Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede İlk - Teröristler Aktütün Baskınını An ve An Kaydetmişler !!!

jumana

Öne çıkan mesajlar

Termik kameralar bizim askerlerimizde de var.
Sorun karakolun karakoldan ziyade ahıra benzemesi. Böyle bir yeri nasıl savunacaksın ki. Hiçbir caydırıcılığı yok.

Okuduğum kadarı ile istihbarat alınmış lakin gece saldırısı bekleniyormuş adamlar gündüz saldırmışlar. Mazeret değil bu tabiki. İzlediğim bu videoda hava bi kararıyor bi aydınlanıyor bi sürü zaman geçiyor hala takviye bi güç bi helikopter hiçbir şey gelmiyor. Resmen kaderlerine bırakılmış gibi bir izlenim uyandı bende. Çok kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

O kadar taramış yağdırmış adamlar. Neden bir yerlerden uçak ya da helikopter kalkıp yardıma gelmyior ? Ellemiyorlar lan resmen adamları.

Dağda rastgele bir yerlerde denk gelip çatışsa birlikler anlayacağım ama karakol belli yeri belli. Komutan telsizden saldırıya uğradığını belirtmiyor mu ? Belirtiyor da karşı tarafın umrunda mı olmuyor ?
Sosyal ağlarda paylaş

çatışma yok baskın var arkadaş, niye hava desteği verilmesin görüş olduğu zaman yollamışlar helikopterleri, ayrıntılı açıklamada denene göre, bu videoda helikopter görünmemesi normal gerçi de, ne tarafta helikopter falan kim bilir.

bu arada çalakaşık sallayıp ne geçiyor elinize anlamıyorum, olayın nasıl olduğunu okusaydınız bari şu kadar gündür. karakolu bu tür saldırılardan korumak için - ne kadar koruyacaksa - bir adet tepe birliği var, önce oraya saldırılıyor, karakolda özel kuvvetler var, oraya saldırılınca anında karşılık veriyorlar, fakat kalabalık geldikleri için bayraktepe anında düşüyor, sonra aşağıdan ne kadar savunulabilirse savunuyor mehmetçik, sonrasında helikopterlerin de desteğiyle zaten öldürülenler oluyor. öldürülen 30 teröristi gördünüz mü ki videoda? gösterirler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:
fakat kalabalık geldikleri için bayraktepe anında düşüyor

Kalabalık ?
Ne kadar kalabalık ?
Kalabalık dediğin kim ? Evet masaya oturmaktan bahsedilecek hale getirilmiş bir kalabalık.

Ben bir karakolu savunamamaktan bahsediyorum.
Cayır cayır yakmış adamlar.

Çalakaşık konusunda sonuna kadar haklısın. Tamamen havada kalıyor söylediklerim. O konuda da haklısın. Fakat şu

funq said:
fakat kalabalık geldikleri için bayraktepe anında düşüyor

çok ağır bir söz.
Sosyal ağlarda paylaş

çoğu Türkiye'ye terörist saldırı dışında girmeyen bir çete, 300 kişiyi bir araya toplayan her çeteyle masaya oturulsaydı bu bayrak kırmızı beyaz değil bembeyaz olurdu, sözde işbirlikçimiz destekçimiz tarafından sürekli satılıyoruz, gözümüzü bağlayan bir işbirlikçisi olan 20 kışilik çete de yapabilir böyle şeyler zor değil. masaya oturmayı söz edenlerden şüphe etmeli, kendi kudretimizden değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuların konuşulması yasak diye hatırlıyorum ama.. yüz yıllar geçsede biz türkler hala bu ülke ve coğrafyada yaşıyorsak onlar kurmak istedikleri o ülkeyi asla kuramayacaklar.... Her türk genci bu sözlerimin altına imzasını atar bu kadarda eminim..
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın neresinde olursan hangi ordu olursa olsun olacak şey aynıydı zaten. Savunmada olan asker ilk ateşte muhtemelen kayıp verir. Sokağın ortasında bomba patlasa hanginiz kaçabiliyorsunuz o ilk ateşten?

Video zaten propaganda olayı işte, roj falan izleyin madem bundan etkileniyorsanız.

Ayrıca, FOX HABER de askeriyeden bir videoyu ele geçirmiş. Geçen gün yayınladılar. Dağı taşı bombalıyorlar falan diyorlar ya hani, onu bi izlesin o arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı gerizekalılar bu olayı da fırsat bilip salyalarını saçarak askere saldırmışlar gene.

Yazık bu ülkeye, ölen onca insana.. Olay şehit olup olmamak değil, boşa ölmek.. Eğer bunca ölümden sonra insanlar hala bazı şeyleri sorgulayamıyorsa, bu insanlar boşa ölmüş demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçta burda bu olayın tam olarak nasıl ceyeran ettiğini bilmediği gibi , bilse dahi bunu değerlendirebilecek askeri bilgi birikimine sahip değildir diye düşünüyorum ben. Ben de sahip değilim tabi en nihayetinde. Ama bilginizin olmadığı konularda saçmasapan fikirler üreterek adınızı yarım akıllıya çıkarmayın derim.

Mesela elimizde termik kameralar var diyen arkadaşlar var burada. Hayır arkadaşlar elimizde termik diye bir kamera yok nükleer de yok hidrokamera da yok. Termal kamera var. Daha adının ne olduğunu bilmediğiniz bir şeye var yok gibi önermelerde bulunmayın lütfen.

Ötesinde kalabalık lafı ağır gelen arkadaşıma da takviyelerle 150 mevcuta getirilmiş bir yere en az 4 farklı ve yüksek cepheden ağır namlulu silahlara ve süpriz insiyatifine sahip 300 kişinin saldırması gayet bir kalabalık gelmedir. Arazinin yapısı ve yüksekliklere karşı karakoldaki askerlerin elinde ne kalibrede silahlar olduğunu bilmiyoruz bile. Bu noktada sana 4-5km uzaklıktan ağır namlulu silahlarla saldıran düşmana piyade tüfeğiyle cevap veremezsin. Ötesinde düşmanı görmen bile neredeyse mümkün değil.

Helikopterler geldiyse bu videoda göstermemiş olmaları gayet doğal zira bu bir çok arkadaşın belirttiği gibi propaganda amaçlı hazırlanmış bir video. Fakat bunun haricinde oraya helikopterlerin gelmemiş olma ihtimalleri de var ve mantıklıdır. Gayet yüksek yerlere mevzilenmiş teröristlerin elinde en azından 10 yıldır omuzdan fırlatmalı anti hava füzeleri olduğunun farkında türk ordusu. Kurtarmaya gideyim derken bu helikopterlerin vurulması riskini almak daha büyük zaiyatlara sebep olabilir. Zaten o karakola dört koldan çok organize bir şekilde saldıran adamların da helikopterleri beklememesi gibi bir durum olacağını sanmıyorum.

Karadan zaten yardım götüremezsin, saldırı sadece karakolun taranması şeklinde gerçekleşmiyor. Karakola destek götürecek yollar mayınlanıyor, pusular kuruluyor.

Burda bu adamların saldırısını engellemenin yolu bu tip karakolların bulunmaması veyahut teröristlerin saldırıdan önce farkedelip daha yerleşme fırsatını bulamadan imha edilmeleri olabilir. Bunun haricinde orda sabit bir bina , o coğrafi şartlar oldukça oraya sürekli saldırılar olacaktır. Burda kilit rol "istihbarattır". Başkasının istihbaratıyla ülke korumak da elalemin organıyla gerdeğe girmeye benzer.
Sosyal ağlarda paylaş

bi eleman vardı bizim onun anlattığı birşeydir, ne derece doğru ne derece yanlış bilemem ama yukarda allah var bugüne kadar ufak tefekler hariç bir kolpasını görmedim.

sene 93 te bu doğuda tim'de. bir gün haydin operasyon var diye bunları helikoptere bindirip bir dağın tepesine bırakıyorlar. inince aldıkları emirlere bakıyorlar, haritaya bakıyorlar bir anlam veremiyorlar. 3-4 saat nerde olduklarını anlamak için vakit kaybediyorlar, sonra anlıyorlar ki kel alaka bir yerdeler ama operasyona çıktıkları için emirler belli telsiz irtibatı yok kesinlikle. 19 saat ayazın ortasında kalıyorlar tepede, en son tim komutanı yerim böyle aşkın ızdırabını diyip telsizle durumu anlatıyor merkeze. merkez; sizi yanlış yere indirmişler, yürüyerek dönün diyor. adamlar 3 gün yol tepiyorlar dere tepe dümdüz. 1 gününde kumanya yok yiyecek içecek.

bişe demeye çalıştığım da yok, elemanın ettiği küfürleri duysanız size de komik gelirdi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...