Sir Clexcier Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 bence kiyamet kopucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 bisey olmaz, rilaks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 ya haftaya geçer diyenlere inanamıyorum ya. abd tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya. bi önceki kriz hakkında bi sürü film yapıldı hiçbirini mi izlemediniz. iki günde geçecek şeyler değil bunlar. avrupaya sıçrıcak bu kriz. türkiyeyi de etkileyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 dasaaa said: ben anlamıyorum vallahi bu yaklaşımları.. amerikada da adamlar çıkmışlar, "halkın parasını veriyorsunuz bankalara" diyorlar.. 3-4ay sonra o "dev"ler batınca onların işin çok tıkırında mı kalcak sanıyorlar bilemiyorum.. bak otomotiv, lastik vs küçülmeye başladı bile, mobilyada satışlar düşüyor hızla.. inşaat desen zaten öyle. Tamamda halk sistemden memnun değil,darbe almış sistemi kendi paralarıyla güçlendirmek istememelerinden daha doğal ne olabilir? Devler ve halk.Halkın dev olamadığı,orta sınıf bile olamadığı bir sistemde,halk devleri neden önemsesin?Evet halk çöküşe gider,ama devleride beraberinde götürür. Bu arada ben kapitalist sistemi makul oranda seven biriyim,ama makullük sınırını aştığımız ve birçok kişiye zarar verdiğimiz ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 bankacılık sektörü kapitalizmin temel taşlarından biri haline gelmiş durumda. 'devler' ve halk diye ayırmaya gerek bile yok bence. halk krizden daha fazla etkilenir çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 ^^ShadowSong^^ said: dasaaa said: ben anlamıyorum vallahi bu yaklaşımları.. amerikada da adamlar çıkmışlar, "halkın parasını veriyorsunuz bankalara" diyorlar.. 3-4ay sonra o "dev"ler batınca onların işin çok tıkırında mı kalcak sanıyorlar bilemiyorum.. bak otomotiv, lastik vs küçülmeye başladı bile, mobilyada satışlar düşüyor hızla.. inşaat desen zaten öyle. Tamamda halk sistemden memnun değil,darbe almış sistemi kendi paralarıyla güçlendirmek istememelerinden daha doğal ne olabilir? Devler ve halk.Halkın dev olamadığı,orta sınıf bile olamadığı bir sistemde,halk devleri neden önemsesin?Evet halk çöküşe gider,ama devleride beraberinde götürür. Bu arada ben kapitalist sistemi makul oranda seven biriyim,ama makullük sınırını aştığımız ve birçok kişiye zarar verdiğimiz ortada. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 amerikayı türkiyeyle karıştırmayın. orada orta sınıf da var. kandırmışlar sizi sadece zenginler ve fakirler var diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 gg... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 her krizde birileri batarken başka birileri piyasaya girer, cebini doldurur. that's rule of the game. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 that's not the rule of the game this time bro... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 tiny steps towards the devaulation... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 stagflasyon patlamasın da LÖNK diye.. hızlı yayılmasından korkuyorum, gerçi hem fed hem de avrupa'nın tepkisi nispeten makul oldu duruma. ama işte hastalığa karşı aspirin içmiş oldular bi yerde.. ilaçla 7gün, ilaçsız bir hafta geyiği var ya, hah ondan gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 persembe olsun bakalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 ^^ShadowSong^^ said: Türkiye ayağında,ben çok büyük bir sorunla karşılaşılacağını düşünmüyorum.Yıllardır alışık olduğumuz,işsizlik gibi temel ülke sorunlarımız artış trendine girecektir,onun dışında bu kriz bizi 2001deki kadar bile etkilemez. hahahaha. IMKB'nin %80 inden fazlası yabancıların elinde. Devlet tahvilleri'nin de öyle. Bankacılık sektörü de yabancının elinde. Hatta geçenlerde FORTIS'te kamusallaştırıldı. Ülkede iş bankası dışında adam akıllı yerli sermaye banka yok. Üretim yapabilecek yerli firma yok gibi birşey. Kendi kendine kaynak yaratacak neredeyse herşey "özelleştirildi". Bu kriz Türkiye'nin en ağır krizi olacak. Kimse de polyanacılık yapmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 xunn said: http://img388.imageshack.us/img388/9408/economyvo7.jpg lol hmm sözlerimi "türk'e bişey olmaz" diyerek bitirmek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 turke bişi olmazsa, borsa türkün elinde değil sorun o... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 dün akşam haberlerinde akan yazılar içinde gördüm, batan kuruluşlar arasında Fortis'in de adı vardı. Bayram dönüşü bol aksiyonlu bir gün olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 oha bilgisayar alıcaktım dolara mı yatırsam =) ya da şimdi faizler uçar gider onlarımı beklesem ==) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 dasaaa said: stagflasyon patlamasın da LÖNK diye.. hızlı yayılmasından korkuyorum, gerçi hem fed hem de avrupa'nın tepkisi nispeten makul oldu duruma. ama işte hastalığa karşı aspirin içmiş oldular bi yerde.. ilaçla 7gün, ilaçsız bir hafta geyiği var ya, hah ondan gibi. Staglasyon yüksek enflasyon + resession muydu ? Bir de duyduğum kadarıyla bu 700 milyar dolar sadece bir göz boyama, bu pisliğin temizlenmesi için 7 trilyon doların gerekliği olduğundan bahsediliyor. Gündemde olan ilginç bir başka nokta bu sallantıdaki kurumların yöneticilerinin ( ceo vs ) aldıkları absürd maaşlar. Hadi sürekli kar eden bir şirkette anlarsın tepedeki adamın prim vs olarak yüksek maaş almasını da zarar eden şirketlerin yöneticileri senelik 100 milyon dolar civarında maaş alıyorlarmış. Şaka gibi. Bu arada bence bu tasarının geçmemesi Cumhuriyetçilere çok fazla oy kaybettirdi/kaybettirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Yeni bir paket hazırlanmış. 24 saat içinde oylama yapılacak. Yeni versiyonda, çeşitli iş kollarına vergi indirimi sağlanması, ferdi vergide vatandaşlara kolaylık getirilmesi ve federal mevduat sigorta limitinin artırılması gibi önlemler yer alıyor. http://www.ntvmsnbc.com/news/460878.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 bu yenisi geçer bence ve uygulanır . bi de bayram falan iyi yırttık bu aralar pek etkilenmeden hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Hakikaten ya bu ne ballı bi hükumettir? Krizin öldürücü darbelerinden biri bayrama denk geldi öyle yırttık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 yeni paket gecmek zorunda zaten bu da gecmezse batti dunya demektir, gerci bi paketle de kurtarilcak gibi dil de en azindan bir sure rahatlar ekonomi, sonucta gene kalici cozum uretmeleri gerek ama iste... bi de ben seyi anlamiom bu herifler hem bagirip cagiriyor kriz kriz geliyor geldi diye hem de hic bisey yapmiyorlar engellemek icin nasil is bu anlamadim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 tarihin en büyük krizi demek aslında biraz işi dramatize etmek için özellikle seçiliyor sanki. olan abd'ye oluyor ve tüm parasını abd'ye yatırmış olan finans kuruluşlarına. başta araplar abd'den paraları çekmeye karar verdiğinden beri mortgeyçmiş, buydown piyasalarıymış abd'de patlamış çok da dert değil. reel ekonomide dünya çapında çanların çalınması için bir sebep görünmüyor, gerisini abd düşünsün. daha az yiyip, daha ufak arabalara binsinler. zira dünyanın en büyük kara/gri para aklama merkezi abd'den paralar az daha riskli ama daha büyük paraların kazanılabileceği türkiye, rusya gibi ülkere akıyor. ekonomik düzende bir kayma olacağı aşikar ama, bu saatten sonra abd süper güç olarak kalmak için daha çok çaba sarf edecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 yazmicaktim ama neyse Oncelikle 700 milyar cok buyuk bir para. O paraya amerikadaki butun infrastructure bastan assagi yapilabilir. 2.si ise amerika tarihindeki en buyuk kriz degil. 1930s daki kriz en buyuk. Amerikanin tum ekonomik sistemi coktu. Simdi ise daha cokmedi ama cok hassas. 700 milyar konusuna gelince kendi icinde + ve - leri var ama para dogru kullanilirsa sistemi duzeltmek icin yeterli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar