Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisyarımız izleniyor.

Tron

Öne çıkan mesajlar

zaten izlemedeki amaç adam facebooka ne mesaj atmı okuyım demek değilki. vaktinin ne kadarını harcıyo, çalışıyo gibi gözüküp youtubeda videomu izliyo vs. amaç engellemek değil eğer bu tarz şeyler yapıyosa adamı postalamak.

ilgi bütün portları engelleseniz bile girer solitaire oynar.

denildiği gibi adam çalışanının bilgisayarını izlemiyo kendine ait bilgisayarı izliyo, yasal olarak illaki legal değildir ama hak mak iddaa edebileceğinizi sanmıyorum veya ispatlayabileceğinizi, özellikle türkiyede.
Sosyal ağlarda paylaş

oldu olacak sicmaya giderken de izin alip, donusunde de rapor versin bari calisanlariniz. hani tuvalet de parasini sizin odediginiz is yeri icinde ya. gramaja gore maas kesintisi falan olur belki.

eleman != kole

benim sektorumde elemana cogunlukla is bildigi icin, bilgisi icin para odeniyor. ayak isi yapsin diye degil. sizinkinde epeyce bi farkli olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim benim anlamadigim sizin isiniz ne ki boyle 10 dk bos vakit bile olmuyor ?

Sacma sapan seyler dedikleriniz. Zira facebook'ta gezmekle paticik'te gezmek arasinda fark yok. Acip irfan ilim sahibi olacagi sey okusa yine yok cunku sizin mantiginiza gore is harici eylemde bulunmus oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sahsi gorusum degil.

Employers can use computer software that enables them to see what is on the screen or stored in the employees' computer terminals and hard disks. Employers can monitor Internet usage such as web-surfing and electronic mail.

People involved in intensive word-processing and data entry jobs may be subject to keystroke monitoring. Such systems tells the manager how many keystrokes per hour each employee is performing. It also may inform employees if they are above or below the standard number of keystrokes expected. Keystroke monitoring has been linked with health problems including stress disabilities and physical problems like carpal tunnel syndrome.

ben senin is yerinde sana sagladigim aletle ve internet baglantisiyla yasadisi isler yapman olasiligi riskini goze alamam, herkes masum koylu degil ne yazik ki.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

ben senin is yerinde sana sagladigim aletle ve internet baglantisiyla yasadisi isler yapman olasiligi riskini goze alamam, herkes masum koylu degil ne yazik ki.

hakkında bu tür düşünceleriniz olan insanları işe alırsanız o sizin hatanız olur ama.
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:
aquila said:

hakkında bu tür düşünceleriniz olan insanları işe alırsanız o sizin hatanız olur ama.

insan cig sut emmis, napicagi belli olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
valla calissin diye para verdigim adam, benim verdigim bilgisayarla msn facebook falan geziyosa degil monitorunu izlemek, kicina sokarim o monitoru yani.
sahsi gorusum tabi.

mesela ofiste benim iki monitörüm var bele biri 21" diğeri 19" ikisi de şirkette patron dahil herkesin görebileceği gibi duruyor.

yazdığım kodları msnime ve facebook'uma sözlüğüme karışmaya çalışan patronun bir tarafına öyle bir sokar çıkartırım ki aklı şaşar.
Sosyal ağlarda paylaş

"monitörü kıçına sokarım", "kölemi kırbaçlarım" gibi yorumlar yapanların hangi sektörde çalıştığını cidden merak ediyorum.

yazılım sektöründeyim, hayatımda böyle saçma sapan bi anlayış görmedim, karşılaşmadım. oldu olacak telefonları da dinleyin o zaman, karşıdakine "nasılsınız, hastaymışsınız, geçmiş olsun" diyince "ben sana iş konuşman için para veriyorum, kapa çeneni telefonu kıçına sokarım" deyin?

merak etmeyin, çalışmak istemeyen adam saatlerce monitöre boş boş bakarak, yazdığı 10 satır şeyi elli kere tekrar yazıp yazıp silerek de boş durur.

adam işini yapıyo mu? yapıyo. o zaman gerisi işvereni ilgilendirmemeli. çok özel kişisel ilgisi yoksa kimse aynı işe kafasını kaldırmadan 20 dakikadan fazla bakamaz zaten, verim alamazsınız. ne yazık ki fabrikada üretim bandındaki robotlar değiliz hiç birimiz. arada mailimize de bakarız, msnden muhabbet de ederiz, yanımızdakine "naber hacı?" da deriz.

bilgisayar sizin, istediğiniz yere sokun. ama kıç neyse ki çalışanın, size ait olan bi yerlere sokun lütfen onu :)
Sosyal ağlarda paylaş

yazilim sektorunde calisacak ve haliyle ileride kendime ait bir isim olursa (umarim) bile uzun sure bir sirkette calisacak biri olarak soyluyorum ben bunu. benim sirketim olsa istemezdim, girdigim sirkette de buna gore davranirim.
laptopin varsa getirirsin, isini hallediyorsan gerisinde de ne yaparsan yaparsin ama ben sirket bilgisayarinda keyif yapma isini etik bulmuyorum. sirket telefonu da ayni sekilde is icin kullanilir sadece.
ben barindirmazdim sirkete ait donanimlari sirket harici bir aktivitede kullandiran insanlari sirketimde.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayi kendinize ve kendi ortaminiza gore degerlendiriyosunuz. Eger patronunuz sizi taniyamamissa, siz kendinizi ona tanitmamissaniz, supheleri varsa illaki sizi kontrol eder. Yani gelip basiniza dikilir, arkaniza bir ayna koyar, masanizin yerini oynatir, sizi takip eder. Onlarca yolu var bunun, ekrani izlemesi dert degil yani. Is yapmamak icin saatlerce ayni koda bakmak da en az kisisel isler yapmak kadar fevridir.

Patronun baska bir arkadasi kotu bi durumla karsilasmistir, bu nedenle kendisini garantiye almak istiyodur belki. Olur yani, illa ki... Bir de dedigim gibi herkesi kendiniz gibi gormeyin. Dun ismi lazim degil bir firmada adam o kadar isinin arasinda resmen yapmicam kardesim dedi, 3 kisiyi daha ayartti, oturup 3 saat araba yarisi oynadilar. Bu mudur yani? Hakkaten bu adamlar benim altimda calissa, hayati zindan ederim. Ben para odeyecegim o calismayacak mantigin degil de, insaf dedirten durumlar var ve oluyo da. Tabi nasil calisanin iyisi kotusu oluyosa, patronun da iyisi kotusu oluyo. Bunu da bi dusunmek lazim. Kotu niyetli patronun eline ne gecer bu yolla? Pek bir sey degil. Seni gereksiz yere elestirir en fazla. Ama bu da yine kendini tanitmak, anlatmaya dayaniyo.

Isteyken kisisel isler yurutulur mu, apayri bir tartisma konusu. Kisi kac saatte bir ara veriyor bu onemli bir husus. 2 saat calisip 10 dakika ara verirsin, o 10 dakikada istedigini yaparsin. Yok ben 10 dakika ara vermicem surekli mesajlasicam diyosan onemli olan isini aksatip aksatmadigin. 2 saat icinde ayni yerde sayiyorsan, demekki hata yaptigin bir yer var ki bunun MSN'de mesajlasarak dikkatini dagitmak olmasi muhtemel. Eger dersen ki ben onsuz daha kotu calisirim, o zaman da yukarida bahsettigim kendini tanitmak giriyo devreye.

Son bir durum olarak da adamin isi yoksa... Hakkaten onu mesgul edecek bir sey yoksa elinde diyecek pek bir sey kalmiyo, acsin oynasin oyununu, umrumda bile olmaz. O benim hatamdir, yeterince is vermemisimdir, yol gostermemisimdir, ben isimi kotu yapiyorumdur. Sonucta ben altimdaki insanlardan sorumluyum ve onlardaki aksama bana yansir. Ben kendi patronuma rapor verirken altimdaki insanlara muhtacim. Bu su demek, o insanlar beni kole de eder vezir de. 10 dakikalik isi 2 saatte yaparlar, ben rezil olurum. Yapilacak bir seye yapilamaz derler, ben rezil olurum. Yani bu isler tamamen karsilikli. Iki taraf da birbirine guvenmeli, guven icin de iletisim olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi burda şu da konuşulabilir:

Eğer Bilgi İşlem sizin monitörünüzü izliyorsa, sizden şüphelenmiştir. Neden şüphelenebilir?

Interneti uygunsuz yere kullanmak, şirketin gizli bilgilerini başkalarına göndermek, oyun gibi alakasız işlerle uğraşmak, vb.

Bu sayılanların çoğu Bilgi İşlem tarafından konulacak prosedür, kısıtlama, vb. şeyler ile giderilebilir.

Siteleri yasaklarsın
Portları kapatırsın
Gizli bilgileri herkesin göremeyeceği domainde tutarsın
Gizli bilgileri şifrelersin
(Oyun için bir yöntem düşünemedim :p)

Yani bunları yapmayıp, direk izleme yoluna gidiyorsa, biraz gariplik var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yerimden kalkip cep telefonumu cantadan alip arkaya gecip baskalarinin duymasini istemedigi bir seyi karsi tarafa soylerken -ki kiytirik birsey de degil, sagligimla ilgili- 5-6 dk vakit kaybediyorum.

Mail'imi acip yazip gondersem 30 sn vaktimi alacak. Ama yazdiklarimi baskasinin gormesindense isimi kaybetmeyi tercih edecegim noktalar var.

Isi denetlemenin zilyon tane yolu var cogu kisinin dedigi gibi. Milletin monitorunu izlemek bunlardan biri degil.

O sebeple ki, evet. Kameralar rahatsiz etmiyor ama baglantimin izlenmesi fazlasiyla edecektir.

Kisisel haklar deniyor buna, gayet iyi biliyorsunuz da isinize gelmiyor. Pek rahatsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

valla belediye ba$kaninin bile arabasini ariyolar bu memlekette, milletvekilinden tut üst düzey askeri personele kadar herkesin telefonunu dinliyorlar, kameraya cekiyorlar, bundan dolayi bana hak hukuk yorumlariyla gelmeyin demek istiyorum.

(not:belediye ba$kani secim yoluyla yonetime gelir, vali gibi kaypak bir memurluk degildir, gorevden alinamaz, o yuzden onemli bir ornek)

yine bir ornekle geleyim;

gecen gun dekorasyonunu yaptigimiz tekstil firmasinda 10-20 eleman X sendikasina girdi diye i$ten cikardilar, guya TTK ya gore bu yasak, ciddi yaptirimi var. Ama yaptilar, kimse de ne oluyo lan diyemiyor. Cunku farkli i$yeri tuzuklerine dayandirarak i$ten atiyorsun adamlari. Kisacasi sende penis varsa, yolunu bulur yine de bir delige sokarsin onu.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer iş veren personelini izliyorsa. Gizliden izlediği kişiye değilde genel olarak bu konuda bilgi vardır zaten. Ya da izlenen personel zaten gidicidir sadece emin olmak için izliyorlardır. Ama dendiği gibi direkt ekranı izleyerek ya da bilgisayarlar arası trafiği izleyerek iş harici kullanımı kısıtlama ya da engelleme hakkına sahiptir.

Bu tarz uygulamaları kullanan işyerlerinde zaten işe başladığınızda size söylenir bunlar. İş yerinde eğer şirket sırrı olan veriler kullanılıyorsa bilgisayarlarda bunlarıda izleme hakkına sahiptir. Privacy diyip duruyorsunuzda unutmayın iş yerininde kendi privacy hedesi var.

Uygulamamanın yapılması yapılmaması iş yerinin gizliliğine kalmış bir olay.

Zaten, sanmıyorum ki ciddi bir iş yerinde çalışan birisi işi olduğu halde kaytarırken (msn, facebook, oyun hede höde) işini aksatınca uzun bir süre o işte tutunabilsin. Yani izlenmese bile bu sefer performans düşüklüğünden şutlanır.

Kişi işini adam gibi yapıyorsa 5, 10 ya da 30 dakka boşluk olduğunda ya da kafası çok karışıpta performansı düştüğünde kafasını dağıtmak için giriyorsa ve bu işveren için bir sorun teşkil etmiyorsa o zaman hepsini kullandırabilir.

Bu görüşe karşı olanlarınız hep düz mantk gidiyorsunuz. İş veren bazında bakın. Bu uygulamayı yaparsanız çalışan performansı düşer ve hatta yapılan işin kalitesi de düşerse ve çalışanlar zaten bunu sömürmüyorlarsa izin verirsin (ki çoğu iş yeri buna izin verir.).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...