Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bye Istanbul, hello Antalya

Greeny

Öne çıkan mesajlar

Süper ingilizce başlığımdan sonra konuya geleyim.

Önümüzdeki sene daha doğrusu bu yaz sezonunun başlangıcı itibariyle, yüksek bir ihtimal ailecek Antalya' ya taşınma ihtimalimiz var. İstanbul' dan sıkıldık, daha da sıkılıyoruz gittikçe.

Fekat, doğma büyüme İstanbulluyum. Hani gece hayatı takılan bir adam değilimdir, nargileden başka keyfim bile yoktur diyebilirim İstanbul' da. Ne Taksim' e artık içmek için gidiyorum, ne de Bostancı sahilinde kırmızı tuborg açıyorum artık.

Herneyse, sizce Antalya bende nasıl bir baskı yaratır? Antalya' lıların ya da Antalya' da yaşamış olanların fikirlerini rica ediceğim. Çok mu farklı İstanbul' dan. İnsanları nasıldır, kış nasıl geçer. İş hayatı nasıldır, ekonomisi vs. Sonuçta ticaret için de gideceğiz turizm sektörü dışında birkaç başka işe de barnak basalım diyoruz.

Bekliyorum :P
Sosyal ağlarda paylaş

hmm insanlardan başlıyım. akdeniz insanı sıcakkanlıdırın aksine antalyanın insanı çok kaypaktır. şahsen pek hoşlanmam. kızları fenadır. antalyalı arkadaşlarıma burdan saaygılarımı sunuyorum, sizleri seviyorum =)
gece hayatı önceden beachparkta güzeldi, şimdi değil. ama jolly joker var ki eskişehirden izmirden gelenler falan oraları aratmadığını söyler. güzeldir yani. dükkanlar erken kapanır hava karardıktan sonra pek insan göremezsin dışarsa kışın. varsa da apaçiler vardır.
antalyada ticaret yapılmaz diye düşünüyorum. biz antalyada battık. fazlasıyla battık hem de. ama turizm konusunda bişey diyemem.
sonuç olarak antalyayı sevmiyorum. sıcağı hoş değil. kendisi hoş değil. eskiden çok güzeldi ama gün geçtikçe kötüleşiyo. gündüz vakti bile rahatça elle/sözle tacize uğrayabilirsin.
şehir içinde yaşamamanızı şiddetlen tavsiye ederim.
umarım sizin için güzel olur =)
Sosyal ağlarda paylaş

antalya süperdir.
bi kere amerika gibin, dağ tepe yokuş iniş yok. (gerçi semte göre değişir evet.)
eylül-aralık ve mart-haziran dönemlerinde lokum gibi havası vardır.
gece hayatını bilmem. çıkmam hiç.
lara konyaaltı falan bar pub cafe yönünden zengindir. kışın bi akşamüstü çıkıp denize karşı bira içebilirsin sakin sakin.
yeşilliği bol.
istanbuldan çok daha kolay. istanbul zor.
taşınacağınız semt belli değilse öncelikle larayı tavsiye ederim.
ora olmazsa bizim tarafa, konyaaltına gelin. ama lara daha güzel.
antalya süper.
istanbul leş gibi.
ama istanbulun da ayrı bi havası var allah için.
eğer ki gezmeye gidersen istanbula doyamazsın, antalya bişey ifade etmez. eğer ikamet edeceksen istanbul işkence olur, antalya lokumdur.
mantık örgüsünden tamamen yoksun oldu bu yazı. eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
İstanbul'lu adam İstanbul'dan başka şehirde yaşayamaz.

Nokda.

.

Onu biraz değiştirip söylemek lazım agali sanırım . 19 sene ist.da yaşadım sonra muğlaya geldim muğla aşırı dandirik bi yer ama izmir apayrı yani ist.un üstüne gül koklanmaz ama izmir yaşayış bakımından ist.a çakar ^^ izmirde yaşayıp 2 ayda 1 fln ist. a gelmeyi , sonuna kadar ist.da yaşamaya tercih ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolun yorumlar için tekrardan.

Sıcak sorun değil pek, ben zaten sıcak için gidiyorum. Kafa dinlemeye vs, önümüzdeki kış Antalya' da olmasam bile, yaz sezonu ordayım turizm işi için (terslik çıkmazsa).

Keyif adamı olduğum için Antalya pek sorun değil, e haliyle turistik ilçelerde olacağız muhtemelen Kumluca, Beldibi, Kemer gibi. Merkezle pek işimiz yok, fekat kış için iş kurarsak ozaman Merkez' e yöneleceğiz.

İzmir' in yazı kısa, çekici birşeyi yok, turizm için de pek çekici gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

JD said:
Xaenin said:
İstanbul'lu adam İstanbul'dan başka şehirde yaşayamaz.

Nokda.

.

Onu biraz değiştirip söylemek lazım agali sanırım . 19 sene ist.da yaşadım sonra muğlaya geldim muğla aşırı dandirik bi yer ama izmir apayrı yani ist.un üstüne gül koklanmaz ama izmir yaşayış bakımından ist.a çakar ^^ izmirde yaşayıp 2 ayda 1 fln ist. a gelmeyi , sonuna kadar ist.da yaşamaya tercih ederim

Bilmiyorum valla, ben mesela Cenevre'de yaşadım 3 sene. Oranın yaşayışı da İstanbul'a çakıyordu ama yaşayışa bakmıyorsun ki. Bir yerden sonra İstanbul'un o kaosunu özlüyor insan, yaşayış standardını değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

iyiki bahsi açılmadı lan post kasıyorum mis gibi. Şimdi hocam senin açından bakıyorum olaya yani orda ciddi bi çalışma işine girsen dahi illa ki kafa dinlemek istersin 1 günde olsa gezmek tozmak istersin orada yapabilcen mi? Hadi yaptın kimle yapcan? Yani kolay değil bunca sene ist'de yaşadın çevren burda her ne kadar feryat figanda etsen orada özlersin burayı bu 1. si 2. side Mansur'la mı takılcan orada asd. Kaldı ki oraya ticari amaçlı gidiyosunuz tüm aile ama ya tutmazsa oda var yani moruk antalya yavaş yavaş ölüyo diye duyumlar var biliyorsun. He bide yengemiz var?

Ticari olaya dönersek zaten zarar etme ihtimaliniz yüksek bide üstüne kalabalık bi ailesiniz abin evlencek vs. kar elde etsenizde size yeterli olacak mı bunların hepsi mühim şeyler.
Bence oraya kış için yerleşme olayı zor zaten ticaret ölür ama eğer oturtabilirseniz yaz için karlı olur herhalde. çekirgeyle karıncanın hikayesi miydi neydi o aklıma geldi yazın çalışır kışın yersiniz kankish artık
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
ben zaten sıcak için gidiyorum

bu topici kaybetme, favorilerine falan ekle, onumuzdeki yaz sicaktan kriz gecirip kafani monitore gommeden once ac bu mesajini

ben ticaret boyutunu falan pek bilmem, hayatim turizmdi benim, nitekim onun da hakikaten en keyifli yapildigi yer antalya; is cesit cesit ve bol, her alaninda birsey yapma sansin var, ustelik yeni birseyler yaratma sansin da cok fazla vs...

ama turizm harici ekonomsini cidden bilmem

gece hayati yazin superdir, hani belki 10 15 mekan vardir soyle gidilebilir duzeyde ama en azindan cesit cesittir, hemen hemen her tarzda birsey bulursun

genel olarak hayat guzeldir, rahat bir sehirdir, trafigi gurultusu ankara ile bile kiyaslanmaz, birakiniz istanbulu

kisin kalabalik olmaz cok, keyfini kacirmaz, ama hayat devam eder oyle terkedilmis kasabaya donmez

tavsiye ederim ben. baktin sehir sarmadi seni, gecersin alanyaya, olmadi kemere, oralar da neredeyse bagimsizdir ama kislari biraz bos olur. yine de kisa mesafede ciddi degisiklik imkani var yani

iyidir antalya, severim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...