Disappear Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Bilgisayarda hd olayiyla ilgili iki soru var kafamda olsun, cevap verebilirseniz sufer olur. Onemli iki parcayi yazarak basliyim, ekran kartim asus 8800gt ve monitorum asus p223w 22" (d-sub baglantili). ekran kartinda dvi cikisi var sadece hdmi yok. Birincisi ben simdi internetten 720p veya 1080p bir film indirigim zaman bunu direk actigimda high def mi izlemis oluyorum simdi ? Yoksa high def izlemek icin ekran kartinin ve monitorun hd mi olmasi gerekiyo ? ikincisi, plazma var hd ready, bilgisayardan dvi to hdmi kablosuyla bagli. ayni sekilde bi hd video'yu televizyona aktarirsam hd izliyo olurmuyum ? yoksa bunda da ekran kartinin hdmi cikisimi olmasi gerekiyor ? danke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 $oyle ki, ilksorunun cevabi tam oalrak yok. Yani 1920x1050 olsa monitorunun cozunurlugu, 720p leri acabiliyosun ve hicbir sorun ya$amadan izleyebiliyorsun. Ama 1080p ler icin monitorun 1050 desteklediginden dolayi, tahminen filmi kuculterek izleyebilirsin. Hiç izlemedim 1080p ama otomatik convert edecegini varsayiyorum. 2. sounda ise yine plzama max 720p desteklediginden 1080 i tam cozunurlukte izleme imkanin yok. $imdi ben de bir plazma aldim, arkasinda d-sub giri$i war. Fakat makineyi buradan girdigin zaman, goruntuyu max 1280x1024 progressive verebiliyormu$. Ayrica 100Hz tazeleme de iptal oluyor. dvi2hdmi kablosu alip HDMI dan girebilirim mesela. Fakat boyle girersem de pixel mappingden yararlanamayabilirim diye korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 monitorun max cozunurlulugu 1600x1050, televizyonunki ise sanirim 1280x1024 tam bilmiyorum genelde extended view yaptigim icin kendi ayarliyo otamatik. o zaman teleivzyondada, monitordede 720p izleyebiliyomuyum simdi yani. tam cikaramadim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 ibm'nin thinkpad laptopu var 2004 senesinden kalma 64 mb onboard ekran kartı var işlemci-ram sölemiyim acırsınız mis gibi 720-1080p izliyorum ha geçişlerde ve video açılana kadar deli gibi kasıyo ama kısacası ekran kartıyla hd nin alakası yok hatta; vizyon bölümü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Bende p4 3.0 işlemci var ekran kartı Atı radeon9000pro 1gb ram var İzlediğim hd ile bilgisayarımda izlediğim 720p 1080p videoların arasında ki farkı bulamıyorum.Ama böyle tek film izledim o da Fantastic Four silver surfer dı. Çok müthi bi görüntüsü vardı. Şimdi ıronman indiriyorum 720p bakalım. Evet açarken ve ilerletirken kasıyor onun dışında hiçbi şekilde takılma olmuyor bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 bende acabiliyorum daha once denedim ama hani downscale falan oluyomudur. izliyosundur ama hd degildir falan ne biliyim basmadi kafam su ise bi turlu. aciliyosa izliyomu oluyoruz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Açıkcası bende anlamadım. Daha önce HD yayın bi iki kere izledim ama sony bravia tvlerydi müthiş bi görüntüydü. O görüntüyü alamasamda eski philips 107E monitorumle 720p lerde harika görüntü alıyorum dvdrip lere oranla.Şimdi HD mi izlemiş oluyoruz yoksa daha mı kaliteli izlemiş oluyoruz. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2008 Media player classic'in GOM playerdan bariz daha hızlo oynattığını bizzat tecrübe ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 bLackcha0s said: Açıkcası bende anlamadım. Daha önce HD yayın bi iki kere izledim ama sony bravia tvlerydi müthiş bi görüntüydü. O görüntüyü alamasamda eski philips 107E monitorumle 720p lerde harika görüntü alıyorum dvdrip lere oranla.Şimdi HD mi izlemiş oluyoruz yoksa daha mı kaliteli izlemiş oluyoruz. =) klasik dvdriplerin cözünürlükleri 640*480 civarı oluyor genelde. bunları tam ekran yapıp izleyince ekran cozunurlugune genisletiliyor ve kalite bozuluyor. ama hd'nin cozunurlugu monitorunun cozunurlugunden daha yuksek oldugu icin, bir nevi videoyu ekrani kucultup izlemis oluyorsun. yani masaustu cozunurlugun neyse izledigin videonun cozunurlugu de o oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar