Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL : İst.Büyükşehir Bld - Beşiktaş 27.09.08 19:15

funq

Öne çıkan mesajlar

Bak yukarda arkadaşta yazmış. Che ingiltere de ölümden döndü adam kafasında platinle yaşıyor.Kafasını direğe vurdu. O zaman chealse hükmen galip sayılmalıydı bu mantıkta gidersek. Nobre topa vurduktan sonra dizi kalecinin kafasına çarpıyor.
Evde ayağını masaya vurmakla aynı şey.

Fotoğraf karşıdan çekilmiş orda kaleciden başka kimse anlayamaz avuç içiyle dokunup dokunmadığını.
Ama İBB li futbolcu çoğu spor yazarları ve pozisyona en yakın olan nobre ve açısı en iyi olan hakem bile gol diyor. Bzide bunları baz alarak yorum yapıyoruz.

Evet kaldıramıyorum.Doğrudur örneğin ikinci pozisyonun hala inanmıyorum faul olduğuna inanmamda Beşiktaşlıyım ama söylenenlere göre faulmüş.
Aynı şekilde diğer pozisyon içinde söylenenlere göre golmüş diyebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Topa dokunduktan sonra nobre kaleciye takılıyor, yani kalecinin sakatlanmasına yol acması faul değil bu pozisyonda. Once topa mudahele ettigi surece faul yok ama bu posizyonda kaleciler icin yazılmıs farklı bir kural var. Ben de macı izlerken gol olması gerektigini dusundum ama bu kuraldan haberim yoktu. Demek ki rakibin topa kurallar icerisinde dokunabilmesi icin topun kalecinin temasında olmaması gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Toggie bak yanılıyorsun işte benim şu ana kadar bildiğim kural hep "Top kalecinin kontrolüne girdikten sonra topa yapılan müdahale fauldür"

Topun kalecinin kontrolünde olup olmaması ise ayrı bir madde onda da "kaleci topu parmaklarıyla değerek durduruyorsa kontrolüne almış sayılıyor." Bu zamana kadar bildiğim kural bu. Ben bunları kitaptan okuyarakta öğrenmedim.Açıpta futbol kuralları kitabını okumamışımdır.Çünkü yıllarca amatör ligde futbol oynadım. Ben bu bütün kuralları maçlarda öğrendim böyle pozisyonları görerek öğrendim.

Kaldı ki o pozisyonda top durmuş bile değil
Sosyal ağlarda paylaş

ben de amator futbol oynadım :)
ayrıca ben niye yanılayım, tff yanılıyor, hakem yanılıyor, yorumcu yanılıyor. bence biseyleri bizden daha iyi bilmeleri tesaduf değil.

oynayarak kural ogrenilmez ki ayrıca. al iste ibb'li oyuncu da bence faul yoktu demis, demek ki onun da haberi yok bu kuraldan. kaldı ki kural daha sonra degistirilmis de olabilir. tff'nin kaynagına yanlıs diyorsanız dogrusunu hangi kaynaktan getirebilirsiniz?

topun kalecinin kontrolunde sayılması icin ne gerektigi konusunda daha acıklayıcı bir kural vardır eminim. ve eger bu pozisyonda hakem dogru karar verdiyse o kuralın su sekilde olması gerekir; kaleci topla temas halinde ise kontrol etmis sayılır.
Sosyal ağlarda paylaş

TFF'den kurallar yapıştırılıyor, ekran görüntüleri konuyor. Bunların işaret ettiği yer de belli; birinde kalecinin kurallara göre "kontrolünde" olan top içeri ittiriliyor, diğerinde Nobre önce rakibe sonra topa müdahale ediyor.

Bütün bu delillere rağmen BJK taraftarı memnun değil. Tabii şaşırmıyoruz, neden? Çünkü meşhur 5 kırmızı kartlı maçta da sadece bir tane sarı kart "verilmeyebilir" idi, gerisi tamamen doğruydu, yine de senelerce ağlaştılar. Alıştık yani. Demek ki "oha iki gol birden iptal edilir mi, oha beş kırmızı kart olur mu" gibi sığ, istatistiksel çıkarımlardan gaza gelen bir taraftar topluluğu olma özelliğini devam ettiriyor BJK :p

Bu arada üç federasyon geçti hepsi de BJK düşmanı yahu, şanssızlığa bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben maçın ardından Bjk Tv'yi açtım izledim .. Orda Eski hakemlerden biri bağlandı pozisyonları uzun uzun anlattı ve ikisinin de faul olduğunu söledi..

Ayrıca blackchaos o havada muhabbetinde kural farklı .. Onla ilgili soruyu Bjk Tv'deki sunucu sordu aynı şekilde yayına bağlanan hakeme ..

Ben nerde okuduysam,izlediysem 2'sine de doğru karar dendi.. Sen nerde duyuyosun bu faul değil haberlerini acaba ?
Sosyal ağlarda paylaş

Anlaşılan çok ince şeyleri görmü hakem. Dğerm takımların maçlarında da görürler umarım (ki hiç zannetmiyorum)

Beşiktaş da böyle gereksiz takımlara puan vermesin artık. Savunma yine iyi değilmiş (neden gökhan zan oynadı) Bir de hafta içi metalist maçı olduğundan konsantrasyonu iyi oolmayabilir takımın.

Napalım, geçmiş olsun. Şu sıralar bi İstanbul derbisi daha olsa süper olurdu aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

erman toroğlu:
Maçta iki tane kritik pozisyon var. İkisi de Beşiktaş’ın pozisyonları. Birinde Nobre, rakip oyuncuya ceza alanı içinde ayakla müdahale ediyor. Topa vurmasını engelliyor. Delgado’nun gol vuruşunu hakem haklı olarak iptal ediyor. Diğerinde İstanbul BŞB kalecisi Mehmet Ali topu elinden kaçırıyor. İkinci bir hamleyi yaparak sağ elini topun üstüne koyuyor. Yerdeki bir topa, kaleci bir elini üstüne koyar da durursa, top "kalecinin kontrolü ve hakimiyeti altındadır" yorumunu getirir. Yani, bu tarz pozisyonda rakip tarafından yapılan müdahale fauldür. Yani golün iptali doğrudur.

Beşiktaşlı yöneticiler, dünkü maçın neticesini kesinlikle hakeme bağlamasın. Eğer bağlarlarsa teknik direktörleri ile futbolcularını kurtarmış olurlar, hakeme de haksızlık yapmış olurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu erman toroğlunuda referans gösteriyorsunuz ya hastayım.

Sixoms izledim 2.pozisyonu ve hala bana göre faul yok.Ama nobre doğrulamış kararı.İlginç.İlk pozisyon ise nobre ve mehmet aynı anda hamle yapmış topun durması söz konusu değil.

Ek olarak son dakikada da korneri vermedi özeti izleyince hatırladım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum ama gerçekten faul göremiyorum hayır mümkün olduğunca tarafsız düşünmeye çalışıyor ama gerçekten faul yok.İki pozisyonda da yoktu.
Bana ve çoğunluğa göre Bülent Yıldırım Beşiktaş ın 2 puanını piç etti. Başka hiçbirşey değil.Bunu da herzaman yapıyor.

Neyse sinir harbi yapamayacağım daha fazla. Halı saha maçı yönetemeyecek kapasitesindeki bi hakemi Süper Lig de barındırmaları Türkiye de futbolun ne kadar amatörce olduğunun kanıtıdır.

Tabi Beşiktaş'ın 1-0 dan sonra üstüne yatması da Beşiktaş ın başarısızlığıdır.
Ama Bülent Yıldırım ın katliamıda gözardı edilememli.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio'ya bir konuda kesin katılıyorum...
Beşiktaş son yıllarda bunu hep yapıyor,hatta kendi de buna inanıp,taraftarını inandırıyor...
"Bizim üstümüze oyun oynuyorlar,bizi engelliyorlar,bize komplo kuruyorlar" diyerek yıllardır başarısızlıklarını örtmeye çalışıyorlar...2 maç kazanıp şampiyonuz biz diyip,sonra ilk mağlubiyette "yine izin vermediler,engellediler ama biz alıştık bunlara" diyip acıtma sanatını son gaz uyguluyor..Elbetteki hakem hataları olmuştur,olacaktır ama bunda yıllardır bi komplo aramak "beşiktaşımızın üzerinde oyunlar oynanıyor" gibi bir hava yaratmak çok gereksiz...
Daha kaçıncı haftadayız yine 1-2 tartışmalı(ki birçoklarına göre net) kararla yine yinelediler bunu...
Ondan sonra da çıkıp "alıştık biz bunlara" diyerek haklı mı çıkmaya çalışıyorlar onu anlamadım..Hep bjk ezilen,engellenen taraf nedense...
Hayır bjk düşmanı vs de deiğilim hatta severim bjk'yi ama şunu bir türlü anlayamıyorum son zamanlarda..Farkında değil kimse ama bjk kendi kendini yiyor son birkaç senedir..
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş taraftarı gerektiği yerde gerektiği tepkiyi veriyor yönetimin gazına gelmiyor merak etmeyin.
Şu bir gerçek ki en çok hakkı yenilen klup Beşiktaş her türlü istatistik dökülsün ortaya bu konuda Beşiktaş açık ara liderdir.Misal geçen sezon.Kaç maçta puan gitti. O kadar kötü olmamıza rağmen fenerbahçeyle aynı puanda bitirdik.
Geçen sene hürriyetin araştırmasıydı sanırım hakem hataları olmasa kim kaç puan alırdı diye Beşiktaş ın 11 puanı yenmişti.
Adamlar oturmuş araştırmış.
Bu sezona beşiktaş çok iyi başladı.Ama Ligin 5. haftası yazıktır günahtır. Milyon $ dökülüyor.Herşeyi geçtim taraftara yazık millet ne hallerde maça gidiyor.
Beşiktaş kötü oynar tamam.Dün hatalıydı 1-0 ın üstüne yattı ama bu halde 2 gol bulmuşken sayılmıyorsa Beşiktaş daha ne yapsın.
Sadece adil yönetilsin maçlar tek istenilen bu.

Beşiktaş Yönetimine gelince şu yönetim değil Beşiktaş ın Türk Futbol tarihinin en kötü en ucuz ve en başarısız yönetimidir.Çoğu zaman yönetimdeki başarısızlıklarını Hakemlerle örtmeye çalışıyorlar.Ama çıkıpta takımın avrupa da 8 tane yiyorsa sen orda daha hangi yüzle başkanlık yapabilirsin.
Beşiktaş yönetimi çıkarcı bir yönetim mafya bozuntusu birsürü yönetici var.Kafalarına göre at koşturuyorlar.Taraftar farkında ama düşüremiyor yönetimi.Düşürmek istemiyor.Çünkü arkadan gelen güçlü bir başkan adayı yok.

Her şekilde olan yine taraftara oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...