Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Half-Life 2 bilgileri ve SS'leri...

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

E3 Fuarının yaklaşmasıyla birlikte çoğu yeni oyunun duyurusu, bir çok çıkmayı bekleyen oyun hakkında bilgi ve yeni screenshot'larda boy göstermeye başladı. Tabiki 2003 ve 2004'ün en fazla beklenen oyunu ve Tüm zamanın en iyi oyunu ödülüne aday olan Half-Life 2 içinde yeni bilgiler su yüzüne çıktı.

Bugün piyasaya çıkan PC Zone ve PC Gamer gibi önde gelen dergi editörleri Seatle'daki Valve stüdyolarına giderek oyunu oynama fırsatını buldular ve dergilerinde 10 sayfalık bir izlenim yazısı yazdılar. Ve bir sürü yeni SS ile çıka geldiler. 2003 sonbaharın oyunun kodlarının çalınmasından bu yana valve kapılarını dış dünyaya kapatmış ve sorulara yanıt vermez olmuştu. Valve geçen seneki gibi önce dergilerde sonrada E3'te boy göstererek yine, zaten üzerlerinde olan ilgiyi daha fazla büyütecek gibi.

Çoğu kişi bilir deli bir HL2 fan'ıyım, öyle böyle değil... Oyun hakkında piyasada olan bütün bilgiye sahibim ve çoğu TR'deki dergide çıkan HL2 izlenim yazılarından kat kat ayrıntılı yazılarım var. Bu yeni çıkan SS'ler ile ne kadar delirdiğimi varın siz düşünün :). İddia etmeme bile gerek yok ama ediyorum: TR'de en fazla HL2 bilgisine sahip olan insanım. Pazarlamadan oyunun motorunun yapımına kadar Her soruyu bana sorabilirsiniz oyunla ilgili.

http://www.3dgamers.com/screenshots/games/halflife2/
(üstteki 10 resim yeni olanlar)

Akşam gelince daha ayrıntılı bir yazı yazacağım. Şimdi sınava girmem gerekiyor :).[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle oyunun 30 Eylül 2003'te çıkmayışının nedeni kodların çalınması olayı değilmiş, "geçikmenin nedeni; tarihi verdiğimizden beri oyunun bitmesi için yapmamız gereken işi küçümsememiz. Yapılacak bir çok işi bitirememiz ertelenmenin en büyük nedeni." diyor Gabe Newell. Fakat kod'un çalınmasıda büyük bir yük daha yüklemiş üzerlerine. Ne yapacaklarını bilememişler ve oyunun yapan ekip demoralize olmuş. Fakat yapmaları gerekeni yapmışlar.

Şuan oyun tamamiyle oynanabilir durumda. Bazı kişileride test için oynatıyorlar. Daha güzel yapmak için uğarşıyorlar ve oyunu yazın çıkarmayı planlıyorlar. Asıl tarihi Mayıs ayında yapılacak olan E3 fuarında verecekler.

Öte yandan önümüzdeki 2 ay içinde Seatle'da valve stüdyolarına yakın olan Hyatt Regancy otelde bir haftasonunu mod yapımcılarına ayıracaklar. oyunun SDK'sını (software Development Kit) verecekler ve Source motorunda nasıl karakterler ve levellar yapılacağını öğretecekler. Sonra yapılan modlar Steam'de yer alacaklar.

Oyun ilk Half-Life'tan 10 yıl sonra geçiyor. Gordon kendini City 17'de buluyor ama geçen 10 yılda neler olduğunu bilmiyor. Fakat çevresindeki herkes onu ve geçen 10 yılı Gordon'dan daha iyi biliyor gibi gözüküyor. Oyun boyunca geçen 10 yılda nelerin olduğunu, G-Man'in kim olduğunu ve Dr.Breen adlı yeni kötü karakterimizin neler çevirdiğini öğrenmeye çalışacağız. Hikayede çevremizi anlamamızda, geçmişteki karakterlerle bağlantısı olan Alyx Vence bize yardım edecek.

Oyunda son derece gelişmiş yapay zekaya sahip NPC'lere şahit olacağız. Mesela size yardım eden karakterler davranışınıza göre hareket edecekler. Eğer yoğun ateş altından bir asansöre kaçmaya çalışırsanız sizi koruyacaklar.Yanınızdaki birine bir yeri işaret edip, o bölgeyi korumasını söylediğinizde size dönüp bunu yapmak istemediğini söyleyebilir ve kendi düşündüğünü yapabilir. Ayrıca fizik motorunu kullanmayıda biliyorlar. Üzerinize konteyner devirmeye çalışan, kutu deviren, varil atan bir düşman gördüğünüzde şaşırmayın.

Ayrıca Team Fortress 2 ve Half-Life 3'tende haber var. Team Fortress 2 zaten uzun zamandır yapım aşamasındaydı fakat biz en son eski motoru kullanan TF2'den haber almıştık. Çünkü o zamanlar Hl2 geliştirilme aşamasındaydı. Soruce motoru tamamlandıktan sonra yapımcı takım yeni motoru kullanmaya karar verdi ve oyunu source üzerinde yapmaya başladı. TF2 muhtemelen HL2 ile aynı zamanda çıkacak. HL3 ise Source motorunun geliştirilmiş halini kullanacak. Fakat yapımına başlanmadı tabiki.

Sonuçta HL2 ile birlikte FPS dünyası yeni bir döneme girmeye girecek. Çıta bir kez daha yükseklere çekilecek. Oyun hakkında dahada yeni bilgiler ve yeni videolar E3 fuarında yayınlanacak.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

benim de takip ettiğim kadarıyla ilk half-life'a yaraşır bir devam olacak ama 'tüm zamanların en iyi oyunu' olmaya aday olamaz daha çıkmadan. 'tüm zamanların en çok beklenen oyunu' olabilir ancak, bu kadar büyük merak uyandıran ve hevesle beklenen başka bir oyun daha hatırlamıyorum. (kendi bakış açımdan söylemiyorum bunu)

ancak ilkinin çarpıcı etkisini tekrarlaması zor, neden denecek olursa ilk half-life çıktığında oyun hakkında önceden piyasaya verilmiş hiçbir bilgi yoktu neredeyse, öyle ki çoğunluk SiN'in daha baskın olacağını tahmin ediyordu. işte bu oyunu tecrübe edenler üzerindeki etkiyi katlıyordu. zaten en çok beğenilen oyunlar da genellikle beklenmeden ansızın çıkan, bilinmeyen bir şirketten gelen oyunlar olmuşlardır.

valve muhtemelen pre-order'lar, grafik kartlarıyla beraber verilen kuponlar ve daha geniş bir reklam kampanyasına olanak sağlamak için önceden oyunla ilgili ne var ne yoksa gösterdi neredeyse, ilk 1 ayda verilen bilgilerle yetinilseydi neyse ama her geçen gün yeni videolar, ss'ler, "oyun şöyle olacak böyle olacak" röportajları çıkıyor karşımıza.

artık her oyun için böyle oluyor genelde ama half-life 2 sürpriz etkenini kendi açısından kullanamayacak artık, böceği alıp adamın üstüne fırlatma olayını ilk oyunda görseydim birinci elden (ya da başkası oynarken) o zaman şok olur kalırdım ve diyebilirdim ki "evet bu gelmiş geçmiş en iyi oyun". ilk half-life'ı da bu nedenle listemin en üstsıralarına koymuşumdur: sadece açılış bölümündeki teleferik gezintisi yeterli olmuştu oyundaki yaratıcılığın adeta içime işlemesine ki intro'sunda öyle heyecanlandığım başka bir oyun yok henüz..

ha bütün bunlara rağmen halen bizi şaşırtabilirse o zaman tekrar şapkamı çıkartacağım valve'a, listede selefinin üstüne yükseltmem içinse bundan daha fazlası gerekecek ne var ki..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasaya verilen bilgiler oyunun anca %30'u hakkında bilgi verdiğini söyleyebilirim. Birkere konu hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Senaryonun ilk oyunun senaryosunu yazan kişi tarafından yazıldığını belirteyim. Bir oyun oynayacağımıza bir filmin içindeymişiz gibi hissedeceğiz kendimizi.

Daha basına açıklanmamış bilinmeyen bir sürü silah, düşman, olay ve olanak var. Yayınlanan 10 tane video'da zaten çok kısıtlı bilgi sağlıyor. Yeni SS'ler ve röportajlar ile yine kısıtlı bilgi verdiler. Sadece Mr. Breen denen karakteri öğrendik yeni olarak. Gerisi geçen sene verilen bilgilerin update edilmiş versiyonu.

Bu arada oyunun sistem gereksinimleri şöyle:
Minimum:
1 GHz işlemci
128 MB Ram
DX6 veya DX7 destekleyen ekran kartı (henüz 6 mı, 7 mi olsun karar vermemişler.

Tercih edilen:
2 GHz üstü işlemci
256 MB Ram
Radeon 9600 pro, 9600 XT, 9800 pro ve 9800 XT[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

blizzard dışında 2. oyunları iyi yapan bir firma görmedim henüz :) (yani, ilk oyunu oynamamışlar 2. sini beğeniyor kesin, ama genelde büyük bir değişiklik olmuyor, ve 2. si bayabiliyor: bkz. fallout, silent hill, vsvs.) (istisnalar kaideyi bozmaz lafını da eklemek istiyorum)

firmaların ismine güvenmemeyi de öğrendim lionheart sağolsun :)

ama iyi bir senaryolu hl1 çıkarsınlar onu bile sabahlara kadar oynarım, o ayrı :)[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır!
Sosyal ağlarda paylaş

Eylül 1 ocakta çıkıcak diye görmüştüm bir sitede...
tabii her siteninde kendiliğinden bir çıkma tarihi var :P

Haziranda çıksa keşke : Yazı "değerlendirsek"...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

ocakta pişirme yöntemi uyguluyorlarmış artık maliyeti düşürüp türkiye'de orijinal satabilmek için.. :-p

mumi herhalde konya'daki üretim tesislerini ziyaret etmiş valve'ın, yoksa ülker'e fason mu yaptırıyorlar.. :lol:[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

HL2 çıksın V:TM2 çıksın paso pc başındayım ben artık..
24 saat, hiç uyumadan, paticiğe bakmadan..

of abi çıldırcam ya..
Bi de HL2 için Gunman Chronicles 2, CS2, TFC2, NFS2 çıkardılar mı, ben avyayı yedim..
Deprem olsa pc başından kalkmam herhalde..

*! ağzı sulanır*

Ya hl2 motoruyla Diablo 2 oyunu bile yapılır FPS.
Quake 1-2-3, Shadow Warrior, Duke Nukem 3D, Die by the sword felan.. ooo eski FPS'lerin hepsini mod olarak yapabilirsin HL 2 için..
fileplanet'in forumlarına bakıyorum da, adamların çok güzel mod fikirleri var..
*! salyalar saçarak konuşur*
Bir de mesela HL, çok güzel grafikli oyun olmasa da, NS'nin grafikleri, HL'nin motorunu baya bi zorlamıştı. NS'nin grafikleri çok etkileyici... Şimdi HL2 yepyeni bir motorla ortaya çıkıcak. NS gibi motorun derinliklerine inip süper grafikli mod çıkartabilecek bir ekip olursa, şahane grafikler görcez demektir.

*!ne dediğini bilemez*
HL 2 istiyorum ben çıksın artık bu ne eziyet.
VTM2 de aralıkda çıkcakmış, ya yazın çıkarsalar da dersleri aksatmasa, daha doğrusu dersler oyunu aksatmasa ;-)

neyse ben yine eski oyunlara dönüyüm onlarla idare edeyim biraz daha..
Sayılı zaman çabuk geçer di mi? :) Di mi? :([signature][hline]i'll kill you myself.
i see you have an appetite for destruction
it is a good day to die!
i sense a soul in search of answers.
honor guide me!
Sosyal ağlarda paylaş

planethalflife'taki bir yazıyı c/p yapıyım. (en güvendiğim sitelerden biri):

-A Half-Life 2 SDK (Software Development Kit) for mod developers will be released prior to the game hitting store shelves.
-Like the original Half-Life, Valve currently has no plans for a pre-release demo (Half-Life: Day One wasn't an official demo).
-An Xbox port is supposedly in the works, but it isn't expected to ship simultaneously with the PC version. There were rumors of a PS2 port, but those have now been confirmed as false.
-Barney is back, and all the voice actors from the original Half-Life are reprising their roles. Also returning is Half-Life's original writer, Marc Laidlaw.
-While the new engine has all sorts of fancy features, it's still designed to scale and work on lower-end machines. Apparently a 700mhz processor and a video card capable of running DX6 is enough, although a 2ghz with a GeForce4 is recommended. Rumors about NVidia or ATI exclusivity are unfounded.
-Alyx is not a playable character. You're still Gordon Freeman, and Gordon doesn't talk. Nor will there be cut scenes.
-Scripted Sequences will be more interactive.
ALL objects in the game world are affected by the physics.
-Movement speed of HL will be retained.
-There will be drivable vehicles in both single and multiplayer.
-Known locations: City 17, a harbor, a jail, the suburbs, a dried up ocean, an icebreaker ship.
-An upgraded Hammer editor should ship with the game, but instead of just editing maps it's now described as a "complete development environment" for maps, mods, and more.
-Valve is apparently already working on a Half-Life 2 expansion pack.
-Half-Life 3 is planned, so expect another cliffhanger ending.[signature][hline]i'll kill you myself.
it is a good day to die!
honor guide me!

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 30 Nisan 2004 20:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

PHL'deki o yazı 1 senedir değişmedi :)

HL2 için yapılacak mod fikirleri inanılmaz gerçekten. Birisi Spider-Man oyunu yapmayı bile düşünüyor. Nede olsa gerçekçi fizik ile binalar arasında ağımızla ilerlemek çok zevkli olur.

Şuandaki popüler bütün modlar Source motoru ile yeniden yapılacaklar. Ve HL2'nin geniş modding desteği ile çok daha güzel mod'lar gelecektir. Valve, Unreal'a mod yapanları, Battlefield'a mod yapanları ve diğer bütün mod yapımcılarını kendi bünyesi altına toplamaya çalışıyor ki bence başarıcakta. Çünkü diğer oyun firmalarından hiçbiri kendi oyunlarına mod yapanlara ayrıntılı destek vermiyor. Ama Valve'nin üzerinde en çok durduğu konulardan bir tanesi bu.

Bu arada sitelerde çıkan tarihlere güvenmemek gerek. Mesela bi site dün HL2 çıkış tarihi için 2 Temmuz'u vermiş tarih olarak. Çoğu kişi heyecan yaptı ama bilginin doğruluğu kesin değil. Tam tarih E3'te verilecekmiş.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

mod yapımcılarına en çok desteği valve veriyor olabilir ama "diğerlerinin hiçbiri destek vermiyor" demek yanlış ve çok taraflı ki valve'ı beğendiğim halde doğru olmadığını biliyorum..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

e3 ne zaman abi?
LEVEL'da felan bir sürü şey yazılır e3'ten sonra..

paticik adminleri; fps, bilgisayar ve konsol yetkililerini e3'e gönderse ne güzel olurdu ya :-P
ordan haberleri alıp gelirdik yazardık buraya :)[signature][hline]i'll kill you myself.
it is a good day to die!
honor guide me!
Sosyal ağlarda paylaş

...diğer oyun firmalarından hiçbiri kendi oyunlarına mod yapanlara ayrıntılı destek vermiyor...

Ayrıntılı destek vermiyor dedim. Genellikle SDK çıkarırlar o kadar. Ama Valve daha çok destek oluyor. NS, CS gibi mod'ları kendi bünyesine katıyor. Böylece hem mod yapan hemde valve karlı çıkmış oluyor.

Valve gibi hiç bir firma modder'lara bu kadar fazla destek vermemiştir.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

...Böylece hem mod yapan hemde valve karlı çıkmış oluyor...

2. paragrafta bunuda demişim :). Valve tabiki kazanıyor bu işten ama alan memnun satan memnun. Condition Zero vakasını katmıyorum. Çünkü CS ismini kullanarak paralı bir oyun olarak çıktı. Hadi güzel olsa alınır ama rezalet CZ. HL2'nin çıkışına yakın bir zamanda ayrıca normal CS'nin yavaş yavaş ilgiyi kaybettiği bir zamanda çıkması çok kötü oldu. Herkes Source motoru üzerinde geliştirilen CS2'yi beklerken önümüze bunu sürdüler üstelik 40 dolar para istediler. Normalde CZ'nin geçen sene mart-nisan gibi çıkması gerekiyordu. O zaman'a yetiştirselerdi kimse bişey demezdi. Ama suç valve'nin değil, oyunu başka bir firma geliştirdi çünkü :).

Bana göre Valve'ın tek suçu gördükleri yoğun ilgi karşısında fazla havalanmaları. Oyun o kadar büyük ilgi gördüki verdikleri tarihte oyunu yetiştiremeyeceklerini bildikleri halde, ilgi azalmasın diye fanlara gerçekleri söylemediler.[signature][hline]LathspeLL

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 01 Mayıs 2004 05:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yazılım işinde bu herzaman olur ya babamın şirketi de aynı durumda... Krizde iş kalmayınca bi programa başladılar kurtarmak için, hala bitecek. Hep "yılbaşına, yaz tatiline" falan diye tarih düşünüolardı ama Gabe Nevell'ın da dedii gibi farkında olmadan küçümsediler önlerindeki işi. (neyse ki bu yaz bitio umarım:-) )[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LathspeLL, 01 Mayıs 2004 03:22 tarihinde demiş ki:
...diğer oyun firmalarından hiçbiri kendi oyunlarına mod yapanlara ayrıntılı destek vermiyor...

Ben sadece buraya cevap vermek istiyorum.Emin ol Raven çok güzel bir şekilde ayrıntılı destek veriyor.Ben lucasarts forumlarında JediKNight2 ve 3 'ün ana yapımcılarından biri olan Chang'in kaç kere sırf forumlarda modder'ların sorunlarına yetişmeye çalıştığını hatırlamayamıyorum.Lütfen emin olmadan böyle yorumlar yapmıyalım.Valve ayrıntılı destek veriyor olabilir fakat diğer firmalarda armut toplamıyor....[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"
Sosyal ağlarda paylaş

Raven destek veriyorda söyle bakalım oyunlarına kaç mod çıkmış, kaç bilinmiş mod var. Forumlarda cevap herkese veriliyor. Ama kimse modder'lar için bir oteli 3 gün kapatıp onlarla birlikte mod yapmıyorlar.
CS, NS, DOD gibi modların yapımcıları sadece eğlence için mod yaparken bu işten para kazanır oldular. Ama diğer oyunlarda bu yok.

Diğer oyun firmaları destek vermiyor demiyorum. Ayrıntılı destek vermiyor diyorum. Valve modder'lar için yatırım yapıyor.[signature][hline]LathspeLL
Sosyal ağlarda paylaş

Sen herhalde mod'lar ve sdk'lar çıkcak diyerek çıkıyor sanıyorsun.Bir patch çıkması için bile yayınlayıcı firmadan izin alınıyor.Bunlar kolay işler değil ki bırak 3 gün otel kapatmak reklamdan başka birşey değil.3 gün otel kapatıp vercekleri desteği 5 günde internet yolu ilede yapabilirler.Eğer verilen ayrıntılı desteği kaç tane mod çıktığına filan bağlıyorsan senin gözün reklamı verilen modlardan ötesine gitmiyor bence.Valve iş mod'a gelince iyi destek veriyor fakat diğerleri iyi destek vermiyor demeni bağladığın neden çok saçma.Bir oyuna mod çıkartmak kolay bir iş değil.Bunun için ilk önce iyi bir community oluşması lazım.Buda sadece yapımcı firma ile olmuyor.Valve da zaten community'yi kendi çok çabalıyıp kurmadı aniden oluşan community'nin üstene yapıştı.Fakat devamını iyi getirdiler.Eğer Bioware'ın NWN için verdiği desteğin yarısını verseydiler görürdüm ben onları.Tabi inşallah modları sadece fps oyunlara bağlamıyorsundur.Bence git bir nwvault'u gez 1 senelik arşivlerine bak sonra konuş...[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına"

[Bu mesaj ssj4songoku tarafından 01 Mayıs 2004 18:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...