Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kılıçdaroğlu vs. fırat - round 1 - fight!

sir

Öne çıkan mesajlar

Fırat ,O insanların anasını da kesse , karısına kızına da sarksa,
parasını da çalsa .O insanların fikri değişmez.Sen bu insanların fikri değişmedi diye AKP kazandı,Chp kaybetti diyorsun.Bunu anlamak mümkün değil.O zaman daha tartışma başlamadan AKP kazandı.Bu nasıl mantık.Ha desen ki Akpnin tabanı olmayan kesimi etkileyemedi anlayacam seni.Ama insanlar ne olup bitiyor diye sormaya başladılar.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Ben de onu diyorum iste, o insanlar hala Firat'a hak veriyolar ve tartismanin sonunda Firat'a olan guvenleri artti. Yani CHP kaybetti. Bu kadar mi zor bunu anlatmak?

kahve taştı ocak battı
yemek pişti fırın bitti
çocuklar geldi çamur girdi

Yani CHP kaybetti
vah vah vah vah

CHP hasbelkader hükümet olsa kaybetti diyeceksiniz yav hehe
Sosyal ağlarda paylaş

valla şu tartışmayı dikkatlice izleyen birinin fırata olan güveni artıyosa allah akıl fikir ihsan eylesin ona ya da biz farklı bişey izledik.

fırat biraz haysiyetli bir adam olsa zaten dokunulmazlıklarını kaldırır yargı önüne gönüllü olarak çıkar eğer bu kadar güveniyosa kendine eğer, haklıysa da aklanır çıkar. o zaman istediği gibi atar tutar CHP ye. ama büzük yemez sanırım heh
Sosyal ağlarda paylaş

o insanlar dediğimiz kesim akp'nin nekadar rezilliği ortaya çıkarsa çıksın desteklemeye devam edecekler cehalet diye boşuna demiyoruz. burda önemli olan CHP'nin kazanıp kazanmaması değil AKP'nin aslında gerçek yüzünün ne olduğu. ortaya çıkan her iddiada CHP'ye bok atıp "yine akp'ye oy kazandırdılar" diye ezbere konuşmayın. tayyip çıksa dese ben sahtekarım yine "oy topladılar" diceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Fırat ,O insanların anasını da kesse , karısına kızına da sarksa,
parasını da çalsa .O insanların fikri değişmez.Sen bu insanların fikri değişmedi diye AKP kazandı,Chp kaybetti diyorsun.Bunu anlamak mümkün değil.O zaman daha tartışma başlamadan AKP kazandı.Bu nasıl mantık.Ha desen ki Akpnin tabanı olmayan kesimi etkileyemedi anlayacam seni.Ama insanlar ne olup bitiyor diye sormaya başladılar.

Of, ben yazmaktan yorumdum, sen hala ayni seyi tekrarliyosun. Oku abicim, oku biraz da ondan sonra konus lutfen. Vallahi baydi. Onceki sayfada demisim ki o insanlarin fikri degisebiliyo, bkz. Nazli Ilicak. "Akpnin tabanı olmayan kesimi etkileyemedi anlayacam seni." Tabanini da etkilemedi tabani olmayan kesimi de etkileyemedi. Daha nasi yaziyim. Anla iste. Insanlarin ne olup bitiyo diye sormaya baslamasi demek etkilemek demek. Ben de diyorum ki kimse etkilenmedi. Insanlar Deniz Feneri olayindan sonra sormaya basladilar. Ancak bugun yapilan bu tartisma herhangi bir sey degistirmedi.

Degistirdigi tek bir sey var, AKP'deki herkes simdi kendi islerini evraklarini gozden gecirecek. Acik varsa bunlari kapatacaklar. Denetcilerimiz sag olsun.

sg-1 said:

...
CHP hasbelkader hükümet olsa kaybetti diyeceksiniz yav hehe

Su gizli ozne olan "siz"den kastin kimdir merak ettim. Yoksa yine mi birilerini dislayip oylari bolmeye calisiyosunuz? Yetmedi mi CHP'nin oylarinin bolunmesi? Daha mi ufak olsun?

MacLeod said:
valla şu tartışmayı dikkatlice izleyen birinin fırata olan güveni artıyosa allah akıl fikir ihsan eylesin ona ya da biz farklı bişey izledik.

fırat biraz haysiyetli bir adam olsa zaten dokunulmazlıklarını kaldırır yargı önüne gönüllü olarak çıkar eğer bu kadar güveniyosa kendine eğer, haklıysa da aklanır çıkar. o zaman istediği gibi atar tutar CHP ye. ama büzük yemez sanırım heh

Ayni mantikla, su ulkede hala AKP'ye oy veren insanlar varsa biz farkli ulkelerde yasiyoruz. Ama isler boyle yurumuyo.

----
Arkadaslar bakin, sizin kendi dusunceniz vardir, saygi duyarim. Ancak bu dusuncenizi kamuoyu gibi yansitmaniz cok gulunc oluyo. Su tartisma oldu olali kac AKP'liyle konustunuz (TV'den seyrettiklerinizi soylemeyin)? Ben de az cok Firat'in pislige batmis birisi oldugunu dusunuyorum. Ancak bu isler boyle dusunmeyle olmuyo. Kaldi ki benim/senin dusunmen herhangi bir sey degistirmiyo cunku biz zaten CHP secmeniyiz. Biz ancak ana muhalefet partisi kadariz. Bizim hukumet kadar olmamiz gerekiyorsa, o zaman bu insanlarin bizim tarafimiza gecmesi gerek. Bu is icinse yolsuzluktu bilmem neydi, gecin bunlari, bunlar eskiden prim yapan konulardi. Komur siyaseti yapilan bir ulkede kimse baskasinin ne goturdugune bakmaz, kendisinin bu goturulen maldan yuzde kac aldigina bakar. Ama Turk halkinin acliktan daha onemsedigi bir sey varsa bu da duygu somurusudur. Deniz Feneri patladiginda gordunuz, tereddut ettiler. Etkilendiler. CHP'de calisanlar biraz akilli olsalardi, bu tur islerin uzerine giderler, bagislara bakarlar.

Tekrar soyluyorum, bireylerin inip cikmasi herhangi bir sey degistirmez. Tayyip giderse Melih Gokcek gelir, ayni Menderes'in gitmesi ve yerine Ozal'in gelmesi gibi. Firat suclu bulunsun, milletvekilligi dussun, nolur ki? Halk vazgecer mi saniyosunuz AKP'ye oy vermekten? Oyle olsaydi bu adamlar 2.ye secilmezlerdi. Bu gun ortaya cikanlar yeni seyler degil, bes sene once de bilinen seyler. Onemli olan su mantigi degistirmek ve secmeni kendi tarafina cekmek. CHP senelerdir bireysel boyutta asagi cekme cabasi icinde. Karsisinda olanlarsa, ki genelde bunlar merkez sag partiler, akilli bir bicimde tartismayi kullanarak tribunlere oynuyor. Basariyorda. Cunku CHP bu sorunu kavrayamamis durumda. Baksaniza siz bile hala tartisma "serefsiz, adi" denebilmesi icin oldu diyorsunuz. Birakin ya... Bu kafayla bi cacik olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Nazlı Ilıcak gibi yanar döner.Güç kimdeyse ona tapan kadını AKPnin tabanından yaptın ve beni benden aldın.
Bana oku diyorsun ama kendin iki satırı okuyamıyorsun.Yani bi partinin tabanı seçmeni nedir ;tabanın harici oylar kim verir haberin var mı şüpheye düştüm.
Kimle tartıştığını bile bilmeden senin akpye oy veren tanıdığın var mı konuştun mu diyorsun.Bir tek sen akpli adam görmüş gibi bahsediyorsun olaydan.
İnsanların uyanmaya başlaması sadece deniz feneriyle olmadı işte.Bu olayları uyuyan adamlara ard arda verdiler.Sürekli yolsuzluk haberi.Gaziantepte arsadan bunu götürdü, şaban şurdan milyon doları aldı.RTÜK başkanı Almanyada AkP adına para toplayıp milleti dolandırdı.Koperatiften aranıyor.Evi basıldı.Mir fırat hayali ihracat.Böyle bombardıman olunca insanlar bi durup baktı nedir diye.Benim çok sevdiğim insanlar var AKPye oy vermiş.Fikirlerimiz uyuşmaz ama temiz insanlardır.Bu olayları da sık sık konuşuruz.Daha dün gene olsa gene veririm diyen adam şimdi düşünmem lazım diyor vermeden.Olay sen şerefsizsinden öte bişey.Millet soyulduğunu anlamazsa sen daha güdersin koyunu.Ama baktı AKP önden kömürü verip arkadan millete dayıyor.Değişken seçmeni en azından yanına alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işlerin vuku bulmasında en büyük sorumlu aydın kesimin zamanında cahil olarak gördüğü kesimi kontrol edememesi.Eğitimin yarıda kalması ve sonuç olarak bu eğitimsiz kesim büyüyünce kendilerine iktidar seçebilme hakları var.Esas sorun bu büyük kesimin neden tayyipe sempati ile yaklaştığı?Acaba halk, tayyip i tipsiz diye kendinden mi görüyor kendine benzettiği için mi sempati ile yaklaşıyor :) Ayrıca kendilerinden kepçe ile aldıklarını çay kaşığı ile vermeleride tayyibe sempati ile yaklaşmalarına sebep olabilir.

2-3 ay önce abd,chp yi iktidara getirecek demiştim.Şu an aydın doğan sayesinde onun yolunu yapıyorlar.Ülkemizin geleceğini başka ülkeler yazıyor esas bu noktada düşüneceğimize sinirleneceğimize biz komik bir şekilde basit olaylar ile yetiniyoruz "vay nasıl laf koydu" "yolsuzlukları ortaya çıkardı bak bak" filan diye.Bunların hepsi futbol yorumu gibi yorumlar.

En büyük suçlu zamanında yan gelip yatmış harekete geçmemiş keyfine bakmış kendilerini halktan soyutlamış aydın kesimindir.Misal sen bir aydınsan senin en büyük sorunun ülkenin eğitim seviyesini arttırmak insanları haberdar kılmaktır.Görüyoruz ki zamanında bunun savaşını verenler havaya uçuruldu,katilleri hala bulunamadı.Ama bunun savaşını veren kişiler azınlıkta oldu hep.

Bana kalırsa ne kendisini aydın olarak gören ve ne kendisine cahil yakıştırılması yapılan kesimden bir halt olmaz.Bir ülke kurtulacaksa bunu sağlayacak olan zümre bu kesimi birleştirecek olan zümredir.Ayrımcılığı körükleyen değil,insanları birleştirmeyi amaçlayan bir oluşumun kazanma ve dış güçler tarafından yok edilme şansı çok yüksek.Şu anda insanlar tamamen yanlış şeyler yollarda yanlış şeyler için enerjilerini harcıyor.

Gördüğüm en büyük sorun cahil olarak görülen halkın gerçekten cahil ve eğitimsiz olması,aydın ve eğitimli olarak görülen kesiminse rakı masalarında ülkeyi kurtarması sadece konuşması eleştirmesi ve harekete geçmemesi.En büyük kaygım ise akp önderliğinde sakat doğacak bir bebek gibi halkın ayaklanma ihtimali.
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Hala daha kanıtı olmayan demekte ısrarlısın.Mahkeme kararı var.Sen hala kanıtı yok diyorsun.Chpnin akpnin tabanından oy kazanamadığı için mi kaybetti.Bu kadar komik bişey hayatımda duymadım.Deniz fenerinde de hala sahte belge bilmemne diyorlar.Hatta uçup Almanyanın komplesi diyenler var.Sen bu adamlardan zaten oy alamazsın.Burda önemli olan bu adamın afişe olması.Şerefsizliğin ,adiliğin en azından duyulması.
Nazlı ılıcak ne yaptı deniz feneri için.Burda bir iş olabilir dedi.Anında yazısını kaldırdılar.Sonra yalvar yakar herkesi aramış ben sizdenim diye .Patronla konuşmuş.Şimdi ağzını açabiliyor mu.Yeniden geldi hadi yaz bakalım deniz fenerini.Zaten sayfasınıda değiştirdiler.Şİmdi nasıl yürekten akpli olduğu görülecek nazlı ılıcağın.

üstte değişen mesaja edit:Adamın başkan yardımcısı olduğu zaman ki mahkeme kararı var.Şirket hayali ihracat yapmış.Başkan yardımcısı da sensin.Şirket Mahkemece suçlu bulunmuş.Başkan yardımcısı resmen suçlu bulunmamış doğrudan adamın adı yazmalıymış.Böyle birşey olabilir mi?

Theghosthand said:
Nazlı Ilıcak gibi yanar döner.Güç kimdeyse ona tapan kadını AKPnin tabanından yaptın ve beni benden aldın.
Bana oku diyorsun ama kendin iki satırı okuyamıyorsun.Yani bi partinin tabanı seçmeni nedir ;tabanın harici oylar kim verir haberin var mı şüpheye düştüm.
Kimle tartıştığını bile bilmeden senin akpye oy veren tanıdığın var mı konuştun mu diyorsun.Bir tek sen akpli adam görmüş gibi bahsediyorsun olaydan.
İnsanların uyanmaya başlaması sadece deniz feneriyle olmadı işte.Bu olayları uyuyan adamlara ard arda verdiler.Sürekli yolsuzluk haberi.Gaziantepte arsadan bunu götürdü, şaban şurdan milyon doları aldı.RTÜK başkanı Almanyada AkP adına para toplayıp milleti dolandırdı.Koperatiften aranıyor.Evi basıldı.Mir fırat hayali ihracat.Böyle bombardıman olunca insanlar bi durup baktı nedir diye.Benim çok sevdiğim insanlar var AKPye oy vermiş.Fikirlerimiz uyuşmaz ama temiz insanlardır.Bu olayları da sık sık konuşuruz.Daha dün gene olsa gene veririm diyen adam şimdi düşünmem lazım diyor vermeden.Olay sen şerefsizsinden öte bişey.Millet soyulduğunu anlamazsa sen daha güdersin koyunu.Ama baktı AKP önden kömürü verip arkadan millete dayıyor.Değişken seçmeni en azından yanına alırsın.

Konunun basinda bana tartismanin "serefsiz" ilan etmek gibi ulvi(!) bir amac icin oldugunu soyluyordun. Simdi ise bu tartismanin insanlarin fikirlerini degistirmeye ittigini savunuyorsun. Ilk basta insanlarin fikirlerini zaten degistiremezsin diyordum, simdi degistigini savunuyorsun.
Bu da bir seydir. Ben amacimi yerine getirdim :).

Gordugun gibi aramizdaki tartismanin galibi sensin, ama 3 sayfa yazinin sonunda benim ilk basta soyledigimi sen bana soyluyorsun. CHP'nin sorunuda burda. Tartismaya o kadar odaklaniyorlar ki altindaki asil nedeni unutuyorlar. Umarim bu sefer anlatabilmisimdir...
Sosyal ağlarda paylaş

Hahhahah öyle mi olmuş ya buradan öyle gözükmüyor.
Ben amacı dememişim en azından şerefsiz olduğu gözükür demişim.Yazmışım işte yukarda görmüyor musun.
Amacı bu diye direten sensin.Yaptıkları hırsızlıklardan bahsediyorum adamın ben sana.
Şimdi sana anlattığım şeyi açık ve net olarak bir daha anlatayım.
Şimdi partiye oy veren iki tip insan var.Birincisi bu partinin taban seçmeni.Hani refah partisinden kalan daha çok din ağırlıklı ,tarikatların,dincilerin oluşturduğu kesim.Bak bu adamların oyu değişmiyor demişim değil mi?Demişim ki anasını da kessen , parasını da alsan.Bu adamların oyu değişmez demişim.Ben demişim yani ilk sana bunu.Sen bana oho bu zihniyetle oy falan alamazsın AKP iktidardan inmez ki falan filan demişsin.
Sen ısrarla chp bunların oyunu amaçladı.Zaten chp kaybetti diyorsun.Milli Görüş çizgisindeki adamı Chpli yapalım ütopik fikrini kim soktuysa aklına artık.Üstelik ısrarcısın bunda.

Bir de bu partiye oy veren bu partinin taban görüşünden olmayan.Anapa, Dypye,Mhpye bilmemne partisine oy verenler var.Bunlar bu seçim AKPye verir öbür seçim Genç partiye verir anladın mı.Ben bu adamların oyu değişir dedim.

riglous said:
Kendi taraftari AKP'den ne zaman suphe etti? Hatirlayin, Nazli Ilicak AKP'yi elestirmisti daha bir iki hafta once (Deniz Feneri). Demekki bu adamlarin da yaptigi hatalar var, sutten cikma ak kasik degiller. Bunlarin uzerine yonelinmeli. Ancak daha ortada kaniti olmayan ithamlar AKP'yi guclendirir (bkz. kapatma davasi). Bu da hicbir sekilde AKP'yi iktidardan indirmez. Bilmem anlatabildim mi?

Hatırlayalım ya ne zaman şüphe etti.Yok ya deniz feneri demişsin.Adamların açıkları varmış.Hırsızlık yolsuzluk yapmışlar.Tamam ak değilmiş bunlar.

riglous said:
Beni Nazli Ilicak'in akibeti ilgilendirmiyor. Bahsettigim de bu degil zaten. Ben dedim ki, kendi adamlari onlardan suphe ederse ancak AKP'nin oyu azalir, baska tarafa kayar. Nazli Ilicak suphe ettiyse, demekki baskalari da suphe etmistir ve bu CHP icin pozitif bir ilerlemedir. Demekki adamlar "yenilmez" degiller. CHP'nin bu tarafa bastirmasi gerekir. Yani Deniz Feneri'ne degil, AKP'nin halki kullandigi konulara. Iste o yonde yapacagi her muhalif hareket AKP'ye oy kaybettirecektir. Yoksa yolsuzlukmus, bilmem neymis.

E hani ne oldu deniz fenerine yoğunlaşacaktık.Nazlı ablan bunu söyledi; şüphe ettiydi.Niye ilgilenmiyorsun kadıncağızla.Ne tarafına bastıralım.Yolsuzluğa bastırmayalım.Hırsızlığa bastırmayalım.Yardım paralarının hiç edilmesine bastırmayalım.Doğru kendi bitecekti AKPnin.

riglous said:
Kilicdaroglu'nun amaci AKP'yi tabanindan ayirmaktir. Basarisiz olmustur.

Hahah yahu yoruldum anlatmaktan.Tabanından nasıl ayırıyorsun diye yırtındım sana.Nasıl bir amaçmış bu diye.Sanki Saadet partisinin başkanı olup oy çalacak aynı tabandan.Ben değiştim diyecek.

riglous said:
Aga Unakitan'a sordular, arsalar tanidiklariniza peskes cekiliyomus, nasil olur diye, adam hic cekinmeden "Babalar gibi olur" diye cevap veriyor. Serefsizmis degilmis, neden bahsediyosun? Iyi guzel alinlarina kazinsin serefsiz diye. Kimin umrunda? Bu adamlar yine oy alirlar bu insanlardan cunku onlara gore "e baskasi gelse onlar hic yemeyecek mi canim? hem herkes yedi bu gune kadar, biraz da muslumanlar yesin".

Değişmez bu adamların oyları yani.Kimin umrunda bunlar değil mi.Taban seçmenden bahsediyorsun yahu.Değişmez dedim ben de elli kere.İlk ben dedim hatta.

riglous said:
Of, ben yazmaktan yorumdum, sen hala ayni seyi tekrarliyosun. Oku abicim, oku biraz da ondan sonra konus lutfen. Vallahi baydi. Onceki sayfada demisim ki o insanlarin fikri degisebiliyo, bkz. Nazli Ilicak.

Tamam beni burda benden aldın işte.Nazlı ablana küstün sanmıştım.Ama çaktırmadan ilgileniyormuşsun.Yahu hani değişmiyordu adamların fikri.Ne oldu?Nazlı ılıcak partinin tabanındaki seçmenmiş peki ok.

riglous said:
Insanlar Deniz Feneri olayindan sonra sormaya basladilar. Ancak bugun yapilan bu tartisma herhangi bir sey degistirmedi.

Şimdi nasıl oluyor da oluyor.O mu bu mu?RERÖRE?
Burdan bastırmıyorduk hani.Yolsuzluk sallamıyorduk.AKP kendini bitiriyordu?
riglous said:
Deniz Feneri patladiginda gordunuz, tereddut ettiler. Etkilendiler. CHP'de calisanlar biraz akilli olsalardi, bu tur islerin uzerine giderler, bagislara bakarlar.
Haydin yükleniyoruz gençler.Burdan yüklenelim.Tekrar söylüyorum sadece deniz feneri değil adamlar yolsuzluk bombardımanına tutuldu ondan sonra ne olüyor dedi.

riglous said:
tekrar soyluyorum, bireylerin inip cikmasi herhangi bir sey degistirmez. Tayyip giderse Melih Gokcek gelir, ayni Menderes'in gitmesi ve yerine Ozal'in gelmesi gibi. Firat suclu bulunsun, milletvekilligi dussun, nolur ki? Halk vazgecer mi saniyosunuz AKP'ye oy vermekten? Oyle olsaydi bu adamlar 2.ye secilmezlerdi.Onemli olan su mantigi degistirmek ve secmeni kendi tarafina cekmek

Haydaaa değişiyor mu değişmiyor mu?Bir daha okuyalım önce değişmiyor sonra değişir gibi yapıyor.Hmm ok AKP tabanın chpye çekelim peki ok.

riglous said:
Ilk basta insanlarin fikirlerini zaten degistiremezsin diyordum, simdi degistigini savunuyorsun.
Bu da bir seydir. Ben amacimi yerine getirdim

Tutarlı bir şekilde aynı şeyi 2-3 kere tekrar ettim yahu.Niiler oluyor yine sana niiiler oluyorr.Bana niiiler oluyor?

riglous said:
Kanit kanit diyorsunuz da, gosterilen evraklarla birebir sucu iliskilendirme soz konusu degil. "Bu isi bu adam yapmistir." denmedigi surece de iliskilendirmek mumkun degildir. Peki aradaki gedigi biz kaparsak, yani iliskilendirmeyi biz yaparsak, nolur? Firat cikar, kilif uydurur. Firat'in kendine guveni bundandir. Haklidir da.

Sana 2-3 kere söyledim MAHKEME KARARI diye.Adamın şirketi MAHKUM oluyor.Mahkum olurken bu adam şirketin BAŞKAN YARDIMCISI
Toplantıda elma armut olayı vardı nasıl dinlediysen.Kılıçdaroğlu Mahkeme kararı var diyor.Fırat başka bir soruşturmadan bahsedip bundan aklandım diyor.

riglous said:
Gordugun gibi aramizdaki tartismanin galibi sensin, ama 3 sayfa yazinin sonunda benim ilk basta soyledigimi sen bana soyluyorsun. CHP'nin sorunuda burda. Tartismaya o kadar odaklaniyorlar ki altindaki asil nedeni unutuyorlar. Umarim bu sefer anlatabilmisimdir...

Hhahaha ben senle yarıştırmıyorum ki kendimi.Birşeyler anlatmaya çalışıyorum.

riglous said:
Kaldi ki benim/senin dusunmen herhangi bir sey degistirmiyo cunku biz zaten CHP secmeniyiz. Biz ancak ana muhalefet partisi kadariz. Bizim hukumet kadar olmamiz gerekiyorsa, o zaman bu insanlarin bizim tarafimiza gecmesi gerek

Hmm Kılıçdaroğlunun amacı bu , amacı bu dediğini sen istiyormuşsun meğerse.Madem Chplisin buradan siyasete gir ciddi ciddi.Çok sağlam siyasetçi olursun.Yordun beni yemin ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...