Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

G.Kurmay biliyormuydu yoksa!!???

massosoit

Öne çıkan mesajlar

Herkes eleştirilebilir ama

Taraf gazetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik tavrına kızdığımız zaman, bazıları karşı çıkıyor.
“Ne demek canım. Demokrasilerde herkes eleştirilebilir. Silahlı Kuvvetler eleştirilerden muaf olamaz. Onların bir ayrıcalığı mı var? Hata yaparlarsa, eleştiriye katlanırlar.”
Doğrudur. Silahlı Kuvvetler de, ordular da eleştirilebilir.
Ama bunun bir yolu, yordamı, adabı vardır.
Bu satırları yazan kişi, yani ben, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni günü geldiğinde en sert dille eleştiren kişidir.
1994 yılında Tunceli, gıda ambargosu altında inim inim inlerken bunu dile getiren ilk ve tek gazetecidir.
O gün otomobiline atlayıp bütün tehdit ve engellemelere rağmen Tunceli’ye karayoluyla giden, ambargoyu kanıtlarıyla ortaya çıkaran ve oradaki izlenimleri ABD Kongresi’nin o yılki insan hakları raporuna 7 sayfa halinde giren kişidir.
Bu satırları yazan kişi 2000’li yılların başında TSK’yı Güneydoğu’ya yaptığı atamalar nedeniyle ağır bir şekilde eleştiren, tecrübeli savaşçı komutanların bölgeden çekilip, yerine bölgeyi bilmeyen diplomat komutanların atanmasını eleştiren ve o günün komuta kademesiyle bu yüzden papaz olan kişidir.
Bu satırları yazan kişi 2007 yazında dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın istifa etmesi gerektiğini televizyon ekranında bangır bangır söyleyen tek kişidir.
Bu satırları yazan kişi, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu’nu istifaya davet eden ilk kişidir.
Bu satırları yazan kişi Genelkurmay’ın Hava Kuvvetleri Komutanı’na sahip çıkmasını eleştiren kişidir.
Silahlı Kuvvetleri eleştirmek başkadır, tüm gazetecilik ilkelerini ayaklar altına alarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratma kampanyası açmak başkadır.
Taraf, düşman bir istihbarat servisi gibi davranıp, TSK’yı yıpratmak için psikolojik bir savaş yürütüyor.
İşte son yedikleri herze.
Bir takım casus uçak görüntüleri yayınlayıp, bunların Aktütün karakolunda çekildiğini söylüyor ve TSK’nın Aktütün karakoluna yapılacak baskını bildiğini ancak önlem almadığını iddia ediyorlar.
Ancak gazeteciliğin en basit kurallarını bile, söz konusu TSK olunca unutuyorlar.
Fotoğrafların üzerindeki enlem boylamı gösteren yazılara bakıp buranın gerçekten Aktütün civarı olduğunu bile incelemiyorlar. Genelkurmay’ı arayıp ellerindeki bilgiyle ilgili görüşlerini sormuyorlar.
Türk Silahlı Kuvvetlerini zor durumda bırakacak her haber onlara göre doğru.
Bu peşin hükümle hareket ediyorlar.
Anormal olan budur, TSK’nın eleştirilmesi değil.

Altaylı
Sosyal ağlarda paylaş

TSK’nın yedeği var mı

Silahlı Kuvvetleri'ni eleştirirken, dikkat edilmesi gereken bir unsur daha var.
Dün bunu gazetemizin yazı işleri ekibiyle tartıştık.
Sizlerle de paylaşma ihtiyacı hissediyorum.
Her kurum gibi TSK da eleştirilir. Eleştirilmelidir.
Ancak diğer kurumlara göre bir farkı vardır TSK’nın.
Siyaseti eleştirebilirsiniz.
Başbakan Erdoğan veya her kimse onu eleştirebilirsiniz.
Başbakan Erdoğan yanlışsa, yerine yeni bir lider çıkar.
Deniz Baykal’ı, Devlet Bahçeli’yi eleştirebilirsiniz.
Onların yerine de yenisi bulunur.
İktidarları, mesela AKP’yi eleştirebilirsiniz.
Eleştiriler toplumda haklı bulunursa, iktidar yıpranırsa AKP gider yerine CHP gelir, MHP gelir, birisi gelir.
Aynısı muhalefet için de geçerlidir.
Peki Silahlı Kuvvetler böyle mi?
Türk Ordusunu, yıpratır, yerden yere vurur, toplum gözünde iki paralık ederseniz yerine getirebileceğimiz bir alternatif ordumuz var mı?
Bugün TSK’yı kapatıp yerine yeni bir ordu kurabilir miyiz?
Ordumuzu yok edersek, paramparça edersek yerini kim alır sizce?
Bu yüzden de TSK’yı eleştirirken, işini iyi yapamayanı, yanlış yapanı eleştirebiliriz.
Bir olayı eleştirebiliriz. Dağlıca Baskanı’nı eleştirebiliriz. Bu baskında bir ihmal varsa bunun aydınlatılmamış olmasını eleştirebiliriz.
Ama TSK’yı topyekün hedef yapamayız.
Yaparsak yerine koyacak başka Türk Ordusu yok.
Ya da kimbilir belki de birilerinin kafasında bu da vardır.

Altaylı
Sosyal ağlarda paylaş

SG-1 arkadaşım baydın şuraya cpoy/paste yaptığın birçok yazıyı zaten haber sitelerinden ulaşıp okuyabiliyoruz. Yazı ile ilgili bir yorumun vs. varsa koy. Bu ne iyice abarttın , yakında tüm gazetelerin tüm yazarlarının yazısını yapıştırırsın buraya.

Forum ve başlık yazarların yazıları başlığı değil dikkatini çekerim. Dersenkli bi benmi yapıyorum sanane vs. evet banane. Ama dikkat edersen üst üste aynı yazarın farklı yazılarını "0" yorumsuz copy paste yapıyorsun buraya. Forumda copy pastelerinimi okuyacağız ? yoksa kullanıcı yorumlarını ve tartışmalarını mı ?

Dikkat et biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

mani said:
16 ekim tarihli yazısı bekir coşkun'un.

bir insanı sadece görünüşü için, düşünce tarzı için, fikirleri için veya gözünün üstünde kaşı var diye sevmeyebilirsiniz. Ama bu size insanların ne derece "gerekli" yada "gereksiz" olduğuna karar verme hakkını tanımaz. Yada diğer bi ifadeyle kimin "boş" yada "dolu" olduğu hakkında yorum yapma hakkınıda vermez. Bir insanı fikirleri yüzünden eleştirmek başka, hayatı yazarlık olan gazetelerde dergilerde yazıları yayınlanmış , kitapları çıkmış bir insan için "boş" demek saygısızlıktır.

Umarım hayatınızda bir yere geldiğiniz vakit etrafınızdaki insanlar aynı şekilde suratınıza nekadar "boş" yada "dolu" olduğunuzu söylemez.

Bana gereksiz olsa bile bunun beyanını bana yasak mı ediyorsun yani? Kişi kendine göre vardığı kararı karşısındakine saygısızlık etmediği sürece açıklayabilir. Adamın haysiyetine mi laf ettim. Gereksiz olduğunu düşünüyorum kendisinin yazar kişiliğinin. İnsan olarak iyi insan olabilir ama yazarlığı bana göre gereksiz. Yarın elbette birileri çıkıp paramecium amma gereksiz diyebilir, diyecektir. Dönüp de terbiyesiz diyecek halim yok adama. O sebepten ötürü sen ummaya devam et, ben de Bekir için var olan düşüncelerime.

LathspeLL said:
Aynen, 14 yas evlilik onergesi topiginde ZERRE ses cikarmayan musvetteler Bekir Coskun yazisi ardindan sirayla diziliyor. Bi bas git derim adama.

Sen de karar ver; müsvette miyim yoksa adam mı? Çünkü senin kafandaki değerleriyle iki kavramın yan yana olması zor :) Ben o yazıyı görmedim misâl. Ama nazarında etiketim hazırmış demek : Şimdi yazı hakkında yorum yapmaya gerek bile kalmamış.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
zoruna mı gitti yazılar?

Niye zoruma gitsin , forum kullanımından bahsediyorum burada. Oraya buraya çekmeye çalışmana gerek yok. Huyun kötü bir huy ve abartıyorsun gittikçe , ben de bundan rahatsızlığımı sana söylüyorum. Banane , sanane diyebilirsin tabiki. Ne yaparsan yap ama abuk sabuk yerlere çekmeye çalışma.
Sosyal ağlarda paylaş

Çooookkkk uzun zamandır yaptığım birşeye çooookkk uzun zamandır saldıra saldıra bıkmadınız. Vazgeçecek olsam şimdiye kadar çoktan vazgeçerdim, di mi?
E forum kurallarına göre bi yanlışım da olmadığına göre...

Bu durumda bu saldırılarınızın sebebi olarak, c/p'lerin içeriğine söyleyecek sözünüz olmayınca elçiye vurup prim yapmaya çalışmanız kalıyor geriye.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Çooookkkk uzun zamandır yaptığım birşeye çooookkk uzun zamandır saldıra saldıra bıkmadınız. Vazgeçecek olsam şimdiye kadar çoktan vazgeçerdim, di mi?
E forum kurallarına göre bi yanlışım da olmadığına göre...

Bu durumda bu saldırılarınızın sebebi olarak, c/p'lerin içeriğine söyleyecek sözünüz olmayınca elçiye vurup prim yapmaya çalışmanız kalıyor geriye.

Paranoyak ve niyet okuyucu olmanda başarılar dilerim ozaman.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Bu tip işine gelmeyen doğru söylemlere cevap bulamayıp, söyleyene sıfatlar yakıştıran kimdi ya, ünlü biriydi böyle. Tayyip diyesim geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

aaa çok enteresan. genelkurmay başkanlığı basında yayınlanan görüntülerin aktütün karakoluna birisi 125km diğeri 25km olmak üzere 2 ayrı bölgeye ait olduğunu açıkladı. bunuda zaten koordinatlar açıklıyor. ayrıca bu noktalara hava harekatı yapıldığınıda gene aynı şekilde ellerindeki insansız hava aracı ve kamera görüntüleriyle ispatladı.

Çok merak ediyorum taraf yalakaları ne diyecek şimdi. Desteksiz bir şekilde direk TSK nın üzerine saldırmak nedir bunu açıklayabilecek var mı ? Gizli istihbarat bilgisi olarak kabul edilen belgeleri izinsiz olarak elegeçirmelerini açıklayacak birileri var mı ? Gazeteciliğin arkasına mı saklanacaklar ?
Sosyal ağlarda paylaş

eheh jet hızıyla sansürler, yasaklar gelivermiş. bu kadar korkuyolar hesap vermekten, kamuoyu oluşmasından..

neyse, bu vesileyle tarafın akp yalakası filan olmadığını ve türkiyede gerçekten cesur olabilen, eleştiriyi hakeden herkesi eleştirebilen birkaç yayın kuruluşundan biri olduğunu görmüş olur birileri.

başbakanın dünkü sözleri üzerine bugünkü tarafın manşeti şu oldu: "Paşasının Başbakanı" ve yanda da fotoğrafının altında "şemdinli 2005, aktütün 2008"
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
eheh jet hızıyla sansürler, yasaklar gelivermiş. bu kadar korkuyolar hesap vermekten, kamuoyu oluşmasından..

neyse, bu vesileyle tarafın akp yalakası filan olmadığını ve türkiyede gerçekten cesur olabilen, eleştiriyi hakeden herkesi eleştirebilen birkaç yayın kuruluşundan biri olduğunu görmüş olur birileri.

başbakanın dünkü sözleri üzerine bugünkü tarafın manşeti şu oldu: "Paşasının Başbakanı" ve yanda da fotoğrafının altında "şemdinli 2005, aktütün 2008"

Jet hızıyla gelenler kordinatlar olmasın. Tarafın bile verdiği kordinatları al google earthe gir bari arkadaşım. Onlarca görüntü falan gösterildi ama boş tabi .

Sizin gibi yüzü kızarmayan adamlardan oluşan Taraftan cevap bile gelmedi. Başbuğ harika konuştu PKK ile aynı işi yapıyorsunuz diye söylerken orduya zarar vermeye çalışırken diyerek. Tabi şimdi bir liboş olarak cevap vermek yerine demogoji yaparak konuyu başka bir yere çekme veya gündem değiştirme yoluna gidebilirsiniz. Beklenir normaldir.

İki yüzlülüğünüzü ve satılmışlığınızı alın gidin burdan.
Sosyal ağlarda paylaş

yayın yasağı koyduktan sonra nesine cevap verilcek? önce yasak koy sonra cevap veremediler de, süper yöntem. is this fascism by any chance?

ek olarak, taraf sadece koordinat vermedi ki, jandarma raporlarını verdi ve o raporlar da genelkurmayın açıklamalarıyla çelişiyodu. hadi onu da girin google earth'e bakalım ne çıkıcak..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yayın yasağı koyduktan sonra nesine cevap verilcek?

Sana da mı kondu yayın yasağı, yoksa söyleyecek sözün kalmayınca konuyu uzaklara çekme v238265.34 mü oldu?

Verilen resimler fason, o fason resimlerin olduğu yerlere de bombardıman yapılmış. En büyük dayanaklar gidince raporlara geldi dimi sıra, "ehe" yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır onlar medyada veremedi sen bize ver yani, onu diyorum. Bir argüman at ortaya. En önemli 2 tanesi gitti ya elinizden hani, nesini kıvırabilir ki birazcık yüzü olan bir insan artık, onu merak ettim.

"Bir daha ordu haberi yasak size" de denmedi bu arada, ayı gibi eline geçen hassas, gizli vb. gözetmeden her Aktütün belgesini yayınlamalarına geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim gelip burda bana soracağınıza, açın okuyun iki dakika, öyle tatmin edin kendinizi.

bilmenizden korkuyorlar

tarafın sözcüsü değilim, avukatı da değilim. ama yaptıkları haberciliktir ve gerçekliği tsk tarafından da kabul edilen belgelere dayanmaktadır, yoksa sızdırılma konulu bi soruşturma başlatmazlardı zaten. sanki dağlıcada da böyle olmuştu di mi? ne kadar enteresan.
Sosyal ağlarda paylaş

e günlerdir televizyon kanallarında gazetelerde verilen görüntülerin aktütünle bir ilgisi olmadığını açıklıyor. çok takip etmiyorum son durum nedir bilmiyorum ama açıkçası burda artık tarafın söylediği ile ilgili tartışılabilecek birşey kalmadı, tarafın güvenirliği de. ama ordunun verdiği ve beni tatmin etmeyen bazı cevaplar, ve vermediği bazı cevaplar mevcut, karakolun taşınması ve ordaki askerlerin bir kısmının yeni göreve alınmış insanlar olması ile ilgili. öte yandan tabi o askerler kendileri oraya gitmek istediyse çıkıp da adam "onlar kendileri oraya gitmek istedi" demek de baya ayıp olur ailelerine. artık bu durumda söylecek şey umarız gerekli önlemleri artık alacakları yönündedir çünkü bi 5 sene sonra aynı olaylar olduğunda aktütünün stratejik önemini sayıp sayıp bitiremezler de fakat ordaki karakolun ve askerlerin deneyimsizliğinin durumu yine aynı olursa orduya da pek güvenim kalmaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...