Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Korunmaya muhtaç çocuklar"

Bone

Öne çıkan mesajlar

Lise'de geçirdiğim günleri, özellikle tinerciler yüzünden çektiklerimizi birkaç gündür düşünüyordum..

Dün televizyonda tinerciler hakkında "korunmaya muhtaç çocuklar" ve "sevgiye muhtaç çocuklar" hakkında bahsedildiğinde, kafam attı.

Lisedeyken, öğle aralarında, okul çıkışlarında genç tinerciler etrafımızı sarardı.
"şef siftah"
"şef al bu mendili"
"şef bak çizerim"
"bak bende bıçak var çıkartma onu"
"şef üstünü boyarım"

boyacı çocuk imajıyla öğrencileri tehdit eden kişiliklerdi.
buna rağmen yıllarca TV'lerde "sevgiye muhtaç" çocuklar oldular, yıllarca ezilen oldular.

Ancak onların ezdikleri bizdik.
Şehrin ortasında terröristlerle uğraşan bizdik..

Özel şöförüyle çalişma yerine gidip gelen, özel korumalarla dolaşan,
ya da çalışma odasından çıkmayan, tüm gün odasında hiçbişi yapmadan duranlar
için tinercilere "sevgiye muhtaç" demek çok basit bişi.

Ama ne yazık ki, TV'lere çıkıp konuşanlar da, bu adamlar oldu hep..

Tinercilerin kötü yüzünü hep biz çektik, bu adamlar da tinerciler üzerinden para kazandı..

Bahsettiğim tinerciler,
nasıl oluyor da,
KORUNMAYA
SEVGİYE muhtaç çocuklar olabiliyor?
bunların neyden korunması gerekiyor?

Hırsızlıklardan mı koruncaklar? Zaten kendileri hırsız.
Kapkaçcılardan mı koruncaklar? Zaten kendileri kapkaçcı.
Tinercilerden mi koruncaklar? Zaten kendileri tinerci?
Benden mi koruncaklar? Benim onlardan korunmam lazım..

Sevgiye mi muhtaçlar? Hadi canım!
"Sana sevgi veriyim gel birlikte top oynayalım" dersem ne der o?
"Şef siftah"

Hadi,
BAKIMA, PARAYA, EĞİTİME, ÖĞRETİME
muhtaç denilse anlarım..

Ama her gün biri çıkıyor, bizim gibi öğrencilerle dalga geçermiş gibi tinercilerden "KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR" diye bahsediyor..

Üniversite çağına geçtim, artık liseli gibi göstermiyorum (en azından tinercilere karşı)
ama geçen sefer Kingpin Ankaraya gelip de buluştuğumuzda, Kızılay'ın ortasında tinercinin tekinin Kingpin'e yapıştığını gördüm..
Zorla haraç kesiyor resmen..

Sonra ne, Tinerciler, "korunmaya muhtaç" vaay be..[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!"
Vegeta - DBZ

Sosyal ağlarda paylaş

böle birşeyi
ankara kızılay da YKM nin önünde bonecrusher i
beklerken yaşadım yaklaşık 1 metre boyunda bir cocuk minik daha şopar yada tinerci her ne haltsa zorla elime mendil sokuşturdu şef al bu mendili diye ya yok kardeşim param yok arkadaşımı bekliyorum falan dedim sonra arkadaşın gelince öder falan dedi .. cocuga allah için bir tane enkleştirsem orda yerden kalkamayacak ama sonra zaten yabancıyım ankarada sokakları bilmiyorum 15 kişi gelcek sopanın allahını yicem :) en sonuna gidiyoruz biz durdurdu bu bizi nerde para diye aldım güzelce bak kardeşim dedim bu mendili al başka birine satarsın oldumu dedim .. küfür etmeye başladı bende ee yeter ama s..lan dedim sonunda küfür ede ede uzaklaştı euheau[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
-Dilersen sana önce hikayemi anlatayım delilikle dahilik arasında gidip geldiğim için önce elektro magnetik sismometreyi icat ettim sonra üstüne kakamı yaptım...
-Bravo alkışlıyorum seni !..
Sosyal ağlarda paylaş

estel +1

kimden "koruycak" abi?
dediğim gibi "bakım" olsa, "aile" olsa neyse..
ama "koruma" direk öğrencilerle dalga geçermiş gibi..

beni polis hırsızlardan korumuyor..
beni devlet hava değişimlerinden korumuyor..
beni okulum tinercilerden korumuyor...

iyi o zaman ben de "şef"liğe başlıyım..
nasıl olsa "korunmaya" muhtaç bir çocuum
nasıl olsa şef olunca "haklı" olucam, şimdi "haksız" sayılıyorum onlar "eziliyor" ben "eziyorum"
ne güzel di mi?[signature][hline]"It's amazing how everytime you open your mouth, you prove that you're an idiot!"
Vegeta - DBZ

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 Nisan 2004 22:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şahsen hiç sewmem tinercileri...
Ben suadiye sahil gibi çok iyi bir semtte oturuyorum..
Ağaçlar çimler deniz bide tinerciler...
Deli oluyorum açıkcası...[signature][hline]Haksızlıgın Onünde Egilmeyin ;
Eger Haksızlığın Onünde Egilirseniz....
Hakkınızla Birlikte $erefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar katı bir yaklaşım yersiz, yapabileceğimiz yoksa kendimize dikkat edeceğiz ancak böyle nefret dolu yazılar yazmak çok anlamsız ve yanlış..

onlara sadece mafyaymış gibi yaklaşarak bu sorun çözülmez, o kesin..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 29 Nisan 2004 22:48 tarihinde demiş ki:
şöyle bir etken var ki biri gelip sana zorla birşey satmaya çalışıp küfür edip bir sürü şeyler yapınca onu o hale getiren sevgisizliği falan pek iplemezsin :)

ya helal olsun :) benim yazığım anıyı nasılda özetledin :D[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
-Dilersen sana önce hikayemi anlatayım delilikle dahilik arasında gidip geldiğim için önce elektro magnetik sismometreyi icat ettim sonra üstüne kakamı yaptım...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 29 Nisan 2004 22:48 tarihinde demiş ki:
şöyle bir etken var ki biri gelip sana zorla birşey satmaya çalışıp küfür edip bir sürü şeyler yapınca onu o hale getiren sevgisizliği falan pek iplemezsin :)

haklısın o anda ipleyemiyorsun
4 kere tinerciler tarafından haşat edildim
bir keresinde bağırsaklarımı elime veriyorlardı da allahtan 200 bin ile -6 sene önce- kurtarmıştım paçayı..
ama zamanla insanın siniri geçiyor ve oldugu kadar
dogru düşünmeye başlıyorsun..[signature][hline]Godanilyum potanslarını kompleks parametrik impulsatörlerle güçlendirelim!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 29 Nisan 2004 22:52 tarihinde demiş ki:
bu kadar katı bir yaklaşım yersiz, yapabileceğimiz yoksa kendimize dikkat edeceğiz ancak böyle nefret dolu yazılar yazmak çok anlamsız ve yanlış..

onlara sadece mafyaymış gibi yaklaşarak bu sorun çözülmez, o kesin..

+1[signature][hline]Godanilyum potanslarını kompleks parametrik impulsatörlerle güçlendirelim!!
Sosyal ağlarda paylaş

abi böle durumlarda katana taşıcan yanında :) adam sana sustalı çekiyor mesela höyyyt nediyorsun viişt :p[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Black1ce, 29 Nisan 2004 22:57 tarihinde demiş ki:
biz demir sopalar taşıyoduk yanımızda sakatlık çıkar diye ama çocugun elinde rambo bıçagını görünce demir sopa falan yalan oluyodu genelde :P

ya şimdi sendeki demir sopanın uzunluğuna bağlı o durum .. mesela demir sopanın uzunluğu 10 cm se kaçarsın ama 60-70 cm ise çat çut dalarım şahsen rambo falan kesmez yani.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sistem mi var atıkları olsun lütfen yapmayın ..
:)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bahsettiginiz tinerciler,itler, yapışıp duranlar; eğitime muhtaç insanlar,
ve dendiği gibi biz de korunmaya muhtaç insanlarız.

pata küte nefretle gitmek doru deil meseleye doru. sonuçta bu yaşamı onlar seçmedi bunu inkar edemeyiz.
bakın farkettiyseniz eğitim dedim öğretim deil,
o çok farklı bir olay. onların bilmesi gereken, aslında yaptıklarının sonuçları, bunun farkında deiller ki; aslında onların bilmesi gereken dünyanın max80yıllık bi insan bedeni olmadıgı.

tabii burda bnm amacım onları savunmak deil, ben de az çekmedim onlardan. Nefret ediorum nefret!
Arcane de benzer bişey demiş güzel demiş, o bir elinde boya kutusu olan adam diğer eliyle bıçak veya tornavidasını karnına sapladığınızda ne "sevgiye muhtaç çocukları" düşünebilirsiniz, ne de "eğitime muhtaç çocukları.

yine güzel denmiş; bunun sorumlusu boğazdaki evinden işine korumalı arabasıyla gidip gelen, aslında hayatın ne oldugunu göremeyen, ve o kalın perdenin ardından da hiç göremeyecek olan insanlar. Peki tüm sorumlusu mu onlar=? EVET tüm sorumlusu onlar.
Belki bunu birgün (bir gariplik olur da) hergün korumayla dolaşan çocugu, korumasız geçirdiği nadir günlerden birinde ,tam böbreklerine bıçak saplanaraktan öldürüldüğünde anlarlar. [signature][hline]a.k.a wicked
Kenderleme, 28 January 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
geçen sene 6S olduyduk bu sene de G5 olduk galiba :P
Girin girin hepinizi beklioruz!: e-all
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 29 Nisan 2004 23:07 tarihinde demiş ki:
ateşe doğru körükle gitmeye devam edin madem, belki hekşat bile çekersiniz..

doru haklsıın,
aslında bu konuştuklarımız da mantıksız görünüo,
ne oldugu deil ne yapılması gerektiği konuşulmalı. Ama bizim bunları ne uygulayabilecek koşullarımız var ne de uygulatabilecek gücümüz.
Sonuçta bu iş bütün tinercileri toplatmakla olacak? mümkün mü?[signature][hline]a.k.a wicked
Kenderleme, 28 January 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
geçen sene 6S olduyduk bu sene de G5 olduk galiba :P
Girin girin hepinizi beklioruz!: e-all

[Bu mesaj -Legendary- tarafından 29 Nisan 2004 23:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

O elemanlara dalmak fayda etmiyor, it sürüsü gibi çoğalıyor "korunmaya muhtaç çocuklar". Artık o kadar iğrenç bir zamana geldik ki, Kadıköy'de sevgilimi yanıma alıp gezmeye korkuyorum.[signature][hline] Ready for your eyes,
Running for your heart

Elcia, 07 February 2004 01:00 tarihinde demişki:
ama yazmadım geri bişi..ööle saçma mesaja ne yazıım!!!hee evet çoştum hade birlikte çoşalım diicem sanki..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...