Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bright wizard hede hödö topiği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
+1 rock,
zaten bi bw nin 40k damage yaptığı bgde başka bi bw 25k yapıyosa bunun bi sebebi vardır.öyle dediğiniz gibi iki dot atıp ez mode oynanan bi class olsa böyle damage done farkları da olmazdı.
Mesaj tarihi:
Bir seyi degerlendiriyorken, degerlendirmeyi karsitine gore yaparsin. Zira "iyi" ya da "kotu" dedigin seylerin skaler degeri olmadigindan ve bu skala uzerinden kanit arayamayacagindan, karsilastirma uzerinden "daha iyi" ya da "daha kotu" sonuclarina varirsin. Bright Wizard konusunda da ayni yontemden faydalanacak ve elbette BW'yi degerlendirirken Sorcerer'dan yararlanacagiz.

Burada daha once de soylenmisti, zaten okumasi gereken de okumustur, o yuzden konuyu warhammeralliance forumlarindaki adim adim karsilastirmaya getirmeyecegim. Ama olayin benim gozumdeki ayrim noktasini cok daha basit bir sekilde aciklayayim:

Bir kere, "x 30k yaparken, y 200k dmg yapiyorsa bu kisinin oynayisi arasindaki farki gosterir" gibi sacma bir arguman daha olamaz. Scenario'lardaki dmg dealing parametreleri, aldigin heal'den, karsi takimdaki bir Witch Elf'in sana kafayi takip olumune kesmeye calismasina ya da karsi takimin ne kadar ic ice durduguna kadar degisir. Bir scenario'daki damage chart tek basina bir gosterge olamaz, buradaki farkliliklar uzerinden de "ez mode degil" cikarimina ulasilmaz. x ve y'nin 10 scenario boyunca yaptigi dmg'lari ortalamaya alsan bile boyle bir sonuca ulasamazsin, cunku normal sartlar altinda bir degerlendirme sunacak kadar rafine bir ortam asla yaratilamaz scenario'larda, bu Kizilderili mantigini birakalim o yuzden.

Ikincisi, oldurulmesi kolay denilen class'in ataga acik oldugu tek kisim karsi tarafin ranged dps'ine dmg deal etmek icin, onlarin range'ine girdigi andir. Eger ki bu an, instant dot'larla, gayet mobilize bir sekilde suruyorsa, ben doombolt cast edene kadar adam dot'larini atmis ve geriye gitmis olur. Bu noktada ben 3 saniyede 2k critleyen doombolt cast etmeye calisirken bir zipzipin gelip, insta sekilde cat cat dot'unu dizmesi, bu dot'un da 400-500 ticklemesi, crit olmadan 1.5-2k civarinda dmg vermesinin adi DENGESIZLIKtir. Dengesizlikten ziyade, sacmaliktir. Tum bu sartlar altinda, one cikip, instant cast dot atip sonra geri kacmak zor ise, helal olsun derim.

Yabanci forumlarda, ciddi sekilde Bright Wizard oynamanin zorlugundan dem vuran insanlar gordum. Herkesin hem fikir oldugu nokta, bir player'a dot attiktan sonra ikinci bir player'a dot atmak icin target swap'lemenin ne kadar zor olduguydu. Iste bu mantiktaki adamlarin 250k dmg yapip ardindan o chart'larini bir yere yapistirarak "i'm so l337" diye takilmasini icime sindiremiyorum. WoW'daki hunter imbalansi bile boylesine abuk sabuk bir sistem barindirmiyordu, en azindan adam gibi trap atip, pet kullanma becerisi istiyordu. Target swaplemeyi zor bulan bebelerin tek tusa basarak, aninda attigi buyulerle yabanci forumlarda hava atmasina neden olan bir class'in "olmesi cok zor" gibi sebeplerle elestirilmesi de ayri bir nokta. Ayni dmg'i deal edemeyen sorcerer'in olmesi cok mu zor mesela?

Bu arada target swaplerken cok buyuk aci ceken bw'lerin "nerf yersek oyunu birakiriz" temali, "Italya urunlerini boykot edelim" cigirtkanligi yapan esnaf mentalitesi de tartisilmaya deger. Sorcerer'lar mesela son patch'te stealth nerf yiyerek, tek sinerjili skill'leri olan Frozen Touch'in group member'lar uzerinde calisma mekanigini kaybettiler. Bw'ler de aman nerflenmesin, 11 yasindaki cocuklarin bu oyundaki oyuncagi da onlar oldu. lolol target swap is hard! diyerek yazima nokta koyayim.
Mesaj tarihi:
bugun motorla eve donerken morisey'in bi şarkısını dinledim.
Sonra böle dedim ki, ulan bu şarkı sanki bir bright wizardın ağzından çıkmış. Neyse Bright wizardlardan diğerlerine gelsin. heryeri olmasa da geneli bana çok uygun gibi geldi.

you hiss and groan and you constantly moan
but you don't ever go away
that's because
all you need is me

you roll your eyes up to the skies
mock horrified
but you're still here
all you need is me

there's so much destruction
all over the world
and all you can do is
complain about me (cuk oturmak diye buna derim)

you bang your head against the wall
and say you're sick of it all
yet you remain
'cause all you need is me

and then you offer your one and only joke
and you ask me what will i be
when i grow up to be a man
uhm, nothing!

there's a soft voice singing in your head
who could this be?
i do believe it's me

there's a naked man standing, laughing in your dreams
you know who it is
but you don't like what it means

there's so much destruction
all over the world
and all you can do is
complain about me

i was a small, fat child in a council house
there was only one thing i ever dreamed about
and fate has just
handed it to me - whoopee (mesela burası bazı insnlar için şahane oturmuş :P)

you don't like me, but you love me
either way you're wrong
you're gonna miss me when i'm gone
you're gonna miss me when i'm gone
Mesaj tarihi:
Mythicin önüne gidip gaz döküp yakıcam kendimi yakında, sirf bw nerflensin diye. Ermeni diasporasından beter çalışıyor adamlar, Bw class forumunda bw lerin üç kati melee 5 kati sorcerer agliyor, biri buna dur desin allah vs neye inanıyorlarsa onun için.
Mesaj tarihi:
Sorieno said:
Bu noktada ben 3 saniyede 2k critleyen doombolt cast etmeye calisirken bir zipzipin gelip, insta sekilde cat cat dot'unu dizmesi, bu dot'un da 400-500 ticklemesi, crit olmadan 1.5-2k civarinda dmg vermesinin adi DENGESIZLIKtir.

şu düşünceden bir an önce vazgeçmelisin çünkü combatlar her zaman iki ordunun karşı karşıya gelmesiyle olmaz.bot değiliz biz.
mage classları aklıyla oynamalıdır.2k critleyen doomboltu 3 saniyede kimse göz göre göre yemez.ama mesela başka birini dotlarken arkasına dolaşır castlersin ne olduğunu anlamadan ölür.
yani demek istediğim bu oyunda karakterinin strajesini iyi anlayan herkes iyi damage yapabilir.
Mesaj tarihi:
Sorieno said:
Bu noktada ben 3 saniyede 2k critleyen doombolt cast etmeye calisirken bir zipzipin gelip, insta sekilde cat cat dot'unu dizmesi, bu dot'un da 400-500 ticklemesi, crit olmadan 1.5-2k civarinda dmg vermesinin adi DENGESIZLIKtir.

şu düşünceden bir an önce vazgeçmelisin çünkü combatlar her zaman iki ordunun karşı karşıya gelmesiyle olmaz.bot değiliz biz.
mage classları aklıyla oynamalıdır.2k critleyen doomboltu 3 saniyede kimse göz göre göre yemez.ama mesela başka birini dotlarken arkasına dolaşır castlersin ne olduğunu anlamadan ölür.
yani demek istediğim bu oyunda karakterinin strajesini iyi anlayan herkes iyi damage yapabilir.
Mesaj tarihi:
Mage class'lari -her ne iseler- nasil oynanmali, cok iyi biliyorum. Zira 3,5 yil boyunca sadece mage oynadim WoW'da, mage matematigini, mage oynama teknigini bildigim kadar fizikten, ilimden anlasaydim, simdi Nobel vermislerdi bana. O yuzden lutfen bana didaktik seyler soylemeyin.

Benim derdim, o onun arkasindan dolasir o ona cast ettirmez gibi teoriler degil. Soyledigim cok acik ve net: 3 saniyede cast edilen ve 2k crit'leyebilen bir doombolt'a karsilik, instant cast edilen ve her tick'te 600~ vuran ve totalde crit'siz 2500 hp yiyen dot, ayni kategoride degerlendirilemez. 3 saniye disarm eden ve o da ara sira calisan bir 2 saniye cast'li bir buyuyle, insant cast edilen bir 3 saniyelik knock back esdeger tutulamaz.

Anlatabildim mi simdi? Ben duz, kagit uzerinde, kronometre ve hesap makinesiyle ulasilan sonuclar uzerine konusuyorum. Kim kimin arkasina gecerken kimi vurmus, kim aklini kullanmis degil. Ability'ler arasinda ucurum var, tactic'ler arasinda ucurum var, haliyle de ortaya cikan durumun adi: dengesizlik.

Insanlar buna whine, aglamak falan diyorlar. Hayir, bu cok basit bir gozlem sadece. Bunu inkar etmek icin ya saskoloz olmak gerekir, ya da art niyetli olmak.
Mesaj tarihi:
benim de şunu söylemem lazım fakat, bw'ler sorc'lardan iyi olsa bile diğer sınıfların da hepsi denk güçte değil. WE > WH kesinlikle mesela. geniş bir perspektiften bakınca bir bakıma taraflar dengeleniyor denebilir sanırım.
Mesaj tarihi:
melee WE, wizarda gideseye kadar 2 tane wizardın arasında istediğine vur diğeri zaten seni öldürüyor.wizardlar o kadar güçlüki oyunda herkes caster olmuş.casterlar arası savaş şeklinde ilerliyor.
Mesaj tarihi:
said:
Mage class'lari -her ne iseler- nasil oynanmali, cok iyi biliyorum. Zira 3,5 yil boyunca sadece mage oynadim WoW'da, mage matematigini, mage oynama teknigini bildigim kadar fizikten, ilimden anlasaydim, simdi Nobel vermislerdi bana. O yuzden lutfen bana didaktik seyler soylemeyin.

Standart wow oyuncusu. Arkadaşlar bir kısmınız hala bu oyunu wow zannediyor. Bu oyun takım hallinde oynana bir pvp. Burada solo diye bir olay yok. Bir karakterin iyi dps yapması takımın geri kalanı berbatsa ona çok ta birşey kazandırmıyor. Bir resim ekleyeyim. Açık farkla dps'te 1. yim. Takımın geri kalanı berbat olduğu için yenildik.

Ayrıca tutturmuşsunuz bir 2k. Bu karakterin her critlediği mi 2k vuruyor. WoWda tbc öncesinde bir paladin filmi vardı. Adam dümdüz ilerliyor her vurduğuda 1k'nın altında olmuyordu. Bir kaç kişinin 2k yemesi bu karakterin sürekli 2k vurduğunu göstermez, ayrıca karşınızdakinin resistinde ne almede olduğunu bilemezsiniz.

Ayrıca dengesi sağlanmış bir karaktere nerf isteyeceğinize kendi karaterlerinize buff isteyin. WoWda shaman için god modda dolaşan adma diye diye şamanı b.. ettiler. TBC geldikten sonra shamanı bırakıp 0 dan yeni karater kastım. Hiç bir becerisi kalmamıştı.

said:
2k critleyen doomboltu 3 saniyede kimse göz göre göre yemez.ama mesela başka birini dotlarken arkasına dolaşır castlersin ne olduğunu anlamadan ölür.

Ne yazıkki böyle tipler var. Nerdeyse 1v1 denebilecek bir ortamdayız, adamın karşısında fireball castediyorum adam ne saldırıyor ne kaçıyor. Aval aval bekliyor.

Ayrıca bir de şöyle bir durum söz konusu. Sorceress veya başka bir caster class test etmediğim için onlardaki durumu veya bunun grafiksel bir hatadan mı ibaret olduğunu bilemiyorum. Bir büyü yapmaya başladığımda adam range dışına çıksa bile bazen büyüyü atıyor. Normalde büyüyü atmamam lazım. Bence bw de diğer classlara karşı olan en büyük haksızlık bu. Tabi bu grafiksel bir hata değilse.
Mesaj tarihi:
Bu da zaten Warhammer Online'in klasik geyigi oldu 1 aydir: "Insanlar bu oyunu WoW zannediyor, bu takim oyunu." Ee, biz farkli sey mi soyluyoruz? Ben gelip, "1v1'de BW'yi alamiyorum, almak istiyorum, nerf pls kek bye" mi diyorum? Ben BW'nin takimina yaptigi katkinin ya da takimina kazandirmak icin oynadigi rolun sacma boyutta oldugunu soyluyorum. Bunu yaparken kendi karakterime buff istemek derdinde degilim, zira paticik forumlarini Mythic dev. team okumuyor, benim burada yaptigim dengesizlik aciklamalarinin sebebi, siz ve sizin gibi dusunen, "benim class'imsa sorun yoktur" mentalitesiyle hareket edenlere, durumun ne oldugunu aciklamaya calismak.

Evvela, sorcerer oynamadan, bw-sorcerer karsilastirmasina giden birine cevap dahi vermemem lazim ama neyse. Sorcerer-bw karsilastirmasinda, sorun sorcerer'da degil, zira sorc cok iyi hazirlanmis ve cok dengeli bir class. Sorun, bw'de.

Tutturduk bir 2k. Bu karakterin t4'te critledigi 2k'nin ustunde vuruyor, her seferinde, evet. "Crit'siz" 600~ tick'liyor, sorc'un dot'u ise 150 tick'liyor. 600 ile 150 tick arasinda fark var, 3 saniye cast edilen bir buyu ile instant buyu arasinda fark var. Bunu anlamanin neresi zor, nasil anlatayim daha, rakamlar veriyorum, hala "klasik wow oyuncusu" falan gibi sacma triplere giriyorsunuz. 2+2=4, neyi tartisiyorsunuz?

Rock said:
adamın karşısında fireball castediyorum adam ne saldırıyor ne kaçıyor. Aval aval bekliyor.

Rock said:
Bir büyü yapmaya başladığımda adam range dışına çıksa bile bazen büyüyü atıyor.

Ayni yazi icinde, muhtemelen 1 dakika arayla cikmis su iki argumanin birbirine ne kadar ters dustugunu vurgulamam icin LOLOLS, L2 ARGUE yazmam gerekmiyor degil mi?
Mesaj tarihi:
said:
adamın karşısında fireball castediyorum adam ne saldırıyor ne kaçıyor. Aval aval bekliyor.

said:
Bir büyü yapmaya başladığımda adam range dışına çıksa bile bazen büyüyü atıyor.

Cımbızla laf seçerken çuvallamışsın. Bu söylediğim olay her an yaşanan birşey değil. Bazen oluyor, bazen olmuyor. DPS yapıp yapmadığı dahi belli değil. Grafiksel bir hata da olabilir.
Mesaj tarihi:

Total damage done in 15 seconds (inc. mitigated dmg)= 4306
Total damage done in 15 seconds (not including mitigated)= 3399

T4 scenario

Damage i alan WE nin 600 corp. resistance i var..

Bu tek BW den gelen dps, benim oynadigim her scenario da en az 4 tane oldugunu düşünürseniz..

gg..

bununla ilgili forum sayfasi
http://www.warhammeralliance.com/forums/showthread.php?t=140637
Mesaj tarihi:
Fyrwenn:

1. si boiling blood corp resist dusuruyor.
2.si ignite icin de immo buildinde resist dusuren bir tactic alınabiliyor.
3.Yani şanslı oldugumuz durumlarda uzun sure için o 600lük resisti "-" lere inmiş olabilir.

sorieno:
bebe, zıpzıp falan gibi laflarını sana aynen iade ederim. Her yed,ğ,n dotla uzaklara koşarak ölmekten bıkmış olmalısın. Bu destruction side'ın healer konusunda biraz eksik oldugunu belirtir bence. Sana yüksek seviyelerde dmg yapmak için koşturan bir BW'nin combustion'ı çok yüksek seviyelerde olmalıdır. Ve combust'ın patlaması sana 250 normal 450 crit tickleyen bi dot olsa da bana genelde -600 hp olarak yansıyor. Sonuc itibariyle ben o savas alanında saga sola patır kütür dot atıyosam eger canım yaklaşık 1k hp civarında seyrediyo(bi çok zaman yanımda iyi bi healer dostum oldugundan üzerimde hot oluyo mu oluyo, bu yüzden de sanırım mythic e bw'lere hot atılamasın fln demeniz gerekli, zira karınca kadar canım o hotla fullendiği çok oluyo). Ve aradan akıllı bi tank ve healer arkadası sanırım onlara taunt atan ironbreaker ve swordmasterların yakasından düşüp, akıllı bi şekilde beni targetladıkları zaman ölüyorum. Bu kadar basit. Kafasını kaldırıp savaş alanına bakmadan, etrafında 20ft radiusda yanında 10 dest arkadaşıyla gezen kafalarına patır kütür rain of fire inerken önündeki tank'a vurmaya yemin etmiş üzerindeki ateşlerin ne oldugunu farkedemeyen , bi anda üzerimden çıkan 10 tane fireball'a ragmen halen daha deest arkadaşlarının yanından 2 cm ayrılmayan insanlar Bright wizardın ne kadar dengesiz oldugundan dem vurmaya devam edeceklerdir.
Herkes de 15 yıldır wow da en kral magei oynuyomuş ya haberimiz yokmuş.
Mesaj tarihi:
Birincisi, bebe ve zipzip laflarini bana iade etmene luzum yok, sana soylenmedi cunku. Bu kadar alingan olmayin, komik duruma dusuyorsunuz.

250 normal 450 crit'leyen dot dedigin seyin cevabi yukarda, Fyrwenn yapistirmis: Slow Boil hits you for 520 damage.

Siz hala "adam oradan gelsin, beni target alsin, o ona sey yapar, bende combustion var" demeye devam edin. Benim dot'um 150 vuruyorken seninkinin 600 (hadi yukardaki belgeye dayanarak soyleyelim, 500 olsun) vurmasinin mantigini bana acikla evvela, ondan sonra "herkes de 15 yildir eheh cakcuk" gibi ofansif cumleler kur.

Simdi, 4-5 tane mesaj attim, 4-5 mesaj boyunca da ayni seyleri soyledim, ama hepsinde aldigim cevap "adam beni target'lasa, tank bana gelse, nenemin yumurtaliklari ciksa" gibi seyler oldu. Sorum basit: sorc'un 3 saniye cast'le verdigi damage'dan daha fazlasinin insant dot ile verilmesi normal mi, degil mi? Burada bir sacmalik var mi, yok mu?

Ki ben t3'e kadar BW, t4'e kadar sorc kasmis biri olarak bunlari soyluyorum. Bir zahmet gidip sorc oynayin, bw'lere karsi farki birebir gorun, ondan sonra buraya gelip "sen onlarin icinde durmasan, bilmiyosun" gibi yorumlar yaparsiniz. Biraz mantikli dusunun, ondan sonra insanlarla tartisin. Tartisirken de evvela karsidakiyle ayni frekansta olun, biri sana armut sorarken elmanin faydalarindan dem vuruyor olmaniz sizi daha zeki biri olarak algilamamiza yol acmiyor ne yazik ki.
Mesaj tarihi:
alpg said:
Fyrwenn:

1. si boiling blood corp resist dusuruyor.
2.si ignite icin de immo buildinde resist dusuren bir tactic alınabiliyor.
3.Yani şanslı oldugumuz durumlarda uzun sure için o 600lük resisti "-" lere inmiş olabilir.

inmiş olabilir veya olmayabilir. Sonuç olarak bahsettiğin -corp res. lerin kaynağı(ki bilmiyoruz inmişmidir inmemişmidir) gene BW olduğu için, OP olma konusunda pek bi şey değiştiriceğini zannetmiyorum.

Artı bu dotların üzerine bir de Playing with Fire debuff atılınca zaten gg. Cleanse edilmeleri de imkansız ki 5 saniye cd. var..

Playing with Fire
http://www.wardb.com/spell.aspx?id=8184
Mesaj tarihi:
Sorieno said:
Birincisi, bebe ve zipzip laflarini bana iade etmene luzum yok, sana soylenmedi cunku. Bu kadar alingan olmayin, komik duruma dusuyorsunuz.

250 normal 450 crit'leyen dot dedigin seyin cevabi yukarda, Fyrwenn yapistirmis: Slow Boil hits you for 520 damage.

Siz hala "adam oradan gelsin, beni target alsin, o ona sey yapar, bende combustion var" demeye devam edin. Benim dot'um 150 vuruyorken seninkinin 600 (hadi yukardaki belgeye dayanarak soyleyelim, 500 olsun) vurmasinin mantigini bana acikla evvela, ondan sonra "herkes de 15 yildir eheh cakcuk" gibi ofansif cumleler kur.

Simdi, 4-5 tane mesaj attim, 4-5 mesaj boyunca da ayni seyleri soyledim, ama hepsinde aldigim cevap "adam beni target'lasa, tank bana gelse, nenemin yumurtaliklari ciksa" gibi seyler oldu. Sorum basit: sorc'un 3 saniye cast'le verdigi damage'dan daha fazlasinin insant dot ile verilmesi normal mi, degil mi? Burada bir sacmalik var mi, yok mu?

Ki ben t3'e kadar BW, t4'e kadar sorc kasmis biri olarak bunlari soyluyorum. Bir zahmet gidip sorc oynayin, bw'lere karsi farki birebir gorun, ondan sonra buraya gelip "sen onlarin icinde durmasan, bilmiyosun" gibi yorumlar yaparsiniz. Biraz mantikli dusunun, ondan sonra insanlarla tartisin. Tartisirken de evvela karsidakiyle ayni frekansta olun, biri sana armut sorarken elmanin faydalarindan dem vuruyor olmaniz sizi daha zeki biri olarak algilamamiza yol acmiyor ne yazik ki.

sana birisi gelip sorceressla bw aynı charlar diyip seni kandırmış olmalı sanırım. Çünkü değiller. Yani büyülerinin aynı olmamasının sende yarattığı hayal kırıklıgını ancak bununla açıklıyorum.

Bana söylenmemiş o kelimeler, bahsi geçen mesajında kime söylendiği belirtilmeden BWlere söylenmiş. Ben de bw'yim. Burda karşına çıkıp "ezik Sorc orda doom castliceğine aptal aptal şöle yapcagına" gibi kelimeler kullanıp sonra sen bunun hesabını sordugun zaman alıngan olma canım çok komik haha cocuk demiyorum.
Seviyeni korumanı öneriyorum. ancak bu önerimin dikkate alınmayacıgını bildiğimden seninlen polemiğine girmemeye karar veriyorum. Çünkü mesajında seviye yerlerde sürünmekte açıkcası ve ben altından geçemiycem sanırım.
Mesaj tarihi:
"Seviyen yerlerde" ziriltisi da yeni hasil olmus modalardan biri olmali, seviyeyle ilgili herhangi bir problem yasadigim dusunmuyorum. Sulalene laf edilmis gibi, herhangi bir BW'ye soyledigim lafi da uzerine alinip "ben de bir BW'yim!" yorumu yapmani da cok eglendirici buldugumu soylemem lazim. Bundan sonraki adimda, beni irkci falan olarak nitelendirebilirsin.

Gelelim simdi elle tutulur tek argumanina. Kimse sorc ile bw ayni olmali demiyor, ama "mirror class" diye tanitilan iki class'in benzer ozellikler tasimasa da, son tahlilde benzer islevsellik tasimasi, a priori bir beklenti haline geliyor tabii ki. Yani ben burada Order-Destruction arasindaki farktan, IB'lerin yaptigi 60 deet knockback ile Black Orc'un 15 feet knockback'inden dem vurmak istemiyorum, ama neden Order'da BW kadar guclu bir ranged-dps'er varken, "hemen hemen ayni olacagi" soylenen Sorc ile arasinda bu kadar fark oldugunu merak ediyorum. Bunu sorguluyorum. Gucune mi gidiyor, seviyesizce mi buluyorsun? Hic umrumda degil; Slow Boil-Detonate-Withering Heat-Playing With Fire ile 4 keybind oynayip 250k damage deal edildigini gormussem ve bu insanin hala "BW ile oynamak cok zor cunku baska bir dot atmak icin target swap'lemek zorundasin" yorumuna sahit olmussam tabii ki bu durum karsisinda "gerizekali bebe" derim, zurnanin son deligi olan ve bu durumla hic bir alakasi bulunmayan alpg neden bu durumu uzerine aliniyor, anlamasi zor.
Mesaj tarihi:
Bu dot'lar Bw'nin T4'de herhangi bir healer'in healingini over dmg. ettigini gosteriyor. Healer'lar da Hot'larini stack edebilir ama boyle crit'leyemiyorlar. Mantik olarak heal ve Dmg.'in dengeli olmasi lazim ki oyuncular skill'lerini kullanabilsinler. Bir de bunun ustune her seneryoya en az 4 Bw'nin katildigini yani healer'larin sayica da az oldugunu eklersek durum vahimlesiyor.
Mesaj tarihi:
valla çimlerin daha yeşil göründüğü tarafa da gittim ve gözlemlerim:

bw > sorc
wh < we
wl < mara

ki we ve mara açık ara daha iyiler ki rakiplerinden, hiç bw vs sorc gibi değil durum. şimdilik faction bazında çok dengesizlik olduğunu sanmıyorum şu aşamada.
Mesaj tarihi:
Sam said:
valla çimlerin daha yeşil göründüğü tarafa da gittim ve gözlemlerim:

bw > sorc
wh < we
wl < mara

ki we ve mara açık ara daha iyiler ki rakiplerinden, hiç bw vs sorc gibi değil durum. şimdilik faction bazında çok dengesizlik olduğunu sanmıyorum şu aşamada.

sorc ve bw forumlarında bi sürü hesaplama var ve bunlarla başınız ağrıtmanın bi anlamı yok açıkçası. Ama bw nin dps i sorc dan yaklaşik olarak 20% veya 30% kadar daha fazla olduğunu gösteren tablolar var.

Ama ortada ki asıl problem benim kanımca, sorc ve bw diğer dps classlarin konu mankeni olmasına sebep veriyo. Dün US serverlarinda benim us wow serverlarindan eski bi arkadaşın 40 marasını oynadım scenarioda. Bilemedim, kendimi gereksiz hissettim. Karşı gruba gidene kadar zaten hp yarıya düşüyo bwlerden. Healer spam, pot vs. ile diplerine girsemde dwarflardan veya başka sourcelardan knocback yiyip gene saçma sapan bi yerlere uçuyorum. Sıkılıp bıraktım oynamayı. Acc nin sahibide baymış sorc açmış zaten :)

Tamam, backlash var, explotion var ve bunlar bu kadar çok dmgın külfeti. Ama kendini adamış bi kaç healer ile ve ii bi setup ile bu problem zaten ortadan kalkıyo.

Bilemedim ama var bi dengesizlik..
  • Yeni Oluştur...