senko Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 okul yüzünden laptopa linux kurmak zorundayım. ama baktım bi ton farklı çeşidi var. arkadaş ubuntu'yu önerdi sitesine gittim galiba sadece live cd'si bedava diğeri için buy dvd fln diyodu anlamadım. böyle yüklerken vista gibin bana komut gir demiyecek, hp'nin driverleri ile uyumlu olcak bi linux tavsiye edebilirmisiniz? kod mod illa girmek gerekliyse o kodların ne olduğunu anlatan bi tuto sitesi de verirseniz yanında bal kaymak olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 live cd nie kullanmiyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 forumda gergeyle sypronun bi dünya tutoriali var onlara bak derim :) linux türü seçiminde de o forumlar yardımcı olur.ayrıca sypronun takıldığı bi forum var ubuntu.com.tr miydi öyle bişeydi onu da tutoriallerde görebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 ubuntu bildiğim kadarıyla sürümlerin en basidi, son kullanıcıya en yakını -> ubuntu kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 makine çok iyi değilse xbuntu da iyi gider. Kullanımı rahat ve ihtiyacın olan herşey forumlardan bulabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Ubuntu liveCD'den dene bi, beğenirsen kur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 liveCDde zaten kurulum yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Dragonfire said: makine çok iyi değilse xbuntu da iyi gider. Kullanımı rahat ve ihtiyacın olan herşey forumlardan bulabiliyorsun. +1 güzeldir kolaydır desteği vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarekd Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 adam kurulumu hakkında bilgi istemiş herkes kalkıp alakasız cevaplar yazmış bravo. benim de bilgim yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 msn'den numaramı vermiştim aylar önce. neyse. izmire yerleştim artık. yine atayım numarayı, uygun olduğunda söylersin gelir kurulum yaparız. Ekonomide kız arkadaşım okuduğu için sürekli gelip gidiyorum dert olmaz yani:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 zarekd said: adam kurulumu hakkında bilgi istemiş herkes kalkıp alakasız cevaplar yazmış bravo. benim de bilgim yok :( daha ne cevap vercez syproyla gerge 120371289037 tane tutorial yaptı ss'lerle ubuntu kurmayı gösterdi sevip başını okşayalım nüfusumuza mı alalım adamı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 zarekd said: adam kurulumu hakkında bilgi istemiş herkes kalkıp alakasız cevaplar yazmış bravo. kurulumu kolay linux dağıtımı istemiş. nesi alakasız cevapların? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 ya onu bunu bırakında hp linux için driver üretmemiş hiç :) bendeki de akıl hp'nin sitesine bakmadan ubuntu kurdum. wireless'i nası tanıtcam ben şimdi? bide bu bana şifremi sorup duruo. user settingsten senko'nun main group'unu root yaptım bi işe yaramadı. şifre sormaması için illa hep root olarak mı girmem gerekcek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Sağ üst taraflarda update manager var, onu açıp listede varsa generic-kernel-blabla.19 u indir. Sonra da synaptic'ten nidwrapper paketine dair gördüklerini indir (aratırsan çıkar:P) en son da bi reboot yaptın mı wireless tamamdır. Sistem > Yönetim > Hardware Drivers menüsünde bir şey varsa onun yanındaki kutuyu işaretlemen de yeterli olacaktır gerçi. Eğer liste boşsa tüm donanım zaten tanınmıştır. Bazen ekran kartını çıkartmıyor o listede, onları ayrıca inceleriz. not: wireless ile ilgili paketler önceki denemelerimde hep reboot sonrası aktif olduğu için live cd ile wireless ne kadar sağlıklı çalışır fikrim yok, bu anlatılanlar sistemin kurulu olduğu düşünülerek yazılmış şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 ehem bi sorun daha şimdi bu passworld sormasın diye garip garip şeylerle oynadım ben paso şimdi login olamiyorum :) /users/home idi galiba bişi ben onu /root yaptım k.adı ile şifreyi girsem /home'da bişiler yaratılamadı diyor admin olarak girmek için bi k.adı şifre fln var mı? veya safe mod tarzı bişiyde başlatma şansımız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Live cd ile açıp, klasör ismini düzenle en temizi. Ayrıca o şifre meselesine katlanmak zorundasın, yetkilendirme meseleleri işte. iptal edersin etmesine de çok sorun yaşarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Şifre girme bölümünde Configure GDM ya da benzeri birşey olacak, onu şeç, şifreni gir, çıkan şeyin security bölümünde sistem yönetici olarak girmeye izin ver kutucuğunu tikle. Artık yönetici olarak girebilirsin. name: root şifre: şifren Users/Home dokunmaman gereken birşey. elleşme bir daha:? Şifresiz kullanmaya gelince ilk önce nano ve sudo paketlerinin yüklü olduğundan emin ol. Sonra: yönetici terminali aç (menu editor yardımıyla menünde çıkartabilirsin) EDITOR=nano visudo yaz. Oraya: senko ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL yaz. F3 ile dosyayı kaydet, F2 ile dosyadan çık. Tavsiye etmiyorum ama. Ben de kullanmıyorum böyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 senko said: veya safe mod tarzı bişiyde başlatma şansımız? Session'dan Failsafe Gnome şeç. Kullanıcı adı, şifre girdiğin yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 senko said: okul yüzünden laptopa linux kurmak zorundayım. Okul için demişsin de, okul ne yaptıracak, şöyle, ona göre birşey önerelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Operating Systems dersi görüyor bu sene, onun için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ubuntu ile Linux öğrenilmez, Gentoo, Arch ya da Slackware yükle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 unix kodlama için. os dersi de var yalnız işin güzeli proje yönetim hocasıda vs + herhangi bir db kurun gelin demiş usb tarzı kullanmak zorunda kalcam galiba linux'u 40gb hdd var laptopta 2ye bölsem win'e yetmez. veya emulatör tarzı bişiyle win üzerinden linux kullancam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 4-8 GB lik falan bir USB ye kur Linux'unu sen de, takil dersten derse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 öyle yapacam zaten. kubuntunun buldum usb için versiyonunu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bir USB'ye Slax kur. Çok hızlıdır, hemen açılır, programlama için de hazır hale getirilebilir hemen moduler yapısı sayesinde. http://www.linux.com/feature/127892 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar