Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bright wizard hede hödö topiği

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

AoE KB 60 feet değil ki ?
Gayet kısa bir mesafe kendisi rica ederim. BO'lar ağlıcaksa hele abow :P
Single vurduğumuz 20 sn cooldown, + 40 grudge ile çok cici bir skill, ona bişi demiyorum ;)

Ayrıca bilmediğimden soruyorum sizin hangi class KB yapamıyor Destroda.
Nerede ise yarısı yapıyor gibi o taraftada :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Anlatamadim galiba.
KB vursa bile sizinkiler kadar degil diyorum.

Destro'da kimler vurmuyor:
Mesela zealot vurmuyor runepriest gibi, shaman vurmuyor, squig herder vurmuyor, sorc. vurmuyor.

Dur şimdi olmadı :)
Squiglerin petlerinden biri sanıyorum feci vuruyor KB.
AoE benden iyi vuran biri daha varda ortam sürekli kalabalık olduğundan hangi class anlayamıyorum :P
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Zealot'unki çok teknik. Animasyon yavaş olduğundan ya masterysi varsa önce stun vuracaksın ya da adamın gidişatını hesap edip gelişine çakacaksın. Yani iyi vurursan gol oluyor.

Ahan bak Zealot vurdu bana diye düşünüodumda bir üstte yok diyince siz bende yok diye düşündüm ;)

IBlerin AoE 8 puan harcanmış mastery :P
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben artık cevap vermeyle uraşmıyorum... Bencede topyekün bir order Nerfi yapsınlar da kurtulalım artık.

Edit:
Birde sizin Knock Back iniz bizi döver muhabbetine girersek tamam....

Haa yok illa cevap istiyosanız açar wardb den hangi class da knock back var kimde yok bakarsınız cevabı öğrenirsiniz yok öyle armut piş azıma düş.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadasim, derdin ne ola senin? Bugun bir heyheylendin; gidip "biz cok kosuyoruz" dedikten sonra bir gariplestin. Ne demek "gene mi agliyor", evvela insan gibi tartismayi ogren, ondan sonra kotu gramerinle burada ahkam kesersin.

Kimsenin agladigi yok, ortadaki gercekleri konusuyoruz.
Nedir? IB'nin kb'si 60 feet'ken BO'nun 15 feet'tir.
Nedir? Sorc'un dot'u 350 tickliyorken, BW'nin 550 tick'lemesidir.
Nedir? Squig Herder'in plick'i 250 dmg vuruyorken, Shadow Warrior'un Eagle Eye'nin 400 vurmasidir.

Biz bunlari arka nahiyemizden uydurmuyoruz, orada rakamlar belli, ona gore soyluyoruz. Soyledigimizde de sen buraya gelip "yine mi agliyolar yine mi sey sorc op nerf dedim ben de ona :D" gibi ne idugu belirsiz, abuk sabuk seyler soyluyorsun. Insanlar "ne ayaksin bilader, ne diyorsun" dediginde de, elinden oyuncagi alinmis cocuk gibi "yok ben zaten tartismiyom laf anlatmiyom" diyip, kendi kanamani bize aksettirmeye devam ediyorsun.

Iki lafi dogru durust kurmayi ogrendikten sonra "evet order daha ustun nerf order, buff sorcerer" gibi ironiler yapabilirsiniz. Ama ilk dersimiz: dilbilgisi. Onun uzerinde bir calis, kaldirip sozlu yapacagim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Arkadasim, derdin ne ola senin? Bugun bir heyheylendin; gidip "biz cok kosuyoruz" dedikten sonra bir gariplestin. Ne demek "gene mi agliyor", evvela insan gibi tartismayi ogren, ondan sonra kotu gramerinle burada ahkam kesersin.

Kimsenin agladigi yok, ortadaki gercekleri konusuyoruz.
Nedir? IB'nin kb'si 60 feet'ken BO'nun 15 feet'tir.
Nedir? Sorc'un dot'u 350 tickliyorken, BW'nin 550 tick'lemesidir.
Nedir? Squig Herder'in plick'i 250 dmg vuruyorken, Shadow Warrior'un Eagle Eye'nin 400 vurmasidir.

Biz bunlari arka nahiyemizden uydurmuyoruz, orada rakamlar belli, ona gore soyluyoruz. Soyledigimizde de sen buraya gelip "yine mi agliyolar yine mi sey sorc op nerf dedim ben de ona :D" gibi ne idugu belirsiz, abuk sabuk seyler soyluyorsun. Insanlar "ne ayaksin bilader, ne diyorsun" dediginde de, elinden oyuncagi alinmis cocuk gibi "yok ben zaten tartismiyom laf anlatmiyom" diyip, kendi kanamani bize aksettirmeye devam ediyorsun.

Iki lafi dogru durust kurmayi ogrendikten sonra "evet order daha ustun nerf order, buff sorcerer" gibi ironiler yapabilirsiniz. Ama ilk dersimiz: dilbilgisi. Onun uzerinde bir calis, kaldirip sozlu yapacagim.

Vay canım baya uğraşıp uzunca bi süre düşündükten sonra konuyu gramerle açman çok başarılı olmuş... Öncelikle tartışılan konu gramer değil, öyle değil mi? O zaman geçiniz...

Ben kimseye rakamları seninde kibarcasını söylediğin yerinden uydurduğunu söylemedim.

Bunca zamandır anlatılmaya çalışılan ve bunca zamandır inatla anlayamadığınız üzere "her class'ın her skill'i birebir mirror class'ında da olacak" gibi bir açıklama yapılmıştı ben mi kaçırdım bilmiyorum?

IB ile niye BO kıyaslanıyor?

Sorc'un dot'u şu kadar BW'nin bu kadar derken hiç Sorc'un DD lerini BW ile kıyaslıyormusun?

Squig Herder şu kadar vuruyor, Shadow Warrior bu kadar derken; squig herder'ın yanında extra bir pet gezdirdiğini ve dmg'im az diye ağlıyacağını pet'ini efektif kullanması gerektiğinin söylenmesi gerekmez mi?

Pek "gramer" gözetmeksizin yazmış olabilirim hatam varsa affola.
Sosyal ağlarda paylaş

Canin degilim, agzini topla.
Tartisma konusu ne olursa olsun, konuya "siz agliyosunuz, zaten biz de cok kosuyoz, sorc'lar nerflensin diycem bundan sonra :D" gibi aptal saptal argumanlarla giriyor olmandan kelli, gramere vuruyorum olayi. Zira elle tutulur bir sey soyledigin yok kac gundur, kendi kendine bir seylere tepki gosteriyorsun. Bugunku modus operandi'n de "agliyolar bu sefer sey yapiyolar" gibi bombos bir yol.

Evet IB ile BO mirror olmayabilir ama su anki duruma gore kb'leri esit degilse orada bir dengesizlik oldugunu soyluyoruz. Ayrica bu tartismanin basina gidersek de, mirror class olarak hazirlanan BW ve Sorc'da benzer utility'ler olmadigini da hayretle goruyoruz; healing debuff, -res debuff, disorient, instant 1k crit dot'larin sorc.'ta olmadigini soylerken, "mirror olmalari ayni spell'leri paylasmak anlamina mi geliyor" gibi sacma argumanlardan bir demet daha sunmustun. Ortada bir dengesizlik var iste, zurnanin son deligi Blackice kabul etse de var, etmese de var. Bu dengesizligin farkinda oldugunu cok iyi biliyorum, ama jack of all trades ve bunun ustune de deli gibi dps veren bir class'la oynamak varken, dengeli ve normal bir class'la oynamaya cesaret edemediginden oturu borazan otturuyor, "bu elma mavidir" diye rektumunu yirtiyorsun. Ne dersen de, insanlarin fikri degismeyecek bu konuda. Ama terbiyesizlik yapip, insanlarin hakli ve belli dayanaklara dayanan argumanlarina, hic bir beyin gucu ya da ATP uretmeden "yine mi agliyolar" gibi, lise yillarindan yadigar aptalca ve terbiyesizce sozcuklerle cevap verdigini dusunuyorsan, gramerinin sorgulanmasini birak, essegin kalin bagirsaklarina sokulsan yeridir. Bunu bir sorgula istersen.

Bu arada dilbilgisi yine olmamis. Otur, sifir.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadığım neden bu kadar sinir yaptığın. Belki bilmiyosun, belki yenisin, belki de hiç denk gelmemişsin ama burda bizim gene belki de senin aksine "samimi" olduğumuz insanlar var ve burası official WAR forumu değil, paticik ahalisi içinde bir tartışma ve muhabbet ortamı.

Bu sebeplerden, yeri geldiğinde ciddi ciddi muhabbet edip tartışırken, yeri geldiğinde de "siz agliyosunuz, zaten biz de cok kosuyoz, "sorc'lar nerflensin diycem bundan sonra :D" (Söylediklerimden toplama sanırım, böyle bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum ama çok mühimde de değil) gibi cümleler kullanabiliyoruz, ve "gramer"'e dikkat etmemişte olabiliyoruz. İşine gelirse.

Konuya dönersek; IB ve BO mirror class değiller, olsalar bile bu HER özellikleri birbirinin mirror'u "olacak" demek değil, bunu anlatmaya çalışıyorum, sen gene kalkıp bana "BW ve Sorc'da benzer utility'ler olmadigini da hayretle goruyoruz" diyorsun...

Tekrarlıyorum, bütün mirror classların HER özelliği benzer olmalı mı diyorsun? Yoksa genel olarak benzer olsunlar ama farklı utility'leride olsun mu?

Edit:Alıntı kısmını kaldırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Aaaa black sen Qanqasın ama lol
Tek yaptığın güçlü bir class oynama isteği
12 yaşında velet olduğunu çaktırma lütfen ;)
Zaten oyun yapımcılarının bu forumu takip ettiğini,
türkçe olarak okuyup burada bizim kendi aramızda yaptığımız geyiğe göre oyunu yaptığını bir sen birde işte biz birkaç kişi biliyoruz :p
Sosyal ağlarda paylaş

Blackice said:
Anlamadığım neden bu kadar sinir yaptığın. Belki bilmiyosun, belki yenisin, belki de hiç denk gelmemişsin ama burda bizim gene belki de senin aksine "samimi" olduğumuz insanlar var ve burası official WAR forumu değil, paticik ahalisi içinde bir tartışma ve muhabbet ortamı.

Paticik'in ne oldugunu biliyorum, ne tip bir amaca hizmet ettiginin de farkindayim, uslubun yer yer samimi bir boyuta kayabildiginin de bilincindeyim. Ama tum bunlar, senin kimseye "canim" demeni rasyonellestirmiyor, knockback ile yaptigim yorumdan sonra "bu sefer de KB icin mi agliyor Destrolar" demeni kabullenmemi saglamiyor. Usluptan ve terbiyeden yoksun argumanlarla bir sey savunmaya calisiyorsan, benim de bu durum karsisinda terbiyesizligini yuzune vurmam dogal olur. Bu bir.

Ikincisi; bugun neredeyse her yere "sorc nerflensin diycem yeaa bundan sonra" mealli garip seyler yazmis olmandan kelli, bu durumu anlamakta gucluk cektim. Kac gundur yazdiklarina rast geliyorum ve tek gordugum bu kadar basit, zeka urunu olmaktan uzak, kaliplasmis cumleler. Eger bir fikrin varsa, hay hay, konusalim, tartisalim, kendi aramizda bir sonuca varalim. Yok eger amac kendi ic kanamani baskalarina bulastirmaksa "agliyosunuz sorc'a nerf diycem bundan sonra" gibi toplama fikirler uretmeni dogal karsiliyorum. Mesela soylediginin uzerine verdigi cevapla bana ayar verdigini sanan yanci arkadasin da hic bir fikir uretmedigi, zeka kirintisi harcamadigi icin ciddiye almiyorum. Ki ben burada mantikli fikirler beklerken, senin cikip "Gidip bu OP olan BW'yi siz oynayin, deli gibi kosuyoruz" demen, aglamanin gercek tanimi oluyor aslinda.

Yeri gelmisken soyleyeyim, butun tier'lerde BW pvp'si yaptim ve vardigim sonuc, Sorc'dan cok guclu oldugu. Istersen sen de gidip butun tier'lerde sorc pvp'si yaparsin, ardindan "sorc'un dd'si bw'den daha yuksek" gibi bir cumlenin ne kadar komik oldugunu anlarsin. 4-5 saniyede dot'larla 3-4k'ya yakin dmg deal eden bir class'i, 3 saniye cast'li ve 2k critleyen doombolt'la kiyasladiginda "dd daha yuksek" diyebiliyorsan, ciddi bir yanilgi icindesin.

Soruna geleyim;
Butun mirror class'larin her ozelligi elbette ayni olmamali. Bu noktada mesela BW'nin dot agirlikli olup sorc'un focus agirlikli olmasi, IB'nin grudge'i friendly iken Black Guard'in hostile ile artmasi, dogru ve yerinde olan bir farklilik. Anlamadigin sorun su senin; ozellikler ayni olmayabilir. Utility'ler ve fundemental tamamen farkli olabilir, ama dmg arasinda bu kadar ucurum olmasini gectim, bir class'ta -res, healing debuff, disorient gibi buyuk artilar olurken, mirror'inda bunlarin olmamasi sakat bir durumu isaret ediyor. Ben bunu soyluyorum; bw'de olan bu ustte saydigim artilarin hic biri sorc'ta yok; ergo, bw'yi sorc'la ayni seviyeye getirmek gerekiyor. Buna karsi cikan olabilir, saygi duyarim. Benim amacim kimseye bu apacik meydanda olan gercegi dikte etmek degil. Ama ben bunu anlatirken, elle tutulur ve belli mesnedi olan seylere gore belli bir uslupla bir gorus ortaya koydugumda, herhangi biri cikip bana "agliyorsun" derse, her turlu tepkiyi dogal olarak veririm.

Lutfen tartisma adabini ogrenin. Edepsizligin de adini samimiyet koymayin.
Sosyal ağlarda paylaş

Blackice, millete saygısızlık edip "işine gelirse" deme hakkını kim veriyor sana acaba? Sorieno'nun söylediklerine katılmamak elde değil. Ortaya sunduğun bişey yok çünkü, argüman üretemeyip işi sözde ciddiye almayan tavırlara döken kahve adamları gibi atıyorsun mesajlarını bir süredir. Bu işin saygısızlık, seviyesizlik boyutu, sen bunu samimiyet sanacak bir kültürde yetişmişsin sanırım, o başka.

Teknik boyutuna gelirsek, "birebir mirror olmak zorunda değil ki" diyip duruyorsun, e biz de demiyoruz zaten birebir olsun diye. Fakat konu knockback gibi bugüne kadar sadece bosslarda gördüğümüz bir skill'in birine 60, birine 15 feet şeklinde 'dağlar kadar farkla' verilmesi, ya da mirror denen iki classın birinin diğerinden çok daha fazla damage vermesi. Birine dot atıp tick başına canının %15'i damage vermek, AoE dot atmak vs. böyle küçümsenecek, ya da DD ile kıyaslanacak şeyler değil. Kalkıp dispel falan da deme şimdi lütfen. Mirror olmayacaksa karşı tarafa da bunları karşılayacak şeyler verilir de öyle mirror olmaz anca, var mı peki bunlar? Yok.

Biraz daha tartışma adabını öğrenir ve biraz daha objektif + belgeli konuşursanız hepimiz daha rahat ederiz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Blackice, millete saygısızlık edip "işine gelirse" deme hakkını kim veriyor sana acaba? Sorieno'nun söylediklerine katılmamak elde değil. Ortaya sunduğun bişey yok çünkü, argüman üretemeyip işi sözde ciddiye almayan tavırlara döken kahve adamları gibi atıyorsun mesajlarını bir süredir. Bu işin saygısızlık, seviyesizlik boyutu, sen bunu samimiyet sanacak bir kültürde yetişmişsin sanırım, o başka.

Teknik boyutuna gelirsek, "birebir mirror olmak zorunda değil ki" diyip duruyorsun, e biz de demiyoruz zaten birebir olsun diye. Fakat konu knockback gibi bugüne kadar sadece bosslarda gördüğümüz bir skill'in birine 60, birine 15 feet şeklinde 'dağlar kadar farkla' verilmesi, ya da mirror denen iki classın birinin diğerinden çok daha fazla damage vermesi. Birine dot atıp tick başına canının %15'i damage vermek, AoE dot atmak vs. böyle küçümsenecek, ya da DD ile kıyaslanacak şeyler değil. Kalkıp dispel falan da deme şimdi lütfen. Mirror olmayacaksa karşı tarafa da bunları karşılayacak şeyler verilir de öyle mirror olmaz anca, var mı peki bunlar? Yok.

Biraz daha tartışma adabını öğrenir ve biraz daha objektif + belgeli konuşursanız hepimiz daha rahat ederiz sanırım.

Zaten daha karşıda bunları karşılayacak birşey yok diyorsan ne belgesi :)
Aç wardbden bak diyeceğim şahsi olarak.
Şaka gibi BO vs IB ve KB dışında herşeyde BO iyiyken örnek olarak vermen ;)
Summon SAM yapar kaçarım anca ben
Sosyal ağlarda paylaş

Szasstam said:

Nasil yapalim?
"Bilmem ne kadar sure sonra IB'nin mirror'i Black Guard gelecek ve belki o da 60 feet knockback atacak o yuzden simdiki duruma tevazu gosterelim ve kabul edelim." mi diyelim bu mantikla. Bunu mu istiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Szasstam said:

Nasil yapalim?
"Bilmem ne kadar sure sonra IB'nin mirror'i Black Guard gelecek ve belki o da 60 feet knockback atacak o yuzden simdiki duruma tevazu gosterelim ve kabul edelim." mi diyelim bu mantikla. Bunu mu istiyorsun?

Qanqa sen doğrusun devam et.
Şu yazdığımdan bunu çıkarıyorsan hele
Sosyal ağlarda paylaş

sorieno, BO'dan hiç bahsetme çünkü direkt OP bir sınıf. adamların self-heal proc'u dps DoK healingiyle yarışıyor nerdeyse. snare desen oyunun en hayvanisi, wot armor desen heavy armor'u robe'a çeviriyor, spamliyorsun öyle cd yok bişi yok. ben şahsen herkesden önce BO'lara nerf bekliyorum.

bw konusunda da dediğim gibi, diğer sınıfların dengesizliğini tek başına kapamıyor.

WE >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> WH

şöyle özetleyeyim: benim sorc'umu bir WH ne kadar hızlı öldürebiliyorsa bir WE benim WP'mi neredeyse o hızda öldürüyor.

mara >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> WL

WL zaten oynanmıyor bile, peti rahatsız ediyor filan o kadar. marauder kafadan dalıyor, ölmüyor da kolay. gümbür gümbür dağıtıyor zira "nasılsa peti var, biraz dmg'sinden düşelim" diye bir düşünce olmamış sanıyorum. bu pet olayı nedeniyle de herder SW'nin gerisinde olsa gerek.

DoK şu ana kadar gördüğüm kadarıyla WP'den iyi görünüyor, snare proc aura bariz ciddi avantaj tek başına. dual-wield caster'lara setback için çok daha uygun malum zaten.

hani bw'ler için benden daha iyiler diyebileceğim bir yanlarını henüz görmedim belki heal debuff hariç, dps'leri daha yüksek olsa da bu yukarıdakilerin bariz ezikliğini kapamıyor.

öte yandan şahsen dot specleri mass pvp için zayıf buluyorum, her ne kadar "dmg koyuyorum eee" dedirtebilirse de önemli olan heallenemeyen dmg vermek. senin dot'unu hot'larla kapatabiliyorsa rakip pek anlamı kalmıyor.

ama burada da eight peaks dest'in acemiliği kendini belli ediyor, 4 maça girdim demin ve üçünde SIFIR healer vardı. dördüncüsünde bir zealot geldi ve kendi takım arkadaşı hariç kimseyi heallemedi. beşinci maça girdiğimde gene tek healer'ın aynı zealot olduğunu farkedince oyunu kapadım. bütün gün rakip takımda minimum 3-4 healer'a karşı oynadıktan sonra buna şahit olunca tabii saçımı başımı yolasım geldi ama yolacak kadar kalmadığını hatırladım, vazgeçtim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...