Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

oyunlar artık çok kolay resmen 60 IQ ya ve 6 yaş kabiliyetine göre yapılıyor.

artık karakterleri caplemek 8-9 ay sürmüyor

bir dungeon temizlemek için 2 ay bir raid boss u kesmek için 4 ay uğraşılmıyor

bir questi bitirmek için 3 hafta uğraşmıyoruz yada spawn ı random olan bir mob u vardiyalar halinde 3 gün kamplamıyoruz.Artık çıktı çıkacak boş bırakmıyalım ya çıkarsa ya biri gelirde keserse paronayaları yok

bir craft skill i almak için 4 gün uğraşılmıyor

elinize bir copper hammer aldığınız için gözleriniz dolmuyor yada bir AA gainlediğiniz için bütün guildçe tebrik edilmiyorsunuz.

artık pullerlık diye bir kavram yok kimse sizi 5 mobun arasından grubun istediğini diğerlerini aggrolamadan çektiğiniz için tebrik etmiyor çünkü artık grubun üstüne 2 mob geldiğinde kesin wipe olunan oyunlar yapılmıyor

artık CC kavramıda ortadan kalkıyor eskisi gibi tren mezzleyen mezzerlar yok zira artık tren kavramıda yok artık gelenin topunu aoeliyorsun.

artık oyunlar sosyalleşme yeri değil kimse kimseye ihtiyaç duymuyor iyi bir tank tanımak ,güzel healer bulmak iyi muhabbet çevirmek gibi kavramlar yok zira ihtiyaç yok artık herşeyi tek başınıza yapabiliyorsunuz illaki gruba girerseniz merhaba hoşçakal bile demeden girip işinizi bitirip çıkabiliyorsunuz hatta bazı oyunlarda gruba girerken sormanıza bile gerek yok

böyle saatlerce yazabilirim.Ben kanuninin neden bahsettiğini anlıyorum ama o, bu devirlerin geride kaldığını anlamıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

wow oyniycam ben!!!

e ben de onu diyomda arkadas sen anlamiyorsun wow oynayacaksin diye diretiyor. diyorum ki oyunlar cok basit yapman gereken cok sey yok. levelleyeceksin high ende geleceksin. oyle olmayan seyleri soyleyip bak ev kur, al sehir kur, al sirketles, aha al sana ultra uber sehir savaslari, o kadar nefis ve eglenceli ki demeyeceksiniz cunku oyle bir oyun yok.

oyunlar o kadar basit ki tek basina leveli maxliyorsun her oyunda varmi daha otesi. nesine bana mmo velvelesi yapiyorsunuz. bunlar mmo degilki bunlar single player net games gibi bir sey.

ben bir mobun 5 kisinin gucune denk geldigi basarinin zor kazanildigi, birlikte bir seyler yapmanin birlikte saatlerce kasmanin saatler sonrasinda wipe olmanin mightynin dedigi gibi sinifini en iyi oynayanin bilindigi dunyalara mmo diyebilirim ancak. birlikteligin manasizlastigi bir mmo devri basladi maalesef. baslayanlar ya oynanmayacak kadar bugli kotu sorunlu ya da dedigim gibi single player massively chating games. ya zamaninda eq1 de grupca gittigimiz bazi zonelardaki eglence ve tatmini guild liderligim sirasinda wow da anca molten core da ilk boss lucifronu kesince yasamistim. bumudur yani birinde 6 kisisin digerinde 40 kisi. nerdeyse 8 e 1 daha zor digeri. daha kapsamli daha karmasik daha zor daha insana dayali daha dikkate bagimlisin. umalim swtor oyle olsun ama biliyoruz ki olmayacak. o yuzden kasacagim eglenecegim bir yere kadar baktim yol tikandi acarim baska char. ha bu arada ...

ben wow oynayacagim!!!
Sosyal ağlarda paylaş

gel canım gel arenaya 3. lazım :)

eski tadı alabileceğimi bilsel şöyle bir mistmore castle bir crushbone bir bb yada herhangi bir lost dungeons of norath dungeon ı

herşeyi geçtim artık ah ler var bırakıyorsun item ı gidiyorsun sanal bir arkadaş alıp gidiyor postaya para düşüyor

bazaar a gidip orada bir tezgahın arkasına geçmenin mallarını tezgaha yerleştirmenin gel vatandaş gel diye bağırmanın müşteriyle yüzyüze görüşmenin insanlarla bu yolla muhabbet etmenin silk i bizim ahmeten aldım demenin oturup 20 dakika pazarlık yapmanın paranın çilink diye cebinize girmesinin sıcaklığı yok
Sosyal ağlarda paylaş

dun eq2 oynadik yine, heritage quest leri yaptik level larinda, gri olup kolaylasmadan yani. Zorlandik, mob u spawn ettirmek icin ugrastik, yapamadik , ama farkettik ki wow da lvl 1 ile ogunku son lvl neyse arasinda kasarken tek basina oynadigin bir oyun, hicbir sekilde yardima ihtiyacin yok, dungeon a gitmek haricinde. Ama eq2 oyle degildi, quest ler, named ler, 6 kisilik dungeon lari 2 kisi halletmeye calismak, respawn lardan kacmak vs vs, eq2 iyi iyi, eski havami buldum ama tek sorun pvp yi ozlemem.

bu arada journay is half fun -journeyman boots- quest ini yaptik, yine ne eglendik, zamaninda kosup parkuru tamamlama, gerci kolaylasmis. hangi oyunda var bu tip quest ler.

swtor da olur insh, diyip offtopic olmayalim :D
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

oyunlar artık çok kolay resmen 60 IQ ya ve 6 yaş kabiliyetine göre yapılıyor.

bir questi bitirmek için 3 hafta uğraşmıyoruz yada spawn ı random olan bir mob u vardiyalar halinde 3 gün kamplamıyoruz.Artık çıktı çıkacak boş bırakmıyalım ya çıkarsa ya biri gelirde keserse paronayaları yok

yazdıklarına hem katılıyorum hem katılmıyorum.

şahsen 2. leveldan 3. levela atlamak için milyon yaratık kesmeli oyunlardan sıkıldım, şimdi oyunların sistematiği kolaylaştığına memnunum.

ama dediğin şeylerin IQ veya yaş ile alakası yok.
kamplamayı 6 yaşındaki kişi de yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayin guzelligi 6 yasindaki kisinin o kamplamayi yapacak kisileri toparlayamamsinda zaten. Birey olarak taninman ve senin icin birilerinin zamanini (en degerli sey oldugunu hissediyorsun) sana ayirmasi.. Bir ninjanin uc gun sonra instancea alinmamasi , aldirilmamasi, gruba birini alirken adami sorusturmak. Bunlari yasatan oyundan bahsediyor.. Simdi al birini who cares everybody is same mate deniyor geciyor cunku odul sistemi guzel ceza sistemi yok nerdeyse... Kimse istim uzerinde degil.. Bunu demek istedi gelince kendisi daha iyi aciklar efem...
Sosyal ağlarda paylaş

fikirlerin farkli olmasindan dolayi farkli oyunlar var zaten. ama nedense sizlerin fikirlerini kapsayan oyunlar daha fazla. o yuzden dogru o olsa gerek, ama bana zevkli gelmiyor fazlaca..

swtorda sizin istediginiz sevdiginiz desteklediginiz sekilde olacak kesinlikle, bizde oyniycaz misler gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

3 hafta quest bitirmek, 5 gun spawn beklemek oyun degil izdirap olur. oyunlarin amaci iq test etmek degil oyunculari eglendirmek, tabi ki herkese hitap eden oyun kolay olucak. herkese hitap etmeyen oyun da iki ay sonra hadi biz kepenkleri kapatiyoruz dicek.

3 haftada quest bitirince 3 hafta boyunca belirli bir grup ile macera yaşıyorsun her akşam birkaç part yapıyorsun ve bu sizin bildiğiniz quest kavramından çok farklı insanın kaba etinde nemlenme yaratıyor insan tanıyorsunuz muhabbet dönüyor mesela amerikada cezaevinde sniper olan bir adamla tanışmıştık on numara muhabbeti vardı bugünün oyunlarında butarz muhabbetlere girebilmek hayal öte yandan böyle quest yapınca sonunda başarı hissi geliyor gidip 10 fare kulağı toplayıp ki 9 u hemen düşüp 1 i öyle codelandığı için yarım saat sonra düşmesi gibi bir durum olmuyor .

5 gün kamplıyorsun ama hiçbir mobu full grup olmadan kesemediğin için yanında grubun oluyor başka gruplar geliyor noolacak bu memlektin hali dönüyor aradan biri ben yaparken 10 gün beklemiştim diyor başka birileri geliyor siz mi kamplıyordunuz ozaman biz bir daha kine keseriz diyor başkası geliyor bende takılabilir miyim diyor kısacası hep bir atraksiyon hep bir insanlarla iletişim var günümüzün single playerdan bozma mmoları gibi değil.

kanuninin dediği doğru bugün kimse ne yaptığınızı umursamıyor ben tek bir dungeon run da aggro kaçırıp questin fail olmasına sebebiyet verdiği için karakteri silme noktasına gelen adam biliyorum.Mesela burada isim vermiyeyim tanıdğımız bir arkadaş healer oynuyordu gruba girince adama pet heallettiriyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

SWTOR kalsa konu ?
Hep aynı kişiler hep aynı konularda bıkbık etmek zorundamı?
Grup faktoru tabiiki daha az olacak.Daha az adamla raid yapılacak tabiiki.Dunya kadar insan bilirim duzgun turk guildi olmadıgı icin X guildında takılıp suratına bile tukurmeyeceği adamın agız kokusunu ceken.25 kişi raid imkanı olunca rahatladı biraz.10 man olsun hatta en fazla!!!!
Epix köpeği olma mantıgının olmadıgı oyunların çıkması taraftarıyım.eq/wow zaten böyle, görünüşe göre aion'da bu mantıktan gidecek.SWTOR eğer swg gibi olursa benim işime gelir...
Sosyal ağlarda paylaş

güzel oyun olur inşallah eski swg ekibi burada toplanırsa dahada güzel olur, eskisi gibi grind edicek zaman ve sabır kalmadı ama yinede takılırız kendi capımızda =)

buradan bizim eski arkadaslara selam göndereyim odesa,deno,reave,helsing,sufi,mirally,alante .... adını unuttuklarım ve tüm frf'ye =))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...