Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım edin, yeni pc alacağım...

rubrubbakidibakbak

Öne çıkan mesajlar

Dostlar 4-5 senelik aradan sonra yeni bir pc alıcam. Eskiden çok ilgiliydim pc'lere. Fakat açıkçası şu an en ufak bir fikrim yok. Anlıyacağınız sizin önerilerinize göre yeni bir pc alıcam. Şimdi kriterim şu: Geçen sene pes 2008'i kaldırmadı pc benim. Benim pc'Nin özelliği şöyle:

Pentium 4 , 512 mb ram, 2.4 ghz, geforce mx440.... Ve bu özellikler kaldırmadı pes 2008'i şimdi ben pes 2009'u hightta oynayabileceğim kısacası beni şöyle 3 4 sene idare edecek kalitede bir pc arıyorum. Şimdi toplama pc alacağım için bana şöyle nasıl bir toplama yapmama gerektiğinde söylerseniz çok sevinirim. Bu mesajı boş geçmeyin valla bana lazımsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman orta-yüksek bi sistem yazma denemesi yapıyım da, düzeltme yapan olursa yorumlarsın :p Vatan Bilgisayar'dan seçiyorum parçaları.

Fiyatlar KDV hariç fiyatlar, ama Vatan piyasa fiyatlarının üstüne bindirme yapıp sonra "bilmemne kartlarına %8 indirim" diye sözde kampanya yapan bi firma, piyasada hemen hemen KDV dahil fiyatlar onun için bunlar nerdeyse :p

Board: Asus P5QL-E 127$
CPU: Intel C2D E8500 222$
RAM: OCZ 2x2GB Kit 159$
VGA: Sapphire HD4870 325$

Harddisk; şimdi bütçene göre ana sürücü olarak bi tane 300GB 10.000 RPM WD Raptor alıp yanına 750GB falan bi normal Sata alabilirsin, veya direk 1TB bi bildiğimiz Sata olabilir.. Yazıyorum ben ikisini de.
300GB WD Raptor 10.000 RPM SATA2 356$
1TB Seagate 32MB SATA2 178$

PSU: OCZ 600W StealthXStream 115$

Monitör: Samsung 2232GW 396$
Monitör için seçenekler daha fazla, wide istemeyebilirsin, HP'nin parlak ekranları var onlardan beğenebilirsin falan. Bakıp kendin beğenirsen daha iyi olur ama dandik bir marka olmasın ki ölü pixel riski azalsın, bi de 5ms'den yukarı tepki süresi, 700:1 (hatta mümkünse 800:1)'den az kontrastı olmasın.

Kasayı da beğenip kendin al bence. PSU'lu kasa alıp sonra o PSU'yu çıkarman da daha karlı olur muhtemelen. PSU'suz kasalar direk modding kasa diye satıldığı için fazla özellikli ve çok daha pahalı oluyo genelde.

Ses kartı: X-Fi Xtreme Gamer 117$
Xtreme Audio alma, alacaksan Gamer olanı al, oldukça farklılar birbirinden. Audio olan yalandan X-Fi sanırım, öyle biliyorum. Yok ses kartına bu kadar para vermem dersen de bildiğimiz Audigy Value falan alırsın, onboardla kalma ama.

İşte DVD-RW falan gibi şeyleri de kendin beğenir alırsın olay yerinde :p
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi gittim bir bilgisayarcıyla konuştum bana şöyle birşey sundu, ben de sizin fikirlerinizi almak isterim şimdi.

1- İşlemci - İNTEL E 8500 3.16 GHS
2- Fan - LC POWER LC-CC-93 COOL
3- Anakart - GİGABYTE X48 DS5
4- Bellek - CORSAİR 2*2 GB 800 MHZ
5- Harddisk- 320 GB SEGATE
6- Ekran Kartı - CLUB 3D 4850 512ÖB 256 BİT
7- Monitör - 19" 932B 5MS DVI LCD MONITOR SİYAH
8- Kasa - LCPOWER PSUSUZ
9- DVD Yazıcı - DVD RW ASUS 20X
10- PSU - LC POWER
11- Yazılım- KAYPERSKY İNTERNET SEC

Klavye, mouse, ses sistemi falan yazmadım. Bunları bulabilirim rahatça. Bu Pc için görevli arkadaş seni rahat 4 sene götürür dedi. Hiçbir oyunu kasmadan çalıştırırsın. Çok kalitelidir dedi. Siz neler düşünürsünüz?

Bir ikinci görevli arkadaşta başka bir liste yaptı nispeten daha ucuz. Onu da belirtmek isterim. Ama bu ikinci listeyi ilk arkadaşa da gösterdim. O da kesinlikle bu liste benimkiyle yarışamaz dedi. Hatta bunu kanıtlamak için kendi belirttiği ekran kartının bir videosunu izletti. Yarışma gibi birşeydi, bu ekran kartı genelde oyunları kaldırma da üstün geliyordu diğerine karşı. Şimdi o ikinci listeyi de yazayım.

1- İşlemci - INTEL Core2 Duo E8400 3.0 Ghz 64bit 6MB L2 Cache 1333FSB 45
2- Anakart - GIGABYTE DS3R EP45 INTEL DDR2 1200 MHZ 1600FSB ICH10R ANAKART
3- Harddisk - 320 GB 16 MB SATA2 7200RPM
4- Ekran Kartı - SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4
5- Kasa - COOLER MASTER RC-690 600W nVIDIA SLI UYUMLU ATX Siyah Kasa
6- KINGSTON 1GB 1066MHZ DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM

Bunda da diğer yerleri monitör vs şeyleri yazmadım. Şimdi yorumlarınızı bekliyorum. Çünkü muhtemelen bu iki sistem birini seçeceğim ve benim seçeceğim ilki gibi gözüküyor. Daha iyi ikna oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle hiçbir sistem seni dört sene boyunca her oyunu full çalıştıracak şekilde götürmez, bu süre en fazla iki sene olur ki o da 4850 ile olur mu bilmiyorum, 4870 alırsan garanti ama :)

3870 ile ise hiç sanmam.

ayrıca güzel bir kasa ve psu seçimi önemli buna da dikkat etmen lazım.

ha bir de 1gb ram yetmez kesinlikle artık =)
Sosyal ağlarda paylaş

1- İşlemci - INTEL Core2 Duo E8400 3.0 Ghz 64bit 6MB L2 Cache 1333FSB 45
2- Anakart - GIGABYTE DS3R EP45 INTEL DDR2 1200 MHZ 1600FSB ICH10R ANAKART
3- Seagate 1 TB 32 Mb NCQ
4- Ekran Kartı - GeCube HD4850 1GB (novabilgisayar ile hepsiburada'da var sadece, nova'daki az daha ucuz)
5- Kasa - almıyorum, eski kasama monte edecem.
6- OCZ 4GB (2x2) 1066MHZ DDR2

Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum, bu 5 parçada karar kılmıştım, 3 farklı yerden, 5 ila 9 ay arası taksitle 1300 civarı bi para ediyor (doların bugünkü oynaması 35 liraya maloldu, şimdilik pzts'yi bekliyorum).

Ram'i düşük tutma derim, en az 2 GB bulunsun.
Ekran kartı için de, HD4850 modellerinden birinden aşağısını alma.
Anakart en çok araştırdığım oldu, farklı markalar, farklı modeller sürüyle. Ama sanırım ds3r alınabilecek en uygun kart, x38-x48 sevdasına kapılmamam salık verildi.
Harddisk bende yüksek, indragandici harddiski, senin o kadar büyük yere ihtiyacın olmayacaktır muhtemelen.

Oyun felan oynayacaksan buna benzer bi sistem 3-4 sene rahat götürür.
Sosyal ağlarda paylaş

OC etmeyeceksen üretici çok sorun değil zaten de, ATI piyasasını çok bilmememe rağmen 4850'nin 3870'ten kötü olması mantıklı gelmedi pek.. ama olabilir de. Madem uzun süre gitsin istiyorsun ben ikisini de boşverip 4870 öneririm, hem ikisinden de iyi olduğu şüphesiz olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci- Intel Q6600 2.4 Mhz (G0 Stepping olmalı)
Anakart- Asus P5Q
Ram- Ocz Reaper 2x2gb 1066Mhz Dual
Ekran kartı- HIS IceQ4 hd4850
PSU- OCZ StealthXstream 600W

Neden bu parçalar a gelince. İşlemciyi uzun süre kullanacağını var saydım. Eğer şu an liste başı olmak istiyorsan e8500 almalısın. Fakat webde gezinirsen de göreceksin ki 4 çekirdek kullanan uygulamalarda Q6600 e8500 ü bayağı farkla geçer. Para sıkıntı olmaz diyorsan Quad serisinin daha üstü modelleri alıp saat hızı ve cache olarak da öne geçebilirsin, fsb de artar. Anakartı tek ekran kartı kullanacağını varsaydım. Tüm özellikleri bunun dışında gayet yeterli bir kart. Ramlerde ocz reaper kesinlikle güvenilir. Voltaj koruması ve soğutucular çok cazip. Ekran kartı bence 4850serisinde en iyisi. Sessiz soğutma var ayrıca, çünkü 4850lerin normal soğutucuları çok başarısız. Ayrıca yapı gereği ısıyı kasadan dışarı atan özelliğe sahip. Psu hakkında diyecek pek birşey yok, gayet verimli bir güç kaynağı, ses ve ısı sorunun olmaz.

Sonuç olarak crossfire veya sli düşünmüyorsan anakart gayet yeterli. Ekran kartını ati 4870 e çıkabilirsin para vererek. Farkı kesinlikle değer. Monitör alacakmısın bilmiyorum viewsonic ve samsung tavsiye ederim marka olarak. Özellik olarak da kontrast oranı 1:1000 olsun en az tepki süresi de 5ten küçük olsun. ben samsung 961bf kullanıyorum, memnunum. Parlak ekran olsaymış güzel olurmuş dediğim oluyor bazen ama.

Gecenin bu saatinde download beklemekten bu kadar yazı yazabiliyor insan hll..

Ekleme: Harddisk olarak samsung öneririm. Başka marka alacaksan kesinlikle ncq özellikli olmasına dikkat et. Ön bellek 32 mb olması da iyi bir özellik onlara dikkat et. WD nin raptor modeli olacaktı 10k rpm. Ama fiyatı tuzlu sanırım onun.
Sosyal ağlarda paylaş

Messor said:
Ekleme: Harddisk olarak samsung öneririm. Başka marka alacaksan kesinlikle ncq özellikli olmasına dikkat et.

Samsung kötü sayılmaz da, geçen gün detaylıca bi benchmark gördüm, her alanda (güç tüketimi, sıcaklık, ses, erişim hızları vs.) Seagate NCQ'lar %5-%10 daha iyiydi. Samsung'un da fiyatı %20 falan daha azdı ama :p

Bütçe yettiği sürece C olarak bi raptor almakta fayda var dediğin gibi, ben de vermiştim linkini zaten de tuzlu işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...