Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 http://video.google.com/videoplay?docid=-8457867542234219874&hl=en Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 yazik lan acidim harun yahya'ya, itin poposuna sokmus yani adam direk ehuehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Richard Dawkins, Carl Sagan'dan sonra 2Pac'den sonra Kanye West gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Vay anasını Dawkins in da House Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 abi biri gokbilimci biri genetikci, elmalarla armutlar toplanmaz lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Richard Dawkins istedigi kadar genetikci olabilir, savundugu hersey Carl Sagan'in 1980'lerde ortaya attigi fikirler sonuc olarak ve bu ve muadili videolarda sadece show yapiyor. dolayisiyla her ne kadar fikirlerine saygi duysam da, parmakla gosterip gulmenin ne genetikle, ne de bilim adamligi ile, adnan hocudan hic bir farki kalmiyor. diyorum hepinize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 ha Adnan Hoca ha Dawkins aynı portakal, renk farklı ( "aynı şeyin laciverti" diyecektim de... neyse) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 o kadar da degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Şovla alakası yok bence, Adnan Oktar'la Richard Dawkins'i bir tutmak da cahilliğin daniskasıdır. Richard Dawkins kalkıp dünya turu düzenlemiyor sonuçta "ALLAH YOK! ALLAH YOK!" diyerek. Adama bariz bir şekilde saldırı var, en doğal hakkını kullanarak kendini savunuyor. Bunu yaparken de, kendine saldıranın ne kadar da bilgisizce, boş konuştuğunu gösteriyor. Adnan Oktar'dan bahsetmeye gerek yok sanırım heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Penthesilea said: http://video.google.com/videoplay?docid=-8457867542234219874&hl=en doğru söle olm, sadece macbook gördün diye koydun videoyu di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Dawkins'in düşüncelerine ne kadar saygı duysam da tarzına duyamıyorum. Populist bir yaklaşım sergiliyor bir çok yerde. Bilim adamlığına lafım yok, eserleri sağlam. The Selfish Gene okuma listemde. Bu tarz konuşmalarında seyirciye oynuyor yalnız. Adnan Oktar hakkında yorum yapmıyorum, o populistliğin daniskasını yapıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 evet, kesinlikle rationalism'in harry potter'i oldugu acik ve net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 lan benim adım niye oktar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Ahaha olta iğnesi süpermiş. Çok iyi tanımlamış:"Bu insanlarla tartışınca ortalıkta bir mesele varmış gibi gösteriyoruz" demiş. O kitaplar hangi parayla basılıyor diye sormuş işte cevabı bu, ortada bir tartışma varmış gibi gösterilerek kazanılıyor. Adnan Oktar'ı sadece yayınlarından biliyor halbuki burada birkaç sene önce basında çıkanları görmüş olsaydı kiminle uğraştığını bilir ve fotoğrafı için yaptığı esprinin (mob) ne kadar isabetli bir yorum olduğunu görürdü. Dakika 20'den sonra konu tartışmasına geçtikten sonra 26'da gündem tekrar Adnan Hoca. Pakistanlı hoca okula Harun Yahya kitaplarının geldiğini söylüyor. Bu büyüklükte bir bela işte bu adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Puhahaha adnan oktar'la dawkins aynı şey diyen arkadaş da iyiymiş... 500.000 pound olayı da çok ilginçmiş, gerçekten o para nereden geliyor acaba? Mesela Adnan Oktar Türkiyeye intelligent design olayını ithal etti, ben de abortion tartışmasını ithal etsem bana da 500.000 pound verirler mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 lisede kapının önünde bu adnan hocanın kitapları dağtılıyordu evrim aldatmacası diye... her yanı saçmalık ve cehalet dolu bir kitaptı. o deil sınıfta ülkücü diye adlandırdığımız bir ağar abi hayatında hiç kitap okumadığı halde "hocam bence bu kitabı herkes okumalı" demiştide ben sesli bi şekilde gülmüştüm hiç unutmam (şaka yapıo sanmıştım)sonra dellendim tabi açtım azımı yumdum gözümü. Her halukarda nefret ediyorum o isimden ve Türkiye adının o adamla anılması beni çok utandırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 hahah cok seviyorum bu adami ya kendisine dava acildigini gazetelerden ogrenmesi ayri bir hosmus gercekten..super super bunlar turkiye icin. hepsini izleyemedim dersten cikinca izleyecegim ama dawkins in bu konuda teori uretmis sagan gibi insanlari ornek almasi onlarin olayini devam ettirmesi cok normal degil mi. ben sagan okumadim ama eminim dawkins kendisinden de birseyler katarak gelistiriyordur kendinden once cikmis konulari. zaten yapmasa sacma olmaz miydi o zaman gunumuz filozoflari, sosyologlari, doktorlarini falan da ciddiye almayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 said: dolayisiyla her ne kadar fikirlerine saygi duysam da, parmakla gosterip gulmenin ne genetikle, ne de bilim adamligi ile, adnan hocudan hic bir farki kalmiyor. bilim dünyasının popstar'ı, ha richard dawkins ha tarkan diyorum ben sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Tanrı Yanılgısı hariç bütün kitapları oldukça ciddi bilimsel kitaplardı. Tanrı Yanılgısı'nı yazmasındaki amaç ise, kitapta söylediğine göre, iki arada bir derede kalan insanları(tam inançlı tam da inançsız olmayanları) ateist yapmak ve tabii ki ateizmin felsefesini özetlemek. Yani o kitap zaten sıradan insanlar, halk için yazılmış ve çok felsefi olduğunu iddia etmeyen bir kitap. Eğer daha derin okumalar yapmak isterseniz çok güzel kaynaklar sunan bir başlangıç kitabı(konuya giriş). Ben Tanrı Yanılgısı'ndaki iddialarını(din bir virüstür, tanrı yanılgısı(delusion-sanrı aslında ama bizimkiler tırsmışlar heralde :))...vb) insanları şoke etmek, huzursuz ederek sorgulamalarını sağlamak için yazdığını düşünüyorum. Ayrıca daha bir ateistin inanç yüzünden insan öldürdüğü de görülmediğinden köktendincilerden farklı olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi böylesi dikkat çeken insanlar da lazım, eninde sonunda şiddet yanlısı olmayan çözümler öneriyor(feminist hareket gibi dilde bilinçlendirme gibi), ve evet fikirlerini de ciddi bir alaycılıkla söylüyor. Dikkat genellikle alaycılığa çekiliyor, dalga geçerek birşeyi çürütemezsiniz deniliyor(ki doğrudur) ama adamın bir sürü konuşmasını dinledim, kitabını okudum. Genelde 1 saatlik konuşmasında 15 dakika espri yapıyorsa 45 dakika ciddi ciddi fikirlerini iletiyor. Zaten bu çok bilinen bir iletişim tekniğidir(konuşmanızı esprilerle süsleyin ki insanlar sıkılmasın). Eleştirinin dozunu çok iyi bilen birisi değil ama, inananlara aptal dediğini birden fazla kez duydum. Kendisini fazla kaptırabiliyor veya şoke etmek ile hakaret etmek arasındaki ince çizgiyi pek kestiremiyor. Ama bunlar yine de başarılı bir bilimadamı ve düşünür olduğu gerçeğini değiştirmez, bizim gibi insani duyguları olduğunu gösterir kanaatindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Bu atlas of creation u adam sebil su gibi dağıtıyormuş. Nereden geliyor bu paranın suyu ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Ardeth said: said: dolayisiyla her ne kadar fikirlerine saygi duysam da, parmakla gosterip gulmenin ne genetikle, ne de bilim adamligi ile, adnan hocudan hic bir farki kalmiyor. bilim dünyasının popstar'ı, ha richard dawkins ha tarkan diyorum ben sdf katılmıyorum. Dawkins, tabii ki dalgasını geçecek, hiçbir bilimsel dayanağı olmadan, evrim teorisini çürütmeye çalışanlarla, ve üstelik bunu bilim desteği ile yaptıklarını söyleyen ve çocuklara bile komik gelecek güya bilimsel! abuk sabuklukları, kanıt, dayanak diye ileri süren maskaralarla. edit: aslında bir bilim adamının adnan oktar gibi bir şarlatanı muhatap olarak alması bile düşünülemez. çünkü teati edilecek karşılıklı fikirler yoktur. son zamanlarda bu adamı konuşmalarında konu edinmesinin tek nedeni, sitesinin Türkiye'de bu soytarının çabalarıyla kapatılmış olmasıdır. Ayrıca Dawkins zaten espritüel bir adamdır, ve adnan oktar'ı ciddiye alıp, espri yeteneğini kullanmadan cevap vermesi beklenemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 valla dawkins le yahya yı aynı kefeye koyanlar haksızlık ediyor bence. adam hakkında dava açtırmış, yayımcısını ve çevirmenini tutuklatmış, sitesini banlatmış...e adamda cevap verecek haliyle. zaten açıklıyor orda bi debate saçma olurdu diye. bi de açıklamanın yapıldığı yere bakarsanız(council of exmuslims), adam zaten "bakın din adına bunları yapanlar var" amacıyla konuşuyor biraz.e haklıda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 "The God Delusion" kitabını bi okuyun. Adam destekli konuşuyor en azından. Allah yoook diye bağırmıyor, şu şu şu sebeplerden dolayı Tanrı'nın varlığı çok düşük bir ihtimaldir diyor. Dinlerdeki çelişkileri ve bazı saçma fenomenleri anlatıyor. Adnan Hoca ise bak bu fosilin hayvanı hala aynı demek ki evrim yok, yalan diyor. Harun Yahya ile Dawkins'i ayn ı kefeye koyanları Cem Yılmaz'la aynı kefeye koyuyorum. Komiksiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Cem Yilmaz'a hakarettir bu! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Bence o kadar komikler valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar