevi. Böyle bir filme zaten küçük bir çocuğun götürülmesini doğru bulmuyorum çünkü elbet şuursuz bir insan ya da enteresanlık peşindeki bir gazeteci çıkıp çocuğa "bu filmden sonra Atatürk hakkında ne düşünüyorsun" gibi o çocuğun daha daha büyüdüğü zaman düşünmesi gereken sorular soracaktır.

Şunu söyleyeyim, 5-10 yaşındaki bir çocuğua Dinlerii anlatmaya çalışıp din konusunda kararlı görüşler edindirmeye çalışmak ne kadar insanlık dışıysa, 5-10 yaşındaki bir çocuğua Türkiye için önemli bir konuda (Atatürk) bazı görüşler dikte etmek ve bunu kararlı bir şekilde muhafaza ettirmeye çalışmak da o kadar insanlık dışı. Sen ona küçükken Atatürk'ün Türkiye için önemli ve şükranlık duyulması gereken bir insan olduğunu anlat ama tutup da bunu ondan geri ezbere almaya çalışma. Çocuğuna ezbere bilgi aşılayacağına önce çalışma ve üretme mentalitesini anlat böylece kendi uygulayabileceği birşey olsun ezberden birşeyler saymak yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
Zep said:

Şaşırılcak şeyler değil bunlar bu ülkede mustafa filmini bile Atatürkün özel hayatnı fazla ortaya döktüğü için eleştiriliyor

Millet Atatürkün çocukluğunu,bilinmeyen yönlerini daha doğrusu anlatılmayan,saklanan yönelerini görüp "aha lan oda bizim gibi insanmış" diyecek diye korkuyolar heralde.

Şaşılacak şey, tartışmaların zerresini anlamayıp böyle bir yorumda bulunmuş olman.

Mustafa filmi Mustafa Kemal Atatürk'ün özel hayatını fazla ortaya döktüğü için eleştirilmiyor.
Sigara, Yalnızlık ve Rakı üstünde çok durduğu ve tarihsel hatalara sahip olduğu için eleştiriliyor.

Bilinmeyen yönleri anlatılınca "aha lan o da bizim gibi insanmış" diycekler diyorsun iyi güzel de, rakı içtiğini sigara içtiğini sağır sultan bile duymuş, bilinmeyen yönleri bunlar mı? Bunları anlatınca mı "aha lan o da bizim gibi insanmış" denilcek?

Çanakkale Savaşı'nı anlatmayıp rakı içtiğini anlatıyorsan,
Düşman Ankara il sınırına girip de bunların Meclis içinde nasıl çalıştıklarını anlatmayıp sigara içtiğini anlatıyorsan,
Anadolu'daki kongreler sonrasında arkadaşlarıyla sohbetlerini anlatmayıp yalnız olduğunu anlatıyorsan,
üzgünüm bu iddia ettiğin gibi "korkuyorlar o yüzden eleştiriyorlar" denecek bir durum değil,
öküzlüktür.

Tarihsel kanıtları zerre iplemeyen kişilerin kendi kafasından osurduğu senaryoları "aha lan gizli kalmış gerçekleri gün yüzüne çıkartıyorlar" diye yorumlamak, ancak ilkokul mezunu bile olmaktan aciz ama Atatürk'e cahil diyenlerin işine gelir, ne devlete ne halka zerre bir fayda sağlamaz.

sende bi rakı sigaradır gidiyosun sırf eleştirmek için eleştirenlerden olduğun belli sırf yüzeysel tamam rakıyla sigarasını belki gereğinden fazla vurgulamış yada kimine göre vurgulamammış ama bütün filmden çıkardığın bumu yani ayrıca adam çanakklae savaşını yada cephede nasıl çalışmışlar bunlarımı anlatmak zorundamıydı filmin adı bikere mustafa çanakkale savaşı değil.adam böle film yapmış ayrıca kimse atatürkü dinsiz diye damgalamış yada damgalamak istememiş sadece kendi bilinmeyen düşünceleri konmuş nerenden okuyosun yazıları anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

bunu din karşıtı olarak yorumlamakta apayrı bişeymiş. Atatürk haklı olarak türk milletinin kimliğinin , özünün yozlaştırıldığını, arapların din adı altında kendi berbat kültürlerini bizim yaşamımıza soktuğundan bahsetmiş.

bugün hala arapların bizim kimliğimize bıraktığı hasarı onarabilmiş değiliz ki, böyle bir zihniyet %47 oy alabiliyor güzel ülkemde.

can dündar ise ne halt ettiğini oturup bir daha düşünsün. bugün haberlerde filmi izleyen ilkokul öğrencilerine film hakkında hatırladıkları soruldu. hemen hemen hepsi atatürkün günde 3 paket sigara içen , alkolik ve tek gözü kör bir adam olduğunu anlattılar. eminim türkiyede yobaz zihniyetteki atatürk düşmanlarıda buna yakın bir film çekmek isterdi. böyle birşey mümkün değilken saolsun can dündar ısmarlama bir film gibi çekmiş.

bu mudur atatürk filmi? bu kadar büyük bir liderini böylesine mücadelelerle dolu hayatından, çeke çeke günde 3 paket sigara içip her gece 1 şişe rakı devirdiğini mi buldun konu olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

Filmle ilgili değil, topicin açılış postuyla ilgili yazacaklarım:

Burada Atatürk'ün belki de çok kişi tarafından bilinmeyen bir konuşması bilgilendirici nitelikte foruma konmuş. Atatürk'ün dine bakışı konusunda bir saldırı falan da söz konusu değil. Bu nedenle kişilere önyargılı yaklaşmak gereksiz bana kalırsa.

Sadece bu konuşmaya bakarak Atatürk dindardı yok deistti, ataistti gibi çıkarımlar yapamayız bence. Her ne idiyse sadece kendisini ilgilendirdiğini düşünüyorum. Dindardı ya da dindar değildi...Hiç önemli değil bunlar. Bu ülke için yaptıkları önemli.

Ne kadar akıllı, öngörülü ve çağdaşmış ki LAİK bir cumhuriyet kurmuş, akıl dışı olan, bilimle, sağduyuyla, bağdaşmayan her şeye karşı çıkmış, savaşmış. Önemli olan bunlar.... Öncelikle bu ülkeyi kurtarıp bize armağan etmesi, sonra da bu ülke için yaptığı her şey... Gerisi hikaye.

(Aynı şekilde 'Musafa' filminde sözü edilen, Atatürk'ün özel yaşamı ile ilgili bilgiler yalnızca Atatürk'ün bilinmeyen bazı yönlerinin gösterilmesi açısından ilginç ve etkileyici. Ata'nın bilinen ya da bilinmeyen kişisel özelliklerinin konu edilmesi, filminin yapılması, ne Can Dündar'ın, ne de M. K. Atatürk'ün değerini azaltır, yaptıklarını gölgeler.)
Sosyal ağlarda paylaş

sufi çok güzel izah etmiş.

atatürk dinli ya da dinsiz, deist ya da ateist şahsen benim için farketmez. yaptıkları, fikirleri ortada. ona saygımı azaltmaz da, arttırmaz da. ama evet, görüşleri sansürlenmeden aktarılmalıdır fakat ölümünden sonra yaratılmaya çalışılan big brother imajını bozar diye sansürlenmiş kendisi bile. günümüzdeki durumun vehametini gözler önüne seren bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

bone said:
1- Medeni Bilgiler'de olduğu iddia edilen satırlar "aha bakın Atatürk nasıl bir dinsizdir" denilebilecek bir olgu değildir. İlkokul çocuğu bile algılayabilir bunu. Adam Arap kültüründen dem vurmuş, siz işi dinsizlik gibi göstermişsiniz. Al Vakit'in eline güzel bir koz.

vah evladım.Atatürk dinsiz olsa nolur olmasa nolur gerçek neyse odur.ben bir dine inanıyorum ama Atatürk bok dininede inansa yada inanmasa da Atatürk yine aynı Atatürktür,benim ve gerçek Atatürkçülerin gözündeki yeri degişmez.Ona koz,buna koz demek en hallicesinden büyük bir korkaklık, güvensizliktir.Atatürk"ü bu yüzden sevmeyecek olanlar da sevmesindir,Atatürk ün bunlara ihtiyaci yoktur,kendisinin de dedigi gibi onu anlamak önemlidir asıl olan.

bone said:

2- Bizim ilkelerimiz, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla bir tutulmamalıdır. lafının ne olduğunu bilmeden konuşmak kolay. Gidip bir araştırın arkadşım lafı. Kuran-ı Kerim ile ilgili söylememiş onu. Ama işi Kuran'a kastediliyormuş gibi getirmek çok alçakça bir numaradan başka bişi değil

Konuştun mu Atatürk le " orda kuran-ı kerimi kastettiniz mi kastetmediniz mi?" diye.Kur an ıkerim de gökten indigi sanılan bir dogma bütünüdür.bonek seni.

bone said:
"Atatürk'ün okullarda okutulsun diye kaleme aldığı kitabının bile sansür edildiği bir ülkede yaşıyoruz.
......

üffff

bone said:
4- "Din meselesine gelince...
İlk Meclis'in dualarla açıldığı ve cumhuriyete oy veren milletvekilleri arasında 100 kadar din adamı olduğu doğru... Ancak böyledir diye cumhuriyetin kökeninde ve Atatürk'ün düşünce evreninde din motifleri aramak nafile uğraş." Atatürk'ün dindar olup olmadığına karar vermek sana mı kaldı bre deyyus. Allah'a şirk koşup sonra insanları Allah'a inanmıyor diye suçlamak densizliğin önde gidenidir. (Sırf Can Dündar'a değil, bu fikri savunan herkese geçerlidir) İlk Meclis'in dualarla açıldığı çok farklı bir mevzudur. Cumhuriyet'e oy veren milletvekilleri arasında 100 kadar din adamı olması çok farklı bir mevzudur. Atatürk'ün dindar olup olmadığı çok farklı mevzudur. Ama Tarih konusunda zerre bir bilgin yok ki bu 3'ünü bir tutuyorsun. Bu üçünü bir tutan kişinin ilkokul okuduğundan bile şüphe ederim arkadaşım.

allaha inanmıyor yada inanıyor diye Bırak Can Dündar"ı kimse Atatürk "ü suçlamıyor.Şizofreni belirtileri bunlar,düşman aramak.

bone said:
Hayır sonra bilgisiz cahil diyince sir gibi tipler "insanların bilgisizliğinden yakınmak sana düşmez" gibi bişiler saçmalıyorlar.
Bir okuyun arkadaşım. Bir kez Vatan Bilgisi ve İnkılap Tarihi kitaplarını okuyun en azından.
Bunları okumayıp Can Dündar ve Taraf gazetesi gibi saçmalıkları okuyup gelip bilgisizce laflar ediyorsunuz.
Gelip Atatürk'ün okuduğu kitaplardan altını çizdiği yerlerin toplanıp ciltler halinde yeniden hazırlandığı kitapların toplam sayfa sayısına kadar bile sayamayan ama Atatürk'e kitap okumamış kültürsüz cahil diyen insanları bana karşı savunuyorsunuz.
Aslında ne olduğunuz belli de sanki öyle değilmiş gibi davranmayın

Senin tarih bilgin vatan bilgisi ve inkilap tarihi, + şu çılgın türkler den ibaret olabilir,herkezi öyle sanma.
Can Dündar"ın Mustafa filmi, hiçbir tarihi yanlış içermez,bir tane bile.Filmdeki herşey belgeli ve kanıtlıdır,senin attıgında içi boş bir kemalistin çamurundan başka birşey degildir.
Atatürk"ü kendi ulusalcı tekelinde zannetme,bu ülkedeki her akıllı vatandaş onu seviyor zaten,ben onu insan haliyle seviyorum senin gibi "Heykel"ini degil.

teşekkürler saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
sen böyle dersen ben de şunu derim:
"adam sigara, alkol ve yanlızlığı anlatmak zorundamıydı filmin adı mustafa bir ayyaş adamın zıkkımlanması değil"
sen nerden okuyorsun ben de onu anlamadım.

işte bu tarz düşüncenin sonu yok malesef sen dersin atatürk çok sigara alkol içiyomuş bunu insanlar bilmesin yada bilmeyenlerde öğrenmesin başka biri der atatürkün din hakknıdaki düşüncelerini beğenmez onları bişekilde sansürler başka biri başka bişeyi sansürler sonrada insanların aklına böle budanmış belli başlı düşünceleri sadece vurgulanmış bi atatürk profili ortaya çıkar.sonrada atatürkçüyüm diye geçinirsin işte ortalıkta
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Fakat şu nokta hassas bir nokta. Öncelikle filmle anlatılan şeylerin abartılı olup olmadığına kesin karar verebilecek kadar konuda bilgili misiniz bunu düşünmek lazım. Şahsen ben şuan daha filmi görmeden söylüyorum, Atatürk'ün çok içtiğini biliyorum fakat ne kadar içtiğini bilmiyorum. En fazla eğer filmde her gece aksatmadan 10 duble falan rakı içiyorsa abarmış derim çünkü öyle bir adamın devlet başkanı görevlerini yerine getirmesi mümkün değil. Ama adam arkadaşlarıyla bir araya gelip gece yemek yiyeceği zaman çok içiyorsa o benim için olabilir de olmayabilir de bunu ne yalanlayacak ne de doğrulayacak kadar Atatürk'ün günlük yaşamı hakkında bilgim yok.

Ek olarak eğer sinemadan çıkan bir çocukta eğer yanlış bir anlama olduysa onu düzeltmek ebevynlerin görevi. Böyle bir filme zaten küçük bir çocuğun götürülmesini doğru bulmuyorum çünkü elbet şuursuz bir insan ya da enteresanlık peşindeki bir gazeteci çıkıp çocuğa "bu filmden sonra Atatürk hakkında ne düşünüyorsun" gibi o çocuğun daha daha büyüdüğü zaman düşünmesi gereken sorular soracaktır.

Kesin karar verecek kadar bilgili değiliz tabii ki. Kimse bilgili değildir. Atatürk'ün yanında 24 saat yaşamış ve şimdi halen hayatta olan birisi yoktur sanmıyorum. Ama o zamandaki kişilerin ve olayların gösterdikleri üzerine hazırlanmış ve o zamandan beri yazılmakta olan tarih kitaplarına dayanarak konuşuyoruz.
Tarih bilgime dayanarak bu filmin "Atatürk'ün günlük hayatı"nı anlatmadığını söyleyebilirim. Ha o kesmesse, televizyonlarda belli başlı tarihçiler konuşuyor. Onlara bakıp dinleyebilirsiniz.

Böyle tartışmalı bir filme çocukların götürülmesini ben de sakıncalı buluyorum. Ama filmin adını Mustafa koyup bir de "Atatürk'ü anlatıyoruz" diyerek yola çıkarsan, çocukların da faydalanacağı bir film yapmak zorundasın. 18+ bir film değil ki bu, elbette ilkokuldaki kişiler de izleyip faydalanmak isteyeceklerdir. Yanlış bir anlama olduysa onu düzeltmek ebeveynlerin görevi diyorsun. Peki böyle bir yanlış anlamaya neden olacak bir film yapmamak daha doğru değil midir? Elbette anne-babamız var, elbette öğretim kurumlarımız var, ama her birine özellikle eğilseler bile, çocukların kafasında bir soru, bir muamma kalacaktır "acaba Atatürk gerçekten ayyaş, kafadan kontak, dandirik birisi miydi" diye...

Beni endişelendiren kısımları buraları.
Sosyal ağlarda paylaş

bourbon said:

işte bu tarz düşüncenin sonu yok malesef sen dersin atatürk çok sigara alkol içiyomuş bunu insanlar bilmesin yada bilmeyenlerde öğrenmesin başka biri der atatürkün din hakknıdaki düşüncelerini beğenmez onları bişekilde sansürler başka biri başka bişeyi sansürler sonrada insanların aklına böle budanmış belli başlı düşünceleri sadece vurgulanmış bi atatürk profili ortaya çıkar.sonrada atatürkçüyüm diye geçinirsin işte ortalıkta

arkadaşım nerenizden okuyorsunuz anlamıyorum ki.
sigara alkol içtiği sansürlensin demiyoruz ki biz.
sigara alkol içtiğini sağır sultan bile biliyor zaten.
sigara alkol içtiğini abartıp geri kalan yönlenlerini es geçmek hatalıdır diyoruz.
daha bunun neyinde laga luga edip "atatürkçüyüm diye geçinirsin işte ortalıkta" diyorsunuz ki...
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk dinsiz ise sevgim daha da artar,düşündüğümden daha da aklı başında bir adammış derim.

Giovanni arkadaşım bu başlığı açarken ne düşündü çok merak ediyorum.

Atatatürk dinsiz ise kötü bir insan mıdır ? senin çağdışı düşüncene göre öyle belki.

keşke can dündar ın dediği gibi olsa,daha mutlu olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:
Paranoya mı? Senin cemaatler, Çarşamba, FEM gibi yapılardan haberin yok galiba.

abi tamamda cemaatelrin fetoların olması adamın din hakkında düşüncelerini saklamayı ve sansürlermeyimi gerektirir eğer bahsettğin sey buysa sen bi uzaa derim.bahsettiğimiz kişi atatürk
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
bone said:
1- Medeni Bilgiler'de olduğu iddia edilen satırlar "aha bakın Atatürk nasıl bir dinsizdir" denilebilecek bir olgu değildir. İlkokul çocuğu bile algılayabilir bunu. Adam Arap kültüründen dem vurmuş, siz işi dinsizlik gibi göstermişsiniz. Al Vakit'in eline güzel bir koz.

vah evladım.Atatürk dinsiz olsa nolur olmasa nolur gerçek neyse odur.ben bir dine inanıyorum ama Atatürk bok dininede inansa yada inanmasa da Atatürk yine aynı Atatürktür,benim ve gerçek Atatürkçülerin gözündeki yeri degişmez.Ona koz,buna koz demek en hallicesinden büyük bir korkaklık, güvensizliktir.Atatürk"ü bu yüzden sevmeyecek olanlar da sevmesindir,Atatürk ün bunlara ihtiyaci yoktur,kendisinin de dedigi gibi onu anlamak önemlidir asıl olan.

ne dediğimi okumadan vah evladım diye trip yaparak girmen komik olmuş.
yazımı bir kere daha okumanı istiyorum. ben orda Atatürk'ün müslüman olup olmadığının önemi hakkında vurgu yapmamışım, sen ise çıkıp "Atatürk bok dininede inansa yada inanmasa da Atatürk yine aynı Atatürktür" diyorsun. Diyorum ki, Atatürk'ün o sözleri kendisinin dinsiz olup olmadığını göstermez, sen diyorsun kereviz salatası...

loserz said:
bone said:

2- Bizim ilkelerimiz, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla bir tutulmamalıdır. lafının ne olduğunu bilmeden konuşmak kolay. Gidip bir araştırın arkadşım lafı. Kuran-ı Kerim ile ilgili söylememiş onu. Ama işi Kuran'a kastediliyormuş gibi getirmek çok alçakça bir numaradan başka bişi değil

Konuştun mu Atatürk le " orda kuran-ı kerimi kastettiniz mi kastetmediniz mi?" diye.Kur an ıkerim de gökten indigi sanılan bir dogma bütünüdür.bonek seni.

sen kimsin ki bana "bonek seni" diyerek hakaret kasıtlı hitap ediyorsun? Benimle Konuştun mu da böyle sulu bir ifade kullanıyorsun?
Azıcık tarih bilgin olsa zaten o konuşmanın sadece o cümleden ibaret olmadığını ve neyi kastettiğini anlardın. Ama sözde aşşağılamalarla kendini kültürlü göstermiş gibi sanıyorsun. AKP edasıyla takılmalar nafile...

loserz said:

bone said:
Hayır sonra bilgisiz cahil diyince sir gibi tipler "insanların bilgisizliğinden yakınmak sana düşmez" gibi bişiler saçmalıyorlar.
Bir okuyun arkadaşım. Bir kez Vatan Bilgisi ve İnkılap Tarihi kitaplarını okuyun en azından.
Bunları okumayıp Can Dündar ve Taraf gazetesi gibi saçmalıkları okuyup gelip bilgisizce laflar ediyorsunuz.
Gelip Atatürk'ün okuduğu kitaplardan altını çizdiği yerlerin toplanıp ciltler halinde yeniden hazırlandığı kitapların toplam sayfa sayısına kadar bile sayamayan ama Atatürk'e kitap okumamış kültürsüz cahil diyen insanları bana karşı savunuyorsunuz.
Aslında ne olduğunuz belli de sanki öyle değilmiş gibi davranmayın

Senin tarih bilgin vatan bilgisi ve inkilap tarihi, + şu çılgın türkler den ibaret olabilir,herkezi öyle sanma.
Can Dündar"ın Mustafa filmi, hiçbir tarihi yanlış içermez,bir tane bile.Filmdeki herşey belgeli ve kanıtlıdır,senin attıgında içi boş bir kemalistin çamurundan başka birşey degildir.
Atatürk"ü kendi ulusalcı tekelinde zannetme,bu ülkedeki her akıllı vatandaş onu seviyor zaten,ben onu insan haliyle seviyorum senin gibi "Heykel"ini degil.

Böyle bir iddiada bulunacak kadar aciz kalman gözlerimi yaşarttı. Kim olduğunu bilmiyorum ama sanki beni kapı komşum kadar iyi biliyormuş da benim hakkımda söz hakkın varmış gibi konuşmuşsun.
Tarih bilgim, vatan bilgisi ve İnkılap tarihi bilgim Şu Çılgın Türkler'den ibaret değil. Bunu nerden çıkardın? Hiç kitap okumadın da sırf laf atmak için mi Şu Çılgın Türkler kitabını bahane ediyorsun?

Birincisi, Vatan Bilgisi bilgisi ile kastettiğim Ortaokul Vatan Bilgisi (ya da Vatandaşlık Bilgisi) dersi kitaplarıydı. İnkılap tarihi'nden kastettiğim ise Lise ve Üniversite İnkilap Tarihi derslerinin kitaplarıydı. İstenirse gidip satın alınıp okunacak kitaplar. Ama bunlar alınıp okunmadığı için halen bu bilgileri tartışıyoruz. Bilmeyen insanlar keşfetmeye çalışıyor.

İkincisi, ben daha Şu Çılgın Türkler kitabını okumadım. Ama Turgut Özakman iyi bir tarihçidir.

Üçüncüsü, "Can Dündar'ın Mustafa filmi, hiçbir tarihi yanlış içermez,bir tane bile.Filmdeki herşey belgeli ve kanıtlıdır" oldukça içi boş ve safsatalardan ibaret bir laftır.
Hadi bizim okuduğumuz tarih bilgisini bir kalemde silip attın diyelim.
Televizyonlara tarihçiler çıkıyor, onları da mı takip etmiyorsun? Adamlar tarih konusuna yıllarını vermiş, onlar bile birçok tarihi yanlış içerdiğini söylüyor, sen halen "enin attıgında içi boş bir kemalistin çamurundan başka birşey degildir" meselesindesin. Hayır bilmiyorsan git araştır bari. O da mı yok...

Sonuncusu, "Atatürk"ü kendi ulusalcı tekelinde zannetme,bu ülkedeki her akıllı vatandaş onu seviyor zaten,ben onu insan haliyle seviyorum senin gibi "Heykel"ini degil." lafı oldukça komik olmuş. Beni ulusalcı diye nitelendirmen biraz tecrübesizliğine bağlı elbette. "Ulusalcı tekel" felan derken sen "globalist kapitalist" kitleden misin? Ulusalcıları en sevmeyen kişiler küreselleşmeyi ve kapitalleşmeyi savunan kişiler de, o yüzden sordum. Eğer öyleysen zaten Atatürk'ü nasıl seviyorsun onu anlamış değilim. Atatürk Kapitalizm'den ziyade Sosyalizm ve Komunizm taraftarı bir insandır. Birinci olarak bir ülkenin tam bağımsız ve kendi ayakları üstünde durabileceğini savunur, bu Küreselleşme taraftarlarının tamamen zıttıdır. Kapitalizm taraftarlarına ise Atatürk'ün sosyal devlet anlayışı ters düşer. Bu iki unsur olup da "Atatürk'ü sevmeyen yok" demek biraz birbirimizi kandırmaktır. Onları geçsek bile halen Hilafet döneminin geri dönmesini isteyenler var (bakınız ikinci Cumhuriyet'çiler)

Benim heykelimi sevdiğimi iddia edip senin insan halini sevdiğini iddia etmen; insan halini sevmek için "çok sigara ve alkol tüketildiği özgürce tanıtılsın istiyorum" demeyi gerektiriyorsa, sağol ben almayayım onu, öyle olmaktansa heykelini seven putperest diye tabir edilmek daha iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Ya çocuğu düzgün yetiştirememişlerse, yada çocuk Atatürk'ün sadece o özelliğine takılmışsa filmi çekenler ne yapsın? Onun günlük yaşamını da göstermek gayet güzel bi hareket bence

ya anlatamadığım şu nileppezdel.
bunun çocuğu düzgün yetiştirememek ile alakası yok, ya da çocuğun saplantılı beceriksiz birisi olmasıyla alakası yok.
sen "film gayet güzel anlatıyor ama anlamadıysa çocuk salaktır" diyorsun ama kendi anlama kabiliyetinin herkeste olduğunu varsayıp bunu söylüyorsun.
herkesin aynen senin gibi algılaması zorunlu değil. algılamadığı zaman da "çocuk düzgün yetişmemiş demek ki" değildir.

bir film yapılırken, özellikle çocuklar da izleyecekse, filmin anafikrini temiz anlatabilmek zorundadır. çocuk filmi "oo süper sanatsal film olmuş, burdaki kamera açıları çok iyi düşünülmüş" diyerek izlemez. filmin genelinin kendisinde uyandırdığı olaya bakar. eğer böyle bir film, Atatürk'ün ayyaş birisi gibi görünmesine neden oluyorsa, bunun sebebi filmde onun vurgulanmış olmasıdır.

Ben de diyorum ki, sigara içtiğini söylemek istiyorsan bile bu kadar vurgulamak yerine başka noktaları vurgulayıp insanların yanlış anlamasının önüne geçmesi gerekliydi.

Ha, günlük hayatının gösterilmesine bir dediğim yok. ama tüm yaptıkları sırasında sarhoş bir şekildeymiş gibi bir intiba uyandırırsa, gelecek kuşaklara yanlış bir bilgi aktarmış olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...