Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linux kuruom :( bi ton çeşidi var bunun

senko

Öne çıkan mesajlar

okul yüzünden laptopa linux kurmak zorundayım. ama baktım bi ton farklı çeşidi var. arkadaş ubuntu'yu önerdi sitesine gittim galiba sadece live cd'si bedava diğeri için buy dvd fln diyodu anlamadım.

böyle yüklerken vista gibin bana komut gir demiyecek, hp'nin driverleri ile uyumlu olcak bi linux tavsiye edebilirmisiniz?
kod mod illa girmek gerekliyse o kodların ne olduğunu anlatan bi tuto sitesi de verirseniz yanında bal kaymak olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ya onu bunu bırakında hp linux için driver üretmemiş hiç :)
bendeki de akıl hp'nin sitesine bakmadan ubuntu kurdum.
wireless'i nası tanıtcam ben şimdi?
bide bu bana şifremi sorup duruo. user settingsten senko'nun main group'unu root yaptım bi işe yaramadı.
şifre sormaması için illa hep root olarak mı girmem gerekcek?
Sosyal ağlarda paylaş

Sağ üst taraflarda update manager var, onu açıp listede varsa generic-kernel-blabla.19 u indir. Sonra da synaptic'ten nidwrapper paketine dair gördüklerini indir (aratırsan çıkar:P) en son da bi reboot yaptın mı wireless tamamdır.
Sistem > Yönetim > Hardware Drivers menüsünde bir şey varsa onun yanındaki kutuyu işaretlemen de yeterli olacaktır gerçi.
Eğer liste boşsa tüm donanım zaten tanınmıştır. Bazen ekran kartını çıkartmıyor o listede, onları ayrıca inceleriz.
not: wireless ile ilgili paketler önceki denemelerimde hep reboot sonrası aktif olduğu için live cd ile wireless ne kadar sağlıklı çalışır fikrim yok, bu anlatılanlar sistemin kurulu olduğu düşünülerek yazılmış şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

ehem bi sorun daha şimdi bu passworld sormasın diye garip garip şeylerle oynadım ben paso şimdi login olamiyorum :)
/users/home idi galiba bişi ben onu /root yaptım
k.adı ile şifreyi girsem /home'da bişiler yaratılamadı diyor
admin olarak girmek için bi k.adı şifre fln var mı?
veya safe mod tarzı bişiyde başlatma şansımız?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Şifre girme bölümünde Configure GDM ya da benzeri birşey olacak, onu şeç, şifreni gir, çıkan şeyin security bölümünde sistem yönetici olarak girmeye izin ver kutucuğunu tikle. Artık yönetici olarak girebilirsin.

name: root
şifre: şifren

Users/Home dokunmaman gereken birşey. elleşme bir daha:?

Şifresiz kullanmaya gelince ilk önce nano ve sudo paketlerinin yüklü olduğundan emin ol.

Sonra:

yönetici terminali aç (menu editor yardımıyla menünde çıkartabilirsin)

EDITOR=nano visudo

yaz.

Oraya:

senko ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL

yaz.

F3 ile dosyayı kaydet, F2 ile dosyadan çık.

Tavsiye etmiyorum ama. Ben de kullanmıyorum böyle birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

unix kodlama için. os dersi de var
yalnız işin güzeli proje yönetim hocasıda vs + herhangi bir db kurun gelin demiş
usb tarzı kullanmak zorunda kalcam galiba linux'u
40gb hdd var laptopta 2ye bölsem win'e yetmez.
veya emulatör tarzı bişiyle win üzerinden linux kullancam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...