Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patinaj AUTOSHOW 2008'de (idi)

prozzak

Öne çıkan mesajlar

matama said:
asmaltindan yuz mt ustu benim isyeri :) ama sana soliyim orasi cidden kotu yani gidilmez

prozzak said:
Matama evet o dedigin patlicanli kebap.. Mrhand de sayemde güzel bşi yedi :) Dün kazaskerdeki asmaaltındaydım. rezaletti patlıcanı düzgün pişirememişler bile şıpır şıpır suyu damlıodu.

Ctesi yedigim, hamdi dekine denkti ve hatta daha iyidi. Tek eksigi lavaşı biraz inceydi o kadar..

Mezeleri güzel.. daha önce karışık kebap yemiştim fena degildi.. ama gerçekten patlıcanlısı kötü bi daha gitmem :)
Sosyal ağlarda paylaş

nedeni basit

ayni tarihlerde paris autoshow u vardi

bizim dingiller ayni tarihte fuar yaptilar

adamlar dunyada halka ilk defa pariste gosterdiler, oradan sonra turkiyeye getirdiler 2 gun gosterip kactilar

getiris tarihilerinide onceden soylediler

Vodan said:
Ne saçma bişey 10 kere Autoshow'a mı gideceğiz? Getireceklerse neden açılışta getirmemişler şu Californiayı?
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya üzerinde 1 tane mi California var ki? Paris'te lansmanı yapılan, Türkiye'ye gelmez diye bi kural mı var? Bence bunda "normal" olarak değerlendirilebilecek bişey yok ya getirseydi başından beri yada hiç getirmeseydi satılan arabalar bile fuarda durmaya devam ediyorsa başladıktan sonra ekleme/çıkarma yapılmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

dunya uzerinde bir yigin california var :) ben 5 tanesini ayni anda gordum

ama paris autoshow bunun dunyadaki ilk show u idi. Ve orada gorulucegi aylar oncesinden belirtildi. Hatta ferrari ozellikle ayarladi bunu

adamlarin california yi buraya getirmesi 2 gun icin bile olsa bir onur

bence o yonden bak dunyada ikinci defa burada cikiyor daha en buyuk pazar amerikada bile cikmadi

bence adamlara helal olsun demek lazim yanlis yerden elestiriyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Ben siteye köşeyazısı olarak yazdım da direk copy/paste etmeyim şimdik.. En iyisi kısa kısa özet geçeyim.

Benim fuardaki favorilerim Jaguar XF ve Volvo XC60'tı.

Jaguar'ı burada çok eleştirdik ama gerçekten beklemediğim kadar iyi bi araba üretmeyi başarmışlar. Gerçi ön tasarımını hala beğenmiyorum ve arka tasarımını zaten beğeniyordum ama iç mekan kalitesiyle ön tasarımının başarısızlığını da dengeliyor bence. Konsol deri ve alüminyum ile kombine edilmiş. Havalandırma ızgaralarının önünde alüminyum kapaklar var bir şekilde açıldığını biliyorsunuz ama elle açamayınca bir gariplik olduğunu da farkediyorsunuz. Vites için P R N D S ledleri var ama vitesin nasıl seçileceğini de ilk yoklamayla anlamanız kolay olmuyor. Neyse kontak açıldığında alüminyum havalandırma kapakları dönerek açılıyor, vites yuvasından yükseliyor vs. Aracın aydınlatmaları da dokunmatik. Dokununca yanıyor, dokununca sönüyor. Torpido da dokunmatik olarak açılıyor gerçekten çok beğendim. Fiyat olarakta fena değil 67 bin Euro idi galiba? 2.7 dizel motor otomatik şanzıman.

XC60'ı da çok beğendim. Tasarım olarak iç ve dış mükemmel. Fiyat olarak 66 bin Euro'dan başlayacakmış. Sadece konsoldaki bir bölgede kullanılan plastik kalitesi çok düşüktü onun dışında arabayı çok beğendim. Cüssesi ideal olmuş. C70'e de bindik o da çok hoştu üstünü kapattırdık açtırdık vs. Ben onuda çok beğendim özellikle bej rengi dış boya ve koyu renk sanırım bordo veya koyu kahveydi deri döşemeler çok şıktı.

Skoda SuperB'i de beğendim. Bende VW'nin üretim kalitesini aşmış. Arabanın iç mekanı fln çok kaliteli olmuş. Tasarımını fazla beğenmedim ama yinede fena değil idare eder. Bagaj kapağına çok şaşırdım isterseniz sırf kapağı açabiliyorsnuz isterseniz camla birlikte açabiliyorsunuz. Zaten dev bir bagajı var birde böyle açınca havuz gibi olmuş.

BMW can çekişiyordu. Diğer arkadaşlar binmedi ama ben 1 serisine bindim ve çok rezil geldi işin doğrusu. 7 serisi'ni hepimiz beğendik BMW onunla gurur duysun sadece :P Bu arada Mr_Hand X5'in bi parçasını kırdı. Faturayı adresine yollasınlar :)

Fiat grubunun standında bayağı bir yenilik vardı. Fiat 500'leri beğendim. Güzel olmuş tasarımları oldukça sevimli Mini'ye ucuz alternatif olsun diye üretilmiş. Bayağı bir dar malzeme kalitesi yer yer iyi ama alt bölgelerde klasik fiat berbatlığıda var.

Mi-To'yu baya beğendim. Görünüm olarak Fiat ile benzeşen bazı parçalar olmasına rağmen kalite olarak daha iyilerdi. Tasarımı vs zaten baya güzel arabanın.

Lancia Delta'yı da çok beğendik. Dışı malum tasarım radikal, içinde ise Alfa Romeo'da gördüğümüz deri döşemelerden kullanılmış baya rahattı. Dizel ve Otomatiği 30 bin Euro gibi bir fiyata satılacakmış iyi geldi bana bu fiyat.

Opel Insignia tasarım olarak çok özgün değil ama fena bi araba olmamış. Orta sınıfa hitap eden bi Sedan işte ama baya büyük kalıplı bi araba olmuş. Beğendim fena değil.

Astra OPC'yi test edemiyormuşuz. Düşünün 75 bin YTL vereceğiz test etmeden alacağız kör dövüşü. Arkas Oto'dan bi satış temsilcisi abuk subuk cevaplar verdi bize. Her bayi bu arabayı alamazmışta test için vs vs biliyoruz da birader GM Türkiye 1 tane Astra OPC tutup randevuyla test ettiremez mi? Kim neden OPC alsın 240 HP araba ama nedense Megane RS'in bile gerisinde kalıyor bu işte bi iş olmalı insanın aklına şüphe düşüyor yani...

Volkswagen Tiguan dıştan çok güzel ama içten Golf Plus gibiydi hayal kırıklığı bence. Minibüsün içinde oturuyomuş gibi en ufak bir kalite hissi vermiyor.

Golf VI çok iyi olmuş iç tasarımda. Dışı zaten Touareg ve Fiat Albea'dan arakta :) İçi gerçekten çok iyiydi.

Scirocco'da güzel bi dış tasarıma sahip olmasına rağmen eski model Golf'ün iç mekanıyl geliyor. Yani ben Golf VI varken Scirocco almaya tereddüt ederim açıkçası. Daha üstte konumlandırılacak bi araba ama içi daha kötü..

Bazı can sıkıcı hususlarda vardı. Kızların güzeline erkeklerin yakışıklısına bakılmış işe alınırken. Alt tarafı hepsi birertane arabadan sorumlu ve kıza soruyosun kaç kilo bu araba "Iııııııh bilmiyoruoooom sormam lağzııım" diyorlar..

Birde çoğu arabanın kapısı kilitli. Audi A3'ün bile kapıları kilitli düşünün saçmalığı. Ben bikaçına dedim zaten hanım efendi biz Jaguar'a bindik siz bu düdüklerin kapısını kilitlemişsiniz. Gerçi daha önce de söylemiştim R8 dışında hepsine bindik biz ama ayıp diye bişey var fuar mantığına ters.

Orta ve üst sınıf otomobiller arabalarını sergileme niyetindeyken alt sınıf eziklerde gürültü çıkararak insanları çekmeyi hedeflemiş. Tata'nın, Chery'nin falan olduğu salon gürültüden geçilmiyordu zaten girip diğer taraftan çıktık ezikler araba üretiyor ama geri kalmışlıktan sıyrılamıyorlar.

Hee özetleyecektim ben dimi.. Çarşaf çarşaf yazdım yine :)
Sosyal ağlarda paylaş

ahahah kırmadım be elimde kaldı resmen. gerçi arabanın o kısmının elimde ne işi var, o da ayrı. (koltuk raylarının plastik koruması. taa diplerde aşağıda büyükçe bi parça.)

bi de para'nın farkettiği bişey vardı lancia delta'da, çift renk yapmak için aracı, tavanını bi çeşit plastikle kaplamışlar sadece. uzaktan çok güzel görünüyo da, abi plastik ya :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...