Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hamdolsun kriz bizi teğet geçti

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

ekonominin enteresan bir şekilde (belki de değil) insan psikolojisinden etkilendiğini düşünürsek "A THREE HEADED MONKEY!!" tarzı bir açıklama zaten hiç iyi olmazdı. Öte yandan hem kolpa sıkıyormuş gibi gözükmeden hem de insanları endişeye sokmadan daha makul bir açıklama yapılabilirdi. Öte yandan AKPden biri "diğer ülkeler kadar etkilemeyecek" dese bile o bir hafta sonra "hiç etkilemeyecek"e dönüşürdü ülkemizdeki eleştirilerin kalitesizliği sebebiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlarda artık ahlak değerleri kalmadı. bu ülkeyi kimileri izlandayla bile kıyasladı eskisi gibi bir kriz olmayacak türkiye. şuanda birileri kriz varmış gibi pompalama yapıyor bu arada işçilerini çıkarıyorlar oysa giderlerin çok çok az bir kısmı işçiler üzerinden geliyor. birileri özel sektörün dış borçlarına devletin garanti olması için bu haberleri çıkarıyor olmasın? mevduatlarada güvence istiyorlar fln oldu canım salak bir bankacı hata yapacak banka batacak tüm ülkede bu borcu ödeyecek. salak bir patron işini yürütmeyi beceremeyecek borcunu tüm ülke ödeyecek yok öyle yağma.

not:bu konu dışında oldu yaw
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
Horizon'un kayitsiz sartsiz AKP ile alakali herseyi savunmasi beni benden aliyor. Harikasin horibap.

Insallah cennete sen de gidersin bir gun idollerinle birlikte (tu)

Bu başlık altında neyi savunduğumu bi açıklarmısın garezli laf atma çabasında olan adrenalinli arkadaşım ? Beni hazmedemeyebilirsin bunu anlarım ama , her konuda sağda solda laf atmaya çalışman.. yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

tekstil hakkında yorum yapılmış bende kendi fikirlerimi yazmak istedim.

doğalgaz ve elektriğe zam geldiğinde coğu kişi faturam 80 liraydı 100+ oldu 150 liraya ısınırken 250 lira vericem gibi şeyler söyledi.

bir işletme düşünelim geçen sene aylık doğalgaz gideri 5bin elektirik gideri 2bin lira olsun(direk maliyet) şimdi ne oldu?bunlar artarken gelirler arttı mı?yoksa artacağına azaldı mı?

türkiyede 2000 den sonra zenginler daha zengin oldu orta seviyedekiler iş küçülttü fakirler daha da fakirleşti.

bu piyasada bu maliyetlerle iş yapmak imkansız hale geldi.şu an ki halimize gelmemizin nedeni bence devletimizdir..öyle şeyler yaptılarki sanki türkiyede kimsenin iş yapmasını istemiyorlar herkes memur olsun,hizmet görevinde çalışsın gibi bir politika izliyorlar.bu gidişle türkiyede orta çaplı işletme kalmayacak.

döviz düşük kalsın maliyetler artsın gelirler azalsın ve bu şartlarda türkiyede iş yapılsın olucak şey mi bu?
dolar 1.7 olduğunda kaç kişi oleyy paramı kurtardım bu işten gerçekten para kazandım! demiştir hiç düşündünüz mü?bu gidişle çocuklarımız iş kurmanın,para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeyen bir türkiyede doğucak.

bunun tarım örneğide var (biraz sallama olabilir) 1987 yılında buğdayda ihracatta dünya 3.yüz 2007 de ithalat ta dünya 3.yüz..keşke o buğday türkiyede üretilseydi de daha fazla para verseydik tarım sektörümüz gelişseydi?ihtiyaç arttınca üretimde artardı dışarıya para vermezdik?

bence bu kriz önemli değil şu açıdan önemli değil kapitalist sistem hata vermeye başladı ve bu sistemin başında olanlar düzeltmeye çalışıyor.türkiyeyi de etkiliyor ama türkiyenin şu aşamada yapıcak birşeyi yok bence.türkiyedeki sorunların düzelmesi için genel olarak ekomomi poltikasının değişmesi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hamdolsun

Maşallah

İnşallah

Takdiri İlahi

Allah yağmur yağdırmıyor biz ne yapalım

Ülkenin ekonomik ve sosyal gidişatı gerçek anlamda birileri tarafından kendi taptıkları varlığa emanet edilmiş durumda.

Barajlarda su biter, belediye başkanı çıkıp yağmur yağmuyor biz ne yapalım diye açıklama yapar ve işimiz allah a kalır.

Global ekonomik kriz baş gösterir ve başbakan çıkıp hamdolsun kriz bizi teğet geçecek der.

Birileride çıkıp bu söylemleri savunur.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
said:
İktidarın hatalı kararları var mı; oldukça fazla. Ama herşeyi de onlara bağlamak yersiz gibime geliyor.

+1

bir de ekleme yapmak lazım; "her şey"i tek partiye, tek iktidara yıkmak da ayrı bir gariplik.. sorunları geçmişi yokmuş gibi köksüzmüş gibi değerlendirmek çözümden uzaklaştıran ama lak lakı kolaylaştıran bir etmen olacaktır.

doğru :) 1944'te CHP ekmeği karneyle satmış. AKP bunu yapmıyor. Hatta başbakan bunu bulup ortaya çıkarmış sanırım. Şimdi halk parayla alabiliyor istediği kadar ekmek. Demek ki AKP iyi şeyler de yapmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Azmodai said:
Horizon'un kayitsiz sartsiz AKP ile alakali herseyi savunmasi beni benden aliyor. Harikasin horibap.

Insallah cennete sen de gidersin bir gun idollerinle birlikte (tu)

Bu başlık altında neyi savunduğumu bi açıklarmısın garezli laf atma çabasında olan adrenalinli arkadaşım ? Beni hazmedemeyebilirsin bunu anlarım ama , her konuda sağda solda laf atmaya çalışman.. yazık.

kendi yazdigin mesajlara bak, sebeplerim orada sakli :o ama madem sordun ben de cevap vereyim.

Horizon said:
İlk mesajda da belirtildiği gibi 2003 yılından beri zarar eden bir firma. Şu an olan küresel kriz noktayı koymuş ama öncesinden zaten yolu belirlenmiş.

Ki tekstil 2000 yılından beri birçok firma kaybetti , ozamandan beri birçok iflas eden büyük firmalar oldu. Şu anki krize bunu bağlamak komik.

not : Bunun dışında kriz var batıyoruz diyerek dolaşan firmalar kendi yönetim hatalarından dolayı battılar. Onların yanı başında bu tarz krizlerden etkilenmeden tam tersine dahada büyüyen birçok firma da var. İşini kendin iyi yaptığın sürece kriz vs. hikayedir sektörlerde. Batmazsın iflas etmezsin , en fazla durgunluk yaşarsın.

Kisaca diyrosun ki bu sirket ille de batacakti, kandirmasin sizi kriz mriz yok ulkede, allaha sukurler olsun sorun yok? Belki bu sirket verilecek en guzel ornek degil ama yine su ulkede kriz yok diyebilecek kadar sabit fikirli ve buyuk idollerini dinleyebilecek zihindeysen yapacak ta bisi yok :( Nedense benim calistigim sirket dahil herkes tedirgin durumda, bir cok isten cikarma var ama yesil sermaye gayet coskulu ve bir sekilde memnun.

Hmmm... neden ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...