Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

"Isn’t that going to be confusing for other players? “We actually have a system to do that. You have to decide: either we’re going to start over for you, or they could join you where you are"

direk böle sanki LAN partyde oyun kuruosun havası verdi bana bu ya. Yani tamam çok eğlenceli olucak gerçekten arkadaşınla girsen biri trooper dier smuggler sen jedisın falan girisoun görev yapiosunuz vs. Instance instance da. hala adamlar nerde buluşcaz ne etcez insanlar nerde sosyalleşicek hiç sölemiolar . En sonunda sormuş adam

"Where are the PvP arenas? Or the large, 25+ player raids? Or auction houses? Or, hey, space-combat? Vogel raises an eyebrow. “Oh, we have all that too. We’re just going to wait a little bit to show you that.” That’s a promise that seems too good to be true. Stay tuned. The Old Republic is going to be huge."

tamam bunlar da var da. Bunlar da yani hep böle instanced olaylar.

Yani oyun şu an kafamda şu şekilde canlanio. Tamam belli gezegenler var mekanlar var, insanlar orda toplaşıp sosyalleşio edio şehirler var AHler var item alıp satiolar. Böle bi merkez var hatta Lobi gibi ve etrafında da instance kapıları var, oyun odaları gibi, Abi gel şu senaryoyu yapalım senle diip oraya giriosun VEya başka kapında girip abi gel senle karşı facitonla kapışalım diip oraya gidiosun.

Adamlar anlatmış senaryolar var işte dio seçimin etkilio seni dio, yarısında arkadşaın gelince tekrar başliosun dio. Yani biz paso instance yapıp single playerı arkadşalarla mı oynıcaz. NErde bunun hikayesi. KEndi içimizde mi yaşıcaz hikayeyi, Olmıcak mı world eventler, server çapında olaylar, savaşlar Hani benim bi kararım bişeyi etkilesin güzel de kimsenin haberi olmadıı sürece ben tek başıma takıldıım sürece ne farkedicek. Bilemedim. Her türlü oynıcam her türlü zevkli olucak ona bişey demiorum da işte. garip gelio.
Sosyal ağlarda paylaş

benim aklimda olan tek soru su ki :

bir mmorpg de kimin umrunda hikaye ve hikayeye bulanmak. bunun icin single playerlar var zaten. mmo daha baska bir olay. devamli agizlarinda her sey story e bagli olacak bosuna grind yapmayacaksiniz vs deniyor. be adam sanane. ben istersem grindliyim banane senin bana gosterecegin sacma sapan storyden ? umrumda degil story benim...

yani devamli hikaye hikaye hikaye.. iyide mmo bu degilki. mmo serbestlik ozgurluk ne zaman ne istersen onun yapabilme yetisi demek benim icin. pvp yapmak icin su instance buyrun girin. raid icin su instance sizi surdan alalim. aaaa hosgeldiniz sith bey sizin story bu taraftan soyle alalim sizi olacaksa oyun yandim.

ben gideyim cikayim gezegene ne istersen onu yapayim istiyorum hikayeden bagimsiz gideyim istiyorum ..
Sosyal ağlarda paylaş

76 sayfa içinde bi yerdede önceden demiştim, bu oyunun en ince kısmı o hikaye olayı, ordan kopabilirde, tutabilirde. hangi röportaja baksak hikaye aşağı hikaye yukarı netekim :p

tuttururlarsa, sonradan içerik sağlanırsa, son levelda abi hadi içerik bitti yeni karakter açalım dedirtmezlerse ve bugları çabuk temizlerlerse şansı var oyunun ama, banada öyle çok sertbestlik sağlayan mmo gibi gözükmedi şu açıdan. senaryo ve hikayeden kusmasak bari. ümüitliyim ama mesafeliyim :p ben girdiğim mmo yu 3+ yıl oynarım şahsen o yüzden devamı gelmesi lazım içerik olarak.

tüm herşey pozitif olursa 1-2+ milyon oyuncuya ulaşacağını, diğer oyunlardan, aoc WAR etc, da oyunucuda çalabilir ama wow killer olamayacağını düşünüyorum şahsen.

ama Wotk çıktığında diğer tüm oyunların nasıl bir anda boşaldığını hatırlatırım, hiç öyle birşey görmemiştim ben hayatımda :) blizzard yeni expansionun çıkış tarihini buna endekslerse bioware zorlanır bence ciddi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de bir mmorpg tamamen özgür olmalı. Hikayeyle beni yönlendirmemeli. Canımın istediği zaman, canımın istediğini yapabilmeliyim. Bir şeylere ulaşabilmek için illa mission yapmamalıyım. Ulaşmak istediğim hedefi kendim belirlemeli, o hedefe giden yolu da kendim seçmeliyim. Yani mmorpg hayatın kendi gibi olmalı. Oyun sadece atmosferi vermeli, gerisine karışmamalı.

Not: Ben bunların hepsini Eve Online'da yapıyorum, ama SW dünyası bana herşeyden daha çekici geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodous said:

Bence de bir mmorpg tamamen özgür olmalı. Hikayeyle beni yönlendirmemeli. Canımın istediği zaman, canımın istediğini yapabilmeliyim. Bir şeylere ulaşabilmek için illa mission yapmamalıyım. Ulaşmak istediğim hedefi kendim belirlemeli, o hedefe giden yolu da kendim seçmeliyim. Yani mmorpg hayatın kendi gibi olmalı. Oyun sadece atmosferi vermeli, gerisine karışmamalı.

Şu paragraf yerine "sanbox" yazsaydın yine anlardık. :)
Sosyal ağlarda paylaş

güzel yazmış adam. veya kadın mı bakmadım ismine de hehe

ilkinde questlerin öneminden bahsetmiş GTA örneği vererek ikincisinde de sosyalleşmenin , bağ kurmanın önemindnen bahsetmiş.

SWTOR anladıım kadarıyla 1. makaledeki gibi yapio da ikinci makalede bahsettii şeyler pek olmıcak gibi .
Sosyal ağlarda paylaş

dreagloth said:

Abi adam story based sevmeyen gelmesin, ben bunu yapıyorum, isteyen alır istemeyen almaz oynamaz diyor, para için herşey.

Hmm bu argümanı bir yerden arakladım ama, nerden...

houtyyyryryrr....

adi adam, tamam bizde bir sey demedik zaten sevmessem oynamam, ama bu bir mmorpg, ben umuyorum ki su anda sadece story! based kismini hallediyorlar, ondan bu laf agizlarinda yoksa herifler uzay savaslari vs sorusuna tabiiki olacak falan demis.

argumanlarimi copyrightsiz kullanmayalim plx...
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

ama Wotk çıktığında diğer tüm oyunların nasıl bir anda boşaldığını hatırlatırım, hiç öyle birşey görmemiştim ben hayatımda :) blizzard yeni expansionun çıkış tarihini buna endekslerse bioware zorlanır bence ciddi.

woltk ile bitti zaten hersey benim olene kadar oybayacaklarına kesin gozu ile baktıgım birkac arkadasım bile bıraktıktan sonra inandım wow un bittigine : )
ben de girmiyorum lotro oynuyorum swtor cıkana kadar ki blizz exp bile cıkarsa cok kisinin almayarak isine bakacagına eminim. tabi ki bu bahsettigim kitle biraz daha mmo konusunda emegi olan insanlar yeni baslayanlar icin blood elf ler hala guzel olabilir : )
zaten ne olursa olsun ister story based ister KO2 ne cıkarırsa cıkarsın alacak belli bir kitlesi var isminden dolayı bunun yanında emekliligini arayan benim gibi tipler de cıkacaktır mutlu mesut bir starwars evreni bizleri bekliyor...

Sevgilerimle...
Sleeper Polyanna
Sosyal ağlarda paylaş

Wotlk la wow ne bitti 11 milyona vurdu kullanıcıs. Oynayan oynuo iice herkese hitap eder hale getirdiler bi de oyunu o kadar şey eklediler. Kolay deil wowla yarışmak.

SWTOR da wow tadında bişeyler yapıcak, üstüne daha çok şey ekleyip sunarsa , onlar da başarılı olurlar. Var potansiyel gibi swtorda wowla rekabet edecek zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

gaap çok tükürmek istiyorsan kendi etrafında bi yerlere tükür. buraları kirletme.

bak adam açıklamış anlatmak istediğinin özünü. yoksa farm/grind hastasıyım dememiş.
Kanuni said:

pvp yapmak icin su instance buyrun girin. raid icin su instance sizi surdan alalim. aaaa hosgeldiniz sith bey sizin story bu taraftan soyle alalim sizi olacaksa oyun yandim.

şu tarz oyunlar yüzünden artık mmo oynayamaz oldum ben mesela. birsürü insan da benim gibi düşünüyor, kanuni gibi düşünüyor. 90 IQ'ya göre düzenlenmiş oyunları beğenmek zorunda değil herkes.

ekleme: ayrıca şu mmo'lardaki rpg konusunda da, aynı bossu bana 100 kere kestirtmeyen ve daha da doğrusu benim kestiğim bossu world'de öldürten ve bi daha hiç kimseye kestirtmeyen bir mmo yapılana kadar kimse mmo ve rpg ifadelerini yanyana kullandırtamaz bana.

son olarak forumun ancient isimlerinden biri zamanında demiş ki:
said:
mmo'da rp yapmak maymunluktur.
Sosyal ağlarda paylaş

tukurulmusum :(

rpg : role playing games.. role playing. rol yapma, yani istedigin rolu yapmada olabilir, sana bicilmis rolu ustlenmede. bende sufinin dedigi gibi kendi istedigim rolu uygulamak istedim sen tukurdun. instanced oyunlarda mmo ekinin kaldirilmasi gerekir bence :) ortama ters bir kere, ne bilim pesinde mob var hop degistir zone kurtuldun, pvp de hop degistir instance kurtuldun, ayni instancedasin bro nerdesin x deyim abi haa pardon ben z mirrorundaymisim bekle geldim. bunlar benim ozgurluklerden kastim ya da o an story istemiyorum canim sikkin grind yapmak istiyorum yapmaliyim, story den hemen kacabilmeliyim .. baglayici noktalari olmamali bir mmonun.

sanirim simdi tukurmeden anlamissindir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...