Sotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Cotto adında,benden 1 gün sonra açılmış account nerdeyse aynı msg sayımız var hehe ilginç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Birbirinizi tahrik etmeyin artık.Konuşmalar kontrolden çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 insanlar çift yaratılırmış derler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Bu sorunun sürekli öldürerek çözülmeyeceği aşikar, PKK düzenli bir ordu değil dolayısıyla gerginlik yaratmak için 100 tanka, 100000 askere ihtiyacı yok, 50 tane beyni yıkanmış tip varsa o bile yeter, askere direk saldırmak yerine bu sefer bombalı ve mayınlı saldırı yaparla ama bir şekilde yine ülkeyi diken üstünde tutarlar. Ben PKK'nın moralini yüksek tutması açısından zaten sayısı ve ölenleri konusunda doğru bilgilendirildiğini sanmıyorum, yani adamlar 50 kişi kaldığı zaman bile olanlardan habersiz aynı inatçılıkla yaptıklarını sürdürürler. Bu açıdan Türk askeri ve PKK arasında bir fark var. Türk ordusunun doktrini ülke savunmak üzerine kurulmuş, Amerika gibi uçak gemisi falan basmıyoruz biz hatta yanlış bilmiyorsam hiç olmayabilir. Teröriste benzetecekseniz Amerikan ordusunu benzetebilirsiniz çünkü onlarda bir şekilde başka ülkenin topraklarını işgal etmeye, zarar vermeye yönelik doktrinlere sahip aynı PKK'da olduğu gibi. Türkiye devletinin Cumhuriyetten beri Kürtlere karşı uyguladığı asimilasyon politikasını yanlış bulabilirsiniz ki bugün ki sorunların alevlenmesinin bir sebebi de bence bu tarz yanlış politikalar. Ama Türk ordusu görevi olan şeyi yapıyor ve içinde bulunduğumuz oldukça vahşi bir dünyada en "barışçıl" doktrinlerden birini prensip edinmiş bir orduya sahibiz. Ha sürekli "PKK'yı öldürdük öldürcez" diye Amerikanvari propogandalarla halkı yemliyorlar o ayrı ama ülke topraklarını işgal eden PKKlıları öldürmeleri ile PKKlıların bizim topraklarımıza girip asker öldürmesi arasında bir simetri yok. Hatta bu öldürmelerin durması aslında tamamen onlara bağlı, ben sanmıyorum ki PKK saldırıları 3-4 sene boyunca durursa Türk Ordusu sınır ötesi operasyonla PKK avlamaya çıksın. Ha ülke içersinde kürtlere baskı sürebilir ama o orduyla ilgili çok değil sosyolojik bir problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 ordu, yalnızca hükumetlerin emirlerini yerine getiren bir merci olsaydı dediğinde haklıydın ardeth. ama sen de biliyosun ki ordu bu ülkede bir ordudan çok daha fazlası. siyasette ve özellikle azınlıklar konusundaki siyasette doğrudan söz sahibidir ordu. mgk diye de bi gerçek var yani. daha geçenlerde ilker başbuğ "kısmi ya da genel af söz konusu olamaz" diye açıklama yapmadı mı? benim bildiğim kadarıyla ordunun böyle bi açıklama yapma yetkisi yok. yine ilker başbuğ, bir parti mensubuymuş gibi diyarbakırdaki bikaç stk ve sendikayla görüşmedi mi? demek istediğim, yürütülen politikada da, kürtler üzerinde oluşturulan baskıda da tsknın bol bol katkısı mevcuttur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
urendil Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 kürtten işadamı, avukat, doktor, mühendis oluyor , Cumhurbaşkanı bile oluyor, TRT kürtçe yayın yapıyor, hatta meclise bile giriyorlar. Hangi asimilasyon hangi baskı? ilk sayfalarda birisi işsiz kalıyorlar dağa cıkıyorlar demıs. Lan salak bütün Türklerin işi mi var memlekette? Laz,Çerkes vsvs hepsinin işi mi var? Onların işsizleri niye dağa çıkıp yol kesmiyor ekmek yediği yere kurşun sıkmıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konu farklı yerlere gidiyor sanırım. Gündüzden beri içimde tuttuğum bir şey var. "Şehitleri anmak bedava mesajlarla rehbere c/p yapmakla değil, saygı ve dua ile olur. Adamı Allah'ından etmeyin." Birisi de bu mesajı 15 kişiye göndersin. Töbe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 hala "hangi baskı, hangi asimilasyon" diye soranlar, lütfen google'da "atakürt" diye aratıp, ahmet altanın seneler önce yazdığı ama halen güncelliğini koruyan yazısını bi okuyuversinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Olacak tabi biz avrupa gibi bazı devrimleri tamamlamadık o devrimleri tamamlamaya çalışan adam öldükten sonra o ordu bize miras kaldı devrimlerini tamamlamak için çalışacak bir zümredir elbette.İttihat ve terakki nin gelişimide bu şekilde.İşinize gelen yapıyı avrupadan copy paste yapıp işinize gelmeyeni ama orda böyle burada ne alakası var bıdı bıdı demeyin.Ülkenin şartları farklı herşey yerine otursun ülkeyi tehdit etmeyen bir kişi iktidara gelemesin herşey süper olsun da o zaman asker çıkıp birşeyler diyorsa bizde lafımızı esirgeyelim. Ama sir winston tea gibiler ülkeyi ele geçirmek için önlerindeki tek engel olan askeri ve aydın zümreyi böyle yıpratmak için "aman yabacnı ülkelerde asker bu kadar konuşuyormu bıdı bıdı" diye aklınca yeni train ettikleri rank 1 frostbolt u ile dps yapmaya çalışıyor.Salak kandırırsınız siz anca o laflarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 haha esas derdi onun bu işte.Atatürk.Gerisi bahane ona.Kİm ölmüş kim kalmış yok ezilmiş falan bunlar bahane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Eğer İlker Başbuğ zaman zaman yaptığı konuşmaları düşünerek yaptıysa onun PKK sorununu askeri olduğundan çok sosyolojik olduğunun farkında olduğunu düşünüyor ve umuyorum. Ben birden çok kez, ülkenin doğu kesmi için koşulların iyileştirilmesinin ve insanların ikna yolula PKKya katılmasını engellemenin önemli bir strateji olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Ama bu ülkede tabi herkes konuşuyor pek güvenmiyorum insanlara o açıdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 evet en büyük emelim türkiyeyi ele geçirmek, beni de deşifre ettiniz nihayet. ordudan sonra en büyük ikinci kuvvetim çünkü ben. winston tea esprisi bayatlamadı mı? ayrıca noob kavramlar kullanmayı da bırakıverin bi zahmet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Şimdi ordaki halka abd malları pkk yoluyla geliyor sen o malları kendin üretip devleti reklam ederek vereceksin o zaman kimse baş kaldırmaz devletine milletine.Ha ama bunları yaparken PKK yıda infaz ediceksin yoksa ne anlamı kaldı. Esas mantık orada insanların iyi şartlarda yaşaması bahanesiyle PKK nın kafasını koparıp arka plandada iş bittikten sonra geriye kalacak halkın kalbini kazanmak gerekiyor bunuda oraya medeniyet götürerek yaparsın.Öyle osmanlının yaptığı gibi halkı+elebaşıları kuyulara atarak olmaz bu iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Adam olan 15 şehit verdiğimiz gün onlara terörist diyemezsiniz diyecekseniz ölen şehitlere diyin demez.Bırak adamı insan olan bunu söylemez.Bu açıkça kansızlıktır.İnsanları tahrik etmektir. Bu topic zaten kitlenecek umarım senin o hakaretlerin silinir.Umarım seni de silerler o mesajlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Bayatladı da senin gibi bayat bir adama da bayat yakıştırma gidiyor daha fazlasını hak ettiğini düşünmen kendini çok ciddiye aldığının göstergesi yoksa sen paticiğin target dummy sisin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Aslında Avrupa'da olduğu gibi askerin bu kadar yetkisi olmaması lazım. Ama şöyle bir fark var ; Avrupada demokrasinin ve rejimin koruyucusu , mimarı , halktır. Adamların içinde başka rejim isteyen yoktur. Mecliste oturup nasıl daha gelişebiliriz , neler yapmamız lazım diye tartışır ona göre kararlar alırlar. Bizde ise şeriattan tut komünizme , ılımlı islamdan tut cumhuriyete kadar türlü rejim istekleri var. Yani halk olarak oturmuş bir rejim benimseme olayı yok. Artık tek bir halk bile yok. Hükümetlerimiz nasıl ülkemizi geliştirebilir ve geleceğe yönelik politikalar üretebiliriz diye düşünmüyor , nasıl daha çok oy toplayıp bi dahaki sefer iktidar olurum diye düşünüyor. Bu yüzden de ihtiyaç duyulmamasına rağmen imam hatip okulları açmasından, fazladan camiler yapmasından tut gereksiz para ve zaman harcıyor. Bizim milletvekilimiz yok. Hangimiz bakanlar ve başbakan dışında, parti liderleri dışında , 10'dan fazla milletvekili sayabilir? Nasıl? Milletin vekilini nasıl tanımaz millet. Raydan çıkmak üzere ilerleyen , kömürle çalışan bir treniz. Milletvekilleri her konuda çıkıp doğruyu tartışamıyor , nasıl gelişebiliriz diye beyin fırtınasına girmiyor. Karşılıklı tartışılıp kararlar verilmiyor. Artık söz sahipleri var, parti başkanlarımız kurmuş diktatörlüklerini en öndeki vagondan arkaya seçmenlerine bakıyorlar. Karşıdan ne geliyor acaba? İşte böyle bir devletimiz olduğu için askerin fazla yetkilere sahip olması veya öyle davranması bizim yararımıza bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 ne sabunu ne katliamı manyak mısınız lan? batı kürtleri doğuya, doğudaki türk ve türkmenleri batıya al, sonra hatta çekil bile mardinden hakkariden. kişi başına en çok parayı alan zaten şırnak üstümüzden yük kalkar be eşek gibi taşıyoruz bu adamları. gitsinler kendi devletlerini kursunlar gerçi acemiler biraz pek becerememişler tarih boyunca ama tabi herşeyin bi ilki var. edik; daha önceden de yapılmış bir şey bu, nüfus mübadelesi deniyor. gayet barışçıl bi çözüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 10 sene sonra teknoloji ilerleyip oradaki petrol de az maliyetle cikarilmaya baslandiginda kafalari daglara taslara vuralim sonra Gerci belki bu sayede ulkemiz isgal edilmez petrol icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 O zaman da bor icin ederler pent. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Ahaha kocaman bi şaka heralde bu başlık. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Penthesilea said: 10 sene sonra teknoloji ilerleyip oradaki petrol de az maliyetle cikarilmaya baslandiginda kafalari daglara taslara vuralim sonra Gerci belki bu sayede ulkemiz isgal edilmez petrol icin bırak gözünü seveyim. yüzlerce milyar$ savaşa kaybettik, binlerce genç, iç politika çalkantıları, ekonomik istikrarsızlık, turizm kayıpları, cahil köylü aşiretlerin batıda yarattıkları pislikler. psikopat nüfus artışı falan. petrol gelirlerini katlar bunlardan kurtulmanın kazançları. ya niye uğraşıyoruz biz bunlarla? ne yararları var? yok hiç bişi. bir elektrik santralleri var doğuda, yık onları da batıya nükleer kur. yemişim kartını kürtünü kardeşliğini. direkt koca bir yalan. ülke özgürleştikçe bunlar daha da azıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Penthesilea said: 10 sene sonra teknoloji ilerleyip oradaki petrol de az maliyetle cikarilmaya baslandiginda kafalari daglara taslara vuralim sonra Gerci belki bu sayede ulkemiz isgal edilmez petrol icin yok bu kafayla 10 sene sonra orayı yabancılara kiralarla ordan gelen paraları da cebe atarlar zaten. bu ülke bunca sülükten 10 senede kurtulmaz malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Forum gereksiz birbirine girmis. Sorun PKK ve PKK zihniyetini paylasanlar. Sorun kurtler degil. PKK'li teroristler olurse umrumda olmaz, uzulmemde, bas sagligida hayatta dilemem. Ama kurtlere yada baska kimliklere laf atilmaz yani. Olay kimlikte degil dusuncede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 @Lathspell Küçük bir nokta dışında yazınıza aynen katılıyorum. "Olay kimlikte degil dusuncede." demişsiniz, bence olay kimlikte değil düşünceyi ifade ediş biçiminde olmalıydı. Ben bir insanın kendi milleti, ırkı(bu devirde ne demekse artık bu) için ayrı bir devlet kurma düşüncesini anlayabiliyorum, hatta bunun savunulabileceğini düşünüyorum, dünyada örnekleri İrlanda, Korsika gibi yerlerde vardır, kızdığım, anlayamadığım ve hatta insanlık dışı bulduğum nokta ise, insanların bu fikirlerini elde etmek için diğer insanları öldürmeleri. Ellerine silah alıpda diğer insanı kendi ideolojik görüşleri için katleden kişi bence demokratik bütün haklarını kaybetmiştir(zaten o yüzden yakalanırlarsa hapse atılırlar dünyanın bütün ülkelerinde(yoksa nefs-i müdaafa hariç cinayetin cezalandırılmadığı bir ülke mi var?)). En ilginci ise ön sebebi ne olursa olsun eline silah alıp bir başka insanı bilerek, isteyerek ve planlayarak öldürmüş insanları dahi savunanlar olması. Bu arada bazı megoloman arkadaşlar doğuda yaşayan insanların tabiri caizse mağara insanları gibi yaşadıklarını zannediyor herhalde. Bu devirde(tv, radyo bu kadar yaygınken) doğuda yaşayan ve PKK'ya katılanların zır cahil ve beyni yıkanmış olduğunu düşünmek afedersiniz ama komikliktir. O coğrafyanın insanı akademik bir eğitim almasa dahi, sırf o bölgede yaşamaktan dolayı hayatı(neyin ne olduğunu) çok iyi bilir, bilmeyenler ise maalesef uzun yaşayamazlar, yani çok az kişi beyni yıkandığı için dağa çıkıyor. Bu insanların kendileri ve aileleri ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar(hatta dağa çıkan çocuk başına yardım aldıkları için hoşlarına dahi gidiyor). Bunu özellikle ailelere başsağlığı dileyen kişi için söylüyorum, oradaki aileler örgüte destek vermeselerdi zaten PKK diye birşey kalmazdı. @Sir Demokrasiyi savunduğunuzu ve belki de bunun için empati kurarak, sorunun köküne inmeye çalıştığınızı biliyor ve anlıyorum. Ama atladığınız nokta şu, PKK onu oluşturan sebepler ne olursa olsun bir terör örgütü. Bu insanlar düşüncelerini demokratik bir ortamda dile getirmiyorlar, ellerinde silahlarla insan öldürerek dile getiriyorlar. Sorunun sadece silah ile çözülemeyeceğine katılıyorum. Gerçekten de o coğrafyanın ekonomik kalkınması çok önemli fakat burada unutulmaması gereken şey PKK gibi bir terör örgütü ile mücadelenin sadece ekonomik, sosyal önlemlerle yapılmasının imkansız olduğu(IRA örneği gibi). Bu arada, PKK'ya terör örgütü diyorsanız eline silah alarak insan öldüren TSK'da terör örgütüdür demeniz gerekir manasında bir fikir belirtmişsiniz. Unutulmaması gereken nokta TSK'nin yaptıklarını Kürt halkına zalimlik olsun diye değil, PKK gibi ülkeyi ve milleti doğrudan tehdit eden bir örgütle savaşmak için yaptığıdır. PKK'nın en büyük destekçisinin bölgedeki halk olduğu bilindiği için(istihbarat, haraçlar, yiyecek yardımları...vs) yardakçılık yapan insanların OHAL durumunda sürülmeleri, köylerin boşaltılmaları çok zalimce değildir, hatta nefs-i müdaafa kapsamına girer. Yani yurdunu savunarak görevini yapan TSK ile(ki bir ordudan silahlı müdahale dışında ne yapmasını bekliyorsunuz anlayamadım) oradaki halka ve diğer insanları öldüren ve saldıran bir terör örgütü aynı şey değildir(unutulmaması gereken nokta PKK'nın doğuya gönderilen öğretmenleri öldürdüğü,kurulan sanayi tesislerini bastığı, hastanelere dahi saldırmaktan çekinmediğidir, yani PKK bölgenin gelişmesini isteyen bir örgüt değildir, tersine bölgedeki gücünün bozulmasını istemez. Yöneticiler uyuşturucu ticaretinden aldıkları kara paraları Belçika'da yerken ordaki zavallılar bok yoluna katil olurlar). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Sanki tüm kürtler eline keleş aldıda T.C.'ye saldırıyor.Ya bu kürtlerin bende dahil vatanı T.C. zaten ? Genelleme yapma,Yaparsan bende seni bir cCc'ymiş gibi kaale alırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar