Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Adi posta ile bi mal göndermişti arkadaşım Almanya'dan. Posta formunda hediye olarak işaretliydi ve normalde gümrük vergisi alınmaması gerekiyor diye biliyorum. Fakat aman eksiği olmasın diye içine faturasını falan da atmış arkadaş (ki sahiden de kendim için amazon.de'den sipariş etmiştim arkadaşın evine) Vergisini hesapladılar, sonra çok melül baktım suratlarına. Bu işi ilk defa yapıyorsun di mi dediler ve almadılar bir şey. Yurtdışından alınan malı kendi elinde soktuğun zaman da hiç sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Kontrol dahi edilmiyor. Böyle özel bir kontrole rastlayan var mı havaalanındaki genellikle başında kimsenin durmadığı gümrük bankosunun dışında?
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Kendi elinle zaten sokabilirsin, kime ne. Tutup da 5-10 tane getirirsen hop derler anca diye biliyorum.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 hediyeye gumruk almama olayi olsa millet almanyadaki dayisindan araba hediyeleri alirdi coktan =)
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Otomobil falan çok farklı rejimlere tabidir elbet. O kadar uçlarda değil de daha normal şeyler düşünebilirsiniz. edit: Gümrük Kanunu'nda "değeri 300 EURO'yu geçmemek üzere gerçek bir kişiden diğerine gönderilen veya yolcular tarafından ithal edilen hediyelik eşya(nın)" gümrük vergisinden muaf olacağı yazıyor. Onun dışında tonla gümrükle ilgili mevzuat vardır vs. vs. ama gözüme çarpmışken paylaşayım dedim bunu. Bir ara birileri gümrük tutorialı hazırlasın ciddi araştırma falan yapıp. Çok lafı geçiyor forumda (:
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 İşte içinde fatura olmasa ve hediyelik olsa bile X-Ray'den geçerken kıllanırlarsa açıp bakıyorlar, ortalama fiyatını buluyorlar netten, belirlenenin üstündeyse yine vergisini alıyorlar. Tamamen o anki keyifleriyle ve şansınızla alakalı yani, tabii eşyanızın pahalılığını ne kadar belli ettiğiyle de ilgili biraz. Hediyelik olmayan eşyada 100€ olan sınır da bayramlar ve yılbaşına +-1 ay sürede 300'e çıkıyor, hedağye çılgınlığı için.
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 her sekilde elle sokulmasinda fayda var o zaman, degeri asiyor cunku 300 euroyu da. Neyse artik napalim. 3-4 ay sonr gecer elimize, nasolsa bedava geliyor :)
Redogski Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mum_Chamber said: tethering soyledigin seyin adi, jailbreak ilke yapilabiliyor. bluetooth ile degil, wifi ile yapiliyor. kendisinin özelliği değilde yardımcı programlarla yapılıyo yani ?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 tethering yazilimsal bir islemdir zaten ve evet, iphone'daki hicbir uygulama su anda tethering desteklemiyor. bir uygulama apple store'a eklenmis, daha sonra (sanirim kullanicilarin servis saglayicilariyla yaptigi anlasmayi ihlal ettigi gerekcesiyle) kaldirilmis. bunun gibi iphone'un teoride yapabilecegi fakat apple'in yapilmasina izin vermedigi onlarca hatta yuzlerce sey var. jailbreak denen olay parasini verdigin ve herseyiyle senin olan iphone'u ironik bir sekilde crackleme olayi. her ne kadar istedigin anda official haline donmek bes dakikalik is de olsa ben daha girismedim. kisacasi, evet tethering mumkun, fakat official degil.
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mum_Chamber said: tethering yazilimsal bir islemdir zaten Ona bakarsak herşey yazılımsal işlevdir, Redogski'nin demek istediği zaten official olmaması ironisi sanırım. Normalde internet ayarları olan bir bluetoothlu telefonla bluetoothlu bir bilgisayar arasında tethering oldukça kolay bir iş çünkü. Herşey limitli, "kapsamlı program yazmak yasak" neredeyse, sistemi yorucu program yasak, sözleşmeleri bozabilecek program yasak, o yasak bu yasak, e hızlı olmasın da ne olsun bu iPhone yani? Günlerdir JB, Cydia reposu, illegal app, SSH, şu bu derken yapmadığım şebeklik kalmadı benzer özellikler kazanayım diye, yine de navigasyon kazanamıyorum zaten.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 tethering gelebilir yakinda, macworldde oyle bisey okudum. bacyo sana garmin nuvi alicam dogum gununde.
Afterdeep Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 JB yapıp daha sonra eski haline çevirince teknik servis garantisi kalkmış olmuyormu?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 "iphone'un ozelligi" dedigi icin yazilimsal deme ihtiyaci duydum. yani "telefonlarin tethering ozelligi olmaz, uzerinde calisan programlarin olur" diye ekstra bilgi verdim ;) apple'in bu asiri kontrolcu yapisi beni de cok sinir ediyor. hicbir 3rd party uygulama background'da calisamiyor misal. instant messanger kullaniyorsun, telefon gelince baglantin kesiliyor. posta alindi ve takvim uyari tonlarini degistiremiyorsun (yok daha neler ali sami). miyorsun, muyorsun liste uzuyor. ki listedekilerin cogu iphone'un hizli bir telefon olmasini degil de, apple'in ticari kaygilarini guvenceye almak icin. fakat sonucta bakiyorum, benim kisisel ihtiyaclarima gore zupper bir telefon. mum'un ihtiyac listesi: 1. kizlara hava atiliyor mu? check. 2. mail gel... sdfdsf ondan windows mobile uzerine ilac gibi geldi, ben bu haline raziyim. afterdeep; tam detayini bilmiyorum ama full restore yapiyorsun, telefon aldigin haline geri donuyor.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 windows mobile kötü bir işletim sistemi mi? hiç kullanmadım da
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 isletim sisteminden ne bekledigine bagli. ben kullandigim telefon hizli tepki versin, light olsun isterim. wm6 ile o pek mumkun degil.
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 aquila, buyur çıldır çoş :p http://forum.paticik.com/read.php?27,3793887
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 tethering gelmez iphone'a, AT&T 3g kartlari satiyo abi
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 burada t-mobile 60 euro'ya satiyor sadece sinirsiz 3g baglantiyi.
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mum_Chamber said: isletim sisteminden ne bekledigine bagli. ben kullandigim telefon hizli tepki versin, light olsun isterim. wm6 ile o pek mumkun degil. Omnia tecrübem WM6 nın cep telefonu için pek de uygun bi işletim sistemi olmadığını kanıtladı bana. Bildiğim windows kurulmuş cep telefonu. Açılışı bayağı bi sürüyor, tepki süresi çok yüksek, sürekli o dönüp duran windows şemsiyesi... Kilitleniyor arada bir saçmalıyor falan. Hayatta kullanamam, yavaş alet kullanamam sinirim bozuluyor.. Ama her şey yüklenebiliyor yani, aklına gelen her şey var. Yine de bence değmez.
Mayhem Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 baggio iPhone almış dediler, geldim. Mayhem said: aman tanrım Baggio'nun iPhone'nu var. boşuna mı tartıştık o kadar :)
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 ya bunun edge'i kapatmanın tek yolu turkcell'den mi geçiyor, kontörlü hat kullanıyorum kanımı emiyor resmen
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 roket adam said: Mum_Chamber said: isletim sisteminden ne bekledigine bagli. ben kullandigim telefon hizli tepki versin, light olsun isterim. wm6 ile o pek mumkun degil. Omnia tecrübem WM6 nın cep telefonu için pek de uygun bi işletim sistemi olmadığını kanıtladı bana. Bildiğim windows kurulmuş cep telefonu. Açılışı bayağı bi sürüyor, tepki süresi çok yüksek, sürekli o dönüp duran windows şemsiyesi... Kilitleniyor arada bir saçmalıyor falan. Hayatta kullanamam, yavaş alet kullanamam sinirim bozuluyor.. Ama her şey yüklenebiliyor yani, aklına gelen her şey var. Yine de bence değmez. aynı sekılde bende wm6dan iphonea gectım.. kesınlıkle katılıyorum iphone ılac gıbı geldı...
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Genel hızı güzel tabii de özellikle Clock ve SMS menülerine girerken 3-4 saniye bekletiyor bende, hadi SMS dediğinde SIM karta erişmeye uğraşıyor falan da Clock JB'den olabilir mi?
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 sms bende de en cok bekleten, ama o kadar uzun degil. simdi bakindim, 2 saniyeden kisa. clock da yavas, 1 saniye gibi bekletiyor. jb'den olabilir. backgrounder'i kis :P
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 clock sorunlu bi app zaten; bilinen crash bugı falan da vardı :(
Öne çıkan mesajlar