DadashNik0F Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 inşallah swgdeki gibi şehir basmalar olur. en çok onu istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 axedice said: Warhammerdan çalabilirler mesela pvpyi. World pvp objective ve instanced BG koyarlar, onlardan gelen puanlara göre bölgelerin kilitleri açılır, son tierin sonucuna göre bi iki tane gezegeni de el değiştirebilir şekilde yaparlar al sana pvp ortamı. abi warhammerın sistemi de çok bayio 2 faction arasında team fortress gibi oluo ben aliim o geri alsın . Eğer o gezegenleri alma bize resource kazandıracaksa vs oralara bişey kurulabilecekse zevkli olabilir. Öbür türlü warhammerad orası alınmış kaybedilmiş kimsenin umrunda deil nasılsa resetlenio, onlar alır sonra biz alırız modunda . Yani seferberlik yaptıracak bi kazanç yok ortada veya değişim yok haritada. Anca bunu başarırlarsa güzel olabilir. Kaynak muhabbeti önemli mesela. Yani uzay gemileri inşaa edilse, bunlar için resourcelar gezegenlerde bulunsa burayı ele geçiren avantajlı olsa böle bi soğuks avaş gibi silahlanma yarışı olsa, uzayda ve gezegenlerde bu şekilde savaşlar dönse, kalıcı olarak galaksiyi ele geçirebilecek şekilde vs. O zaman başarmış olur SWTOR. ama işte ben quest yapiim kendi hikayemi yaratiim o quest yapsın, o sırada global chatten muhabbet olsun. Sağdan tıklayıp JEDI VS SITH BG sinde sıra bekliim, Sıra gelince instance a ışınlanıp pvp yapiim sonra da çıkıp tekrar queste devam ediim yaparlarsa çok üzücü olur. Questler mükemmel zevkli olsa bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Mortis said: ama işte ben quest yapiim kendi hikayemi yaratiim o quest yapsın, o sırada global chatten muhabbet olsun. Sağdan tıklayıp JEDI VS SITH BG sinde sıra bekliim, Sıra gelince instance a ışınlanıp pvp yapiim sonra da çıkıp tekrar queste devam ediim yaparlarsa çok üzücü olur. Questler mükemmel zevkli olsa bile. e bu zaten, wow sw mod olur. Böyle olursa da sonu belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 hangi oyun pvp yi becerebildi ki bunun becermesini bekleyelim.. en azindan pve si muhtesem olsun pvp sini sonra dusunsunler. sizin istediginiz pvp anca gercek hayatta olur , oda kaninizdaki atalarinizdan gelen barbarliktan dolayi sanirim :) cikin mahalle dalasi yapin azginliginizi giderin mahalle kapin ne bilim :P isin sakasi bir kenara gecmise bir bakin pvp yi hangi oyun becermiste sizler bizler super pvp demisiz, ya da super pvp si olduguna inandiginiz hangi oyun oynanir kalmis kapanmamis. pvp yi dunyada isteyen ve onun ugruna oyunu oynayan kisi sayisi bu forumdaki bilinir ve kabul edilmis kaninin aksine pve sevenlerden kat be kat daha az.. not : drea "e bu zaten, wow sw mod olur. Böyle olursa da sonu belli." demissin. evet sonu belli 12 milyon kullanici :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 starwas da ne pve si olacak healer mı var mezzer mı cc mi tank mı dayıyacaklar questi klasik bioware oyunu hikaye hikaye hikaye diye yedirmeye çalışacaklar ben çok umutsuzum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 ben sirf sci fi olacagindan dolayi cok umutluyum.. fantasyden bay geldi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 said: hangi oyun pvp yi becerebildi ki .... Hiç orjinal serverında oynamadım ama UO'nun bunu becerebildiğini düşünüyorum. Hem pvp hem de WoW gibi onlarca kişiye gerke duymayan bir pve ortamı vardı. SW'nin olayı WoW pve'sine dönecekse 0 dan birşeyler kasmanın bir anlamı yok. SW grafiklerini ve en önemlisi bug düzeltme sürecini görmeden de yaşayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2009 Kanuni said: hangi oyun pvp yi becerebildi ki bunun becermesini bekleyelim.. en azindan pve si muhtesem olsun pvp sini sonra dusunsunler. sizin istediginiz pvp anca gercek hayatta olur , oda kaninizdaki atalarinizdan gelen barbarliktan dolayi sanirim :) cikin mahalle dalasi yapin azginliginizi giderin mahalle kapin ne bilim :P isin sakasi bir kenara gecmise bir bakin pvp yi hangi oyun becermiste sizler bizler super pvp demisiz, ya da super pvp si olduguna inandiginiz hangi oyun oynanir kalmis kapanmamis. pvp yi dunyada isteyen ve onun ugruna oyunu oynayan kisi sayisi bu forumdaki bilinir ve kabul edilmis kaninin aksine pve sevenlerden kat be kat daha az.. not : drea "e bu zaten, wow sw mod olur. Böyle olursa da sonu belli." demissin. evet sonu belli 12 milyon kullanici :) Guild Wars becerdi fazlasıyla. Guild Wars 2 çıktığında da muhtemelen fark yaratıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anubisath Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 guild wars 2'yi cidden ben de çok merak ediyorum ya.instance olmayan outdoor bölgeler,pve için dungeonlar,oynanabilir ırklar filan olcakmış diğer mmolar gibi.bi de pvpsini de ilk oyundaki kadar kaliteli yapıp üstüne üstlük outdoor pvp de eklerlerse hakikaten yönetir direk. aylığı da yok,mis :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 guild wars bir mmorpg degildir. tabii genede online oynanan bir oyun olarak gorurseniz pvp si basarili denebilir oda wowun yaptigindan baska bir sey degil tabii. yani gir insrtance bolgeye kir gec bitir tekrar gir. oyle world pvp , kale sehir alma zone kapatma, full loot veya kismi loot, siege makine kullanimi, at uzerine pvp gibi buradaki arkadaslarin gercek savas ortami ve tum dunyanin bir pvp ortami olarak olmasi istegini karsilamiyor gw. zaten heryerin instanced oldugu pve yi kendi instanceinizda yaptiginiz bir oyunun pvp gucunun olmasi biraz farkli. uo uzaydan geldigi ve 1000 senelik ileri teknoloji ile uretildigi icin o muhtesem basyapit oyunun, bu forumda uzerine pvp pve craft vb konularda oyun cikmayacagi ya da cikan bir oyunu benim goremeyecegimden dolayi uO! yu artik tum tartismalardan uzak tutuyorum. shadowbane olabilir belki pvp de ama ondada gorduk dengesiz guclenmenin nelere mal oldugunu serveri kapat adamlar oyunu biraksin... oyunu oynayan insan oldugu ve hirslarin onune gecilemedigi icin full free open pvp konamaz oyuna. rezil edersiniz diger oyunculara o serveri ya da oyunu. herkes guclunun yaninda durur herkes ezilmek istemez. server dengesi olamaz. warhammerdaki gibi aldim verdim ben seni yendim olur en fazla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Sonuç olarak UO gibi bir gerçek varken iyi pvp'si olan bir oyun yapılamayacağını ida etmeni anlamıyorum. Denge dediğin şeyi oyun tasarımcıları yapar. Mage'e pantalon, paladine de etek veren wow tasarımcılarının ne derece başarılı olduğu belli. Mevcut isim yapmış firmaların tasarımcıları bunu başaramadı diye yeni gelecekler de başaramayacak diye birşey yok. Bu arada bir oyunun 12M kullanıcı yapması o oyunun illa çok başarılı olduğu anlamıan gelmez. Firmanın pazarlamayı iyi yapması bile kötü bir ürünü çok sattırabilir. Bu firmanın başarısıdır, oyunun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Rock said: Bu arada bir oyunun 12M kullanıcı yapması o oyunun illa çok başarılı olduğu anlamıan gelmez. Firmanın pazarlamayı iyi yapması bile kötü bir ürünü çok sattırabilir. Bu firmanın başarısıdır, oyunun değil. UO ile ilgil düşüncelerine katılıroum da bu son paragrafta yazdıklarına katılmıorum. WOW şu an piyasadaki en kaliteli oyun, her şeyi ile, ha hardcore pvp seven vs insanları kendine çekmeyeblir belki ama bi mmorpg yi sırf pvp oyunu ya da pve oyunu die kesip atamiosun, bunun içinde grafikler, interface, content, oynanabilirlik, sürekli gelişim, eventler vs bi sürü şey var ve wowdan ii başaran yok daha bunu. ben de çok istiyorum uo gibi oyun darkfall dan çok ümitliydim, patladı demiorum, insanlar oynayıp zevk alio hala ama işte ama oyunu satmiolar kolay kolay ben de böle cesaret edip de uğraşıp alamiorum vs. Neyse sonuçta oyunu yapan firma Bioware, mekan STar Wars evreni, konu belli. Eminim ki adamların hedefleri çok büyük. Öle dandik bi oyun yapmıcaklardır. Fakat 2. wow olsun istemiyorum, Warhamemr gibi de aldım verdim olsun istemiorum . EVE ONLINE gibi olsun istiorum daha çok. Ama bu kadar "story" e odaklanan questlere bilmeenelere odaklanan bi firmanın sandbox oyun çıkarmıcağı kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Rock said: Sonuç olarak UO gibi bir gerçek varken iyi pvp'si olan bir oyun yapılamayacağını ida etmeni anlamıyorum. Denge dediğin şeyi oyun tasarımcıları yapar. Mage'e pantalon, paladine de etek veren wow tasarımcılarının ne derece başarılı olduğu belli. Mevcut isim yapmış firmaların tasarımcıları bunu başaramadı diye yeni gelecekler de başaramayacak diye birşey yok. Bu arada bir oyunun 12M kullanıcı yapması o oyunun illa çok başarılı olduğu anlamıan gelmez. Firmanın pazarlamayı iyi yapması bile kötü bir ürünü çok sattırabilir. Bu firmanın başarısıdır, oyunun değil. uo gercegi kime gore bre ? bana gore degil size gore olmasi neyi gosteriyor. eq1 den sonra basladim uo ya ben... aptal sacma bir sey geldi dayanamadim kapadim sildim attim kenara. nedir simdi? bende cikayim eq1 mi diyim sizlere. anlatamiyorum sanirim derdimi sizler icin olan gercek dunyayi baglamiyor. bu kadar kor bakmayin su olaya. kendi dogrunuz sizleri ve kucuk bir tanidik grubunu baglar o kadar. dunyadan bahsediyoruz mmo denince, uc bes kisinin fikri, sevdigi seyler degil , bir anda milyonlarca kisinin oynadigi ortak bir dunyadan bahsediyoruz. uo tamam guzel eglenceli ama cogunuzun aksine dunyanin en bilinen muhtesem ve ornek alinacak oyunu degil. dunyada dogada denge yokken sen neyin dengesinden bahsediyorsun ? programcilar yapacakmis detaylari cozecekmis gak guk. oynayan insan bunu insan. tum dogal acgozlulugu ve hirsiyla geliyor oyuna. ve oturup kendini tanri sandigi sacma bir konseptin icinde neyin dengesini saglayacaksin bu toplulukla ? sen saniyormusun ki serverde ebonlore gibi guildler veya allienceler olduktan sonra kimse cikip karsisinda duracak da savasacak.. ezilmeyi seviyorsan bilemem... insanin veya dusunen bir varligin oldugu yerde denge olamaz bu kadar net. kominist mmo yapin anca belki o zaman olur sadece tek item herkese ayni skill oynayin durun. dengeli pvp den kasit bu olsa gerek. mmo dendiginde olayin icine gercek para dahi giriyor. adamlarin pclerinin gucu, netinin baglantisi dahi giriyor. bir dusunun oturup gercekten bir mmonun neleri kapsadigini, neleri kapsamadigini ona gore denge, pvp, world pvp vs den dem vurun. sadece tek irka ve dile yapilsa dahi sorunlari biraz gorebilirsiniz herhalde, adamlar cinde iskelet vb npc leri yasakliyorlar wow da.. bizlerde hala burada su bu gak guk.. klasik turk zihniyetinde herseyden dem vurup hic bir seyden anlamayan kitle sinifina girmeyin .. arastirin az bir irdeleyin tum mmo tarihini, neler gelmis neler gecmis, neler hala duruyor, nerede hatalar olmus, neden bazi seyler cozulmemis vs de vs. 100 un cok ustunde mmo var free payed. hangisinde sizin dediginiz pvp var biriniz cikin diyin lutfen. tum dunya yapamiyor ya da yapmiyor bu olayi var demekki bir sorun bir engel. uo haric :P kendi dogrularinizi genele yaymayin ve her oyunu kendi icinde degerlendirin lutfen. cikip uo demeyin. gidin oynayin uo orada hala canli. ne kasiyorsunuz ki yeni mmolarla. swtor yeni bir oyundur yeni bir dunyadir, yeni bir kitap bir film bir tiyatrodur. keyif almak istiyorsak onu kendi icersinde kiyaslamaliyiz. yoksa her kulturel yayini baskalari ile kiyaslayip bok atacaksak uretmenin ileri gitmenin ne anlami varki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Kanuni said: sen saniyormusun ki serverde ebonlore gibi guildler veya allienceler olduktan sonra kimse cikip karsisinda duracak da savasacak.. ezilmeyi seviyorsan bilemem... itina ile hayattan soğutulur :D ben artık full loot open pvp kavramlarının vs bizim ahali yüzünden ölmeye yüz tuttuğu kanısındayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mighty siz de çok abartmıştınız ama. /who battal yapıp akşam nerde siege var ona bakıyodum :p Bence genel sistem açısından en eğlenceli pvp oyunu shadowbanedi, ebonlore gibi guildleri dengeleyebilecek karşıt bi güç olursa yine eğlenceli olur. Warhammer'ın aldım verdim sistemi de o kadar da kötü değil aslında, ama mmo dediğin biraz sandbox olmalı özgürlük sunmalı. SWtOR un en büyük eksisi EPIC HİKAYA YAPOYORUZ diye işe girişen bioware, yoksa 8 9 gezegenden oluşan bi starwars evreni baya bi sandbox potansiyeline sahip. Da questler bittikten sonra oyuncuya yapacak ne kadar şey sunabilirler orası muallakta. Mass Effect gibi /randomla yapılmış haritalarda grind hatasına düşmezler artık, ama rancor yada krayt dragonlara raid yapılmayacağına göre (inşallah yapılmaz tabi lulz) baya bi boşluk olacak endgamede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Valla ne yalan söyliyim ne endgame PvE nede competitive PvP adına birşey verebileceklerine inanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 @Mortis WoW'a çok kalitesiz yada berbat bir oyun demiyorum. PvE açısından başarılı olduğunu da kabul ediyorum. Benim ihtiyaçlarıma cevap vermiyor o başka mesele. Benim wowda asıl beğenmediğim daha ilk pakette yapılması gereken şeylerin ya daha çok yeni yapılması yada hala yapılmamış olması. En basitinden instance map bile yeni geldi, eskilerde hala yok(önemli değil ama eksilklik). WoW PvE açısından güzel olabilir ama bence okadar da kaliteli değil. @Kanuni Sen faction ve guild olayından bahsediyorsun. Söylediğin gibi insan doğası nedeniyle güçlü olan taraflarda guruplaşma olacağının ben de farkıdnayım. Bunu gerçek dünyada da engeleyemiyoruz zaten. Gerçi herkkesin aynı dili konuşup istediğinde(tabi bir anda değil) faction değiştirmesi oyunun bu dengesini daha çok sağlayabilir. Sonuçta büyük bir guild tek olmak isteyecektir. Kendisi o factionda olduğu için tüm çapulcuların da toplandığı bir faction da olmak istemeyecektir. Tabi o büyük guild de çapulcuysa durum dada da kötü olabilir. Buradaki herşey insan doğasına kalmış. Esas konuya dönersek benim bahsetmeye çalıştığım şey oyundaki classların dengesi. Her pathcte bir classın öldürülüp başka bir classın diğerlerinin dominantı yapılması. Denge derkende bahsettiğim bu. Bir classın daha rahat aldığı ve çok zorlanarak kesebildiği classlar olabilir, bu normaldir. Normal olmayansa bir classın diğer tüm classları rahatlıkla alırken, diğerlerinin onu almaya çalışırken kan kusması yada hiç alamaması. TBC'de insanlar uzunca bir süre "Bir walocku ancak başka bir warlock alır" diye boşuna ağlanmadı. Aynı gözyaşları daha 3.1'e kadar DK için dökülüyordu. Uzunca bir dönem ne kesip ne kesilebilen palalardan bahsetmiyorum bile. Ben oyunu daha çok PvP amaçlı oynamak isteyen bir insanım, blizz programcıları karakterimi her katlettiğinde 0dan yeni dominantlaştırdıkları karkateri kasamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Yani bir kere bu oyunda her türlü PvP öğesinin tamamen domine etmesi gerek..PvE'nin de item veya level atlamak için olmaması gerek diye düşünüyorum..Yani 10 kişi toplanıp Rancor kesip ondan +5 blaster'ı almak vs gibi olursa oldukça saçma olur... PvP açısından Star Wars her türlü zenginliğe sahip,bir kere bir sürü birbirinden tamamen bağımsız evrenlerden oluşuyor,hepsinin kuralları da pekala farklı olabilir.. PvP'yi fraction ve reputation'a bağlamaları mantıklı olur gibi sonuçta bu oyunda 2 taraf yok,alliance veya horde gibi,ben kafasına göre takılan criminal bir Smuggler da olabilirim mesela Coruscant'a girince yakalanırım,ama Hutt'lar tarafından yönetilen bir gezegende serbestçe dolaşabilirim mesela ilişkilerim onlarla iyiyse...O sırada dark light jedi'lar kendi kafalarına göre taklılırlar,ben olaylardan da bağımsız olabilmeliyim atıyorum bir Smuggler olarak... Yoksa level 20-25 karakterlerin girdiği bir Battleground dediğiniz gibi instanced pvp çok aykırı geliyor bence SW mantığına... Oyunda bir sürü fraction olabilir,ve pvp bunlara bağlanabilir,ama sanırım bu oyunda pek öyle birşey yok,daha story-based gidiyorlar,asıl merak ettiğim bu sith-jedi dengesinde diğer "normal" klasların hikayede ne kadar efektif rol alacağı,düşünmüşlerdir heralde... Yani ne bileyim hani öbür classlarda çok iyi olacak,geri kalmayacak fln da iş lvl 50 smugglerın lvl 20 jedi'yi kesmesi gibi bir durumda olursa berbat olur,o karakterlerin bağımsız olması gerek jedi/sith olayından mantıken,oraya kafam takılıyor.. Star Wars gibi bir temadan dünyanın en kral Sandbox oyunu yapılabilirdi diye iç geçiyiyorum hep:)... İnşallah pvp olayı en azından biraz bağımsız olur belli yerlere/belli kurallara bağlı kalmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxrep Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 axedice said: Mighty siz de çok abartmıştınız ama. /who battal yapıp akşam nerde siege var ona bakıyodum :p Bence genel sistem açısından en eğlenceli pvp oyunu shadowbanedi, ebonlore gibi guildleri dengeleyebilecek karşıt bi güç olursa yine eğlenceli olur. Warhammer'ın aldım verdim sistemi de o kadar da kötü değil aslında, ama mmo dediğin biraz sandbox olmalı özgürlük sunmalı. SWtOR un en büyük eksisi EPIC HİKAYA YAPOYORUZ diye işe girişen bioware, yoksa 8 9 gezegenden oluşan bi starwars evreni baya bi sandbox potansiyeline sahip. Da questler bittikten sonra oyuncuya yapacak ne kadar şey sunabilirler orası muallakta. Mass Effect gibi /randomla yapılmış haritalarda grind hatasına düşmezler artık, ama rancor yada krayt dragonlara raid yapılmayacağına göre (inşallah yapılmaz tabi lulz) baya bi boşluk olacak endgamede. End game de güzel bir dark lord konulur . Öyle tahmin ediyorum. Veya Güzel bir yaratık olur. :) Rancor ların anası gibi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Rock said: WoW PvE açısından güzel olabilir ama bence okadar da kaliteli değil. Şuna kesinlikle katılmıyorum mesela. Quest chainleri olsun, onları instancelara bağlaması olsun, WotLK'le gelen phasing olayı ve phased encounterlar olsun, iç mekan tasarımları ve genel grafik yönetimi olsun wow her tarafından kalite akan bi oyun. Bokta boncuk topluyoruz lololol dense de scarlet monasterysinden gundrakına genel tasarımın ne kadar iyi olduğunu görebiliyorsunuz. Herşeyden önce akıcı ve detaylara önem veren bi oyun, sistemsel açıdan hataları olsa da kalitede rakibi yok. Mass Effectten Baldur's Gate e bio oyunlarına baktığın zaman da benzer bi kalite var blizzard gibi. O açıdan SWtOR un eksik kalacağını sanmıyorum, ama sistem noktasında wowdan bile kötü olacak sanki. Jedi/Sith karakterleri kesinlikle diğerlerinden daha güçlü yapmayacaklardır, zaten gerek kotorlarda gerekse orjinal filmlerde jedi olmasa bile jedi öldürebilen force sensitive bi sürü karakter gördük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 rock ben wowdan ornek vermiyorum ve molten core da 3 boss kestikten sonra guild lideri olmama ragmen oyunu biraktim her sey guzel giderken hemde. cunku kisisel olarak hedefim vardi ona ulasmistim ve ayrica oyunun gorunen gidishati klasik end game'e geldin hadi simdi kes bic itemlene donmustu... wow benim icin dunyanin en muhtesem esksiksiz oyunu degil... ancak.. wow un simdiye kadar yapilmis en iyi mmorpg oldugunuda kabul etmemiz gerekiyor. bu, bu kadar basit acik secik net bir sekilde ortada ve bunu kabul etmemek hata olur. hatalari varmi ? var, eksikleri varmi , var ama oyun simdiye kadar cikmis en iyi mmorpg mi ... evet oyle. ayrica su soruyu sorsam eminim ki cogunuz blizzard diyecektir; soru : eger swtoru yapacak olan firma bioware yerine blizzard olsaydi beklentilerimiz daha fazla olur ve beklentilerin gerceklesebileceginden emin olurmuyduk. bu soruya herkes bence blizzarddan dolayi evet der. swtor konusunda zaten sorun oyunun dunyasinin evreninin hikayesinin veya herhangi bir baska yapitasinin sorunlu olmasi degil bu kadar beklentinin altindan biowarein kalkip kalkamayacagidir. zaten bence sanki swtor cikacak ardindan cok yakin zamanda da blizzard starcraft online diye bir mmo yayinlayacak sonrasi belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 nerdeyse yeni çıkan bütün mmoların hatası son leveldan sora yapacak içerik olmaması, halbuki millete bi oyuna başlayıp level cap e ulaştıktan sora para verdiren tek şey bu, bir çok firma hala bunu anlamış değil ben hayret ediyorum nası adamlar var şirketlerde diye :) halbuki wowda hayat 60(yada druma göre 70 ten 80 den) tan sonra başlar diye bir olay vardır. level cap e gelince kitlenmezsin 2. ayda. Buna dikkat etmeleri lazım, ilk ay oyun 5 milyon kutu satabilir ama 3. ay herkes full level olunca içerik yoksa 300.000 e iner. potansiyeli olan son oyunlarda hep böyle oldu hepimiz biliyoruz. bu oyunun videolara bakınca zaten ciddi bi wow havası var oynamış olarak aynı basitlik ve sistem benzer, yanlış değil zaten gayet güzel bu, hatta oyuncu sayısını çok arttırır oynanışın kolay olması, doğru olanı tekrar etmekte hata yok zaten. büyük ihtimal dungeon sistemide wowun yarattığı sisteme benzer olacaktır, instance sistemi kullanırlar diye düşünüyorum. wowdaki tanrı troll yerine sonda rütbeli sithler, askerler, crime lordlar flan koyarlar, olsun zaten, ama yeterki level capa ulaşınca yapacak bişi olsun. ama tabi starcraft online çıktığı gün kotor hesabını kapatırım lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 haklisin kesinlikle. ornegin ben sanmiyorum ki sadece mob kes raid yap ile bagintili kalsin swtor. sonucta bir scifi. ben olsam direk piloting koyarim ikinci meslek herkesin alabilecegi. sonucta araba surmek gibi bir sey jedi de olur pilot, smugglerda doktor da.. uzay savaslari koyarim crew olarak guild gemileriyle questing ve pvp koyarim. birisi sag lazer sol lazer torpido vs. bunlar kesin olacak seyler yani high endi sadece raidle birakmayip herkese pilot olup ait oldugun yerde admiral olma sansi, pilot olup yeni gemiler edinme , yeni laserler vs. swg de var ornegin bu sonradan geldi pek oynamadim ama fena degildi. swtor su anda gelistirme asamasinda oldugu levelling, story, dunya yaratimlari gibi seyleri halletsin gerisi cok daha cabuk filizlenecektir. cunku benim gibi bir oyuncu dahi dusununce su anda suraya bu evrenle ilgili 100 tane yenilik yazar. saniyormusunuz ki bu oyunu yapanlar bizden daha beceriksiz ve vizyonsuz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Zaten her konuda wow'u kötülemek manasız...WoW'un dediğiniz gibi rahatlığı,kolay öğrenilmesi,arayüzü,menüleri,kamerası vs bugüne kadar yapılmışların en iyisi,kolay olduğu için insanlara öğrenmesi de çabuk oluyor,alışması da bu yüzden interface/kamera vs wow gibi olması çok mantıklı.. SW'nin dediğim gibi ama wowdan farkı PvP öğesinin daha baskın olması gerekliliği... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 hepsi değil tabi ama bazen bakıyorsun büyük firmalar bile acayip şeyler yapıyorlar oyunlarında, oyuncuların en çok tuttuğu özelliği, en sevdiği şeyi yaptığı oyunun devamına koymuyor mesela adamlar. çünkü playerla iletişimi -3 firmanın. tek etken değil tabiki, arkadan programcıları hadi çıkarın artık da para yapalım diye ittiren ceolar, şirketin bütçesi vb vb etkenlerde var. oyunculardan gelen geri dönüşleri değerlendirmek çok önemli, blizzardın belki en iyi yaptığı şeylerden biri bu bence. buda adamların 2009 ilk çeyrekte sadece wow dan bizim iş bankasının 2009 ilk çeyrek toplam karına denk para kazanmasıyla sonuçlanıyor :) tabi oyunu karşılaştırırken insanlar mesela 4+ yıllık 2 expansionlu sayısız free patch içeriği eklenmiş wowla karşılaştıracaklar, çoğunluk bunu yapıyor doğal olarak yeni bir oyunun eskisi gibi eksizsiz olmasını bekliyorlar buda hata. oyuncu tarafından şirkete ve oyuna birkaç aylık "görelim bakalım nası kotarcaklar" süresi verilmeli ilk release in ardından bioware in kritik bugları çok hızlı temizlemesi lazım ki oyuncular firmaya güvenebilsin, malesef wow gibi bir faktörün olması ve piyasadaki 235232 başka oyununda olması bu aşamanın oyuncu kaybının minimum olması açısından ciddi hızlı yapılmasını gerektiriyor. ben wowun ilk US betasında vardım ve, takılan, kaybolan npclerden abuk yerlere spawn olan mining spotlara kadar, bi sürü bug report etmiştim 2 level fazla level atlayacağıma, bir sonraki betada ve oyunun çıkışında çoğu düzeltilmişti açıkçası. koca şirketin benim değidim şeyi yapması mutluluk verio tabi insana :p oha wall of text :D gidiyim fallout 3 'te mutant kafası patlatayım biraz lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar