Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fedaykin'den Buraya Kadar ( Hoşçakalın)

Nartanesi

Öne çıkan mesajlar

Kültürsüzlük nasıl insan öldürmüyor? Dahada fazla öldürüyor. Çık bak tem e iki saat araba kullan kaç kişi ölüyor.
Çık maçtan sonra dışarı kaç kişi headshot yiyor.

Kim yapıyor bunları ? O müzikalden çıkan giden hanzolar. Beğenmessin alkışlamazsın beklersin çok mu kıl oldun gider eleştirirsin herhangi bir sitede yorumunu yaparsın.Ossura ossura çıkamazsın ama.
Medeniyet vardır görgü vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla tribünlere falan oynadığım yok. Ben bu forumda ayarında küfür görmekten rahatsız değilim. E kuralsa kural diye laf atmışsınız işte kuralsa kural onu söyledim. Daha ne? Her admine hak veren tribüne mi oynamış oluyor? Karakedi'ye hiç de hak vermezdim mesela, Zegna'yı da çok haksız bulduğum zamanlar oldu, olacak. Bi konuda sana hak versem ne farkı var ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Nilep anlamamakta kasıyorsun ama, kural kuraldır heryerde herkese uygulanmalıdır. Küfür ve argo yasak diye kural koyup, hadi teröriste edin bari demek nedir abi? O zaman türban aslında yasak ama hadi üniversitelerde takılsın ya nolcaka gider bu iş.

Şöyle bir açıklama yeterli olurdu 30 maddelik kurallar silsilesine gerek yoktu:

Forumlarda kurallar var ama biz kafamıza göre uygulayacağız, beğenmeyen çıksın şimdiden sora laga luga olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
+1

ayrıca hassas değil dediğiniz kültürsüzlük sorunu olmasaydı, şu an bu şikayet ettiğiniz durumlar zaten başımıza gelmezdi.

MSN'de dediğim gibi bu hala ve bıyık konusuna giriyo biraz. Kültürsüzlük de şu anki siyasi durumla direk olarak alakalı değil.

Hayır cidden siz admin olsanız daha mı adaletli yöneteceksiniz? Güç insanı baştan çıkarır bi kere o var yani..
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Hayır cidden siz admin olsanız daha mı adaletli yöneteceksiniz? Güç insanı baştan çıkarır bi kere o var yani..

daha adaletli yönetip yönetmeyecek olmamız, eleştirme hakkımızı elimizden alıyor mu?

sen tayyip'i eleştirmeden önce, başbakan olunca ülkeyi tayyip'ten daha iyi yöneteceğine dair sertifika mı alıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

@burt: Yine tribünlere oynama amacım yoktu benim ya, ben öyle düşünüyorum PKK konusunda. Çok rahatsızsanız belirtmem bi daha :)

@zlaneth: Abi tamam da adam kurallara bu durumlarda insiyatif kullanırım diye koymuş yani, kullanmış. O zaman aslında kurallara uymuş oluyor.

Yani 1. madde herkes için geçerli ama 3. maddede kral bazı durumlarda 1. maddeyi yoksayabilir. yazarsa o bazı durumlarda kralın yoksayma hakkı olur. Kimse de "1. madde ama hede hödö" diyemez. Olay bu yani, ben bunu anlıyorum o kurallardan..
Sosyal ağlarda paylaş

ha yeri gelmişken söyleyeyim gitmeden. bu sorunlar bir şekilde kural sistemler değişip geliştikçe düzelir diye umuyorum ama nedense bir türlü bir tartışma sırasında fikirleri ve davranışları eleştirmek yerine kişilere laf ederek tartışmayı bitirmeye çalışma huyundan kurtulunamadı. Hayır söylediğiniz şey gerçekten o kişiyle alakasız ise (bana zamanında akpci, bülent arınç falan demişlerdi, beni tanıyan tanır) karşıdaki insanı da çok geriyor ve kırıcı tartışmalara davetiye çıkarıyor. O kadar savunduğunuz kültür kalmıyor pek ortada o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajlari okuyordum, 6. sayfada direk mesaji atmaya karar verdim.

fedaykin, bence gitme, olay gereksiz buyumus, senin gibi insanlara ihtiyaci var bu forumun.

Ama ayriyetten ben Zegna'ya katildigimi soylemek istiyorum. Orda ki "serefsizler" ile diger laflar arasinda fark var. Ha, ama bana kalirsa muzikal konusuda banlanmaya yol acacak bir yazi icermiyordu. yani 2 tarafada hak veriyorum diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi modun mottosu şu olmalı..

Tutarlılık benim kanımda var.

Sürekli lafı geçen PKK başlığında küfür yazan birini banlayan moderatöre biri dönüp

"Bir PKKlıları korumadığınız kalmıştı." dendiğinde mod çıkıp "Arkadaşım buranın kuralları var." cevabını verirse kim ne diyebilir allahsen...

Öbür türlü güven falan bırakmazsın insanlarda...
Sosyal ağlarda paylaş

@pru: Eleştirilerinizde biraz da empati kurun. Eleştiri yönünüz konusunda. Ben laiklik karşıtı diye eleştiririm tayyipi ve başbakan olsam laiklik karşıtı olmaz sonuna kadar korurdum laikliği çünkü hayat görüşüm zaten o yönde. Laiklikle de gücün alakası yoktur pek. Ama adaletle vardır. Dolayısıyla da eleştriirken bence "acaba ben olsam daha daletli yönetebilir miydim? Yoksa hassas olduğum konularda kendime ve benim gibi düşünenlere kıyak geçer miydim?" diye düşünmelisiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o kendi içinde yapacağın birşey. Ben bu konuda eleştirmem çünkü adil olamayacağımı, kıyak geçeceğimi düşünürüm. Ki insan doğası da bence bunun aksine izin vermez. Sen cidden adil olacağına inanıyorsan eleştir ne diyeyim. İstediğini dersin zaten sadece ben insan doğası hakkındaki görüşlerim nedeniyle senin eleştirilerini haksız buluyorum hepsi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

@zlaneth: Abi tamam da adam kurallara bu durumlarda insiyatif kullanırım diye koymuş yani, kullanmış. O zaman aslında kurallara uymuş oluyor.

Yani biri küfür ettiyse önce hangi konuda küfür etti, insiyatifi kullanacak alan yetkilisine göre o konuda küfür edilir mi edilemz mi?

Sonra kim etti, alan yetkilisine göre bu kişi küfü etse dahi görmezden gelinebilecek kadar kendisi gibi bir alan yetkilisiyse durabilir, ha ama normal kullanıcı, zaten daha oncede vukuatları var ise şutlanabilir mi?

Nasıl küfür etti?

Kaç kişi şikayet etti?

Şikayet edenlerden kaç kişi kaale alınır kaç kişi kaale alınmaz?

300 mesaj atan adam o küfürden gocunsa kayda alınır mı? yoksa en az 2000 mesajlı insanlardan gelen şikayet mi olmalı?

Küfür olarak hangi kelimeleri kullandığına bakıp, yok ya bu küfürden sayılmaz olur mu, yoksa bu bariz küfür dur şunu atayım mı olur?

O bariz küfüre giren ve yok ya bundan küfür olmaz olan kelimeler kişilere göre değişiklik gösterir mi?

Hepsini toplayınca da şu soru çıkıyo:
İnsiyatif kullanılan forumda kural koymanın mantığı ne? Bana göre küfür ban, bana göre diil devam, bana göre yanlış, bana göre doğru. Bana göreler yerine foruma göre de denebilir, değişen bişey olmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi forumda demokrasi yok. Ama monarşilerde de yasalar olabiliyor. Burada da var. Ama monarşinin lideri de insiyatif kullanabilir. Ki o kadar derin birşey değil bi AKP'yle ilgili falan laiklik tartışması yada PKK konuları bence orada kast edilen şeyler. Adam kuralda belirtmiş bu konularda insiyatif kullanılır diye.

Demokratik forum mu olur? Seçimle mi getirelim adminleri?
Sosyal ağlarda paylaş

Muzikal vs Terorist konusunda biraz daha yazayim.

Bence sehit basliginda PKK'ya edilen hakaret normaldir. teror orgutune serefsiz dersin, normaldir, ama tiyatrodan cikan hanzolara serefsiz demek asiridir bence. Bakin ben "hanzo" dedim, hatta "hayvan"'da diye bilirim ama picler falan demek bana cok sinirle yazilmis gibi geliyor, asiri geliyor.

Ayni seviyede konular degiller, biri cok daha ciddi, cok daha gercek bir sorun. Digerine de "ama o tiyatrodan cikanlarda arabayla insan eziyor" demek cok extreme.

Sunu belirtmek istiyorum, O tiyatrodan cikan adamlar benim icin "hanzo, okuz, hayvan" taglarini almistir ama daha ilersi asiriya kacar.

O konuda "hepsi hanzo bunlarin" deseydin problem cikmazdi ama agir satasma yuzunden cikmis.
Sosyal ağlarda paylaş

Monarşinin lideri insiyatif kullanabilir ne demektir yahu ?

Monarşide monark herşey zaten adam hem yasa hem insiyatif .. Olmadı bu örnek..

Bir adminin görevi monark olmak değildir. Yargıçtır,polistir var olan kuralı uygular , uygulamayanı cezalandırır.

Evine hırsız girdi diyelim soyuyor sen onu tabancayla vurur öldürürsen sen suçlu olursun çünkü yasaya göre adam öldürmek suçtur. Polis de alır seni götürür. İnsiyatifle hareket edip tamam sen haklısın seni soyuyordu bu hırsız diyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar,
pek çoğunuz farkında olmuyor, ama biz banlemeden önce tartışıyoruz kendi aramızda. yeri geliyor moderatörler olarak, yeri geliyor sırf adminler olarak tartışıyoruz.

örneğin almanya - türkiye maçında, phillip lahm son dakikada gol atınca küfürlü mesaj atan adamı banlemiyoruz, uyarıyoruz, mesajını siliyoruz. tekrarında uçuruyoruz. ya da örneğin terör olaylarında da aynısını yapıyoruz. normal çünkü.

ama fedaykin in bunu ilk yapışı değil ki, daha önce de uyarıldı. o zaman admin değildim ben, ve o zaman da nasıl ki x kişisi uçuruluyorsa, o da uçurulması gerek diye düşünüyordum. fedaykin e bi kıllığım falan yok, ki tanışıklığım da var, bir ya da 2 defa aynı ortamda bulunmuşuzdur. ama kurallar herkese işliyo ne yazık ki. sinirle yazılmış birşey değil, ki sırf başlık değil de içeriğe bakılırsa, olay argo değil direk küfür. bunun yanı sıra, orada tek banlenen kişi fedaykin de değil, elaidi gelip burada bi topic açmadı "ben de gidiyoraaaam" diye.

bizim fetocu olduğumuz iddiasına gelince, komik. yani buna inanıyosanız, ne biliyim alt+f4.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...