Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ının. ameliyat olcam. (abartı septum deviasyonu)

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

2 sene önce filan aynı ameliyatı oldum. hazır narkoz olurken burunla ilgili baska seler gerekliyse onları da yaptıri ben öle yaptırmıstım.

ilk olarak bayaaa acıyacak. ameliyat sonrasından bahsediyorum tabiki. narkoz yuzunden bisi hissetmezsin zaten merak ete uyumadan baslamazlar:p

ameliyat sonrası 1 hafta feci kotu olacak hemen hemen hiç uyku uyuyamıcaksın. ellerinle gece dokunma diye baglatmıstım ben ellerimi. ama öle de uyuyamadmi nasıl gecti o 1 hafa bilmilorm:D

bende ki ozel bi tampondu yurtdısından getirilmisi plasik gibi bişidi ortası gelik, nefes alabilmem için ama genede ameliyat sonrası sümk+ kan karısımı akıntın oldugu icin burnunun ucuna kadar gelip orada kurudugu icin gene nefes alamıyosun. yutkunamıyosun vs vs.

1 sene sonrasında bile hala agrır arada.

ama hersey gectikten sonra burun ile nefes alabilindigini ogreniosun. güzel bi his oluyo :D

simdiden gecmis olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iki kere oldum bu ameliyati, ilkinde septum deviasyon sikayetiyle gittigimde oldum. Bende sinüzit olmuyordu fakat kronik anjin vardı her kis iki kez birer hafta 39 40 derece atesle yatiyodum kesintisiz. Beni asıl rahatsız eden nefes alma sorunuydu , fakat ameliyattan sonra nefes alısımda hicbir degisiklik olmadı ve burun ucunu dikerken yaptiklari mükemmel islem sonucunda kıkırdak kayması oldu.

Burun deliklerim arasında asimetri oluştu. Bunun üzerine ikinci kez ameliyat oldum bir ay önce ve burun ucu sekli eskisine göre düzeldi fakat ne alakaysa ilk ameliyatta ortadaki septumu duzeltirken fazlami kemik aldilar neyse suan burun catısında garip delikler var, sislikler indiginde iceri coker diye baya tırsıyorum, doktor daha fazla iceri gomulmez stabil durur dedi ama ücüncü kez ameliyat olmaya dermanım kalmadı cünkü ameliyat sonrasi gercekten asap bozucu oluyor.

Bide ikinci ameliyatta sansima burnuma alci yapilirken alci tozunu gözüme kaçırma başarısında bulunmuşlar, ameliyattan bir hafta süresince burnum aklıma bile gelmedi gözümden cektiklerimden; Kıpkırmızı durmadan yasaran ve deli gibi batan bir sol göz hediyesi oldu bana apranax dahil hicbir agri kesici ise yaramadi. İlk dört gün iki gozumu birden acamadım sol gözümün acısından.

Gözleri kapalı burnu tıkalı bogazı sis azında aft olmus bir insan olarak gecen bir hafta yeterince bayıyo insani, Gerci benimkisi göz yüzünden ekstrem bi durum oldu.

Velhasılkelam bukadar ugrasin sonunda burnumdaki nefes almama engel olan asıl sorunun konka hipertrofisi oldugu teshisini kendim koydum ve dogru cıktı, bukadar ameliyati bosa oldum ve burnumda baya riskli suan.

Diyecegim sudur ki , nefes alma zorlugunuz varsa ve septum deviasyon sahibiyseniz önce konka hipertrofisi muayenesi yaptırın, Doçent doktorların dahi aklına gelmiyor, veyahut işlerine gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi awake olayı öyle bi olay değil. tamamen film siz cahilleri korktunsun die.

awake de tam baygın degıl yarı baygın moda düşüyorsun. yarı baygın oldugun ıcın rüya görüyorsun. ameliyatı yukardan izliyorsun gibine geliyor. acılarda normal bi rüyanda hissettiğin acı gibi. sanal bi acı diyelim yok aslında öle bişey. vücud zaten uyuşmuş oldugu ıcın gerçekten canın acımıyor ama lokal anestezide bile uyuşmuş yere doktor değdiği zaman elini hissediosun. kesio orayı hissetmıosun öyle garip bişey. o dokunuşları rüyanda görmeye ve gerçek sanmayada awake deniyor. filmde de hatırlarsınız çocuk masadan kalktıgını goruodu falan fılan.
Sosyal ağlarda paylaş

bugündü değil mi ameliyat? sanırım bu mesaja bakabilecek duruma geldiğinde iyileşmiş olacaksın. umarım çok iyi bir ameliyat geçirmişsindir ve umarım kendini çok iyi hissediyorsundur. :) çooookkkkk geçmiş olsun Black-ice.

ama bu postu ameliyattan önce okuyorsan, kolaylık ve acil şifa diliyorum o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sonunda bilgisayarın başına oturabildim:D
dün ameliyatı oldum. narkoz öncesi sonrası falan çok zevkliydi. kafası çok iyiymiş:)

ameliyata kadar çok rahat olmama rağmen ameliyathaneye götürdüklerinde resmen fırsat verseler sedyeden inip kaçabilirdim. ortamı fln çok korkutucu geldi vallaha:D sedyeden garip bi masaya alıolar seni herşey üstüne yoğunlaşmış vaziyette böle. hele şu tansiyon aleti yok mu. vallaha çok rahatsız edio beni hiç dayanamıyorum. kolumu sıkıo böle 5 saniyede bir kalp atışımı kolumda hissediyorum resmen içim geçio. hatta dedim verin artık şu narkozu yoksa öldürücek şu tansiyon aleti. şaka maka mahvoluyorum vallaha. neyse sölemediler bi de narkozu zerk ettiklerini adamın elinde böle gaz maskesi fln gördüm gerisini hatırlamıyorum. süper bi deneyim vallaha:D

ameliyattan sonra uyanmak da çok ilginçti. arkadaşlar gelmiş bi ara sonra kız arkımla konuşmuşum telefondan falan hiçbişey hatırlamıyorum. böle sahne sahne gelio biraz. neyse gerçekten uyandım ayna fln verdiler burnuma bakıyorum sanki estetik bandajlarım açılmış gibi:D valla çok güzel bi duygu. o yamuk iğrenç burun gitmiş düzgün ve daha küçüğü gelmişti tipim fln değişmiş hafiften böyle:D
gerçi şuan zenci burnu gibi iri bi vaziyette şişkinlikten ama olsun:D

tampon falan takılmamış sadece deliklerin arasında dikiş var. gece biraz ağrı yaptı her 2 saatte bir uyandım fln ama ameliyat gecesine göre iyi geçti bence. ameliyat sonrası bi 8-10 saat kan temizledim burundan o kadar.

kısacası doktorum yani arkadaşın babası işini süper yaptı. hakikaten çok rahattı. kolay bi operasyondu. deviasyon sorununuz varsa hele bir de doktorunuz ameliyat derse çekinmeyin derim. olun kurtulun.

tüm topic yardımcı olan yazı yazan herkese teşekkürler:D
böylece bir ameliyatın daha sonuna geldik. kendinize iyi bakın:P
Sosyal ağlarda paylaş

yav Black-ice, öyle zevkli, özendirici anlatmışsın ki, harbi ameliyat olasım geldi. valla çok sevindim böyle şaane! bir deneyim yaşadığın için :D, ehe, tekrar çok çok geçmiş olsun. benim ya da bir yakınımın böyle bir operasyona gereksinimi olursa ileride, şu yukarıdaki yazın süfer moral olur herhalde,hehe....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...