Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis kurbanı motorsikletli genç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi gazetede okuduğum ve anlamadığım bölümler
polis motorunda ayağa kalkıyor ?!
ateş edince mermi bu arkadaşın çeneden girim alnından çıkıyor?
nasıl yani ya höh tutorial ini istiyorum
bir de son birşey bu polisin tipi gördünüz dimi Allah ım yaratıosun takip et plx
Mesaj tarihi:
kazaysa gerçekten nasıl kaza anlamadım da eğer maksatlı yaptıysa cidden affı olmayacak bir hata, mahkeme cezasını eksik bırakmaz umarım. karısı bıçaklayan adamdan kaçan polis bile gördük yani, suçu belli olmayan insana böyle ateş açmanın anlamı nedir?
Mesaj tarihi:
Bundan önceki olayda polis haklıydı, onda çocuk barikatı göre göre üstlerine sürünce ateş açıldı da öldürüldü.

Bu motorsiklet olayı biraz şaibeli ama...

yinede ben polisin bu gibi durumlarda silahını kullanması taraftarıyım.

Dur diyosun kaçıyo, dünyanın her yerinde ateş açarlar dur ihtarına uymayan adama...
Mesaj tarihi:
evet ateş açmaları çok normal dur ihtarına uymamışsa adam dur ihtarına uymamış daha büyük bir suç olabilirme kimsenin korkma panik yapma hakkı yoktur hemen tık diye durması gerekir yoksa kurşunu alnının çatına yer
Mesaj tarihi:
30000 kişinin katilinin suçu mahkeme tarafından sabitlendiği halde idam cezası uygulamayan bir ülkenin sokakta giden suçlu mu belli olmayan adamı kafasından vurması nasıl normal geliyor insanlara cidden anlayamıyorum.
Mesaj tarihi:
Sırtına da arkasında EHLİYETİM YOK ONDAN KAÇIYORUM yazan tişört giymiştr, polis yazıyı okuyunca "hee tamam babasından korkuyo bombacı falan değil lan bu" deyip kenara çekilmeliydi diyorsun.
Mesaj tarihi:
Kafasından vurması normal gelmiyor, ateş açılabilmesi normal geliyor. Kafasına gelmesi veya bir şekilde ölmesi tabii ki olmaması gereken bir olay, cezası da verilecektir, ama ara sıra "neden kaçmış suçsuzsa" da demek lazım diyorum ben.

Polisten kaçmak, durmamak da temel hak değildir, özgürlük de değildir. Hak olan "teslim olmama hakkı"dır. Suç işleyen insan gidip teslim olmak zorunda değildir yani.
Mesaj tarihi:
Abi görende sokakta her gidenin bombacı olduğunu sanacak. Tamam kaçana ateş edilmesi normal algılanabilir ona birşey diyemem ama direkt öldürmeye yönelik olamaz nedir bu abi? Bombacı dediğiniz adam ya bombacı çıkmazsa? Öldürdükden sonra ne diyeceksiniz? Uyarı ateşi yaparsin olmadı baktın durduramıyorsun bacağından kolundan falan vurursun.

Not:Bu söylediklerim genel için geçerlidir bu olay hakkında tam bir bilgiye sahip değilim.
Mesaj tarihi:
Sam, senin dediğini geçtim, ülkemiz genel mantalitesi çerçevesinde insanlar polisleri kovboy falan zannediyor sanırım.
Kaçan bir kişi suçlu değildir arkadaşlar.
Haberiniz olsun haklarınızdan, dünyanın hiç bir yerinde sivil bir mahkeme sizi yargılayıp karara varmadığı sürece "suçlu" değilsinizdir.
Olsanız olsanız şüpheli, sanık, zanlı olursunuz.
Polisin görevi o bireyi mahkemenin önüne getirmektir.
Direniyorlarsa, etkisiz hale getirip mahkeme önüne getirmektir.
Eğer mahkeme önüne getirilmesi mümkün olmadan açık ve kesin bir şekilde başka kişilerin hayatını tehlikeye sokuyorsa, sadece ve sadece o zaman onları öldürmek olabilir, o bile muallak.
Yani polisin birisini vurmasının tek açıklanabilir durumu, o anda şüphe olmaksızın birilerinin tehlike altında olması durumudur.
"Dur emrine durmadı, ya canlı bombaysa..."
burada bir kesinlik var mı?
Mesaj tarihi:
leoneo5 said:
Dur diyosun kaçıyo, dünyanın her yerinde ateş açarlar dur ihtarına uymayan adama...

yok böle bişi, uydurmayın.

dur ihlaline uymamanın uymamanın bin türlü sebebi olabilir, kesinliklede yargısız infaz sebebi değildir.
Mesaj tarihi:
said:
Motosiklette Çağdaş Gemik'in arkasında oturan ve olaydan sonra gözaltına alınan H. K'nin uyuşturucudan sabıkasının olduğu ortaya çıktı. H. K'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ölen Çağdaş Gemik'in üzerinden de bıçak çıktığı belirtildi.

Bence haberleri ara sıra gözünüzle de okuyun :p

Bombacı meselesi de benzetme/örnek, anlayamamışsınız sanırım. Suçu ehliyetsiz motor kullanmak olduğu alnında yazmıyor yani, polisten kaçıyorsa intihar bombacısı da olabilir, tecavüzcü de, imkansız mı?
Mesaj tarihi:
Yav arkadaşlar, sanırım benim anlatmamda problem var. Şu konuda kaç sefer yazdım. Aynı şeyleri yazmışım hep, bu da son olsun.

Şüphelinin sırf kaçtığı için kafasından vurularak tek kurşunla öldürülmesini falan savunmuyorum. Sadece, durdurmak için başka yol kalmadıysa şartların gerektirdiği şekilde atış yapılabilir diyorum. Yani burada olması gereken motorun lastiğine falan ateş edersin durdurursun, adam illa ki inecek, sonra tut yakala. Baktın lastikleri vurdun yine kaçıyor adam, bacağından vurursun. Ama kafasından direkt vurmak için şüphe falan değil çok daha ciddi bi olay olması lazım.

Polisten kaçanı kafasından vuralım dediğimi sanan arkadaşlar var, onçün yazdım.
Mesaj tarihi:
Sen böyle çıkarsın mahkemenin karşısına. Hukukta ya şöyle olsaydı diye bir kuram yoktur. Ayrıca uyuşturucu satısı yada kaçakcılarını ne zamandan beri öldürüyoruz?
Mesaj tarihi:
İmkansız değil Baggio, ancak önceki postumu okursan anlayacaksın.
Polis adaleti getirmekle görevli değildir. Sivil mahkemeler bununla görevlidir.
Tecavüzcüyse tecavüzcü, uyuşturucu kaçakçısıysa da uyuşturucu kaçakçısıdır. Polisin görevi orantılı güç kullanımı ile şüpheliyi mahkeme önüne getirmektir.
Yani şüpheli direnmiyorsa ona dokunmadan, direniyorsa yerinde güç kullanımıyla, eğer başkalarının canına kast ediyor ya da tehdit oluşturuyorsa ve bu KESİNSE tabancasıyla vurarak (vurulduğunda ölürse kabul edilebilir).
  • Yeni Oluştur...