Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonunda çektim...

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Fotoğraf makinalarında enstantane (ya da enstantene bilemicem a-e) diye bir kavram vardır. obtüratör denilen perdenin açık durma süresini ayarlar. perde açık durduğu sürece içeri ışık girer. enstanteneyi 30 saniyeye ayarladım, deklanşöre bastım ve bekledim. makina 30 saniye boyunca hareketsiz durmalı bu esnada. yıldırım çok ani bir ışık hüzmesi olduğu için o 30 saniye içinde düşerse makina bunu yakalıyor. zaten ortam karanlık olduğu için başka bi ışık karmaşasıda oluşmuyor. ama fotoğrafa dikkatli bakarsanız yıldırımın yanındaki gemi arkasında ışık hüzmesi bırakmış. bu enstantenenin 30 saniye olmasından kaynaklanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tabi şöyle bişey var. diğer değerleri doğru ayarlamanız gerekiyor. sadece enstanteneyi 30 yap bas gitle olmuyor. misal diyafram fazla kısık olursa veya iso değeri fazla düşük olursa şöyle karanlık bişey olur:

tam tersi bir durum olursa şöyle fazla aydınlık bişey:

tabi hepsinin ayrı bir havası oluyor o da ayrı konu :)

Sosyal ağlarda paylaş

discovery'de izlemiştim, adamın biri nerelerde yıldırım düşeceğini gösteren bi makine vardı yada öyle bi alet işte onunla yıldırım peşinde koşuyodu resmen amerikada fırtınalı havalarda bi uçtan öteki uça. ama ayrıntılarını hatırlamıyorum. o geldi birden aklıma =P

tebrikler buarada çok güzel çekmişin de bi sorum olucak, yaklaşık olarak kaç kere 30 snlik sürece ayarladın makinayı?

ps: dikkat ettiyseniz bikere makina bikere makine dedim, doğrusu neydi? =D
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
en fazla kaç saniye oluyor hatırlamıyorum ama, o tarz bi olay için video kamera falan lazım bence nilep. ay dediğin öyle 1 dakikada bir yer değiştiren şekil değiştiren bi dalga diil ki.

ayın yer değiştirmesi değil zaten olay. dünyanın dönmesi. Misal şu fotoda gördüğünüz uyduruk çizgiler aslında yıldız. 30 saniyelik bi perde açıklığıyla çekildi dünyanın hareketinden dolayı arkasında iz bırakıyor:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...