Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Bu Gece Hangi Sözlerle Dua Edelim?"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

ben karşı değilim sonuçta piyasa gazetesi bunlar satış için güzel bi taktik ama abi allaskına bu yazılanı aranızdan kaçınız anladı? türkçe olsa okuduğumuzu anlayacağız bu şekilde yapmanın mantığını anlamıyorum.hatta geçen gün kantindeyim bizim sınıftan iki kişi tartışıyorlardı noluyo diye bi gidip bakayım dedim birisi yok türkçe okursan anlamı bozuluyor mezara girince hepimiz arapça öğreneceğiz vs. diyordu öbürüde cemaatçi birisi ama türkçede okunacağını savunuyordu ilk sonra arapça olmalı falan dedi yani belli bu şekilde insanları kararsızlığa,anlayamamışlığa itiyor.madem burada bir şükretme durumu söz konusu bence türkçede şükür edilebilir hatta sevap kazanmak isteniyorsa türkçe daha içten olacağı için daha iyi bile olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Son şiire kafiye koymak istiyoruz, yaban ellerde gezen Hazreti Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem)'in atının zimamından tutup dokuz asır boyunca Türk'ün yağız delikanlısının koşturup durduğu Anadolu'da dolaştırmak istiyoruz. "Biraz da bizim vatanımıza gel Yâ Resûlallah!" diyoruz. Sen bu yağızları Malazgirt'ten, Çanakkale'den, Belgrat'tan çok iyi bilirsin. Bingazi'den, Maraş'tan, Gaziantep'ten bilirsin Yâ Resûlallah! Palandöken'de elinde satırıyla koşturan ninesiyle bilirsin. Duvağını atıp Çanakkale'ye koşan geliniyle bilirsin. "Kafir tarafından işgal edilmiş vatanda yaşamak benim neyime" diyen genç kızıyla ve mert delikanlısıyla bilirsin.

abicim alın bakın bu da aynı sayfadan. gayet de türk zaferinden bahsediyor. Ben hala anlayamadım, illa din'e düşman olucam diye diretiyosunuz. Bırakın isteyen istediği oranda dindar olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
Dua dayatılması? ya yok artık aşma kendini. Türban dayatıldı o dayatıldı bu dayatıldı DUA dayatılması ne?

İsteyen eder isteyen etmez. İSTEYEN İSTEDİĞİ DUAYI EDER hem de.

Kutuplaşmaya gelince, kutuplaşmayı yalnızca madalyonun bu tarafı yapmıyor, madalyonun iki tarafıda kutuplaştırıyor. Ama sadece bir tarafına odaklanıyoruz. Sen adamın suratına aklında bile olmayan şeyleri yaptığını öne sürüyorsun, senden nefret etmeye başlayınca, KUTUPLAŞTINIZ diyorsun. Yok böyle bir olay.

Uç dua arıyorsan biraz kurcala Usame bin Laden'lerin filan dualarına bak.

Zorlamayın şu duayı boşu boşuna.

İsteyen istediği duayı eder deyip de gazeteden DAYATILAN duayı normal karşılamak iyiymiş. Başlık bile falso, niyeti belli. İlkokul çocuklarına "bugün hangi şarkıyı söyleyelim" havası var.
Adam neye dua ettiğini bilmiyor ki, ben kutuplaştınız desem onu mu anlayacak sanki, kurbağa haşlama olayı giriyor burada devreye. Adam nefret ediyor, o kadar, neden nefret ettiğini bilmeden.

Yazının komple fetocan'ın kaleminden çıktığına da şüphem yok zaten, efendi hazretleri pek sever böyle ne idüğü belirsiz yazılar yazmayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen de iki kutup arasındaki savaşın bir kutbusun bariz, ve bir kutupta bulunduğun için bulunduğun kutubun tahriklerini görmüyorsun. Manipüle oluyorsun çok bariz. Sadece göbeğini kaşıyan adam değil, bu yollardan geçtim diyenler de çok rahat manipüle olup kışkırıyor bu dönemde maalesef.

Benim anlatmaya çalıştığım tek bir şey var burada, o da manipüle olan, ya da kutuplaşan bir taraf değil. İki taraf da birbirini tahrik ediyor. Şu topiğin ben kışkırtma olduğunu düşünüyorum mesela. Benim için bir şey ifade etmiyor bu topik, ama senin tabirinle "manipüle olacak" biri için uca kayışa sebep olabilecek bir şey. Adamın kutsal gününde edeceği duaya karışıyorsun, sakıncalı gördüğü yer varsa orayı kendisi okumaz, kimse kimseye dayatmıyor bir şey. Manipülasyona ve tahrike müsait bir topik açtıktan sonra da KUTUPLAŞIYORUZ diye söylenmek samimi değil bence.

sg-1 said:

İsteyen istediği duayı eder deyip de gazeteden DAYATILAN duayı normal karşılamak iyiymiş. Başlık bile falso, niyeti belli. İlkokul çocuklarına "bugün hangi şarkıyı söyleyelim" havası var.
Adam neye dua ettiğini bilmiyor ki, ben kutuplaştınız desem onu mu anlayacak sanki, kurbağa haşlama olayı giriyor burada devreye. Adam nefret ediyor, o kadar, neden nefret ettiğini bilmeden.

Gazeteden DAYATILAN dua ne abi? Gazetede tavsiye edilen dua. Mahalle baskısı mı var Allah aşkına. Senin kutuplaştırdığını öne sürdüğün kısmı eminim herkes anlar zaten. Diğer kısımlar da kısmen katıldığımı belirttim zaten.

Yayınlanan kurum ve hedef kitlesine gayet uygun, sıradan, hatta hoş kısımları da varmış bir dua. Fazlası değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:
Bu forumda manipüle olan 1) ramazanın ilk günü yemekten bahsedilince kendini ilah zanneden çocuk, 2) seni gördüm sg-1.
Her gün bunları yazıyorsun, çünkü artık din hakkında gördüğün her şey seni çarpar olmuş.

Geldiğim ilk günden beri aynı şeyleri yazıyorum. Öyle bi manipüle oluyorum ki saatte 0,000000001 nm hızında.

Ha şindi şu tartışma bitsin, teravihi kılıcam, hasbelkader aynada kendimi görmeyeyim en iyisi, mazallah çarpılırım.

Ha siz zaman gazetesini basit bi günlük gazete sanıyorsunuz di mi,

günah diye yere koymayanları gördüm ben.

Nedense bi saattir mahalle abilerinin ablalarının toplantılarından bahsediyorum, kimse ona birşey yazmıyor.
Bu dualar, vaazlar oralarda dayatılıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

kutup yok bence amerika var.

söylemeden geçemeyeceğim tanıdığım dindar insanlar gün geçtikçe radikalleşiyorlar hatta bu demin dediğim sohbetin devamında yan masada bir yahudi açlıktan ölecek olsa yemek verirmiydin/vermezmiydin tartışmasına gitti.orada birisi çıktı ilk önceliğimiz insan olup/olmadığı dedi dışladılar direk hatta hakarete varan laflar ile incittiler.bence sg-1 in durumu düşmanlık değil doğal refleks çünkü gün geçtikçe artan bir tehdit hissediliyor.eskiden bu kadar fazla değildi.isteyen dua edip yatsın/isteyen vodka fondipleyip yatsın ama insana olan bilinçte sapmalar başlayınca büyük sıkıntılar doğmaya başlıyor.

not: kendi mesajımda bile kendimle çeliştim konjönktür fecii şekilde etkiliyor insanı.sanki vodka içen insan ile dua eden insan ters taraflarmış gibi bir his oluşmuş işte bence rahatsızlık burada.içki içen adam içerken kafasından geçen düşünce 'acaba ötekileşiyor muyum?' olunca kin duygusu başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
Ya şöyle şeyleri yeni şeyler gibi çıkarmasanız? Zaman'ın yıllardır cumaları yayınlanan Kürsü sayfası var, her kandilde, bayramda ayrıca ek çıkarırlar.

Ben herhangi bir mahsur da görmüyorum şahsen.

Her şeyden nem kapmanın lüzumu yok.

pardon abi, bilemedik :(
Sosyal ağlarda paylaş

Cahil olmayan adam , okumuş adam , kafasını kullanan adam , kutuplaşmalardan kaçınır. Yobaz dediği insanların dini yorumlayışları yüzünden dinden soğumaz. Çünkü 'zeki' dir, biliyordur onların yobaz olduğunu ve yanlış yorumladıklarını , hatta insanları yanlış 'yönlendir' diklerini. Bu yüzden din denilince 'paranoyak' yaklaşmaz , dini yazıların hepsinde 'beyin yıkama' aramaz. Ha o adamların amacı beyin yıkamaksa ve duaları onun için yazmışlarsa da buna 'kafayı takmaz' çünkü o duaları okuyup 'beyinleri yıkanan' insanların cahil olduğunu bilir. Cahil olmadan bu dediklerimin tersini yapıyorsa manipüle olmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

kaymağı yiyen taraf belli yeşil sermaye bunun için bir şey kullanmaya gerek yok.dsp hükümetinde bu ayrımcılık havası hiç sezilmiyordu.kahraman diye eceviti yıllarca omuzlarında taşıdılar ama sermayecilerin arkasından söylemediği hakaret kalmadı.geldiğimiz bu zamanda artık ideolojilerin rengi değil sermayenin rengi belirliyor iktidarı.yarın bir gün abd ekonomisi batıp pekin,moskova güçlense iktidar için ap ayrı partiler meydana gelir ve artık herkes bu durumun bilincinde.biz burada bu kış komnüzim gelecek,tanrı türkü korusun gibi laflar edersek sadece bi tarafa hoş gelecek sözler olur ama havada kalır bitti o dönemler şu anda yalın bi dünyadayız.din,milliyetçilik hep sermaye kontrolü için bizim gibi basit vatandaşlar üzerinde idare mekanizması oluşturuyor.ne RTE nin ne de yaşasaydı eğer türkeş'in şu anda düşüncelerinde samimi olduklarınısanmıyorum.ideolojilerin çöküşünden sonra çok değiştik bee :P

bizim burada yaptığımızda aslında boş beleş söylemler yani sadece kendimize ait oluşmuş fikirler doğrultusunda masturbasyon çünkü hiiç bişey katmıyor bak ben yıllardır yazmış durmuşum orda kopi burdan peyst geçmiş zaman ama konuşması genede keyifli gene olsa gene yaparım.gene böyle bisürü topik açılsın tartışalım ama dediğim gibi bize çok değerli gelen düşüncelerin beş para etmediği gerçeğiyle yüz yüze kalabiliriz ileriki dönemlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
Önemli değil, yavaş yavaş düşünceleriniz açılır umarım.

evet, bu gece misal ben de bi toplantıya gitseydim benim de zihnimi epey açacaklardı, eminim.

Şu duayı ettik mi
Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol.. Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet. Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür.
oohh aydınlığın zirvesindeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:
Cahil olmayan adam , okumuş adam , kafasını kullanan adam , kutuplaşmalardan kaçınır. Yobaz dediği insanların dini yorumlayışları yüzünden dinden soğumaz. Çünkü 'zeki' dir, biliyordur onların yobaz olduğunu ve yanlış yorumladıklarını , hatta insanları yanlış 'yönlendir' diklerini. Bu yüzden din denilince 'paranoyak' yaklaşmaz , dini yazıların hepsinde 'beyin yıkama' aramaz. Ha o adamların amacı beyin yıkamaksa ve duaları onun için yazmışlarsa da buna 'kafayı takmaz' çünkü o duaları okuyup 'beyinleri yıkanan' insanların cahil olduğunu bilir. Cahil olmadan bu dediklerimin tersini yapıyorsa manipüle olmuştur.

+127349237
Çok iyi açıklamışsın, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...