Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ders calismaya baslamak icin tesvik edici yontemler?

Waqas

Öne çıkan mesajlar

araştırmacı olmuycaksan eh o math fonskiyonları herşey hazır zaten geliyor.

@ardeth

korku olayı değil burda, gerçekten yapıp yapmama olayı 2 yazılı hakkı durumu, bir sınava 10 kere girmenin normal olmaması gerekir.Bu baskıda daha doğru dürüst çalışmanı gerektiriyor, zamanında çalışmayı tetikliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@waqas
abi 2. sınıfa geçtin bu sene kaç tane comp dersi gördün ki?

@senko
yani haklı olabilirsin çok bildiğim yok benim de ama benim aklıma yatmıyo. iyi bir bilgisayar bilimcisi(evet bilimcisi diyorum) matematik olmadan imkansız gibi geliyo bana. webde harikalar yaratması falan çok da kıstas değil bence.

ayrıca o kadar prof şu bu hazırlıyo ders programlarını, bi bildikleri var ki koymuşlardır de mi? tabi yöneldiğimiz alanla da ilgisi çok. lineer algebra bilmeden ultra çok bilinmeyenli denklemleri çözmeye kalkışmak aptalca olur mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:
@waqas
abi 2. sınıfa geçtin bu sene kaç tane comp dersi gördün ki?

@senko
yani haklı olabilirsin çok bildiğim yok benim de ama benim aklıma yatmıyo. iyi bir bilgisayar bilimcisi(evet bilimcisi diyorum) matematik olmadan imkansız gibi geliyo bana. webde harikalar yaratması falan çok da kıstas değil bence.

ayrıca o kadar prof şu bu hazırlıyo ders programlarını, bi bildikleri var ki koymuşlardır de mi? tabi yöneldiğimiz alanla da ilgisi çok. lineer algebra bilmeden ultra çok bilinmeyenli denklemleri çözmeye kalkışmak aptalca olur mesela.

5. yi aliyorum ty.
Comp101
Comp131
Engr100
Comp201
Comp242
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
Waqas said:
Deacon said:
abi adam gibi matematik bilmeden iyi bilgisayarcı nası olunuyo ki :s

Comp derslerinin icinde matematik var zaten cnmz.

öyle güzel olunuyorki şaşarsın. Benden ne matematik özürlü adamların (ki bende mat özürlüyümdür özellikle geometri) bi tanesi eşşek kadarlık db'yi parmağının ucunda oynatıyor webte harikalar yaratıor. diğeri en son cpu turkeyde cpu tasarlıyordu.

hani zaten o calculusun hiçbi namesini bilgisayar derslerinde kullanmadık. çok nadiren discrete math'ın işe yarayacağı durumlar oldu, onları da discrete bilmeyen adam gerekli funclarla methodlarla halleder.

Zaten oyle ki, arastirmaci olmayacaksan muhendis kavrami hazirda olan seyi kullanip farkli seyler yaratmak...
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu açan arkadaşa:

Ben benim açımdan anlatayım belki sanada yardımı olur. Birşeyi öğrenmen için önce onu merak etmen gerekir. Zaten bunu bildiğini varsayarak benim fikirlerime geçiyorum.

Ders çalışırken kendi tarzını bulmalı nasıl zevk alacağını keşfetmelisin. Bu şekilde çalışmayı , millete uymayan ama sana rahat ve zevkli gelen bir aktivite haline getirebilirsin. Ben mesela kendimi bir büyücü kulesinde gecenin sessizliğinde 'arcane scroll'lar okurken hayal edip masa başında otururdum. Ha 2000de ders çalışmak ha middle earth'de scroll okumak. İkincisi bana daha cazip gelirdi. Çocukça mıydı ? Evet tabiki , ama kimin umrunda bana istediğim şey olan bilgiyi öğrenme isteğini veriyordu sonuçta ... Gerisi kimin umrunda ?

Mesela ben matematik çalışırken girerdim Warcraft3 Frozen Throne Tur-1 odasına BattleNette , millete öğrendiklerimden zor olanları sorardım bakalım matematiği iyi olanlar var mı diye. Sende herhangi bir IRC kanalına girebilirsin freenode serverinde maths kanalı var etkileşimli öğrenebileceğin. Internette matematik forumları var. Tek başına öğrenmek zordur kendini yalnız hissedersin ama senin gibi insanları gördükçe kendine güvenin gelir , daha istekli hale gelirsin.

Matematik bir aşktır. Sokaktaki yere düşen tüy parçacığı da olabilir. Klavyede yazı yazdığında o yazının ekranda görünmesi de. Fenerbahçeli futbolcunun 90'a taktığı golde gösterir bazen kendini. Bazen bir uçaksavarın uçağı tespitindedir. Matematik hayattır yahu.

Biyoloji çalışırken "oo Water Elemental summonlamayı öğreniyom" tadında öğrenirdim. Evet başkasına saçma gelebilir ama gerçekten işe yarıyordu bende , çalışma şevki oluşturuyordu içimde.

Fizik ? Millet hava sürtünmesini ihmal ediyorken ben diferansiyel denklemlerle nasıl çözebileceğimi araştırıyordum. Zaten özel ilgi alanımdı :) Bununla ilgili tavsiye veremeyeceğim.

Tarih ? Olan olayları gözümde canlandırırdım , hayal etmeye çalışırdım. ( Medieval Total War sağolsun..) Kafamda sanki bir sinema oynardı ben tarih kitaplarını okurken.

Coğrafya , ne kadar kastıysam bu derse çalışma metodu bulamadım , gezip görmek lazım kanımca...

Lafın kısası , kendin nasıl zevk alacaksın öyle birşey oturt kendine öğrenmen için. Ve emin ol bir ders çalışırken zevk almazsan boşuna çalışmış olursun bence. Yazımı lisedeki biyoloji hocamın bir repliğiyle bitirmek istiyorum efem " Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın !! "
Sosyal ağlarda paylaş

oha last büyüksün :)

ha bu arada bi teorim var benim.
acı bi teori gerçi. eğer şimdiye kadar tembel bir öğrenci isen bundan sonra da öyle olacaksın, ne kadar gazlara gelsen yöntem bulsan fayda etmez. Taa ilkokul - ortaokul yıllarında çalışkan olman lazımdı. Aksi örnekler çok çok az zaten. Hatta ben gözümle görmedim. örn liseyi zar zor bitirip üniv sınavında derece yapmış adam bulamazsın. bulsan da kaideyi bozmaz, tek tüktür.

Ha şimdiye kadar başarılı ve çalışkansan şimdiden sonra da öyle olma ihtimalin var ama üniv sınavlarında derece yapıp üniversitede burs kaybeden çok insan tanıdım.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece meraktan soruyorum da last survivor bişi sorucam bunları uygulabildin mi?yada uygulayıp herhangi bir sonuca ulaşabildin mi ?hani çünkü gerçekten ilgi çekici ,hoş bir yöntem =)

çünkü genelde bütün ders çalışma yöntemleri teoride müthiş akla yatkın ve mantıklıdır ama pratikte çoğu fos çıkar,bende çok boğuştum bir zamanlar ona dayanarak konuşuyorum da.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
oha last büyüksün :)

ha bu arada bi teorim var benim.
acı bi teori gerçi. eğer şimdiye kadar tembel bir öğrenci isen bundan sonra da öyle olacaksın, ne kadar gazlara gelsen yöntem bulsan fayda etmez. Taa ilkokul - ortaokul yıllarında çalışkan olman lazımdı. Aksi örnekler çok çok az zaten. Hatta ben gözümle görmedim. örn liseyi zar zor bitirip üniv sınavında derece yapmış adam bulamazsın. bulsan da kaideyi bozmaz, tek tüktür.

Ha şimdiye kadar başarılı ve çalışkansan şimdiden sonra da öyle olma ihtimalin var ama üniv sınavlarında derece yapıp üniversitede burs kaybeden çok insan tanıdım.

<--- sdfgsd

Ya şöyle ki, lise sonda interneti falan hayattan çıkartıp derslere odaklandım, baya sağlam derece yaptım falan. Üni'ye gelir gelmez de direkt yerlerdeyim mesela; hala toparlayabilmiş değilim, hala çalışamıyorum falan.

İnsan yapısıyla alakalı ağırlıklı olarak, en rahat nerede ders çalışabiliyorsanız ona yoğunlaşacaksınız, bunun başka yolu yok. Mesela dersi evde çalışamıyorsanız bi kafeye/studye/kütüphaneye gidip orada çalışacaksınız; gürültü sevmiosanız ona göre ayarlayacaksınız falan.

Bu kadar konuşuyorum; ama benim de temel bir problemim var, ardethim çözer diye yazıyorum:

Evde neredeyse hiçbir şekilde ders çalışamıyorum ben, forum refresh; e-mail refresh şu bu derken 1 saat içinde bölüne bölüne maksimum yarım saat falan ders çalışabiliyorum, o da verimli olmuyor haliyle. Vize/final dönemlerinde bunu kütüphaneye giderek atlatabiliyorum ama artık düzenli ders çalışmam gerekiyor dönem boyunca; dolayısıyla evde falan ders çalışmamı sağlayacak bir şeyler bulmam lazım; ama bir türlü olmuyor. ne yapılır buna?
Sosyal ağlarda paylaş

Seperate said:
sadece meraktan soruyorum da last survivor bişi sorucam bunları uygulabildin mi?yada uygulayıp herhangi bir sonuca ulaşabildin mi ?hani çünkü gerçekten ilgi çekici ,hoş bir yöntem =)

çünkü genelde bütün ders çalışma yöntemleri teoride müthiş akla yatkın ve mantıklıdır ama pratikte çoğu fos çıkar,bende çok boğuştum bir zamanlar ona dayanarak konuşuyorum da.

herkesin farklı bir bakışı var mesela ben lise zamanında ortadünya geyikleriyle fazla haşır neşirdim ve böyle çalışıyordum gerçekten , işe yaramadan kastın ne bilmiyorum , masada 1 saat kalkmadan ders çalışabilmemi sağlıyordu ama. Bana da yetiyordu haa diyorsanız benim günde 500 soru çözmem lazım 5-6 saat kasmam lazım , bilemem onu beyim bilir .
Sosyal ağlarda paylaş

Ders çalışmam gerekiyorsa, okulda kütüphanede falan çalışıyorum. Evde kesinlikle olmuyor. Bilgisayar olmasa kitaplara atlıyorum o olmadı müzik dinliyorum, birşeyler yiyorum, boş boş camdan bakıyorum vs. ama asla ders çalışamıyorum.

Kütüphaneye de bir oturdum mu kütüphaneci kovana kadar şuursuzca ders çalışabilme kapasitesine sahibim. Zevk alma konusunda nötr'üm. Çalışıp öğreniyorum, uyguluyorum. Zevk aldığım kısım ise birileriyle bildiğim şeyler üzerine tartışırkenki kısım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...