Wishmaster Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 doruk111 said: funq said: İSTANBUL BŞB futbolcusu Ekrem Ekşioğlu, Nobre’nin attığı gol için, "Pozisyona yakındım. Bence goldü ama hakemin kararı. Tekrarını izleyemedim. Karara saygı duymalıyız" diye konuştu. ADAMIN GOL DİYO! mahalle maçlarında yapardık bunu bak adamın gol diyor gol diye..karsı takımın oyuncusu öle yorumladı diye gol mu olucak ,kitap var kural var ..komik olmus son derece Adam da zaten o geyiği yapmış sakin.. Ayrıca blackchaos çok boş konuşuyorsun be güzelim..Bir tutturmuşsun forma vs..Futbol bölümünde herkes istediği yorumu yapar.Burada bjk hakkında yapılan saçma yorumlar bjk'den bir şey eksiltmiyor.Bu aşırı fanatizmden sıyrılalım. Bkz: ulan bjk'ye nasıl laf eder gapath o telefonu ecdadunu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 faul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 blackchaos ne cok biliyomussun sen ya. ilk pozisyonun faul oldugunun acıklaması yapılmıs. ben de faul degil zannediyodum ama demek ki kuralı var bu isin. ikinci pozisyondaki faul kararının dogru oldugunu nobre soyledi mactan sonra, sen hala burda faul yok diyosun. halı sahada bol maclar sana, ya da pes falan oynamaya devam et futbol bilgini arkadasım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Şimdi şu olayın bir ölçüsü mü var kural kitabını ezbere bilen arkadaşlar ve bu forumdaki hakem hocaları cevaplasın lütfen. Kaleci topu çim ile elinin arasında sıkıştırınca eğer o topa dokunursan faul mü? Peki kaleci baş parmağı veya orta parmağı ile topu çim arasında sıkıştırırsa o topa dokunmak faul mü? Burdaki topa hakim olma nasıl bir ölçü? Topa hakim olma 2 elinin arasına topu almak veya kucaklamak değil mi? Ayrıca forumdaki bazı hakem hocaları , kalecinin hastaneye kaldırıldığından bahsetmiş. Hiç önemli değil isterse kaleci sakat kalsın nobrenin pozisyondan sonra dizi çarpıyor , geçen haftalarda volkanın yaptığı harekete faul değil diyenler , burda faul diye bağırıyor ona yanıyorum ben. Orda da volkan pozisyon gereği adamın kafasını kırıyodu az kalsın hatırlarsanız. Nobre'nin 2. pozisyonuna gelirsek ; bence gayet temiz futbol oynuyoruz arkadaşlar pozisyon gereği nobrenin sol ayağı rakibi bozuyor olabilir fakat nobre'nin asıl amacı orda topa dokunmak ve bunu başarıyor. Beşiktaşlılar yine hakem hakkında ağlamaya başlamış demişsiniz. Geçen sene çalınan puanlarımızı görmezden gelenler bence ya kör , yada objektif olmayı beceremiyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Net faul abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 suBzer0 said: Nobre'nin 2. pozisyonuna gelirsek ; bence gayet temiz futbol oynuyoruz arkadaşlar pozisyon gereği nobrenin sol ayağı rakibi bozuyor olabilir fakat nobre'nin asıl amacı orda topa dokunmak ve bunu başarıyor. Ehuehe bu ne ya, sen bunu soyledikten sonra bence bosuna neyin faul olup neyin olmadıgını tartısma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unK Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 bLackcha0s said: Sola dönüp sağ ayağıyla topa vurmak isteyip sol ayağını kullanmayan bi tek sen varsın sanırım. Çamur atıcam diye fizik kurallarına bile aykırı geliyorsunuz. 7den 70 e herkes 2 pozisyon içinde gol diyor. Dahası İBB fubolcuları bile gol demiş. Hatta ve hatta Hakem Bülent Yıldırım bile soyunma odasında kusura bakmayın demiş. Daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum. Bülent Yıldırım bunu hep yapıyor ilk değil ki. ben hiçbir şey okumadım bu başlıkta da şu dediklerin için kaynak gösterir misin? İnanmak istiyorum. - İBB'liler gol demiş - Hakem özür dilemiş. şu ikisi için lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 MacLeod said: İlk golde kaleci oyuna devam edemedi hareketten sonra hala faul yok diyebilen var şaka gibi. oyuna devam edememesi ne alaka? topa müdahaleden sonra dizi çarpıyor ? cech öyle ölüyordu hakem faul bile vermedi. en saçma şey bu dün akşama dair heralde. 2. olarak herşeyi geçtim yan hakem neden gol diye santraya doğru koştu? onun açısı çok daha iyiydi hakeme göre. 3. olarak madem bülent yıldırım bu kadar ince faulleri görüyor neden avrupada maç yönetemiyor. 4. nobrenin pozisyonunda hakem eline vurdun dedi. daha pozisyonu görmemiş ki adam. 5. evet kurallara göre faul. ama top kalecinin kontrolünde değil bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 subzer0 said: Şimdi şu olayın bir ölçüsü mü var kural kitabını ezbere bilen arkadaşlar ve bu forumdaki hakem hocaları cevaplasın lütfen. Kaleci topu çim ile elinin arasında sıkıştırınca eğer o topa dokunursan faul mü? Peki kaleci baş parmağı veya orta parmağı ile topu çim arasında sıkıştırırsa o topa dokunmak faul mü? Burdaki topa hakim olma nasıl bir ölçü? Topa hakim olma 2 elinin arasına topu almak veya kucaklamak değil mi? sağa sola saldırmadan önce diğer sayfaları okusan cevabı alacaksın zaten.. nocom said: Karar 2 Kaleci topa eli veya kolu ile dokunduğunda topu kontrol altına almış sayılır. Topa sahip olmak kalecinin topu bilerek elle veya kolla kontrol etmesi durumunu da kapsar. Fakat hakem, kaleci bir kurtarış yaparken topu çeldiğine veya topun kaleciden sektiğine kanaat getirirse bu durumda kaleci topu kontrol etmiş sayılmaz. Oyun Kuralları 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 unK said: bLackcha0s said: Sola dönüp sağ ayağıyla topa vurmak isteyip sol ayağını kullanmayan bi tek sen varsın sanırım. Çamur atıcam diye fizik kurallarına bile aykırı geliyorsunuz. 7den 70 e herkes 2 pozisyon içinde gol diyor. Dahası İBB fubolcuları bile gol demiş. Hatta ve hatta Hakem Bülent Yıldırım bile soyunma odasında kusura bakmayın demiş. Daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum. Bülent Yıldırım bunu hep yapıyor ilk değil ki. ben hiçbir şey okumadım bu başlıkta da şu dediklerin için kaynak gösterir misin? İnanmak istiyorum. - İBB'liler gol demiş - Hakem özür dilemiş. şu ikisi için lütfen. hakemin özür dilediği milliyet'ten alıntı bile koydum. 4 post filan önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 BiTcH_oFBaT said: MacLeod said: İlk golde kaleci oyuna devam edemedi hareketten sonra hala faul yok diyebilen var şaka gibi. oyuna devam edememesi ne alaka? topa müdahaleden sonra dizi çarpıyor ? cech öyle ölüyordu hakem faul bile vermedi. en saçma şey bu dün akşama dair heralde. 2. olarak herşeyi geçtim yan hakem neden gol diye santraya doğru koştu? onun açısı çok daha iyiydi hakeme göre. 3. olarak madem bülent yıldırım bu kadar ince faulleri görüyor neden avrupada maç yönetemiyor. 4. nobrenin pozisyonunda hakem eline vurdun dedi. daha pozisyonu görmemiş ki adam. 5. evet kurallara göre faul. ama top kalecinin kontrolünde değil bence. kurallara gore faul ise neyi tartısıyoruz? kuralın yanlıs olmasını mı yoksa hakemin taraf tuttugunu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 5. dediğim yerde 2. cümleye bakarsan. anlarsın. ben hakem taraf mı tutuo dedim. hakem o pozisyondan sonra maçın içine etti ibb lere saçma sapan fauller çaldı. dünyada o kadar çok böyle gol oluyorki, bize denk gelmesi talihsizlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 yani su baslıga ilk sayılmayan gol oldugunu, ikincide faul oldugunu yazmaya geldim. ama baktım ki millet bi macta 2 golun sayılmadıgını gorunca acmıs agzını yummus gozunu. ilk pozisyonun faul oldugunu ben bugun gordugum bi kuralla ogrendim. ikinci pozisyonda hala faul yoktu diyebilen varsa hicbisey tartısmayalım daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Pozisyonlarıda kurallarıda kafanıza göre yorumladığınızdan böyle oluyor. Dokunmanın kavramı avuç içinin topa değmesidir. Hiç mi top oynamadınız anlamıyorum ki. Parmak ucuyla dokunmayla top kontrolü sağlanmaz. Ayrıca subzero nun dediği gibi isterse ölsün orda bu faul olduğunu göstermez.Orada nobre vurduktan sonra nobrenin dizi kaleci Mehmet in kafasına çarpıyor.Travma nedeniyle hastaneye kaldırılıyor eline birşey olduğu için değil.Buz gibi goldü Bülent Yıldırım bunu hep yapıyor. Geçen sene Trabzon maçında bu maçtaki aynı yan hakem Rüştüyü attırdı o zaman yan hakemine baktı.Bu maçta yan hakem gol verdi yan hakeme bakmadı bile.İşine geldiği kararı veriyor. Erman gibi şarlatanları izliyorsunuz yorum yapıyorsunuz.Lütfen bi irdeleyin pozisyonları.2. pozisyon ise tartışmaya daha açık pozisyon kabul ama ordada faul yok.Çünkü dönerken sol ayağını kullanmak zorunda.top sağ ayağıyla girmesi içinde sol ayağı arkada kalıcak haliyle.Fizik kurallarını bile hiç sayıyorsunuz laf atmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 unK said: bLackcha0s said: Sola dönüp sağ ayağıyla topa vurmak isteyip sol ayağını kullanmayan bi tek sen varsın sanırım. Çamur atıcam diye fizik kurallarına bile aykırı geliyorsunuz. 7den 70 e herkes 2 pozisyon içinde gol diyor. Dahası İBB fubolcuları bile gol demiş. Hatta ve hatta Hakem Bülent Yıldırım bile soyunma odasında kusura bakmayın demiş. Daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum. Bülent Yıldırım bunu hep yapıyor ilk değil ki. ben hiçbir şey okumadım bu başlıkta da şu dediklerin için kaynak gösterir misin? İnanmak istiyorum. - İBB'liler gol demiş - Hakem özür dilemiş. şu ikisi için lütfen. Buyur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 ya ne fizik kuralından bahsediyosun hala, ayagının nerde kaldıgından banane? sonucta rakibine topa vurmadan once mudahele ediyor, hic dokunmamıs olsa rakibe anlayacam hala fizik kuralından bahsediyosun lol. onu da gectim nobre kendisi faul oldugunu itiraf etmis hala tartısıyosun, pozisyonu nobre'den daha iyi yasamıs biriysen bilemiycem tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Ayağının nerde kaldığından banane diyip geçemezsin işte.Sola dönüp sağa pas atmak için sağ ayağını kullanıcaksan sol ayağını nereye sokucaksın? Sol ayağını kısa tutuyor ve bneim görüşüme görede herhangi bi çelme veya takma sözkonusu değil.Delgado nun gol pozisyonunun tartışmaya açık olduğunu söyledim.Bana göre faul değil.Çoğu spor yazarıda aynı görüşte. Nobrenin kararı doğruladığınıda görmedim ve okumadım henüz.Eğer dediğin gibi kararı doğruluyorsa tabiki tartışmak anlamsız.Ama üstüne basa basa söylüyorum ki ilk gol nizamiydi.Zaten maçı bitirende bu oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 bLackcha0s said: Lütfen bi irdeleyin pozisyonları.2. pozisyon ise tartışmaya daha açık pozisyon kabul ama ordada faul yok.Çünkü dönerken sol ayağını kullanmak zorunda.top sağ ayağıyla girmesi içinde sol ayağı arkada kalıcak haliyle.Fizik kurallarını bile hiç sayıyorsunuz laf atmak için. Sol ayağıyla rakibe değmeden önce topa değerse faul olmaz zaten. Önce adamın ayağına müdahale olduğu için faul. Bunu anlamamakta neden ısrar ediyosun anlamıyorum. Daha nasıl açıklıyım bilmiyorum. Milletin futbol bilgisine laf ediyosun ama şunu nasıl anlamıyosun şaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 yahu nobre'nin sol ayagı rakibini engellemisse eger bunun tartısılacak ne fizik kuralı vardır ne de baska biseyi. sen istedigin kadar uygunsuz durumda ol, toptan once rakibe mudahele ettiysen tartısacak bisey yoktur ortada. zaten bu posizyondan sonra bjk'li futoblcular bile itiraz etmedi, delgado bile golu atarken durumun farkındaydı. nobre'nin acıklamasını da ntvspor altyazı gecti. ilk golde kural uygulanmıs ve bence kural hatalı. ayrıca kusura bakmayın diyen hakem de kuralı bilmedigi icin 2 kat hatalı. sayılmayan ilk golde kural tartısılabilir ama ikinci golde tartısılacak hicbisey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Kural buraya yazılan gibi değil.Daha ayrıntılıdır.Ama benim bildiğim kural kaleci topa avuç içiyle duruduruyorsa top kalecinin kontrolündedir. Ama burada top durmuyor üstelik kaleci topa parmak uçlarıyla temas ediyor.Gol nizamiydi.Verilmedi. 2. pozisyonda da dediğim gibi ben ilk topa dokunduğunu düşünüyorum.Öylede gördüm dediklerinizden sonra tekrar izleyemedim nette bulan varsa koysun.Faul yaptığınıda düşünmüyorum ama Nobre kararı doğrulamışsa diyecek birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 MacLeod said: 2. olarak herşeyi geçtim yan hakem neden gol diye santraya doğru koştu? onun açısı çok daha iyiydi hakeme göre. 3. olarak madem bülent yıldırım bu kadar ince faulleri görüyor neden avrupada maç yönetemiyor. 4. nobrenin pozisyonunda hakem eline vurdun dedi. daha pozisyonu görmemiş ki adam. 5. evet kurallara göre faul. ama top kalecinin kontrolünde değil bence. Bülent Yıldırım ı bırak Avrupa maçını halı saha maçı yönetebilecek kapasitede bir hakem değil. 3 değil 5 değil hersene Bülent Yıldırımla aynı muhabbet. Geçen sene Trabzon maçı Bülent 2-0 dan 3-2 yendik Bobo geçti kaleye yanılmıyorsam 11. hafta civarları falandı. Çok iyi hatırlıyorum yan hakem Tuncay Akın Rüştü ye dışarıda eliyle aldı diye kırmızı kart göstertirti. Bülent Yıldırım pozisyonu görmedi yardımcı hakem uyardı.Bülent yıldırım pozisyonu görmeden kırmızı kart çıkardı. Kaleye bobo geçti. Aynı Tuncay Akın dün kü maçta Açısı bülent yıldırım a göre daha iyi olduğu için Gol kararı verdi. Bu sefer Bülent Yıldırım yardımcısını dinlemedi. İşine geldiği gibi karar veriyor.Her maçta aynı muhabbet verilmesin şu adam Beşiktaş maçlarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 kural nocom'un yazdıgı gibi iste. tff'den alınmıs bir yazı bu, burda yazmıyorsa nerde yazacak daha ayrıntılısı. ayrıca parmak ucu ile degme ya da avuc icine alma konusunda bir ayrıntı da yok. ki olsa bile kaleci zaten avcunun icine almıs topu, parmak ucu ile degmek falan soz konusu degil. http://img208.imageshack.us/img208/7348/goltd5.jpg bu da mhk'dan alıntı: said: MHK'dan Özür yalanlaması Olimpiyat Stadı'nda dün akşam oynanan İstanbul Büyükşehir Belediye-Beşiktaş maçının ardından hakem Bülent Yıldırım'ın Siyah beyazlı teknik ekipten özür dilediği iddiaları MHK tarafından yalanlandı. Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Atatürk Olimpiyat Stadı'nda dün akşam oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor- Beşiktaş A.Ş. Turkcell Süper Lig maçı bitiminde, maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'dan "pardon" diyerek, yaptığı gol iptali ile ilgili özür dilediği yolundaki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Hakem Bülent Yıldırım, maç bitiminde Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam ya da herhangi bir kulüp sorumlusuyla arasında hiçbir diyalog gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Merkez Hakem Kurulu bu durumda hakemin gollerde verdigi kararlar dogru. hakemin kural bilgisi konusunda da suphe yok. ancak kuralın olması gerektigi gibi olup olmaması tartısılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 MHK yıda yazıcaktım sonra vazgeçtim sildim. Az önce okudum bende. Sinan Engin Yıldırım Demirören ya da bir futbolcu çıksa dese bu lafı referans almazdım inanmazdım konuşurken ama Ertuğrul Sağlam gibi bir insan diyor. O kural sanırım ayrıntıya inmiyor. Top duruyor mu durmuyor mu gerçekten avuç içiyle değiyor mu çünkü o fotoğrafta yanıltıcı olabilir karşıdan çekilmiş bir fotoğraf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 foto yu goruyo bu sefer foto yanıltıcı olabilir diyosun adam isterse ölsün banane once topa vurdu diyosun . nobre topa vurdu adamın ayagından banane diyosun önce sen formanı cıkar sonra yorum yaz bence .. olmadı tamam abi şampiyon beşiktaş valla eline sniper alıp futbolcu ,hakem avlamaya baslıcaksınız yoksa bu gidişle . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Bi kare daha var istersen koyarım. İstersen kendin videoyu izle ligtv'ye uye olarak. Zaten kural kaleci topa degdigi anda yapılacak olan vurusun faul sayılacagı seklinde belirtilmis. Gol gecersiz sayıldıktan sonra kuraldan haberi olan ve macta yorumculuk yapan Mustafa Denizli'nin de ilk soyledigi sey "kaleci acaba topa degmis mi bakmak lazım" oluyor. Ertugrul Saglam'a ben de guvenirim ama acıklamanın dogru olup olmadıgını bilemeyiz. O acıklama zaten baya konusulacak gibi. Hakem neden gidip özür diler anlamam, hatalı olsa bile konusmaması lazım. Ayrıca Ertugrul'un da eger boyle birsey duyduysa bile hakemden, medyaya acıklamaması lazım. Simdi ortalık karısıcak yine ki o kadar tartısılacak bisey yok abartıldıgı kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar