throne_eins_meister Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Japonlar tarafından giyeni on kat güçlendiren elektrikli bir dış iskelet üretildi. Bu ay içerisinde Japonya’da mütevazi bir törenle tanıtılan ve "Hibrit Destekleyici Kol/Bacak Uzvu (HAL)" adı verilen bu giysimsi dış iskelet dünyanın ilk tam fonksiyonlu robot iskeleti oldu ve giyenin gücünü ve becerilerini hayal edilenin ötesinde artırıyor Bu robot giysi Cyberdyne denilen bir Japon firması tarafından geliştirildi ve sadece giyen kişi istediğinde hareket ediyor. Cilde takılan ve beynin belirli bir hareketi gerçekleştirmek için sinir sistemi aracılığıyla yolladığı elektrik dalgalarını algılayan sensörler aracılığıyla çalışıyor. Bu sensörler sinyali algılayıp robot giysinin elektrikli kol ve bacak kısımlarına yönlendiren bir bilgisayara bağlı. Sinyal algılanır algılanmaz, robot giysi, gerçek ayak kası harekete geçmeden önce hızla hareket ediyor. Giysinin üst kısmı kol gücünü artırıyor; örneğin deneme sırasında giysiyi giyen kişi 40 kg. Ağırlığındaki üç çuval pirinci rahatlıkla havaya kaldırdı. Giysi giyen kişinin güç oranına göre ayarlı yani daha güçsüz birisi hareket ettiğinde robot giysi daha fazla yardımcı oluyor. İki yıl önce bu giysinin prototipini giyen bir dağcı, elleri ve ayakları felçli olan bir kişiyi yaklaşık 4200 metrelik Breithorn dağının zirvesine kadar sırtında taşımıştı. Cyberdyne firması 500 adet robot giysinin alt vücut parçalarını bir sene boyunca aylık 1300 pound fiyatla kiralamayı planlıyor ve bazı Japon ve Hollandalı firmalarla bu teknolojinin kiralanması için anlaşmalar yaptı. Rehabilitasyon aracı olarak dizayn edilen robot giysi, yaşlı ve fiziksel engelli kişilere hareket ve güç kazandıracak. Bu teknolojinin askeri ve endüstriyel amaçlarla da kullanılabileceği belirtiliyor. Giysinin üst vücut parçaları ile herhangi bir bilgi henüz açıklanmadı. ------------------ Gundam ve Macross efsanelerinin arkasındaki isim olan Shoji Kawamori'nin bu exoskeleton'un farklı bir varyasyonu üzerinde çalıştığını da ayrı bir not olarak düşelim.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 2ay öncesinin haberi bu sanıyorum.. felçliler için alt kısmını kiraya verecekler ki bu iyi bir haber.. tr'ye bu fiyatlara gele(bile)ceğini bilsem bir dostumun babası için kiralardım kesin.. en azından kısa süreli de olsa yeniden ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşayabilirdi..
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Scary thought #134 said: Cilde takılan ve beynin belirli bir hareketi gerçekleştirmek için sinir sistemi aracılığıyla yolladığı elektrik dalgalarını algılayan sensörler aracılığıyla çalışıyor.
Venator Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Abii Cyberdyne nee... http://en.wikipedia.org/wiki/Cyberdyne_Systems Korkmaya başladım ben.
arcane Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Az kaldı, Fallout 6'ya yetişir Power Armor.
briareos Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 geliyor, geliyor; ali müfit octopus.
Suark Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 bunu yapan adam orduya falan vermeyecegını sadece sakatlar ıcın kullanacagını demıstı gecen gorduydum gastede
Mirluin Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 heh içindeki tipte tam oturmuş zaten.. yannız bunlar çok kullandıkça kasların tembelleşip yalan olmasına sebep olmazmı sonradan bunun organiği falan yapılıp ilerdede tam uzaylı filmlerine dönüşecez
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Zaten kaslarını düzgün kullanamayanlar için geliştirilmiş bişe ki bu???
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 4, 2008 işlerde de kullanılabilir tabi..kurtarma, enkaz kaldırma, itfaiye vs.. harika olur..
Mirluin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Mr_Hand said: Zaten kaslarını düzgün kullanamayanlar için geliştirilmiş bişe ki bu??? yani ucuzlasa yaygınlaşsa falan kalırmı kullanmayan demek istedim :p
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 sdf ergen gençliğin elinde görmek istemem bunu ben mesela, kıvılcım çıkar. :D
huun Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 bu bişe değil. endosunu yaptıkları zaman olaydır benim için.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 obarrreeeeeeeeey kaçarım o zaman ben bu dünyadan be dı-dım-dım dımdım dı-dım-dım dımdım nı-nı-nııııı nıı-nı-nııııı
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 istem dışı hareket edip adamı flamingo ya çevirmez umarım
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2008 Unutmayalım unutturmayalım http://fandomania.com/wp-content/uploads/2008/05/terminator.jpg
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 rofl harbiden cyberdyne ismi nedir, böyle ironik bir tesadüf özel ayarlasan gerçekleştiremezsin. endosunu yapınca da model-101 koysunlar ismini oldu olacak. :P yalnız bu exo modelin ismi de HAL, ironi nümayişi gibi haber. helal olsun ama cidden, mükemmel bir olay ihtiyacı olanlar için. inşallah önümüzdeki yıllarda yeteri kadar yaygınlaşabilir. ha bir de.. abd zaten kendisi ayrıca tasarlıyor orduda kullanmak için, başlığı vardı geçen aylarda.
Öne çıkan mesajlar