Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fedaykin'den Buraya Kadar ( Hoşçakalın)

Nartanesi

Öne çıkan mesajlar

Zaten adminler kural uyguluyorum diye kendini kandırıyorlar; Fedaykin'in o topiğine tepki gelmese eminim ki banlemeye lüzum görülmeyecekti.

Belirli kişilere küfür etmek serbest onun dışında yasak gibi bir argüman baştan hatalı zaten. Zaten forum yönetimi sürünüyor bence ama sonuçta bazı kişiler bunu gönüllü yapıyor o yüzden eleştiri hakkımı saklı tutuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
operaya, tiyatroya yetemiyorum, anlayamıyorum demek yerine "göstermin ortasında çıkıp gidenlere kızan dallamalar diye topik açayım" demek de efsane. yetemiyorsanız savunmayın.

Benim derdim goruse karsi, tiyatroda ne halt etmisler vs degil.
Kahve mi burasi rahatsiz oldugun durum icin Picler diye hakaret ediliyor insanlara?

Tanimadan etmeden yetemiyorsanuz falan bos laf etme, Turkiye'deyken her ay giderdim Tiyatroya, bir tiyatro oyununda da rol aldim. Yeterlimi bunlar yetmeme veya ne onerirsin. Senin gibi "yetmek" istiyorum bende...
Sosyal ağlarda paylaş

tüm 9 sayfayı okuyamadım da yine ahh azizim eskiden pati böylemiydi kıvamına dönmüştür kesin veya dönmesi an meselesidir.

ama biri bi benzetme yapmış pati artık gazı kaçmış gazoz gibi diye.

katılmamak elde değil.

olayın özünü bilmiyorum ama tiyatrodan erken çıkana küfür edildiği için banlanmayaya şaşırmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

piç lafı etrafınızdakilere de gidiyor demişsin sen, benim etrafımdakilere gitmiyor mesela. zlaneth gayet güzel açıklamış nasıl yetilir konusunu. her yerin bir adabı vardır, onlara uyarsan sen de belki yetebilirsin.
seni tanıyıp tanımamam gerekmiyor, bana ne ki senin tiyatroya gitmenden.
Sosyal ağlarda paylaş

Günlük hayatımızda , kendi arkadaş topluluğumuzda küfürlü konuşabiliriz.Sen kıl olduğun adama söversin diğer arkadaşın da gider başkasına söver ama forumda iş değişiyor.Olay çığrından çıkar burası okunmaz hale gelir.Şimdi bu topice bişey yapmasa önünü alamazlar bu olayların.
Teröristi barındırmayız demişsiniz de.Bir kaç topicte kaç kere şikayet etmeme rağmen şehitlere hakaret eden ortamı kışkırtan adamın uyarı bile almadığını biliyorum.
Yahu 15 tane şehit vermişiz aynı günü adamın biri çıkıyor Tsk kuvvetlerindeki askerlerimize terörist diyor topicte.Sanki askere giden sen , ben , burada girip bi iki post atan adam değilmiş gibi.
Postu bile silinmiyor.Daha birkaç topikte buna benzer aynı postları var.Adam sürekli kışkırtıyor şikayete rağmen görmezden geliniyor.Adnan hocacı-fetocu(günahını alıyorsak allah afeftsin de bu kadar olur yani ) olduğunu düşündüğüm bu adama ısrarla bişey yapılmadığından korunuyor mu acaba diye düşünüyor insan.Böyle birşey olmayacağını burayı takip ettiğimden biliyorum.İnsanların en çok canının yandığı , kendini kaybedebileceği başlık türleri bu şehit haberleri.
Hani bu başlıklara biraz daha dikkat etmek gerekiyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
piç lafı etrafınızdakilere de gidiyor demişsin sen, benim etrafımdakilere gitmiyor mesela. zlaneth gayet güzel açıklamış nasıl yetilir konusunu. her yerin bir adabı vardır, onlara uyarsan sen de belki yetebilirsin.

asdas (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykin'in içeriğine %100 katılmamla beraber başlıkta kullandığı kelimenin savunması olamaz. Internet ortamındaki bir forumda yazarken parmaklarınızdan çıkar sözler ağızdan değil, dolayısıyla dikkat etmek gereklidir ve bu konuda aksiyona geçen moderasyona kızılamaz.

Ama moderasyon gerek PKK konusunda gerek opera bale konusunda küfürlere müsamma gösteremez bu da insiyatiflik değildir. Mevzu burada eğer küfürün kötülüğüyse bunun kime karşı edildiği şeklinde bir derece farkı yaratılamaz bu mantıktan alınan temelle de Fedaykin'in de kullandığı kelimeden ötürü banlanamayacağı ortaya çıkar.. Eğer bir derece farkı oluşacaksa durumun adminin/modun sevmediklerine küfür caiz, sevdiklerine kötü söz haram noktasına varmasının önüne geçilemez.

Bir admine/moderatöre ana bacı küfürler edilse bile admin/moderatör görevinin bilinciyle ona kuralların izin verdiğinden daha fazlasını söyleyemez. Admin/moderatör insan falan değildir kural ve düzen koruyucudur. Bütün bunların ışığında görüyoruz ki bizzat mod patiler bile kuralları "insanlık halleri" gerekçesiyle ihlal ediyorlarsa fedaykinin banının kaldırılması yavaş yavaş farz yolunda ilerliyor demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:

Beni tanimiyorsan nasil anlamiyor etmiyor opera tiyatrodan gibi yorum yapabiliyorsun. Tiyatrodan erken cikmak guzeldir hostur demiyorum, sinemada olmasada tiyatroda sonuna kadar beklerim oyun gercekten kotu olsada.
Benim derdim rahatsizlik duydugu olay karsisinda picler diye topic acan zihniyetle ilgili, yapilan olayla degil

Bos konusacagina "fikirleri" tartis karsindakinin kim oldugunu bilmiyorsan...

Bold kismi tekrar tekrar oku abuk yorumlar yapmadan once.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:
Zaten adminler kural uyguluyorum diye kendini kandırıyorlar; Fedaykin'in o topiğine tepki gelmese eminim ki banlemeye lüzum görülmeyecekti.

Belirli kişilere küfür etmek serbest onun dışında yasak gibi bir argüman baştan hatalı zaten. Zaten forum yönetimi sürünüyor bence ama sonuçta bazı kişiler bunu gönüllü yapıyor o yüzden eleştiri hakkımı saklı tutuyorum.

napsinlar hocam, 4 sene yüksek moderatörlük üstüne 2 sene adminlik masteri yapmış kişileri mi alsınlar ücretli :)

normaldir bu her forumda böyle , böyle insanların iç içe girdiği forumlarda normal, hiç bir zaman tam olarak herkeze birşey beğendirilmesi mümkün olmaz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

Atatürk konusuna gelince, bizim forumuzun tepesinde "Gençliğe Hitabe" sabit bir sekilde imzasıyla beraber duruyor.

Şahsi olarak konusayım, Atatürk e hakaret eden birisini gordugum an ucururum.

Tebrikler, bu sözle 100 puan topladınız. Ortamlarda böyle konuşarak bol bol puan toplayabilirsiniz. En zor durumda bile işe yarar, açamayacağı kapı yoktur.

Birisi Atatürk'ü sevmiyorum dese onu hakaretle mi suçlayacaksınız yoksa kişisel görüş mü diyeceksiniz? Merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

Bir admine/moderatöre ana bacı küfürler edilse bile admin/moderatör görevinin bilinciyle ona kuralların izin verdiğinden daha fazlasını söyleyemez. Admin/moderatör insan falan değildir kural ve düzen koruyucudur. Bütün bunların ışığında görüyoruz ki bizzat mod patiler bile kuralları "insanlık halleri" gerekçesiyle ihlal ediyorlarsa fedaykinin banının kaldırılması yavaş yavaş farz yolunda ilerliyor demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:
burtonesk said:

Beni tanimiyorsan nasil anlamiyor etmiyor opera tiyatrodan gibi yorum yapabiliyorsun. Tiyatrodan erken cikmak guzeldir hostur demiyorum, sinemada olmasada tiyatroda sonuna kadar beklerim oyun gercekten kotu olsada.
Benim derdim rahatsizlik duydugu olay karsisinda picler diye topic acan zihniyetle ilgili, yapilan olayla degil

Bos konusacagina "fikirleri" tartis karsindakinin kim oldugunu bilmiyorsan...

Bold kismi tekrar tekrar oku abuk yorumlar yapmadan once.

piç lafı o kadar da ağır bir küfür değil öncelikle bunu kabullenin. sonrasında sen demişsin ki "o laf benim belki anama bacıma gidiyor"; sen bu argümanla gelirsen ben de senin yetemediğini düşünürüm. ve fedaykin haklı o lafları etmekte, gerçi bu haklı mı haksız mı tartışması değil aslen ama, çünkü esere saygısızlık eden birine hakettiği laflar edilir. insan gibi davranamayacaksa gitmesin. çünkü o saygısız durum gösterimde bulunan diğer insanları somut şekilde etkiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Forum benim olsa Atatürk'ü sevmiyorum diyeni uçururum gayet. Birçok görüşten insan olması tartışılması güzel birşey ama bazı yerlerde gayet bencilce yollarım insanları. Ki Atatürk'ü sevmiyorum diyen insanların bu ülkede de barınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben,im için ifade özgürlüğünden farklı bi boyut o...
Sosyal ağlarda paylaş

Siz yönetici olsaydınz ne yapardınız?Bence iyi idare ediyorlar yine.Eğer fedaykin ceza almasaydı o da kıyaklılar bölümüne girerdi.Ceza aldı şimdi niye ceza aldı tartışılıyor.Ne yapsınlar adamlar yahu.Çok abarttınız yeni yetmeler dediklerinizi küfür ediyorlar şöyle post atıyorlar böyle şeyler yapıyorlar dediklerinizi sudan sebeplerden banlayamazlar zaten orası sizin işiniz o kişilerle muhattap olmayacaksınız dışlanacaklar.Sonra bir hata yaptıklarında banlanıyorlar zaten.Eskilere biraz daha iltimas gösteriliyor olabilir zira o adamlar şu zamana kadar banlanmadan seviyeli bir muhabbet yaptılarsa elbette bir saçmalık vardır o yüzden hoşgörü oluyor olabilir.Ayrıca portakaldaki vitaminden kıllanıp yönetim kötü demek saçmalıktır.En basitinden eskiden tahtaya kalkıp konuşanlara eksi koymanızı isterdi hocanız.O zamanlar bile yapmak istemezdiniz.Acımadan herkese eksi koymak zordur.Bende böyle postlar atmayı hiç sevmiyorum yaratıcı olamıyorum galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...