ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Selamlar Ben uzunca bir süreden sonra tekrar linux kurmaya karar verdim. Öncelikli nedeni USB diskler ve DVD ler bozulunca bütün backuplarım uçup da ben de dımdızlak kalınca elde kalakn malzemelerden bir tane linux bilgisayar toplayıp onu da backuplarım için kullanmak için kurmaya karar verdiim. Şimdi Ubuntu kurdum. Aslında noooblar için Arch linux topicinden çok etkilenip Arch kuracaktım ama şımarmamaya önce kolaydan başlamaya karar verdim. Sonuç Ubuntu kurdum ama yakında bir hard disk alıp da yeniden bir şeyler deniyebilirim. Şimdi elimde bir tane xp yüklü desktop pc var. Airties modem ile internete bağlı. IP:192.168.2.2 Bir tane Ubuntu yüklü desktop PC var. O da aynı modem ile internete bağlı. IP:192.168.2.4 Bir tane de XP yüklü laptop var. Wireless olarak aynı modem ile internete bağlanıyor. IP:192.168.2.3 Şimdi bu 3 bilgisayar birbirini görebilsin istiyorum. Bunu nasıl yaparım. Allahtan network işlerinden hiç anlamam. :( Bu arada Ubuntu kurarken sadece 2 partştşon oluşturdum diskte. VBiri 10GB' lik ana sistemin kullanılacağı yer ve 1GB' lik Swap alan. Geriye kalan 150GB öyle atıl duruyor. Bunu da bölümlere ayırmam ve linuxa göstermem ve linuxun NTFS' i tanıması gerek. Ana kurulumda yapacaktım aslında ama NTFS diye bir şey yoktu maalesef o yuzden bölmedim. Windows bölümünü kulanırken linuxda kalacak olan bu partition bölümlerini fotograf dosyalarımı koymak için kullancağımdan ağırlıklı olarak windows ile çalışılacak. Nasıl yaparım? Bunu anlatan herhangi bir yer var mı? vs....vs..... sorularım sürecek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Kolay. Buradaysan ö.m at msnden anlatayim. Bilgisayarlarım birbirlerini görmesi için samba paketini yükle. sudo apt-get install samba sonra system menüsünde bir yere programı eklenecek oradan halledersin. Windows seni görebilir, sen XP'yi görebilirsin, Vista hakkında bir fikrim yok. NTFS için panele sağ tıkla. Add to Panel de. Oradan Disk Mounter'ı ekle. Gerisini yaparsın zaten. Eğer disk mounter ntfs disklerini görmüyorsa fstab da hata var demek, onu o zaman düşünürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Windows bölümünden Linux'ü görmek için: http://www.sharewareconnection.com/diskinternals-linux-reader.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 GERGE said: Bilgisayarlarım birbirlerini görmesi için samba paketini yükle. sudo apt-get install samba sonra system menüsünde bir yere programı eklenecek oradan halledersin. Komutu girdim bir şeyler yaptı doğru en son da starting samba deamons OK dedi. Ama sistem menusunde beni programı bulamadım. GERGE said: Kolay. Buradaysan ö.m at msnden anlatayim. Ben şimdi geldim biraa yoktum sen hala burda mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Monter mevcut olan ntfs disklerimi göremiyor çünkü linux yüklü olan bilgisayarda ntfs partition yok. Onun için önce ntfs bölüm açmam lazım. GParted diye bir şey buldum. Partition Magic programına benziyor çok güzel partition ayırabiliyorum gelgelelim bir türlü ntfs çıkartamadım orda. Var ama seçilemiyor. Bu arada bu Samba' nın başka adı mı var acaba. Türkçe yükledim ondan herhalde farklı isimlerle çıkıyor. Gnome Partition diye yükledim programın adı Gparted çıktı ama Sistemde Bölüm Düzenleyici ismiyle eklenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 https://help.ubuntu.com/community/SettingUpSamba Burayı izle. Workgroup'u aynı yapmalısın. En önemlisi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Direkt olarak IP ustunden erismek de mumkun. Ag ustunde goremiyorsan hedef bilgisayar adresi olarak smb//IPADRESI/ girebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Ben hala beceremedim bu işi. Neler yaptım. Hepsine ip nolarını atadım. Windows tarafında tüm sürücüleri paylaşıma açtım. Bu arada halen daha ntfs partition açma problemi yaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 ghaldszar said: Bu arada halen daha ntfs partition açma problemi yaşıyorum. sudo apt-get install ntfsprogs komutuyla çözdüm o problemi. Anlamadığım bir şey var İki bilgisayar için şu anda tek ekran olduğundan switch alıcam o zamana kadar ekranı bir ona bir öbürüne takıyorum. Linux olandan ekranı çıkardım mı bilgsayar kilitleniyor. Ekranı çıkarttım diye işletim sisteminin kilitlenmesi saçma geliyor o yuzden ben Ubuntu2nun cinsliği olayına bağlıyorum. Bir çok saçma sebepten kilitlendiği için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Sildim tekrar yükledim bakalım aynı problemler çıkacak mı? Bir de ingilizce olarak yükledim. Türkçe daha kolay kullanırım diye düşünüyordum ama Türkçe terimleri bilmediğimden (hep ingilizce işletim sistemleri kullanmaktan) anlayamama aradığım şeyleri bulamam sorunu yaşadığımdan İngilizce olarak yükledim. Şimdi herşey tekrar baştan yapıyorum. Bir soru daha: "sudo apt-get install ........" Bu komutu kullanıp duruyorum da Bu komut nedir ne işe yarar. Bir yerden indirip kurmaya mı yoksa zaten sistemin içinde var olan bir programı kurmaya mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Ubuntu sanırım VNC desteği ile geliyor. Yani kurulum sonrasında VNC server'ı açarsan. Basti bir VNC Client ile ekranı değiştirmeden Ubuntu masaüstünü kontrol edebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Bir soru daha sorucam hep unutuyorum. Şimdi bu samba' yı kurduktan sonra Aministration ekranında felan Samba diye bir şey olması gerekiyor da benim ona girip ayar vs. yapmam gerekmiyor mu? Yoksa onu kurduktan sonra Network' e girip ordan ayar yapmam yetiyor da ben boşu boşuna mı Samba diye bir şey arıyorum? Bir kaç yerde okudum öyle olması gerekiyor gibi geldi ama bende Samba diye bir şey çıkmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 apt-get komutu internetten indirip kuruyor. Samba için Shared Folders'dan yapacaksın ayarları System'dan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 beyler konuyla hiç bir alakası yok ama yeni konu açmadan burdan ufak bi soru sormak istiyorum konu sahibinin affına sığınaraktan. Bir çok wireless bağlantısının olduğu bi ortamda modemim benim bağlantımı bırakıp şifresiz olan ve bütün binanın kullandığı bağlantıya takılıyor zaman zaman.Bunun nedenini ve düzeltmenin yolunu bilen varmı acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar