Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 bence de 2 to gorebilir bu aralar ama 6 aya 1.5 in altina iner gene diye dusunuyorum 1.35 1.40 civari takilir. Sonucta amerika guclu nasil bizim parayla yakin deger olur diosunuz da amerikanin da isine geliyor dollarin degedinin dusuk olmasi Cunku o zaman insanlar dollarla alisveris yapiyorlar butun dunyada is hayati dollar uzerine donuyor. Eurodan fazla degerlenmesini istemez bence Amerika o yuzden de bi asagi cekilebilir cok uzak olmayan gelecekte 1-2 ay gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 niye herkes sallıyo ki şöyle olacak böyle olacak diye? o çok okumuş üniversite profesörleri ekonomistler şunlar bunlar bilseydi ne olacağını, zaten onlar inanılmaz zengin olurlardı hiç para kaybetmezlerdi. ama benim şu güne kadar gördüğüm şey, insanlar ne bekliyorsa tam tersi çıkıyor. insanlara bankacılar profesörler dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 can said: niye herkes sallıyo ki şöyle olacak böyle olacak diye? o çok okumuş üniversite profesörleri ekonomistler şunlar bunlar bilseydi ne olacağını, zaten onlar inanılmaz zengin olurlardı hiç para kaybetmezlerdi. ama benim şu güne kadar gördüğüm şey, insanlar ne bekliyorsa tam tersi çıkıyor. insanlara bankacılar profesörler dahil. böyle düz bi mantık yok. biliyolar o pröfesörler tabi, ama bu gerçeği söyleyip hükumetin aleyhine fikir beyan edebilecek insanları çıkarmıyorlar televizyona/gazeteye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Ben ekonomistim ama tahmin edemiyorum. Demekki yeterince okumamışım biraz daha okumam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ekonomistler, dışarıdan müdahale olmadığı ve herşeyin klasik iktisatta kabul edildiği gibi tamamen mantıklı olduğu düşünülen kararlarla yapıldığı bir ekonomide görebilirler olacakları. gerçek hayatta para babalarının müdahaleleri ve psikolojik etkenler olayları etkiler. 10 milyar dolarlık fonu yöneten adam, akşam karısıyla kavga etse bunun bile etkisi olur bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 2.el bölümüne taşınmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 iktisat bolumunde zengin prof yoktur. nobel odullu amcalardan da sadece bir ikisi zengin. ekonomist olmak ben isi biliyorum mali goturuyorum manasina gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ben diyorum ki ölene kadar okusan da bu iş okumayla profesör olmakla olmaz. gerçek hayat farklıdır, teori farklı. Mendoza said: Ben ekonomistim ama tahmin edemiyorum. Demekki yeterince okumamışım biraz daha okumam lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ikinci mesaj olucak ama, ekonomistlerin %99 u televizyona çıkıp ya da seminerlerde konuşup, insanları bu senenin sonunda doların 1.25 ler seviyesinde olacağına inandırmışlardı. hala inananız var mı buna? bankacılar ne olacağını bilseydi, hiç bir banka batmazdı. bugun bu mali krizin sebeplerinden biri, amerikadaki bankaların açgözlülüğüdür. Bu açgözlülük onları kısa dönem içerisinde dünyanın en büyük bankaları haline getirdi, ama uzun vadede de onları batırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Mendoza said: Ben ekonomistim ama tahmin edemiyorum. Demekki yeterince okumamışım biraz daha okumam lazım. vallahi tam duygularıma tercüman oldun. buradaki yorumları okuyunca herşey sistematik neyin ne olacağı belli doların ne kadar olacağını herkes rahatça tahmin edebiliyomuş onu anladım :). Bende ekonomi okudum ama dolar şu kadar olur bu kadar diyemiyorum nasıl bu kadar eminsiniz onu anlamıyorum :) Bu kriz 1929 buhranı gibi gelişmiş ülkeler bazlı çıkan bir krizdir o yüzden diğer krizlere benzetmeyin ne olacağını ilerde kestirmek güçtür. Ekonomistler bile sadece fikir yürütebilirler bu kadar kesin düşer yada çıkar demeyin. Gelişmiş ülkelerin piyasalarında güven sorunu var bu da muhtemelen ekonomik durgunluğa sürükler dünyayı önlemler alınmazsa. Durgunlukta bize kötü yansır dolar artar büyük ihtimalle. Kısa dönem için dolar çok aşağılara inmez uzun dönemde artışlar olur gene ona göre değerlendirin paranızı. Eğer yüklü paranız varsa ben bekleyin derim. Ama kesin böyle olacak da diyemem tabi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 bu arada turk ekonomisini begenmegenlere istinaden, su anda dunyanin en buyuk 17. ekonomisiyiz. kambocya ile kiyaslamayin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Bizden kötü kim var rakip ülke olarak gördüğümüz kendimize? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 büyük ekonomi direk olarak güçlü veya iyi ekonomi anlamına gelmeyebilir. leoneo5 said: can said: niye herkes sallıyo ki şöyle olacak böyle olacak diye? o çok okumuş üniversite profesörleri ekonomistler şunlar bunlar bilseydi ne olacağını, zaten onlar inanılmaz zengin olurlardı hiç para kaybetmezlerdi. ama benim şu güne kadar gördüğüm şey, insanlar ne bekliyorsa tam tersi çıkıyor. insanlara bankacılar profesörler dahil. böyle düz bi mantık yok. biliyolar o pröfesörler tabi, ama bu gerçeği söyleyip hükumetin aleyhine fikir beyan edebilecek insanları çıkarmıyorlar televizyona/gazeteye. evet ve hatta bizim hocaların iddiasına göre direk yalan söylüyorlar. gerçi kaçı bilir, kaçı dinlenir bilemem. krugman (bu sene nobeli alan arkadaş) da baya önceden söylüyordu kriz olacağını sonuçta. ha ama şu var ben biraz "those who cant do, teach" olayına inanmaya başladım hocalar konusunda :P hocalardan bazılarıda "zamanın gazına geldim akademisyen oldum.şimdiki aklım olsa ticarete atılırdım" diye hayıflanıyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Akademisyenlik zaten bana sorarsan hayata atılmaya korkanların oluşturduğu bir meslek dalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 ekonomi fizik kimya gibi doğa sistematiği üzerine kurulu bilim değildir. insan faktörünü barındırır. ekonominin seyrini belirleyen insanların algısıdır. insanların algısı gerek iç gerekse dış bir çok faktörden etkilenir (ihtiyaçlar, duygular, basın, teknoloji falan fişman). algı değişken olduğu için de ekonomi de değişkendir. o yüzdendir ki kimse ekonomi şöle olcak böle olcak o yüzden dolar alim hedge fon satayım diyemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Absolut said: Bizden kötü kim var rakip ülke olarak gördüğümüz kendimize? kendine rakip olarak g8i gorursen kimse kalmaz tabi absocum. ama dunyadaki kotu ekonomilerden biri olarak da lanse etmek mantikli degil. zira goruyoruz, turkiyenin de arasinda sik sik anildi yukselen ekonomilerin cogu tepetaklak. bize ise siradan bir etkisi oldu. kimse cikip da "turkiye 1930'dan beri gorulmus en buyuk krizden cok fazla zarar gordu" diyemez. hatta yurdum insanina krizin buyuklugunu istesen de anlatamazsin. olaya biraz da olumlu bakmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 leoneo5 said: Akademisyenlik zaten bana sorarsan hayata atılmaya korkanların oluşturduğu bir meslek dalı. peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 leoneo5 said: Akademisyenlik zaten bana sorarsan hayata atılmaya korkanların oluşturduğu bir meslek dalı. Pes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 leoneo5 said: Akademisyenlik zaten bana sorarsan hayata atılmaya korkanların oluşturduğu bir meslek dalı. daha çok hayat boyu öğrenci olmak isteyenlerin meslek dalı gibi.yoksa hayattan korktuklarından değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cansn Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 6 ay once sattigim evin parasini dolar yapmadk erior dolar die smdi kafayi siyirmak uzereyim insallah daha fazla yukselmez hatta bir an once duserde bende sac dokulmesinden kurtulurum ah ulan keske cevirseydm parami otelde konaklarken amerikali bi avukat bana bahsetmisti dolar yukselicek diye siklememistim adami ah ulan ah!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 leoneo5 said: Akademisyenlik zaten bana sorarsan hayata atılmaya korkanların oluşturduğu bir meslek dalı.Hayat 1 uzuyorsa akademi 5 uzuyor, adamlarin kaybetcek biseyi kalmiyo ki doktorada 3-4 seneden sonra, neyden korkacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 dolarlarını satma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 cansn said: 6 ay once sattigim evin parasini dolar yapmadk erior dolar die smdi kafayi siyirmak uzereyim insallah daha fazla yukselmez hatta bir an once duserde bende sac dokulmesinden kurtulurum ah ulan keske cevirseydm parami otelde konaklarken amerikali bi avukat bana bahsetmisti dolar yukselicek diye siklememistim adami ah ulan ah!!! Here is the easiest way to have a great life: 1) Open your browser (ff is recommended) 2) Type "www.google.com" into address bar and press enter 3) Type "sunk cost" into search bar of Google 4) Click one of the sites listed on your screen. 5) Get the information. have great life. for further information, please contact us. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 sat sat :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2008 senin dediğine göre eskişehir galatasaray maçına ve fener - bursa maçına 4+ - 2 skoru aynı kuponda oynayıp 100 bassak milyarderdik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar