Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Ramocan said: Allah rızası için biri "Cameltoe" resmini postlasın, devrildim resmen... ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 adam biyolog degil zoolog :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 ben bu adamı pek sevmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 hook olayı imba.. bence süper olmuş,adnan hocaya gereken cevap böyle olmalıydı yani.Adamına göre muamele,hakediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Ya adam bilimle dinlerdeki yaradılış mitlerini yalanlamaya çalışıyor. Bilimin ve mantığın ışığında insanları düşünmeye, sorgulamaya davet etmeye çalışıyor. Kitaplarını okuduktan sonra sorgularsınız. Sonrası yine size kalmış. Ama Dawkins hepiniz Ateist olun gibi saçmasapan şeyler de söylemiyor. Evrenin yaratılışı, insanların yaratılışı da bilimin konularıdır. Bunlarla ilgili doğaüstü hikayelerle dolu bir hipotezi yalanlamaya çalışmak da bilimadamlığıdır, bilimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 @nilep Ben şahsen Dawkins'in ben inancı konusunda fundamental atheist olduğunu düşünüyorum bu kadar çabasıyla. Ki fundamentalizm işin içine girince hala bilimsel olduğunu iddia edemiyorum ben bu konuda. Google'larsanız ilgili arkadaşımızın, Atheistleri harekete geçmeye, toplanmaya davet eden konuşmaları mevcut. Yanlış hatırlamıyorsan TED Talks serisi olacaktı TED'in orada filan olabilir ama yanlış bilgi vermeyeyim. Keyifli konuşmalar, espirilerle filan kırıp geçiriyor insanları. Dawkins böyle bir adam ona lafım yok. Ama bunun alanı olan evolutionary biology ya da ethology ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Şahsi fikrim bu tabii ki, değişime açık yani :) Bir de hala biyoloji alanındaki çalışmalarına laf söyleyemiyorum. Mutlaka kaliteli paperları vardır, evolutionary biology alanında eserleri filan vardır, henüz ilerleyemedim o kadar bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 İyi de adamın dediği şu. Ateistleri kendilerini ezdirmemeye ve topluma kendilerini kabul ettirmeye davet ediyor. Harekete geçirme olayı o. Zaten ateist olanları, "gizli kalmayın açığa çıkın, bu dünya sizi kabullenmek zorunda çünkü inançsızların da toplumlarda varolma hakları var." gibi düşüncelerle harekete geçirmek istiyor. Herkesi ateist yapalım dediği yok ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Dawkins toplum bilimci mi? İnancını koruyor adam bariz bir şekilde. Sakınca görmüyorum kendi inancını savunmasında. Fakat, adamın yaptıklarını değil, bilimselliğini tartışıyoruz sanıyorum. Fundamentalist olduğunu düşündüğümü belirttim Dawkins'in. Darwin gibi agnostik olsa, belki yanlış düşüncem, ama daha bilimsel olduğuna inanacaktım Dawkins'in. Çünkü bu kadar çabalamayacaktı God Delusion diye. Daha "bilimsel" olacaktı. Yahudiliktede inancı yayma çok görülmüyor yanlış bilmiyorsam bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Ehaha bi de bunu niye tartışıyoruz bilmiyorum konuyla da direk bir alakası yok aslında ahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Din kimsenin tekelinde olan bir konu değildir. Teoloji insani bilimlerin her birisi gibi temel sorulardan bir tanesine verilen cevapları (dinleri) bilimsel olarak inceler. Bu temel soruları yanıtlamak için din veya herhangi bir inanç sistemini seçmek ile bilimi seçmek iki farklı duruştur. Dawkins'in din konusunda yazmasının sebebi maalesef dinlerin kutsal kitaplarının(Semavi dinlerin özellikle) bilimsel teste tabi tutulabilecek yargılarda bulunmasıdır. Mesela dünya 6000 yaşında veya evren 6 günde yaratıldı ya da dünyadaki canlılar bir anda, yüce bir yaratıcı tarafından ortaya çıktı...vb Bu önermeler bilimin alanına girer ve basitçe tam tersi olduğu kanıtlanabilir. Zaten o yüzden bir iki manyak dışında kimse bunları olduğu gibi almıyor. 6 günde yaratılma Hristiyanların çoğunluğu tarafından 6 aşama, 6 çağ olarak ele alınıyor, 6000 yaşında dünyayı ise ciddiye alan çok fazla kişi yok. Dawkins'in tartıştığı ve yalanladığı alanlar bunlar. Genellikle de bu adamlara karşı bilimi ve mantığı savunuyor. Aynı zamanda da bir ateist ve kendi fikirlerini ve neden bu fikirlere(hayatını anlamlandırmak ve temel soruları cevaplamak için neden bilimi tercih ettiğini) sahip olduğunu oldukça anlaşılır bir dille anlatıyor. Zaten Dawkins'in en çok eleştirilen yönlerinden birisi de budur, Tanrı kavramından çok dinlerin öne sürdükleri ile uğraşması. Agnostisizm ve Deizm gibi konularda yetersiz kaldığını düşünen oldukça fazla insan vardır(Tanrı Yanılgısı'nda bunlara bölümler ayırdığını biliyorum, ama bazıları bunları yeterli bulmuyor). Dawkins Teslis kavramı(Baba-Oğul-Kutsal Ruh) gibi dinlerin ilgilendiği bazı felsefi sorularla ilgili bir iddiası yok. Bu alan hakikaten de teologların ilgi alanına giriyor. Dawkins'in derdi bütün dinlerin temel varsayımı/inancı ile ilgili, Dawkins doğaüstü güçlere sahip bir yaratıcı/yaratıcılar fikrini reddediyor, ki zaten onu reddettikten sonra teolojinin yanıtını aradığı, araştırdığı bu soruları cevaplaması dahi gereksiz(Tanrı yoksa Kutsal Ruh'un nasıl birşey olduğu veya meleklerin cinsiyeti gibi konuların pek bir önemi kalmaz herhalde). Üstelik Dawkins çok ciddi bir dini eğitime sahip. Gençliğinde (ki kendisi mantıklı düşünebildiğim çağa kadar diyor :)), kilise korosunda çalışan ve Pazar okullarına (Pazarları kiliselerde yapılan din kursları) düzenli olarak katılan birisi. Hatta bir rahibin tacizine dahi uğradığını kendisi söylemişti (elle taciz etmiş). Bazıları din karşıtlığının burdan geldiğini söylüyordu hatta :). Üstelik Dawkins'in işi bu, kendisi Oxford'da Biyoloji profesörü değil, Bilimi Halk tarafından algılanması(Public Understanding of Science) profesörü(böyle bir dal var Oxford'da). Yani uzmanlık alanı bilimi halka yaymak, biyoloji konusunda makaleler yazmak değil(ki zamanında bunları da yapmış). Ki herkes kendi işine baksın, bu adam bunlarla uğraşmaktan alanıyla uğraşamıyor gibi iddiaları Carl Sagan gibi oldukça saygın bir bilim adamı/düşünür için dahi söyleyenler vardı, ben de şu an bu yaptığınızın bundan farkını göremiyorum. edit: @Ardeth kalktı, genel bir cevap olması daha uygun olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 abi geberdim resmen. mükemmel ötesi. birinin bi haber bültenine çıkıp şu adamın gösterdiklerini gösteriversin bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Richard Dawkins sux Adnan Hoca rulz. Hem bi kere motorcu olup bir sürü motor binmiştir adam. Bu bile onun kral Conan kadar karizmatik ve müthiş yüce olmasına yeter de artar bile. Richard da kimmiş... Nerd'ün allahı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 aga 10:48 de darwinin kendisi war olm http://img263.imageshack.us/img263/7439/darwinnu2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 penth bu arada aga sen kankasi olsana adamin turk ariyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 lol harbiden darwin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ahah darwin lan pişmiş kelle gibi gülüyo bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Çok güzel bir video ama çok zor duyuyorum laptoptan dolayı. daha kaliteli bir versiyonunu indirmek mümkün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 bone sey yapsana videoyu bi firefox pluginiyle download et sonra vlc playerda full ses(tepedeki bardan deil ctrl+yukari oka basarak %400 yapip ses) dinlemeyi dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 ok bakayim. vlc'de %400 olayini bilmiyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 BonePART said: aga 10:48 de darwinin kendisi war olm http://img263.imageshack.us/img263/7439/darwinnu2.jpg AHAHAHHAHAH bi de anlattığı harwardlı adam olayı da dumur etti beni. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar