mani Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 AKP reform yaptı diyenler nereleriyle duyuyorlar yada görüyorlar çok merak ediyorum. Yasa çıkarmak demek reform yapmak demek değildir. Halkın alışkanlıklarını değiştirmek reform yapmak demektir. zamanında dsp-anap-mhp hükümeti idam cezasını AB süreci için kaldırmıştı. Ama türk halkının 50% den fazlası idam cezasını destekliyor. Bu reform değildir. AKP de bu şekilde sadece istenildiği için yasa çıkardı. Bunlar reform olamaz. O yüzden çıkıpta " ben reform yaptıkları için destekledim" derseniz desteksiz sallamış olursunuz. Yasa çıkarma işi kolay yoksa. Oturt oraya 300 küsür adamını hepsi sırayla parmak kaldırsın. Yasa çıkarmayla olmuyor bu işler. Uygulamaz isen. O yüzden bizler bu adamlar için, demokrasiyi kullanıyorlar, amaçları demokrasi değil araçları demokrasidir dedik. Bunlara destek olmayın, kendi gizli amaçlarına hizmet ediyorsunuz bu adamlar kendi ahlak anlayışlarını dayatmak için kullanıyorlar insanları. Bunlarıda birileri kullanıyor diye bas bas bağırdı insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 akp reform meform yapmadı, sizi yemişler :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 gunaydın abı yenı uyanmıstım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 adamlar bir anayasa değiştirelim dediler, bi analarını şey etmediğiniz kaldı. şekil şemale itiraz edenleri geçtik hadi, yapılan çalışmalara göre pati ahalisinin %80'i bu adamların anayasa değiştirmesine karşıyız dedi. bakınız, değişikliğin şekline gelmemişti itirazlar. şimdi, birşey yapmadılar. buna daha başka pek çok eklenebilir, yök misal vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 mani said: AKP reform yaptı diyenler nereleriyle duyuyorlar yada görüyorlar çok merak ediyorum. Yasa çıkarmak demek reform yapmak demek değildir. Halkın alışkanlıklarını değiştirmek reform yapmak demektir. zamanında dsp-anap-mhp hükümeti idam cezasını AB süreci için kaldırmıştı. Ama türk halkının 50% den fazlası idam cezasını destekliyor. Bu reform değildir. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 sg-1 said: Bu adamlar başarılı olursa başınıza ne gelebileceği konusunda biraz olsun bir fikriniz olmuştur sanırım. ahah 7 senedir iktidar adamlar, daha ne başarısı? akp bu ülkede hiçbi köklü değişiklik yapamadı işte. ama sen merak etme, martta yine "başarılı" olucaklardır, ve yine ülkede hiçbişey değişmeyecektir. üstelik bu sefer mhpden, chpden falan oy çalıcaklar, aha yazıyorum buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 huun said: adamlar bir anayasa değiştirelim dediler, bi analarını şey etmediğiniz kaldı. şekil şemale itiraz edenleri geçtik hadi, yapılan çalışmalara göre pati ahalisinin %80'i bu adamların anayasa değiştirmesine karşıyız dedi. bakınız, değişikliğin şekline gelmemişti itirazlar. şimdi, birşey yapmadılar. buna daha başka pek çok eklenebilir, yök misal vs Sapla samanı ayıralım, biz anayasayı bu adamların yapmasına karşı oldğumuzu söylemiştik o zaman, bu meclisin değil. Meclis elele verir de uzlaşıyla bir sivil anayasa çıkarırsa öpüp başımıza koyarız. Ha bunun sağlıklısı barajın biraz daha indirilmiş haliyle seçilmiş bir meclisin anayasa yapmasıdır, ama akp cenaplarının buna pek yanaşacağını sanmıyorum. Hatta zamanında ne demişim: sg-1 said: Ayrıca demokrasiyi ertelediğimiz yok, çekin barajı aşağı, temsili güçlendirin (aaa bu da demokrasinin bi parçası di mi, hayret, ben ve demokrasi), sonra da her partinin yüzdesine göre bir konsey kurun, en aşağı 50 milletvekillik, yapın bi sivil anayasa, hep beraber bakalım, referandumla oylayalım. Ismarlama olmasın, bizzat meclis hazırlasın. Doktrin dediğiniz şeylerin hangileri yararlı hanghileri yararsız, hangi kısmı gerekli hangi kısmı gereksiz, ayıklansın. Hodri meydan. http://forum.paticik.com/read.php?13,3489490,3492712#msg-3492712 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 sir said: sg-1 said: Bu adamlar başarılı olursa başınıza ne gelebileceği konusunda biraz olsun bir fikriniz olmuştur sanırım. ahah 7 senedir iktidar adamlar, daha ne başarısı? akp bu ülkede hiçbi köklü değişiklik yapamadı işte. ama sen merak etme, martta yine "başarılı" olucaklardır, ve yine ülkede hiçbişey değişmeyecektir. üstelik bu sefer mhpden, chpden falan oy çalıcaklar, aha yazıyorum buraya. Belediye seçimleriyle genel seçimleri bir tutamazsın, orası çok farklı bir güzergah. Ayrıca siz demiyor muydunuz, bu adamlar alternatifsiz olduğu için seçim kazanıyorlar diye, şimdi de çok başarılı oldukları için mi seçim kazanıyor oldular? Vah vah, balatalar yanmış, liboşcanın 7000 bakımı gelmiş. Ayrıca (2) oy almak ülke yönetimi için bir başarı kriteri midir? Demirel bu adamlardan daha fazla yönetti ülkeyi. Sence başarılı mıydı? Palavrada başarılıydı, bugünkülerin de farkı yok. RTE de gittikçe demirelleşiyor zaten. Ama daha 33 seneye ihtiyacı var, o kadar seneyi yedirirler mi, bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 e başarılılar tabi, seçim kazanmak bi başarı değil midir? alternatifsiz olmaları da diğer partilerin başarısızlığı değil midir? tesadüfen mi kazanıyo adamlar sanıyosun anlamıyorum ki.. istersen martta genel seçim de yapsınlar, akp yine birinci parti olucaktır, ama oyları da düşmüş olucaktır biraz. oylarının düşmesi başarısızlığa işarettir elbet, zaten neden oy kaybedeceğini de yazdık. ama çökmüş gitmiş değil akp, çünkü bi kısmı kendinden uzaklaştırırken, bi kısma da göz kırpıyo. sonuç, her zaman işaret ettiğimiz şey: tipik pragmatist siyaset anlayışı-günü kurtaran merkez-sağ söylemler-bol bol kavşak, köprü vesaire inşaatı-ekonomik göstergeleri mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışma-????-profit. yani, malesef, idealist-totaliter bi rejim için-yani şeriat veya faşizm için bi başka partiyi, bi başka çağı falan beklemeniz gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Kötünün en iyisi diye birşey vardır. ALternatif olmadıkça adamlar en iyisi oldukları için gene kazanmaya devam edecekler. Eldeki seçenekler önemli. Diğer partiler geldiklerinde ne yaptılar bu ülke için ? nasıl yönettiler ? Şimdi gelseler bir fark yaratabilecekler mi ? Ok AKP tu kaka olsun , yerine yumurta mı koyacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 ooo uyku mahmurluğunu üstünden atamayan horican gelmiş dakika 1 gol 1 saçmalamış. kötünün iyisi diye düşünen bir adamın hiçbir zaman iyi olana ulaşamayacağını söyleyebilirim. o yüzden horizon bu düşünce yapısını değiştir. bu ülkenin liboşları zamanında RTE nin sırtını sıvazladıkları için bu adam kendinde bukadar güç buldu. Bunun aksini kimse iddia edemez. Zamanında RTE nin yaptıklarına adam gibi ses çıkaramayanlar " ama biz zamanında şöyle demiştik bunlar reform yapıyorlardı, aslanlar gibi başladılar ama nefesleri yetmedi bık bık bık" şeklinde zamanında satır aralarında kaybolan yazılar yazdıkları için AKP şimdi bu hale geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Horizon bi bakıma doğru söylüyor. AKPnin karşısına rakip diye çıkabilecek bir başkan yok ve bu da elbette AKPnin çok işine yaradı yarıyor yarayacak. Karşısında bir Demirel veya Özal olsaydı işte o zaman oy %leri çok değişik olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 AKP nin karşısında adam olmaması başka birşey, seçimini kötünün iyisi diye yapmak ap ayrı birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Manicim kötünün iyisi diye herzaman düşünün demiyorum , tabiki herkes ideallere yaklaşmak isteyecektir. Ama sonuçta gerçekler üzerinden konuşmak istiyorsan , yaşamak istiyorsan elindeki seçenekleri malzemeleri göreceksin ve ona göre durumu değerlendireceksin. Gökten adam siparişi veremediğimize göre , elindekileri karşılaştıracaksın. Bu konuda hiçbir saçmalık yok. O senin hüsnü kuruntun. Aksi bir seçenek varsa veya değerlendirme tarzı buyur söyle de biz de daha doğrusunu bilmiş olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 mani said: AKP reform yaptı diyenler nereleriyle duyuyorlar yada görüyorlar çok merak ediyorum. Yasa çıkarmak demek reform yapmak demek değildir. Halkın alışkanlıklarını değiştirmek reform yapmak demektir. zamanında dsp-anap-mhp hükümeti idam cezasını AB süreci için kaldırmıştı. Ama türk halkının 50% den fazlası idam cezasını destekliyor. Bu reform değildir. 1861de cumhuriyetçiler kazanınca seçimi, "köleliğin kuzey eyaletlerine genişlemesine engel olacağız" dediler. bunun üzerine güney isyan etti, çünkü köle kullanarak yaşamak çok rahattı, güneydeki pamuk tarlalarında bedavaya köle çalıştırıyolardı (her 100 aileden 35inin kölesi vardı). bunu kendilerine bir tehdit olarak gördüler. isyanın üzerine sivil savaş çıktı, lincoln kazanınca zorla köleliği bıraktırttı güneye. güney halkı istemiyordu tabii bunu, hatta kölelik bitmiş olmasına rağmen insan gibi davranmadılar uzun bir süre (ki hala insan olmadığını savunanlar vardır abd güneyinde). yani, mani'nin dediğine göre amerikada köleliği kaldırmak bir reform değilmiş :D hehe baya iyiymiş. birisi de +1 demiş maninin dediğine : )))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 mani said: Yasa çıkarmak demek reform yapmak demek değildir. Halkın alışkanlıklarını değiştirmek reform yapmak demektir. Ah be jadelith keşke birazda okumayı ve okuduğunu anlamayı öğrensen. ne demişim ben burda. halkın alışkanlıklarını değiştirebilmek reform yapabilmektir demişim değil mi ? Amerika da kölelik ve ırkçılık yasa çıkarılarak mı ortadan kaldırıldı ? Halkın alışkanlıklardı değiştirildi. Yasalar kural koyar. Koyduğun kuralı uygulatamadıktan sonra yada dahada önemlisi o koyduğun kuralların neden olması gerektiğini izah edemedikten sonra reform yapılmıyor. Cin fikirlerle kelime oyunları yapıp benim anlatmak istediğim şeyi istediğin kadar görmezden gel. Sadece kendini kandırırsın. sen halen sadece yasa çıkarmakla reform yapıldığını söyle. elle tutulur bir reform gösteremezsin bana AKP nin yaptığı. Kürt sorununu mu hallettiler ? İnsan Haklarında 1 arpa boyu yol aldık mı ? Bundan 10 sene evvelde işkenceleri konuşuyorduk halen konuşuyoruz. Düşündüğü yada fikrini belirttiği için insanlar yargılanmıyor mu halen ? Yada yolda öldürülmüyor mu ? 1 sene içinde 1000 lerce web sitesine erişim engellenmedi mi ? youtube a erişim 1 senedir kapalı. Ne oldu 1 günde sübyancıya rapor çıkaran devlet kurumu ve anında tahliye eden mahkemeler 1 senedir bu sorunları çözemiyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 "idam cezası kaldırdılar, ama halkın yarısı hala idamı savunuyor" dedin sen. ben de "aynen kölelik de öyle oldu. kölelik kalktı ama halk hala köleliğin devamını savunuyordu" dedim. idam cezası konusunda halkın bir alışkanlığını değiştirmene gerek yok zaten. kalkınca kalkar, bunun ismi reformdur. reform kelimesinin içinde "hükümet halkın yaptıklarını değiştirsin" diye birşey yok zaten. reform devlette varolan birşeyi iyiye doğru değiştirmektir. köleliğin kalkması iyiye doğru bir değişimdir. idamın kalkması iyiye doğru bir değişimdir (bana sormayın bu konuda araştırma yapmış herhangi bir sosyoloğa sorun, veya google den aratın o kadar uğraşmak istemiyorsanız. idamın pozitif bir getirisi yok, tam tersi negatif etkisi var sosyal yapıya). ikisi de reformdur. olayın halk ile alakası yok. kelime oyunu yapmaya çalışıyorsun. istersen reform deme başka birşey de, ama reform kelimesinin anlamı belli. 2005-6 ya kadar hiçbir reform yapmadıklarını savunuyorsan bu ülkede.. eh ya bilgisizsin ya da yaş olarak küçüksün hatırlayamıyorsun. iki şekilde de "akp herhangi bir reform yapmadı" lafından sonra tartışmanın bir anlamı yok zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 reform önce devlette, yazılı kural ve kanunlarda olucak. onu uygulamayı halk birkaç kuşakta ancak sindirecektir zaten. şimdi Atatürk'ün bazı yaptıklarına rağmen, halkın bazı davranışları değişmiş değildi. o zaman Atatürk reform yapmadı mı dicez? böyle bişey yok. standartları önce devlet bazında yükseltirsin, halk da arkasından gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 e o zaman da halk travma yaşıyordu hani?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 ne oluyor artık politikacıların sözlerini bize mi malediyorsunuz bizim dediğimize söyleyecek laf bulamayınca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 alkışlamadınız mı tıngır mıngır fırat o lafı söyleyince? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 başkasını bilemem de ben alkışlamadım, sir'ün de öyle yaptığını hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 eh reform yaparken bunları halka yansıtmada benimsenen yöntem önemli elbette. takrir-i sükun kanunu ve istiklal mahkemeleri, pek arkadaş canlısı sayılmazlardı. travmayı yaşatan da reformların kendisinden çok, zorla kabul ettirilmeye çalışılmasıydı bana kalırsa. o bakımdan, evet ben katılmıştım dengirin o lafına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Virtual Memory Cleanup http://forum.paticik.com/read.php?13,3343792,3354986#msg-3354986 http://forum.paticik.com/read.php?13,3343792,3355928#msg-3355928 http://forum.paticik.com/read.php?13,3343792,3343909#msg-3343909 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2008 sir said: eh reform yaparken bunları halka yansıtmada benimsenen yöntem önemli elbette. takrir-i sükun kanunu ve istiklal mahkemeleri, pek arkadaş canlısı sayılmazlardı. travmayı yaşatan da reformların kendisinden çok, zorla kabul ettirilmeye çalışılmasıydı bana kalırsa. o bakımdan, evet ben katılmıştım dengirin o lafına. Ahaha biz bu yasaları çıkardık ama yeşillik olsun diye, uymasanız da olur yani ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar