-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 ya gerçekten yeni screenshotlara, videolara baktıkça eldeki muazzam kaynağın nasıl çar çur edildiğini gördükçe içim acıyor. hele hele bioware gibi bir firmanın bu kadar düz mantıkla ilerlemesi gerçekten çok garip. muhtemelen ea'nin büyük parmağı var prodüksiyon aşamasında ( pazarlama dertleri olarak söylüyorum ) ama bu kadar emeğin boşa gideceğini bir şekilde yüksek mertebeden birilerinin hatırlatması lazım çeşitli kişilere. yani düşünüyorum, bilgisayar konusunda ileri teknik becerilerim yok, daha önceden mmo tasarlamışlığım yok, ama şu oyunu bana ya da mmo dünyasıyla haşır neşir olan başka bir insana verseler çok daha iyi işler çıkarılabilirdi. yazmadan edemiyorum, - ultima online, star wars galaxies, everquest, dark age of camelot, shadowbane... evet bu oyunları oynayanların sayısı belki bir wow kadar olmadı hiçbir zaman, olduysa da wow'un yarattığı etkiyi yaratamadı bu oyunlar, ama tüm bu oyunların ' sadık ' bir kitlesi vardı. oyunu oynamadığınız zaman gerçekten ' oyunu ' özlüyordunuz, işteyken, okuldayken ' eve döneyim de şunu şunu yapayım ' diyordunuz. wow'un çıkışı ile oyuncuların amaçları ve bu amaçlar için kullanmak zorunda oldukları araçları da değişti. bu oyunlarda community oluşturmak ön plandayken, wow ile birlikte insanların derdi gövde gösterisi yapmak oldu, gerek item ile, gerek pvp skorları ile. bunu wow çok güzel başardı, buna kimsenin itirazı da olamaz sanırım, ama bu durum tüm mmo piyasasının kökenlerini değiştirdi. wow'un çıkışından beri kaçımız ( mmo oynayan kitleden bahsediyorum ) bu dönem çıkmış bir mmo'ya gerçekten gönül verdik, işler yolunda gitmediğinde ' düzelecektir ' dedik, ya da en basitinden 2 - 3 aydan fazla vakit geçirdik ? oturup düşünmek lazım. sw:tor'a gelecek olursak.. şöyle bir durup baktığımızda, artı yönleri : - gezegen çeşitliliği. her ne kadar gezegenlerin büyüklüğü ve keşfedilebilir/oynanabilir alan her gezegen için tahminlerin çok altında kalsa da değişik ortamlar, farklı atmosferlerin kimseye zararı yoktur diye düşünüyorum. - zengin bir storyline oluşturmaya imkan tanıması. swg'de belli bir çizginin takip edilme zorunluluğu vardı, ne de olsa orjinal trilogy zamanında geçen bir oyundu, lucasarts ile çok ters düşecek şeyler yapamıyorlardı. bu da bazı sınırlar getiriyordu oyuna. sw:tor ise geçtiği yıl aralığı olarak ( http://www.timelineuniverse.net/History.htm ) uçsuz bucaksız bir esnekliğe sahip. - oyuncuların kendini ' eşsiz ' hissedebilecek olması. ne kadar doğru olacak tartışılır tabi ki. ama gene de iyi bir uğraş var. - seslendirmeler. ( söylemek zorundaydım ) - animasyonlar vs. vs. eksi yönleri : - ruh. swg'nin çıkacağı zamandaki heyecanın 1/10'unun sw:tor için olmaması. - class sistemi. yanlış, yanlış ve gene yanlış. sadece class sistemi oyunun ömrünü yarı yarıya kısaltıyor diyebilirim. - craft sistemi yok. var, ama yok. anladınız siz. - customization'ın göründüğü kadarıyla yeterince iyi olmaması. yanlış ırkların seçimi. - kimi zaman göze batan grafikler. - class sistemine bağlı olarak düzgün bir pve, pvp sisteminin ' muhtemelen ' oturtulamayacak olması. ve son olarak, ne yapılabilir ? daha doğrusu bu aşamadan sonra soruyu ' ne yapılabilirdi ? ' olarak değiştirmek lazım, - class çeşitliliği sağlanabilirdi. mmo'ların yalnızca 6 - 8 - 10 class'dan oluşmak zorunda olmadığı, swg gibi 30 - 40 tane profession'ı görmüş oyunların da sadık bir kitle oluşturabileceği anlaşılmalıydı. işin özünde bir oyuncuya ne kadar çok ' çeşitlilik ' sağlanırsa, oyuncunun kendini o kadar bağımsız ve farklı hissedeceği bilinmeliydi. - buna bağlı olarak 3 - 4 adet ranged class, 3 - 4 adet melee class (jedi-sith hariç), 2 - 3 adet support/medic class ve bunlara ek olarak yan meslek değil, gerçekten bu classların ağırlığna sahip 4 - 5 adet crafter/trader class oluşturulabilinirdi. oyuna bu şekilde fazla class getirmekten korkulmamalı artık. soe gibi gelmiş geçmiş en başarısız oyun şirketlerinden biri bile bu sistemin benzeri ile ilk 2 senede bu kadar sadık bir oyuncu kitlesi oluşturduysa ve oyunun çıkış tarihinden 7 sene geçmesine rağmen sürüyle insanın emu adı altında bu oyunun sistemini devam ettirmeye çalışmasında bir mana vardır diye düşünüyorum. - craft sistemi, kusursuz seviyede olmak zorunda olmasa da, çok daha iyi olmalıydı. bir iki parça toplayıp yeni bir item yaratmak yerine, bu iş ile gerçekten uğraşmak isteyecek oyuncuların olduğunun da farkına varılmalıydı. ve bunun için, çok fazla tekrar ediyorum ama, yine swg örnek alınabilinirdi. - jedi kesinlikle ve kesinlikle başlangıç mesleği olmamalıydı. baştan jedi olunmayacak olması, sanılanın aksine, oyunun satışlarında büyük bir kayıp yaratmazdı. tam tersine, insanlar kendilerini daha eşsiz hissedebilmek için jedi olmak için uğraşabilir, bu işe gerçekten gönül veren insanlar olabilirdi. emek ve uğraş isteyen bir jedi sistemi getirilip, jedi'ların gerçekten diğer classlardan benzersiz olması sağlanabilirdi. gibi, gibi, gibi... sanki review yazısı yazar gibi hissettim, bu kadarı yeter heralde şimdilik. içimi dökercesine sdf.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 öncelikle /signed sonrada lütfen copyright larıma saygı gösterin :) bu filmin yayın hakkı bende.
Netcafe Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2010 ben ümitlerimi earthrisea bağladım...çeşit çeşit class crafting factionlar housing city o bu hepsi olucak dendi..hayırlısı not : söylemeden geçemiyicem soenin swgsini oynarım daha iyi be dancer fln görürüm cantinada takılırım ne biliyim asdasd
maxrep Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Olmadı swg ye dönerim. Oyun baya iyi olmuş. düzeltmişler çoğu şeyi falan. söylentilervar. Deno amcaoğlu bir yanlışın var. SWTOR da jedi ler ve sith ler gani olduğundan başlandıç olmsı normal. İlerki zamanlarda jedi - sith soykırımı olur :)
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 biliyorum, işte bu da yanlış mantıklardan biri. o dönem jedi ve sithlerin fazla olması herkesin baştan jedi ya da sith olabilecek olmasına imkan tanımak zorunda değil ki. ayrıca 8 classın 4'ünün ' force user based ' olması zaten manzarayı şimdiden gösteriyor bize. biz bu oyunun bir jedi academy olmasını istemedik ki ? herkes jedi ve sith olduktan sonra gerçekten bunun bir anlamı kalmayacak. ben karşımda jedi ya da sith gördüğümde heyecanlanmayıp pata küte dalıp, üzerine bir de keseceksem rahatlıkla ne anladım ben bu işten. ayrıca gene bir geeklik patlatıyorum ve o dönemki jedi sayısının clone wars dönemindeki jedi'lara yakın olduğunu belirtmek istiyorum. tek fark, sithlerin sayıca jedi'lara denk olması.
Netcafe Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2010 -Deno- said: ve o dönemki jedi sayısının clone wars dönemindeki jedi'lara yakın olduğunu belirtmek istiyorum. tek fark, sithlerin sayıca jedi'lara denk olması. nuff said. ama şimdi nolucak? normal bhymiş troopermiş vsden çok jedi / sith olucak
Karag8z Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Bir oyun oynanır ve yönlendirilir. Wow ilk çıktığı zamanki durumda olsaydı, içinde barındırdığı tüm sınıflarla solo oyun olurdu. warlock tek tuş karekter yıllardır değişti mi? adamlar uğraşıyor. Çıkış süresinin uzun olması kötü olacağı anlamına gelmez. hha swg deki güzellik tamamen craft sisteminden geliyordu. bir yapımcı firmada bunu oyuncuların sevdiğini görüp sistemlerine eklemediler o başka. genelde oyunlar 7+ planlanmaya başlandı bu da gayet normaL.
THARKAS Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 http://www.swtor.com/community/forumdisplay.php?f=34 burda 9 class gosteriyor? 10 olacak yani. bu demek oluyorki ilerde 12 de olabilir yanlismiyim?
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 oha 1 nisan şakası hala duruyor heriflerin.
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2010 ahah oyuncular artık 1 nisan geçti siler misiniz bu boardu falan die topicler açmışlar
scorch Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2010 alt class kasmak zorundasınız demek yerine "YEPYENI HIKAYE ICIN YENI BI CLASS ILE BASLAMANIZ LAZIM!" demişler hmpf ;p
Hastadam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 bu oyunu en çok bekleyenlerden birisi benim. aylardır okuyorum, takip ediyorum orayı burayı. ama bana sorarsanız (koyu bir star wars hayranı olaraktan ) bu oyundan bi cacık olmaz. çok single tadı vermeye başladı, bide ben bi türlü hayal ediyorum pvp olayını bu oyunda, çok saçma olucak, hatta olmiycak belkide.. bu resmen wow'un star wars versiyonu gibi oluyor. ne biliyim priest yokta jedi consular var, işte rogue yok bounty hunter var bilmem ney.. bide en çok sinir olduğum şey bu yapımcılarının çıkıp çok epic olcak çok bilmem ne olucak demesi. Keşke hiç girmeselerdi bu işe. niye her firma şu nefret ettiğim wow'u taklit ediyorki anlamıyorum.
Hastadam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 yazık yani, star wars'un güzelim evrenini bu aptal para tuzaklarına alet etmeselerdi hiç değilse.
DadashNik0F Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2010 starwars mmolarının üzerinde lanet var.
mardox Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 bence çıkıştaki satıştan para kırcaklarından emin olduklarından çok kasmadılar. her türlü bu oyun acaip satıcak ne kadar kötü olsa da.
maxrep Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Evet iyi satacak. Star Wars fanlarının yarısı alsa yeter. Ben ne kadar kötü olsa min 1 sene oynarım. Hard corde değilde oynarım. wow oynuyorum en azından onunla beraber oynayacağım. raid hariç swtor. duruma göre karar vereceğim. Ama gönlüm swtor dan yana. Saatlerde raid yaparak ağaç gibi. asker gibi dikilmemek lazım. Belli yaştan sonra kaldırmıyor.
Snake Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 DadashNik0F said: starwars mmolarının üzerinde lanet var. o zaman wow harici bütün mmoların üzerinde lanet var.
Hastadam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2010 Snake said: DadashNik0F said: starwars mmolarının üzerinde lanet var. o zaman wow harici bütün mmoların üzerinde lanet var. ne alakası var, wow dışındaki bütün mmo'lar star wars ile mi ilgili ?
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 imperial agent hakkında gelişmeler var. specializationlar falan açıklanmış. agent'ların gemi tasarımı ve iç dizaynı çok hoşuma gitti yalnız, http://www.swtor.com/info/holonet/classes/imperial-agent
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 ne ara 205 sf yaptınız burayı gardaş ya
Snake Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2010 Hastadam said: Snake said: DadashNik0F said: starwars mmolarının üzerinde lanet var. o zaman wow harici bütün mmoların üzerinde lanet var. ne alakası var, wow dışındaki bütün mmo'lar star wars ile mi ilgili ? bakış açına hayran kaldım.
Öne çıkan mesajlar