Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

abd seçimleri bugün

necmi

Öne çıkan mesajlar

anlam veremediğim bi seçim...
obama'nın rakibi olsun diye siyasi yönden ülkenin yarısında hakim bi parti çıkara çıkara nuh peygamber yaşında söylemi zayıf karizması zayıf bi adam çıkarıyor. sanki sırf bu seçimi obama kazansın diye yapılmış bi hareket. obama'nın önde oluşunun mccain'in durumuyla hiç ilgisi yok demek mümkün değil. daha profili yüksek ve obama ile yarışabilir bir aday olsaydı durum ortada olabilirdi.
anlamak zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
obama'nın rakibi olsun diye siyasi yönden ülkenin yarısında hakim bi parti çıkara çıkara nuh peygamber yaşında söylemi zayıf karizması zayıf bi adam çıkarıyor. sanki sırf bu seçimi obama kazansın diye yapılmış bi hareket. obama'nın önde oluşunun mccain'in durumuyla hiç ilgisi yok demek mümkün değil. daha profili yüksek ve obama ile yarışabilir bir aday olsaydı durum ortada olabilirdi.
anlamak zor.

o beğenmediğin mccain kazanıcak ama

bakma anketlere falan, amerikan milleti ırkçıdır, zenci başkan istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Her türlü seçim 4 kasımda yapılıyor ABDde neden bilmiyorum.

abd ilk kurulduğundan beri olan birşeymiş bu. yasa olarak kasım'ın ikinci salı'sı başlıyor her seçim. abd ilk kurulduğunda, nüfusun çoğunluğu toprakla ve hayvancılıkla ilgili insanlar olduğu için mevsim olarak böyle çiftçinin yan gelip yattığı bir ayı seçmişler. salı günü olmasının sebebi ise, eskiden oy kullanmak için bir kaç günlük yola çıkılırmış, adamlar oylarını kullanıp pazar'ları devam ettikleri kilisede olabilsinler diyeymiş.

gazetenin tekinde yazıyordu geçenlerde, böyle bişilerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:
Sufi said:
anlamak zor.

o beğenmediğin mccain kazanıcak ama

bakma anketlere falan, amerikan milleti ırkçıdır, zenci başkan istemez.

tabi ki var öyle bir ihtimal. hem de zayıf bir ihtimal değil. ırkçılık anketlere yansımıyor elbette. gerçek durum sandıkta ortaya çıkacak.

benim bahsettiğim o değil, seçim tahmini yapmıyorum. diyorum ki cumhuriyetçi parti sağlam bir adayla obama'ya karşı çok büyük avantaj sağlayabilirdi (bush'a rağmen). ancak sanki biz biraz geri duralım da obama kazansın denmiş gibi bi durum var şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...